Pred mužom sa musím stále obhajovať

15. jan 2020

Chcela by som vas nazor. Moj manzel na mna stale utoci a ja mu musim davat protiargumenty - co, ako, preco, zaco .... a to aj za hluposti ako to, ze mi v penazenke najde 2€ pyta sa, odkial ich mam (mame spolocny ucet, platim malokedy hotovostou, ale obcas mam a niekde vydaju). Preco som kupila toto, preco som bola v noci hore a co som robila, s kym si pisem, preco som neprebalila malu poobede (pretoze vstala po spanku a mala nacikane 🙄🙄 ). Nikdy som ho neklamala, nepodvadzala, nikam sama nechodim, som doma zatvorena. Zautoci na mna a ak mam na to nejaky argument, tak sa ani neospravedlni a vsetko osomre, pritom sa cuduje, ze sa rozculujem, ked stale rozprava hluposti... Prosim povrdzte mi - preco sa do mna stale navaza? Chce sa mi z toho uz plakat. Za nic nevie pochvalit, iba skritizovat

sendricka
15. jan 2020

Je si neisty sa sebou. Neveri si, tak ani tebe neveri- ziarlivost

janinah
15. jan 2020

Toto ja nepochopím kam na tých expertov chodíte? ak ked vidím počas ŕandenia,že nie je ideálny,tak predsa cúvam....toto potom nie je život,len také živorernie...a ešte aj deti si zadovážite...no,poradiť neviem,ale naplačeš sa ešte dosť,kým najdeš silu odísť....lebo on sa nezmení,bohužial....

matapo
15. jan 2020

... ☹ uz som myslela ze som na tom najhorsie. Tiez neporadim lebo tiez nie som v idealnej situacii, ale s troma malymi detmi som na svojom muzovi financne zavisla ☹ takze neviem ako dalej a zotrvavam v neperspektivnom vztahu, mozno sa to este casom zlepsi, nie vzdy to take bolo a to sme uz spolu 20 rokov, ale zhorsuje sa to vekom zial ☹

sissy27
15. jan 2020

A ty mu vážne vysvetľuješ kde sa ti vzali v peňaženke 2€ ??🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ On je kretén a ty hlúpa, že hráš jeho hru. V prvom rade by som sa ja pýtala prečo sa mi hrabe v peňaženke a potom by dostal takú odpoveď, že ak by ho od jedu neroztrhlo tak by ho prešla chuť na debilné otázky raz a navždy.
Skús sa chovať rovnako - pýtaj sa aj koľko toaleťáku použil, prečo vyšiel pravou nohou z bytu a prečo dýcha a ešte k tomu v blbom rytme a zbytočne hlasno.
Nechcem maľovať čerta na stenu, ale ak ťa podozrieva z klamstva či nevery, tak nie je to náhodou “podľa seba súdim teba” ?

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
15. jan 2020

@janinah
Musim dat zapravdu komentaru pod tebou, ze sa to casom velmi zhorsuje. Nerozumiem tom

h2
15. jan 2020

Tvoj muž sa Ti hrabe v peňaženke a chce vysvetlenie na 2€? 😲
No, v prvom rade by som Ti rada napísala, že nemusíš sa obhajovať, nemusíš dávať argumenty. Nie si na súde, on nie je Tvoj sudca, ale Tvoj manžel. Veľmi rázne by som sa voči takémuto správaniu ohradila!

saskia_98
16. jan 2020

Ani ja nechapem ženy kde take čuda hladate .. Raz by som musela dokazovat manzelovi nieco alebo aby mi zobral mobil a kontrola, no viac s nim nie som. Zaklad vztahu je dovera. Bez nej je vztah o nicom. Dievča naplačeš sa pri ňom ešte veľa krat. Taky sa už nezmeni...

amelia000
16. jan 2020

A ty si nesvojpravna, ze si nevies otvorit usta a poslat ho do riti?

