Prehnaná reakcia maminy

9. máj 2023

Ahojte, chcem sa iba vyrozpravat, poradit….
Doniesla som dnes k mamine nejake potraviny, ona ich spracovala a spravila polievku. Ja som ponahlala poobede pre maleho do skolky tak som si nevzala uz zabalenu so sebou. Trvala na tom aby sme prisli po skolke sa najest tej polievky. Hovorim ze neprideme, maly chcel ist aj tak na opacny smer, ale hovorim ze muz sa zastavi ked pojde cestou z roboty. Muz prisiel domov, ale zabudol na to.
Pisem jej, ze sa stavim zajtra, nech sa nehneva. Muz pada na hubu tak som to uz nechcela silit. Zaroven my sme boli najedeni z nasho jedla co mame doma.
Prisla mi odpoved, ze je ako krava co si nachysta jedlo ktore si moze aj zozrat. Odpisala som jej ze co to ma znamenat, ze ja komunikujem slusne, nech to prosim da do chladnicky. Odpisala ze ona robi zo seba stale gasparka.
Odpisala som slusne nech sa zamysli nad svojou rekaciou a zazelala pekny vecer.
Je to totalna hlupost ale ja som z toho rozcarovana ze co to do nej voslo….
Aky mate nazor vy?
Dakujem

jaond19
9. máj 2023

A robi toho gasparka? Za tym bude asi toho viac co sa v mame nazbieralo, nie? Ci je taka nevrlá vybusna povaha normalne?

reanda
9. máj 2023

ty si jej tie potraviny nosila s tym, aby ti z nich uvarila polievku, ci to bol jej napad?

majlo1234
9. máj 2023

Mne je to strasne divne, lwbo nie som zvyknuta na taku prehnanu starostlivost. Moja mama, ked nahodou navari, urcite nestoji nad nami, ci sme jedli a ci chceme.
Ale ak je tvoja extremne starostliva, mozno sa jej to dotklo

autor
9. máj 2023

@jaond19 ano je vybusna, ale tak sem tam a niekedy aj opravnene. Dnesok som naozaj nepochopila a mrzi ma to.
Ona ma dnes zavolala na obed a ja som zas na oplatku povedala, ze donesiem suroviny a nieco aj uvarime ale mna ona k vareniu u nej doma nepusti.

autor
9. máj 2023

@reanda ja som hovorila ze mam doma brokolicu ci ju mam doniest a ona ze ano, spravime brokolicovu polievku. Tak som doniesla iba toto. Ju bavi varit, v tom problem nevidim. Skor mi to doslo ze si vynucuje nasu pozornost aby sme sa dosli najest polievky co spravila ONA. A ona mala dobry pocit ze sa o nas postarala

lintu
9. máj 2023

Snažila sa, navarila a aj tak zbytočne. Dá sa pochopiť aj ten dnešok.

autor
9. máj 2023

@majlo1234 ano je prehnane staroslitva a od kedy je na dochodku asi ma pocit ze nie je az tak uzitocna.

syslik81
9. máj 2023

chcela s vami stravit cas ..najest sa spolu pokecat -asi jej ten cas chyba a vy ste sa na nu vykaslali .. plus jej ostalo doma kopu jedla ..ak jesama tak ho ani nezje .. netrpi samotou? ma okrem teba este niekoho?

autor
9. máj 2023

@lintu ja vsak po tu polievku zajtra pridem. Zaroven som sa dnes ponukla s obedom na ktory som pozvanie prijala

reanda
9. máj 2023

tak ked ta pozvala na obed a ty si navrhla, ze donesies suroviny a navarite a potom si to ani neochutnala a isla si prec, tak sa nedivim, ze sa jej to dotklo.. tak bud si mala pozvanie odmietnut, alebo ste si to mali lepsie zmanazovat.. nie ze ani nestihas pre maleho do skolky

doriiis
9. máj 2023

Tak varila aj vám a čakala,že sa spolu najete.A ty si zmenila plán.Uprimne? Mňa by to nastvalo tiež,pretože neznášam variť.Vytocilo by ma to

autor
9. máj 2023

@syslik81 jasne ze ma, ved ziju s otcom spolu. Len mne to pride ze ked nie je po nej ze mame prist s malym ku nej tak sa urazi. Ja som tam bola uz na obed, robim na pol uvazku, potom som sla do skolky po maleho.

reanda
9. máj 2023

a brokolicova polievka je za desat minut hotova, to si sa tam kolko vobec zdrzala, ze si ju ani nestihla zjest?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
syslik81
9. máj 2023

tak ak sa takto uraza castejsie-uz to nezmenis .. nechaj ju nech vychladne ..

autor
9. máj 2023

@doriiis ona nevarila z donutenia. Ona sa vo vareni a peceni vyziva. Ja zas mavam niekedy pocit ze navari jak pre10tich a potom nas zvolava aby sme prisli, ale my mame aj svoje jedlo doma

autor
9. máj 2023

@doriiis ved sme zjedli obed spolu tak ako ma zavolala. Ja nepotrebujem aby mi mama vyvarala kazdy den.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
9. máj 2023

