Baby, dnes som povedala mamine(53rokov) že ,by si mohla nájsť nejaký koníček (je veľmi veľmi depresívna)..že hocičo , čo by jej robilo radosť, pustili sa do mňa aj s tatinom..
Mamina začala že či mi drbe, že ona nemá na koníčky čas, že ona nemá taký život ako ja , že či som normálna ..
Ocino mi začal že oni nemajú taký život ako ja, že taký nezodpovedný ,nudný , že nemajú čas ako na konicky ,zostala som smutná ..mám dve malé deti , o ktoré sa príkladne starám , každý deň čisté oblečenie, navarené, oprane, mám 5 psov o ktorých je postarané vo všetkých smeroch a prácu ..ale podľa nich je to smutný, nezodpovedný,nudný život..
V sobotu , mi povedali že to čo mám ja za prácu ,nie je poriadna práca, pracujem v gastre,sama tam pracujem , a pracujem aj manuálne ..ja sa necítim že nič nerobím , každý deň som hore od 5 rano ..
Oni sú finančne veľmi dobre , vekom sú mladší , ja neviem či som ja ťa precitlivela
Tu treba nastaviť pevnejšie hranice.
Ty si mamu poznáš. Je ti asi jasné, že sa nezmení, resp. môže sa zmeniť, ale nebude to preto, lebo ty jej budeš dávať rady do života.
Ak ťa to negatívne sťahuje, obmedz komunikáciu len na nejaké neutrálnejšie témy.
Prípadne napriamo povedz "Mami, mne to ubližuje, keď mi toto hovoríš", proste skús to najprv po dobrom, vyjadriť svoje pocity.
Ak jej to bude jedno, tak obmedziť tú komunikáciu.
@unicornlady ale vieš volá mi , sťažuje sa na všetko , počasie, nebo je modré, tráva zelená ...proste všetko , hovorím mami ,a keby si nájdeš nejakého koníčka? A tam to začalo ...hotovo ...
A teraz keby jej niečo poviem že mi to ublížilo ,nie jej som ja ublížila...keď som unavená , tak mi povie že nemám byť z čoho, že ona je určite unavenejsia...
Toto poznám aj z našej rodiny, keď človek sa zdôverí, a ešte sú jeho pocity bagatelizované, spochybňované, .. a ono to bolí, keď je to od blízkeho človeka.
@unicornlady áno ,ešte aj od maminy ...😔dotklo sa ma to
Keď vieš že je non stop upindana, tak ju nechaj tak. Nech si žije svoj život ako chce
@pribinak áno len tá to už nebaví a pritom vieš že nie je tam nie je na mieste byť takáto , má naozaj krásny plat , s otcom si rozumejú , má čo chce ,proste iný by boli šťastný na jej mieste ..
@pribinak ale tam ide o tu ich reakciu,dotklo sa ma to , či mi drbe a tak , neviem si predstaviť že sa so svojou dcérou budem rozprávať..
Ja rozumiem, že sa ťa to dotklo. Ale ona je zrejme taká celý život a to sa už ťažko mení.
Ja mám otca, čo dokáže fakt až vulgárne povedať a tiež to bolí (spochybňovanie pocitov robí skôr mama), takže ja ti rozumiem.
Preto vravím, že treba tú komunikáciu jednoducho obmedziť.
Chápem, že chceš byť zadobre, že chceš mať dobré vzťahy, si empatická voči nim, ale oni voči tebe nie sú. Preto potrebuješ v prvom rade chrániť seba (a svoju rodinu).
Čo má mama také na práci, že nemá čas na koníčky? Venuje sa kariére, ktorá jej zabezpečuje ten dobrý príjem a na ostatné neostane energia a čas? Podľa mňa si jej “nastavila zrkadlo” tak začala prskať 😄 lebo si sama uvedomila, že by jej tie koníčky prospeli. Vtedy človek začne útočiť a to aj urobila, bez rozmyslu ti naložila, je to taká obranná reakcia.
mám 54 a milion koníčkov .. čo robia celé dni keď nemajú čas na koníčky? 😲
Ale prosím ťa, vykašli sa na nich, majú príliš veľa roboty so sťažovanim aby si hľadali koníčky.