autor
16. jan 2020

@amelia000
Praveze sa kvoli tomu hadame nonstop.
Nemam problem mu pred ocami odblokovat a ukazat mobil, vysypat penazenku, vymenovat co som robila, ale ide o princip. Ked sa ho spytam, ako to moze vediet a tvrdi, ze nebol cely den doma, tak to uplne otoci, ze ja stale nieco nachadzam a chcem sa hadat. On sa spyta, ja vysvetlim, ale potom cakam, ze mi ako normalny clovek povie, ze sa ospravedlnuje alebo nieco. Vacsinou su to naozaj hluposti, ale staram sa o dceru najlepsie ako viem a take veci ma az urazaju... priklad jednej blbosti zo vcera. Chytili sme sa opat pre nieco, na konci som mu povedala ze v poriadku, rano nech odo mna necaka desiatu, ked nic nerobim. A jeho odpoved? Aj tak mi urobis, pretoze mi ju urobit chces....no tak som mi neurobila samozrejme, mne je jedno ci on bude jest, alebo nie. Ale take reci? Aby to zamaskoval isiel na nakup, vylozil to vsetko na stol a kupil malej oblecenie (aby som videla, ze sa stara), to som sa uz naozaj zacala smiat ze ake pokusy a do toho mi povedal - vidis aky som, ja ta netrestam 🙄🙄 ale nepovedal, ze ho to mrzi, dokonca vraj v praci premyslal, co mi to sadlo na nos. Ked on krici po malej cez vikend, tak ju vychovava a on musi byt autorita, ak som na nu dnes dvihla hlas ja, tak zjapem a hned ju hycka, hovori mi, ze mam ist prec, nechat ich a zavriet dvere....Mamina po tebe iba krici (pritom to vobec nie je pravda). Myslim si, ze ma pocit, ze so mnou moze manipulovat. Neviem ho donutit, aby sa spamatal. Ked sa pohadame, nikdy za mnou nepride. Uz spal aj v aute v zime a mrzol, odisiel bez nas z vyletu (ostali sme u rodiny). Nech som robila cokolvek, nedokazal sa ponizit a ospravedlnit, nie to este aby cosi olutoval... ak nebodaj placem a z duse mu hovorim svoje trapenie, po chvili to skonci tak, ze na mna zacne zvysovat hlas a obracat to proti mne, az ma tam necha plakat este viac s tym, ze uz na mna aj nahucal 😄 asi nemam sil ho opustit pretoze viem, ze on by sa mi uz v zivote neozval. Som o tom skoro presvedcena. Mozno niekde v hlbke seba to citi inak ale ....

Prepac za dlhu odpoved

saskia_98
16. jan 2020

Nema on rozdvojenu osobnost nahodou ? Ciste psycho kks.

modrykoniicek
16. jan 2020

Volá sa to manipulátor.

Pred nimi sa vždy treba obhajovať a spovedať sa im a mať výčitky.Nedaj bože sadneš na iný autobus alebo urobíš niečo čo si on predstavuje inak.

Prikazujú/zakazujú

Dobre, že nechcú vedieť aké vložky používaš a prečo...veď ste sa predsa dohodli (sám so sebou sa dohaduje) a podobné dristy.

Kontrolovať telefón, skritizovať aj úplnu hovadinu totálne nepodstatnú aj to ako krájaš zeleninu, držíš príbor, prečo vlastne dýchaš...

A jedine čo vedia je urážať, ponižovať a presvedčiť človeka, že ten druhý urobil chybu nie on.Slovo prepáč nepoznajú.A všetko prekrúcajú.
A nakoniec z človeka dostanú aj poslednú energiu.

A treba ich kopnúť do riti :D (vlastná skúsenosť) nezmenia sa nikdy.

Robí z teba handru a teba to nakoniec psychicky zničí a sama o sebe si začneš myslieť, že má pravdu.Že ty si zlá a málo sa snažíš.

