Stalo sa vám, že ste začali s niekým randiť, spoznávať ho a odrazu ste si začali menej a menej veriť? Napríklad či ste preňho dosť dobrá, či ho nebrzdite v jeho životných krokoch. Ja to teraz mám a neviem, do robiť. On je po dlhej dobe jeden príjemný, galantný, rozumný muž, športuje, má záľuby, ma už svoj život vo svojich rukách. Ja som iba zdravotná sestra a neviem, či mu budem mať aj časom čo ponúknuť. Do budúcna. Netuším, prečo tieto pocity prišli. Také pocity menejcennosti. On o tom nevie, jemu je so mnou úžasné.
Jak že iba zdravotná sestra ? Veď to je veľká zodpovednosť robiť takú prácu . Prečo sa cítiš menej ako tvoj priatel / známosť ? Veď určite aj ty máš záľuby , svoj život vo svojich rukách tak neviem prečo by si sa mala tak cítiť ako píšeš .
Mam pocit, že čo ak bude chcieť nejakú s lepším platom, vlastným bytom a kariérou. Lebo také ambiciózne ženy sú, no ja nie som. Nechcem ho brzdiť v jeho krokoch.
Nikdy, nikdy nesmieš o sebe pochybovať. Ani v práci, ani vo vzťahu, ani nikde. Ak to tak je, radšej by som vycúvala. Možno to ani nie je ním, ale tebou. Treba mať sebavedomie na mieste pred vzťahom, inak tomu druhému nedáš zo seba ani len minimum, nie ešte niečo viac, a vycuva on sám.
Neblazni a uzivaj si toto obdobie. Je obdivuhodne ze si zdravotna sestra. Svoje pochybnosti co sa tyka tohto si nechaj pre seba alebo este lepsie, zbav sa ich. Nechaj jeho sa rozhodnut ci chce partnerku s "lepsim platom a karierou". A ak ano, tak to nie je nakoniec taky super muz ako sa teraz zda.
@zoro9836 lebo ak on na sebe maká, cvičí, pracuje, robí si kariéru, tak mám pocit, že časom to bude vyžadovať aj od partnerky, aby bola taká ambiciózna, aktívna vo všetkom a nie všetky veci mi takto idú
On vie, že chodí so zdrav.sestrou a ak je spokojný, tak si toto povolanie váži. Ja si tiež myslím, že je to taká istota naviac, že taká žena sa bude lepšie orientovať ohľadom zdar.stavu aj vás, aj detí, čo má tiež hodnotu (často veľkú).
Je to jeho rozhodnutie. Tak to nechaj na ňom. On ked sa rozhodne, ze ta chce a ty chces jeho, tak kde je problém? Ty to nijako neovplyvnis.
Chlap, ktorý chce robiť kariéru potrebuje pri sebe ženu, ktorá "podrží" domácnosť aj keď on na ňu nemá čas. A priveľmi ambicioznou by skoro došlo k stretu záujmov. To len tak všeobecne.
Špeciálne k tvojim pocitom: Máš zodpovednú prácu, vyštudovala si nie ľahký odbor, takže nejaké pocity menejcennosti nie sú absolutne na mieste.
prečo sa podceňuješ? Nie každý muž, ktorý postupuje po kariérnom rebríčku, maká na svojej postave, chce vedľa seba ženu, ktorá tiež robí kariéru a reprezentuje ho. Stretávame sa s manželským párom, kde on je muž s najvyšším stupňom vzdelania, majiteľ firmy, lyžuje, pláva, urobí týždenne desiatky km na biku, jeho žena je jemná, príjemná blondýnka, ktorá je vždy upravená, ale nelíči sa. Nelyžuje, možno plávať vie, ale na plavárni som ju nikdy nevidela, na biku maximálne po meste. Pracuje na skrátený úväzok, starala sa o deti, teraz už vnúčatá, udržiava doma teplo rodinného krbu. Má síce dve maturity, no nemá VĎ, kariéru v živote nerobila. Možno pre niekoho sivá myška, ale žena rozhľadená, múdra, veľa číta, dá sa s ňou porozprávať na akúkoľvek tému. Majú podľa mňa krásne manželstvo vyše tridsať rokov. Veď veľmi skoro zistíš, či bude mať na teba nejaké nároky a alebo či časom budeš pri ňom pripadať nie tak, ako dnes, ale najkrajšia, najlepšia a milovaná
Ja som ešte nestretla muža, ktorý by extra vyžadoval kariéristku ženu. Akože pokiaľ nerobíš prostitútku,tak väčšine mužov nezáleží akú prácu robíš. Skôr aký máš rozhľad, inteligenciu, koníčky, (aj vzhľad môže hrať rolu).
