Preháňam?

27. okt 2024

Je v pohode, ak pošlete chlapa s deťmi hrať futbal s tým, že večer máte naplánovanú opekačku a keď dlho nejde, tak idete za nimi, vaše dieťa plače, lebo iné deti šli na detské ihrisko a on ostal chlastať s kamošmi a nechal deti, nech sa na neho pozerajú? Ja som totálne nasratá. Fakt je táto situácia raritná, ale celý týždeň je v práci, cez víkend robí okolo domu a jedine nedeľa ostáva pre rodinu. Nechcem byť sekera, tak vravím, nech ide na futbal, boli tam jeho kamoši s deťmi a nakoniec nič z futbalu, ale veľká chlastačka na ihrisku. Vzala som deti a šla na detské ihrisko. Teraz sme doopekali. Prišiel domov a ešte je urazený, že som mu urobila hanbu pred kamošmi. Preháňam?

pribinak
27. okt 2024

Nie, neprehanas.

Taka dobrá scéna či cirkus majú niekdy skvelý dopad 🤣

petamich
27. okt 2024

Nie neprehanas 🤷‍♀️

betulinka1
27. okt 2024

Preháňaš. Sama pises, ze nie je tato situacia raritna. Aj chlap si musi posedieť s chlapmi. Mohol ti zavolat, ze zmena plánu, to jedine by som mu vytkla. Ze ved dieta nemusi nechat plakat a kukat sa ako pije pivo. Svet sa netočí len okolo deti. Aj dieta musi vediet trosku posedieť a pockat na rodica.

sense
27. okt 2024

Nepreháňas, ak chcel ísť chlastat s kamošmi nemal brat so sebou deti

koniarova
27. okt 2024

Ja ti vlastne ani neviem poradiť. Najprv ma to nasralo za teba 😂, ale keď tak nad tým rozmýšľam,tiež je len človek. Chlapi ho prehovorili, dal jeden dva a potom už bol osprostený.

autor
27. okt 2024

Ako je dost mozne, ze si so sebou taham nejake traumy z detstva, lebo mam spomienky na to, ako sme chceli, aby sa s nami otec hral a on sedel v krčme a nechcel ist domov. Mozno by ma to tak az neiritovalo, keby maly neplakal. Nevadi mi ucit ich trpezlivosti, ale nie pri tejto podmienke. Ze čakajte,kym dopijem.

lonely66
27. okt 2024

@betulinka1 naozaj musí? musí? keď má na starosti 2 deti? alebo viac? autorka píše v množnom čísle... podľa mňa vôbec nemusí.
a ak už nevedel odolať túžbe, mal jej zavolať, nech príde pre deti, že si chce výnimočne posedieť s kamarátmi. ak majú pekný vzťah, tak myslím, že žena nemá problém naozaj RAZ ZA ČAS v tomto vyhovieť. ale aby tam s ním sedeli deti, pozerali naňho a revali? tieto praktiky boli moderné kedysi dávno u otcov - ožranov, ktorí ťahali decká do krčmy, lebo ich nemali kde nechať a deti sa pol dňa pozerali na tatkov, ako nasávajú a ako im z toho v hlave zadrbáva... v dnešnej dobe by som toto nedopustila. keby mne toto urobil chlap a hlavne, keby toto urobil svojim deťom, to by som mu dala poriadne vyžrať.

lonely66
27. okt 2024

autorka - o to viac, ak máš traumu z detstva. úplne ti rozumiem, že si nasratá, aj ja by som bola, lebo presne viem, kde toto môže skončiť...
u nás je dodnes známa veta: "dopijeme a ideme".... dopíjal aj 4 hodiny..... vždy sa dalo nové kolo, čo ti budem hovoriť... neznášam to a neznášam chlapov, ktorí toto svojim deťom robia.

januska12323
27. okt 2024

A to nemá mobil alebo čo? Mal na starosti deti, ten futbal by mi najmenej vadil.