Sú takí ľudia, večne sa sťažujúci a lamentujuci, ktorí majú vždy pravdu. Naozaj obmedziť kontakt.
Reflexia problemu boli, tak to otocila na utok. Zial nepomozes jej
Ja nechápem, v čom je tvoj život nezodpovedný? Som myslela, že si bezdetná cestovateľka. A oni čo majú také.na práci, keď majú menej neporovnateľne času ako zamestnana matka 2 deti?
No tvoja mama je v roli obete, večnej sťažovateľky. Keď doteraz žiadne koníčky nemala, tak po 50-tke si ich asi nenájde. Proste si jej udrela na citlivé miesto, tak zaútočila na teba a úplne nezmysly ti povedala, lebo nič iné ju nenapadlo. Neber si to osobne. Ona to možno ani tak nemyslela, bola to taká obranná reakcia.
Jej netreba konicka, ona si dobije energiu prave tym.stazovanim. Cize by som nej vzdy povedala "Mami nechces si najst niekoho ineho kto bude tie tvoje staznosti pocuvat? Mna to deprimuje a som.z toho smutna."
Stazovanie je narodny sport a je gratis …. Ludia frflu na vsetko, zima, teplo atd … keby sa nestazovali, tak by asi praskli. Chronicky stazovatel ma najtazsi zivot, najviac robi, jeho potraviny su najdrahsie …. Nevysvetlis 🤷🏻♀️ ale nemusis to ani brat vazne a ani pocuvat. S otcom budu v pripravnej faze na dochodok - listovat v letakoch, nadavat a stazovat sa na vsetko co prebehne okolo. Ich optiku pochopis v ich veku … alebo mozno nie … ale urcite ich nezmenis a nejake motivacne neviem co Ti tak mozno oplieskaju o hlavu … proste su taki ludia
@zuzana9393 to som nepochopila ani ja s mužom, nakoľko deti majú všetko ,máme dom , plus ďalšie investičné nehnuteľnosti, nie sme na nikom závislí, navarené je, oprane je , všetko je ...aj o psov je postarané , chodíme do práce s mužom normálne ,každý boží deň ...fakt asi to sa má najviac dotklo že podľa nich mám nezodpovedný život , kks a kde , veď od 5 som hore a odvtedy normálne robím doma aby som mohla do práce..deti zanasam do škôlky , malú do školy , dôjdeme učím sa s ňou, vencim, venujem sa rodine, upratujem ,varím ...naozaj som dotknutá
@namornicka áno ale ona je normálne urazená doteraz sa nebaví so mnou, ona je presvedčená že na chybe som ja...a že mi drbe...
Nechaj ju nech je urazená koľko chce.. Nevolaj, nepíš.. Bud urazená aj ty..
Ak by sa ozvala, a spustila niečo.. Stopni ju, rázne povedz ze si dosť veľká a vieš aj ty rozoznať co sa ti páči a čo sa ta dotkne.
Vie to vôbec, že sa ťa dotklo ako sa s tebou baví ze ti drbe? Vie to?
Keď sa začne stazovat, Stopni ju, prepáč, toto ma unavuje, nemám čas. Véd si určí hranice aj ty.
Zlata moja mamca, moja najl kamarátka.