Skôr ženy sa zaujímajú akú prácu muž robí a či bude vedieť zabezpečiť rodinu, keď žena pôjde na materskú a budú mať deti atď...
Úprimne…ja som tá s dobrým platom, kariérou a vlastným bytom a mala som skôr pocit, že mi je to na škodu. Muži ma brali skôr ako kamarátku a na vzťah si hľadali menšie “workoholičky”. Aj keď som mala rovnako nastaveného partnera, nefungovalo to. Našla som si partnera, ktorý je predavač, ambiciózny skoro vôbec (v tom tradičnom ponímaní, on má skôr ambície a realizuje sa v umeleckom smere), ale cítim sa pri ňom úplne fajn, pohodovo, urobil mi vyslovene pocit zázemia a rodiny. Možno presne toto hľadá aj tento muž. Niekoho, s kým mu bude jednoducho dobre, bude v kľude a nebude s ním súťažiť, kto má lepšiu kariéru a majetok… A mimochodom podľa mňa nie si “len” zdravotná sestra. Obdivujem ťa, ja by som to nedokázala.
Môj manžel začal somnou randiť, keď som začínala mať depresie....a neopustil ma.
Vo vzťahu som vždy lepšie zarabala ja, ale keď mi bolo zle mentálne z tých tlakov, tak som dala výpoveď a živil ma on a povedal mi, že aj keby som bola smetiarka, tak ma bude ľúbiť 😌
Takže, v dobrom aj v zlom, v bohatsve či v chudobe, v zdraví aj v chorobe 😉
@theabloom ja si myslím a to aj veľa krát vidím vo svojom okolí, že človek ak sám sebe dôveruje a uvedomuje si svoje kvality, tak okolie s ním nespraví nič. Môžu o ňom pochybovať všetci, on sám tam stojí a vie kto je. Hovorím o zdravom sebavedomí. Nikto ťa predsa nepozná lepšie ako ty. A po rokoch snahy dosiahnuť u seba samej takéto sebapoznanie za účelom sebavedomia, vidím tú bublinu cez ktorú sa nikto nedostane a sebavedomie mi nepodkope nikto a už tobôž nie vlastný chlap.
Tuto slečna by mala vedieť, že každý vedieme iný život. Ak sa ale tieto dva rozdielne životy spoja, nie je to koniec sveta a predsa mu má určite čo ponúknuť do života. Cíti sa menejcenná, pretože si myslí že on je niečo viac. Ale opak je pravdou a aj takéto dva životy sa dajú skĺbiť. A možno by to mala vidieť aj ako výhodu, aby on ona mala svoj život "vo svojich rukách".
Chodi s tebou lebo chce. Lebo sa mu pacis. Lebo mu imponujes. Lebo TA chce. Taku, aka si. Zdravotna sestra, co je jedno krasne, megazodpovedne povolanie. Tak si to uzivaj, uzivaj si lasku, vztah, zalubenost. Ak raz zmeni preferencie, zmenis aj ty a vies sa zariadit. Mozno sa to stane a mozno nie. A mozno zajtra padne asteroid a mozno nie.
@theabloom ľudí okolo seba som vytriedila, to je pravda. Ale to neznamená, že tí ktorí mi úprimne prajú a podporujú ma, prichádzajú. Neprichádzajú.
Vedecky dokázané je akurát tak "jedna babka povedala". Raz keď viem kto som, viem čo som a odosobnim sa od názoru ľudí okolo mňa, tak ma nikto nepripraví o sebavedomie.
Uznanie a povýšenie si môžme dávať aj sami. A dokonca aj takéto samouznanie, samopochvala a posun v živote vďaka sebe samej, mi zaručilo sebavedomie. Že ja sama si poviem čo som dokázala a ja sama seba pochválim. Áno presne to robím. Nato dnes ľudia zabudli. Zabudli byť pokorní a vďační hlavne sami sebe. 🙏
Nechcem vyznieť ako zasneny nevyliecitelny romantik, ale ten pravý muž by ti nikdy nemal dat šancu si myslieť, ze nie si preňho dosť dobrá alebo menejcenna.....