marca12
27. okt 2024

Neprehanas. Ja som na chlast extremne hakliva. Uz len predstava ako chlap nasava a vedla neho deti...nie toto by si aj u mna pokaslal a je mi jedno,ci si spravim hanbu pred kamaratmi. Nasa rodina,nase pravidla. Ak inym zenam nevadi,ked im chlapi nasavaju pri detoch,ich vec.

lucia147852
27. okt 2024

To že chlastal keď mal na starosť deti by mi extrémne vadilo. Takže za mňa nepreháňas

autor
27. okt 2024

@lonely66 presne si opísala moje detstvo. Normálne mi to nahnalo slzy do očí, lebo takto to bolo. Telefón mal. Nezavolal. Naozaj by mi nerobilo problém, ak by dal vedieť, že chce ostat s chalanmi, ved sama som ho na ten futbal poslala. Iné deti tam uz neboli, ostali tam len moje.

lonely66
27. okt 2024

autorka, je mi to ľúto... aj keď sa to stalo zrejme prvýkrát.... ale obávam sa, že raz to začne a už to neskončí. už keď teraz sú mu kamaráti prednejší ako deti. držím palce, aby to pochopil a už nezopakoval.

autor
27. okt 2024

@lonely66 toho sa bojím aj ja. Aj moj ocino nebol alkoholik cely zivot. Jedno pivo, druhe pivo a teraz uz nie je medzi nami

kitycat
27. okt 2024

Aloze si pozreli nejaky dedinsky futbal aj s detmi a po konci zapasu ostal v bufete s kamosmi + vase deti?
A planoval ist po tom jednom pive na to ihrisko, ci to bolo tretie pivo a on sa nechystal prec?

Druha moznost by ma ozaj nahnevala, tiez alkohol v rodine nechal svoje..

lonely66
27. okt 2024

autorka, to máš ešte dobre..... ten môj je stále medzi nami, stále chlastá a stále ničí životy okolo seba. našťastie, ja som odsťahovaná dostatočne ďaleko, aby sa ma to týkalo. je mi ľúto mamy. no.... ale tiež mala v živote možnosti, kedy mohla od neho odísť, dodnes tak neurobila. že zničil život nám? všetkým deťom? že na všetkých to zanechalo nejaké následky? to ani nejdem rozvádzať. skrátka mne osobne by vôbec nechýbal, keby "tu nebol" rovnako, ako mi nechýba ani teraz.... neznášam ožranov, obzvlášť tých, ktorí sa nevedia kontrolovať, sú agresívni, alkohol je pre nich viac, než vlastné deti.

oblecenie99
27. okt 2024

U chlapov sa to stále berie ako "je to len chlap, dal sa prehovoriť, dal si jedno, dva a už bol nalomeny". Či by sa to bralo rovnako v pohode aj u ženy, no ja neviem.. sadnem si s kamoškami vykecavat na vínko, dáme si jedno, dve, nejaké drinky a decko nech v kúte čaká a reve. Veď sme celý týždeň v práci, lietali jak handry po meste do škôlky, do práce, zas do škôlky, nakúpiť, variť, v sobotu domácnosť, no a čo.. nonsens. Veď toto pričetnú ženu ani nenapadne.
Žena vždy musí brať ohľad, ona MUSÍ, no a chlapi MÔŽU. Keď sa ozveš, preháňaš. Veď chudák celý týždeň robil, makal, ťahal a ty.. ty si asi len sedela a kukala zatiaľ pred seba.

autor
27. okt 2024

@lonely66 je mi veľmi ľúto, že si si musela prejsť podobným detstvom. Moja mamina s ním bola do jeho smrti. Stále sa hádali. Nemám dobré spomienky na detstvo.
@oblecenie99 tak toto je skvelé prirovnanie. To mu určite poviem, keď vytriezvie. Fakt si neviem predstaviť, že ja sedím s kamoškou na víne, malý plače, že chce ísť na detské ihrisko a ja mu poviem, že nech čaká, kým dopijeme. Veď by na nás zavolali socialku.

ivett1
27. okt 2024

Nepreháňaš...a urazila by som sa ja a vykročila mu, akým príkladom je pre deti...a kamarátov z mokrej štvrte bude mať vždy, ale rodina je len jedna, môže sa stať, že o ňu príde, tak nech si to uvedomí...mohol zavolať - toto mu pekne povedz, keď bude ofučaný...že ty si mu hanbu neurobila, ale on tebe a tvojim deťom...