Tvoja matka je este mlada a este sa nenaucila byt vo vztahu k dospelej dcere taktna. Ze uz nie si mala a musi velmi zvazit, co a ako ti povie. Nemoze hovorit, co si mysli. Tak, ako aj cudzim nehovorime, co si o nich myslime, lebo by sa urazili. Rovnako to plati v rodine. Dospele deti su uz osobnosti a aj ked su nase, len maloktore prijimaju rodicovske poznamky, ako dobre mienene rady. Tvoja mama ti toto ozaj povedat nemala, lebo podla toho, co pises, mas povinnosti az az. To ta urazila. Ale vy same sa poucte z podobnych situacii, lebo presne to iste vas caka vo vztahu k vasim detom, ked dospeju. Darmo si teraz myslite, ake kamaradske vztahy budete v dospelosti mat.. Ked vase deti dospeju, uplne zmenia osobnost oproti tomu, ake su teraz, ako deti. Na to sa pripravit neda. Vztah s dospelym dietatom je ako s manzelom, treba ho vzajomne pestovat, udrziavat, staraf sa. Ak to nerobime, rozpadne sa
@mk22 samozrejme že to vie, že sa ma to dotklo ..ona to preto povedala. Ale ja som len chcela ,aby proste niečo začala robiť , vie krásne štrikovat, naozaj krásne , nechcela som aby si obula tenisky, a išla behať okolo domu, keď to v živote nerobila ..aj keď aj to by bola cesta..
Aj to má nález na prsníku. , treba to sledovať , hovorím chod s tým k doktorovi, (už mala ísť dávno na kontrolu) ..nie ona nema čas...času má habadej ,len priority sú inde..má 53 rokov, nemá 73 ...
Urazená je strašné , ale dotknutá som aj ja,pretože ja som jej to pekne hovorila, kamarátsky , že by mohla možno trošku robiť niečo čo ju baví, kde si oddýchne , atď...
Nechaj ju, nech je urazená koľko chce.
A keď sa jej dotýka, že jej radis, v dobrom.. Tak jej nerad.
Nechaj ju žiť si jej život, ty si ži svoj.
Ak začne s urážanim, tak normálne sa ohrad, prečo ta uráža, a nie si povinná ju počúvať.
Zazelaj pekný deň a polož.
Pokiaľ si necháš, nikdy sa nezmení.
Ty jej nastav hranice.
@mk22 prednedavnom obvinila zverolekára , že úmyselne neurobil všetko aby jej zachránil zvieratko...pritom vážne bolo veľmi choré , rozozraty žalúdok , držal ho na infúziách týždeň , lieky proti bolesti, mal ho na klinike , ale na vine bol on že zomrelo ...a keď som jej povedala že to tak nemôže brať (ona ho totiž našla , na ulici a mala ho len týždeň) , že bol chorý že to nemôže tak brat ,veď aj nám musel uspať psa s rakovinou ,keď metastázy mal všade ..a už nič nepomáhalo , žiadne lieky sveta...tak ale jej zvierati tak.spravil SCHVÁLNE..🤷 tak čo jej povieš na to ..a viem že on sa ozaj snažil , behal okolo neho ..
S takou matkou by som bola v kont z povinnosti, nehovorila by som jej nič z môjho súkromia, o mojej rodine. Nič.
Čím menej povieš, tým menej bude vedieť a vytiahne proti tebe.
Úplne vlažný kont, kým by nepochopila a nezmenila sa.
Ty nie si povinná počúvať jej stazovanie, vzlyky a urážky.
V telef by som sa s ňou bavila pokiaľ by bola slušná.. Keď by začala s niečím co ma uráža, ahoj, toto nemusím počúvať, položím.
A nebola tvoja mamina odjakživa taká večná frfloška? Možno to nie je depka ale povaha🤔
@aandrea9 bola ,ona nikdy nebola tá veselá povaha, my sme sa nemohli nikdy zašpiniť napríklad, plakať ...
Mne stále rozpráva že mám rozmaznané deti, že mala som ich nechať odjakživa vyplakať v posteli samých a nie spat s nimi v posteli atď ...keď som si kúpila nosič to bolo rečí ..doteraz si myslí že moje deti su rozmaznané, lebo sa stále tulia ku mne...
Ale teraz je to úplna hrôza ...naozaj
Ešte chcem doplniť, že mamina je večná sťažovateľka, ona sa sťažuje na všetko , ja som si zvykla na to , ale napríklad z môjho muža všetku energiu zoberie , ale tak toleroval ju...
Teraz je veľmi nahnevaný , že on tiež nemá dokonalých rodičov ale toto teda nerobia ..