@reanda mylis sa. Mama ju varila snad vyse hodiny, robila domacu kremovu. Jej to varenie trva dlhsie aj ked chutovo vie vyborne pripravit

beatrixx1525
9. máj 2023

Ja toto veľmi dobre poznám, u nás je to tak že bohužiaľ u mamy stále musíme celá rodina čakať tú najhoršiu reakciu ak sa nechceme sklamať. Niekedy sa jej nedočkáme ale väčšinou hej. Nevravím že sa jej to nemalo dotknúť, ale odkomunikovať sa majú veci vždy slušne a je na zamyslenie keď má decko mať viac rozumu jak jeho vlastný rodič. Hovorím, poznám to viem o čom to je a pocity asi boli na mieste ale ich prezentácia už bola cez.

autor
9. máj 2023

proste ja sa nechcem nechat citovo vydierat skrz taketo veci. Mne navarene dobre padne ale nie som na to odkazana, dokonca sem tam na obed ju pozvem aj ja. Skor mam pocit ze sa vsetko toci okolo jedla + si vynucuje nasu spolocnost, co chapem ale na druhej strane ja som uz dospela

autor
9. máj 2023

A pisat veci ze je krava co si moze zozrat polievku su prehnane. Ja som slusne komunikovqla cely cas

reanda
9. máj 2023

fuha, hodinu varit brokolicu, to musi byt zvlastny recept 🙂 .. tak ked vies, aka mama je, treba si uz dopredu domysliet, ako veci mozu dopadnut a radsej neprijat niektore navrhy, ktore sa mozu zvrtnut, alebo ani sama nic 'rizikove' nenavrhovat.. ono to niekedy cloveka zvadza, ako pises, ze ti 'navarene dobre padne', ale bohuzial, od cloveka, ktory na jedle stavia vsetko, sa nemozes spoliehat, ze bude reagovat normalne, tak niekedy je lepsie odmietnut aj to, co by normalne cloveku dobre padlo.. s takym clovekom si musis jasne urcit pravidla, hranice a potom ich dodrzovat.. a ked ich ona bude prekracovat, tak jej akurat mozes povedat, ze robi gasparka zo seba sama, ze jej o to nikto nestoji.. ano, je to niekedy smutne, ze s vlastnymi rodicmi clovek nemoze normalne vychadzat a musis nad vsetkym, co spravis, rozmyslat a premyslat si strategie, aby sa to neotocilo proti tebe, ale bohuzial, niekedy to tak je..
a tu kravu a gasparka si neber osobne.. pravdepodobne si bola uz iba spustac, ze z mamy vybuchlo nahromadene nieco, co jej dlho vadi a nemusi to byt iba na tebe

dzulli1980
9. máj 2023

Pozri, napíšem to takto ... keby som bola v jej koži, Ty donesieš, ona navarí, na niečom sa dohodnete ... Ty dohodu nedodržíš lebo syn chcel toto, lebo muž padá na hubu atď. ... a čo chce ona, na tom nezáleží, však to počká do zajtra ... neurobila by som takú scénu ako ona, no viac by som vám neuvarila, neponúkala sa ... a nabudúce, keď budeš čosi potrebovať, by som sa, na jej mieste, zachovala tak ako Ty dnes ... proste to počká do zajtra ...

0silvia0
9. máj 2023

Moja mama ma tiez nervy ked nieco nejde podla jej predstav. Ked som mala deti male, trvala na tom, aby som za nimi chodila a krmila ich hned teraz, lebo ona navarila.
Ja som odmietla, ona sa na mna urazila... Ked ona navari, jej predstava je, ze vsetci pojdu hned a zaraz jest. Neznasam takuto manipulaciu, cize ja jem u nej minimalne.
Zrus toto chodenie na obedy ked vam to robi problemy vo vztahoch a v logistike. Behat hore dolu kvoli polievke by sa ani mne nechcelo.

autor
9. máj 2023

@dzulli1980 my sme praveze boli dohodnuti len na dnesnom obede. Tu polievku som neckala ze musime jest len za to ze to boli moje suroviny. Tam slo skor o to ze chcela vidiet maleho, s ktorym bola vcera pol dna.
Ja som od mamy nic nechcela, o nic neprosila.

autor
9. máj 2023

@dzulli1980 a to co chcela ona som dodrzala. Prisla som na obed, mala spolocnost. Ziadny problem. Problem nastal az pri polievke ked som neprisla s malym.

dzulli1980
9. máj 2023

Neviem, ja mám z Tvojho príspevku jednoducho pocit, že si mamu nevážiš ... áno, máš vlastnú rodinu, máš muža, dieťa, chápem, že má iné priority ... no mama je mama, máš len jednu.

bublinka1426
9. máj 2023

ty si este velmi mlada a tvoja mam zjavne tiez dost mlada aby plodila taketo vety na vlastnu dceru. toboz ked si na to vsetko nakupila, este sa urazila? 🙄

kittykat22
9. máj 2023

@syslik81 aj keby trpela jej mama samotou, tak to nie je ospravedlnenie jej spravania. Nezijeme na pustom ostrove, mama ma dost rokov a zjavne vie rozpravat a komunikovat aj cez mobilny telefon, tak moze nadviazat kamaratske vztahy. Jej spravanie je uplne mimo.