olimuc
27. okt 2024

Neprehanas, poriadok treba narobit hned… ak chce ist na pivo, nech neberie deti. Ked ta nechce odlahcit tym, ze im robi program ako otec a rodina, tak nech da € na upratovacku a kucharku a uzivaj si vikend s detmi a doma Ti robota nestoji 🤷🏻‍♀️zajtra mu nebude zle v praci, ked pises, ze musi vytriezviet? To asi neboli 1-2 piva … po tych by akurat chodil viackrat na WC

aurora33
27. okt 2024

Nie, neprehanas. Tiež by mi to neskutočne vadilo.

1gramofon
27. okt 2024

Keby si to spravila ty tak si krkavcia mater a nezdrbal by ta len on, ale všetci čo ťa poznajú by po tebe zazerali a nadávali co to za jednu... Keď to spraví chlap tak je chudáčik s pošahanou ženou

h2
27. okt 2024

Nepreháňaš.
Ale mňa by zaujímalo, že prečo, ak máte jedine nedeľu pre seba, aby ste ju strávili spolu, ako rodina, si poslala chlapa samého s deťmi na futbal?

1ryba
28. okt 2024

Kde na tieto poklady chodíte...

autor
28. okt 2024

@h2 jeho kamarát cestou na ihrisko prišiel k nám domov a opýtal sa ho, či nepríde. Tiež šiel so synom. Povedala som, nech ide, ale aby sme teda stihli tú sľúbenú opekačku. Občas si dajú pivko, prehodia pár viet cez týždeň, ale netravia spolu aktívne čas ako priatelia. Prišlo mi to ako fajn nápad, že si chlapci zahrajú futbal. Akurát, že reálne neviem koľko ten futbal hrali, kedže všetky okrem mojich deti už boli preč a tam sa vo velkom pilo.
@1gramofon ved prave. Naozaj si neviem predstavit, ze dnes si s kamoskou takto pred ludmi na ihrisku otvorime flasku a placuce deti pri nas 😳

petronela1305
28. okt 2024

Škoda komentovať. Každý komentár to sekera doma máš rodinu nesmieš mat kamarátov a keď náhodou raz do roka si dáš s nimi pár drinkou už sa s teba stáva alkoholik ktorému sú prednejsi kamaráti ako rodina. Možno ma manžel voľáke problémy v práci len ti to nepovedal alebo iné problémy. Ja si myslím že preháňas hlavne keď nevieme aj opačný názor tvojho muža či to bolo také dramatické ako si pisala

autor
28. okt 2024

@petronela1305 ok, vďaka za komentár. Píšem, že som mala otca alkoholika, on tiež. Nie je mi však jedno, že moje dieťa ho prosilo a plakalo, aby s ním šiel za ostatnými deťmi na detské ihrisko a on si vybral alkohol. Telefón mal. Mohol mi zavolať. Vzala by som deti na to ihrisko skôr. Opekali sme aj tak bez neho. To ti príde aj tak v poriadku, áno? Môj malý mi dnes hovorí, že nechce piť zo svojej fľaše, lebo mu tam tato nalial pivo. Viem, že nenalial, viem, že hovorí hlúposti, ale už len to, že vymyslí niečo také? Nie, toto čo urobil u mňa neprejde.

aurora33
28. okt 2024

@petronela1305 radšej budem na MK za sekeru ako mať doma alkoholika ktorému je prednejší alkohol ako rodina.

autor
28. okt 2024

@petronela1305 u vás sa problémy riešia alkoholom?

vilma7
28. okt 2024

A deti sa nemohli pri nich hrať? Ja som tiež išla v lete na cofolu, známy na pivo, sedeli sme na terase a deti sa vedľa nás v kľude prehrali.
Na ihriskách sú viac než dosť, trosku inšpirácie im nezaškodilo, keď sa museli hrať s tým, čo bolo po.ruke...hlina a zem.
Koľko rokov majú deti?