Ahojte mám zvláštnych svokrovcov. Alebo som ja ta divná?nemôžem si povedať čo chcem a ako chcem ,zvyknú má chytať za slovíčka a niekedy si presadiť že oni majú pravdu. Prosím pomoc ..ako sa chovať ?
Svokra zvykne občas vyťahovať veci čo povedala 🤦v takom zmysle ,že jej to vadilo
Ešte ma napadlo, keď ma chytá dcéra za slovíčka, tak niekedy jej poviem "áno, máš pravdu, ale zmenila som názor" 😁. Snáď to nie je zakázané 😉
Chcela by som byť otvorená práveže a povedať čo myslím a nie byť ticho ..byť uvoľnená.. lenže moja svokra si to čo ja poviem vysvetlí po svojom . A to je zle
@mikadooo plan pekny ale dlhodobo sa vydrzat neda ci?
povedala by som mam pocit ze ma chytate za slovicka, mam pocit ze neakceptujete moje rozhodnutie aj ked je to moja vec....mam pocit ze sa vam moje rozhodnutie nepaci a chcete presadit vlastne.... ked ma chytate za slovicka citim sa neprijemne a neviem ci ste naozaj nepochopila co chcem povedat lebo takyto vyznam to nemalo
A teraz si predstavte že tam chodím čím menej a stále cítiť také to napätie 🤦
netreba si pripustat to co hovoria k srdcu. nas svokor tiez chyta za slovicka a rozmazava a riesi zacala som mu to vracat jemne, jemnym vysmechom a vzdy sa potom zahriakne a neriesi dalej ja si trvam na svojom a oni nech si hovoria co chcu hovorim si co ja chcem ci sa im to paci alebo nie a za svoju pravdu sa "bijem" nech uz ju prekrucuje ako chce drzim palceky
A pan manzel dovoli aby ti takto s*rali na hlavu?
@kitycat moja mama je tiež taka ako túto svokra a nie pani manželka to nedovolí, ale našťastie pan manžel vie, ze niekedy je dobre byť ticho a nemat za každú cenu svoj názor a silou mocou ho vyjadriť.
so svokrou mame skoro vo vsetkom opacny nazor. predtym to bolo neznesitelne,nic som radsej nevravela,ale v podstate som sa k slovu takmer nedostala.
teraz im doma vyrasta vnucatko, o ktore sa vela staraju a tak je hlavnou temou ono.tym sa nase rozhovory dost odlahcili,v podstate vkuse hovoria o malej. ale predtym to bolo naozaj zle
Daj nejaké priklady
Ich uz nezmenis. Jedine, co pomaha, je pritakavat. Teda pokial s nimi nechces byt na noze…
Ja by som sa kontaktu s nimi vyhla na minimum a obcas pretrpela a myslela si svoje…
Povec si co uznas za vhodne a samozrejme spravne..zijes s ich synom nie snimi🤭..
Dakujem za to ze mam uzasnu svokru ktora sa nestara..zasmeje sa a ja ju mam veeeelmi rada😘😘😘
tak ale zase, neviem no kazdy ma svoj nazor pokial ta chytaju za slovicka tak teda bud nehovor nic alebo im povedz ze aj ty mas pravo vyjadrit svoj nazor.
Áno. Vážiť slová. V duchu opakovať mantru "mlčeti je zlato". Neznášam to, keď ma niekto chytá za slovíčka. Jediný efekt malo mlčať, každú vetu dobre premyslieť a dobre si zapamätať čo som povedala a čo povedala ona. (Mala som takú "príjemnú" kolegyňu)