Nenechaj si to.

h2
16. jan 2020

Prepáč, ale vy mi pripadáte, ako také dve malé deti, čo sa na pieskovisku naťahujú o lopatičku. On vyšetruje každú blbosť, Ty sa obhajuješ a potom čakáš ospravedlnenie, ktorého sa ale nikdy nedočkáš. Keď Ťa naštve, tak sa vyhrážaš, že mu neurobíš desiatu, on: "ale urobíš", Ty neurobíš, aby si mu ukázala! On sa následne robí skvelým, aby zase on ukázal Tebe. Dokonca spí v aute!!! Ach, celé zle. Prestaňte proti sebe bojovať, skúste sa správať, ako dospelí ľudia.

autor
16. jan 2020

@modrykoniicek
Niekedy premyslam nad tym, co by som musela urobit, aby si vstupil do svedomia. Mam si zakazdym odrezat jeden prst? 😄 alebo neviem. Snazila som sa uz aj peknou komunimaciou, ze ked si ma vybral za zenu, nech je neprijemny ku inym a nie ku mne, ale nezabera. Nevie sa hlbsie zamysliet nad tym, ze ublizuje. A popravde este stale hladam chybu v sebe. Ak to clovek vidi u inych, vie posudit nezaujato co a ako....ja to neviem, mozno som ma seba malo kriticka, nanho privelmi. Uz som mu aj hovorila, ze ma psychicky depta, ale nula bodov.

autor
16. jan 2020

@h2
Uvedomujem si, ze sa uz topim a chytam len nejakej trapnej slamky, ale co robit? Nechat to tak a uplne sa mu podriatit? Snazila som sa, neuspesne. Ako mam docielit, aby si ma vazil a respektoval? Citala som uz kadeco psychologicke, prehovarala som k nemu, v najtazsich chvilach som sa s nim rozpravala uprimne a pokojne, ale takato debata vedie k tomu, ze viacmenej stale zacne utocit, neskor kricat, ci dokonca odide. Odignorovat ho? Neprihovori sa, najdlhsie som to vydrzala tyzden, potom som ho uz nedokazala obchadzat. Okrem rozchodu, toto riesenie samozrejme poznam.

modrykoniicek
16. jan 2020

Autorka :

On je chorý.Nevidí, že niekto druhý má pravdu.Oni si o sebe myslia, že sú dokonalí, bezchybní...

Tiež som sa snažila vo všetkom vyhovieť...ale zašlo to priďaleko.

Nadával mi zato, že som niečo urobila inak ako on.Ponižoval ma v spoločnosti.
Dokonca sa mi hrabal v telefóne a určoval mi o čom môžem písať o čom nie.Čo môžem jesť a čo nie.S kým sa môžem rozprávať a s kým nie.

Urobil si zo mňa psíčka na povel.
Ja som bola mladá a sprostá...a bolo ťažké sa odnaučiť chlapom povedať nie! Ovplyvnilo ma to v budúcom živote a bolo ťažké si priznať, že okolie malo pravdu a on mnou manipuloval ako s jeho majetkom.
Keď som oponovala bola som sprostá, ku a pi ktorá má byť ticho lebo ja za všetko môžem, ja som zlá...a proste urobil zomňa chuderu.

Cítil sa byť nad vecou a úcta mu nehovorila nič.

Rozhovor? 😂 Prosím ťa...ešte ja som bola za narušenú psychopatku a skoro zmanipuloval moju vlastnú mamu.
Až kým som jej nepovedala ako sa ku mne správal.

Keď nebolo po jeho, hádka, krik, rozchod....
Proste bez neho som si ani prdnúť s prepáčením nemohla... a tak sa choval aj k svojej mame.

Takýto človek je chorý.

Až pri terajšom mužovy som pochopila ako sa chlap má k žene správať.A ver mi, že toto čo robí ten tvoj je nesprávne.

autor
16. jan 2020

@modrykoniicek
Dakujem pekne za tvoju skusenost. Premyslam este nad nejakou dobrou psychologickou. Nerada by som skoncila na psychiatrii, alebo nieco urobila zo zufalstva... budem sa snazit odputat a ak nie, najst cestu od neho.

simca06022011
16. jan 2020

Jaaj no keď necháš zo seba urobiť handru, tak sa nečuduj... A jasne, ze sa to zhoršuje, keď vidí, že si môže dovolovat.. Mne by prehrababsdl veci a žiadal vysvetlenia... Omg...

h2
16. jan 2020

Určite sa mu nepodriaďuj. Lebo aj tak nikdy nedosiahneš, aby bol spokojný, aj keby si sa na hlavu postavila. A určite si neodrezávaj prsty. Aj tak by si to neurobila dobre. 😁 Prepáč, už žartujem, ale v skutočnosti ma mrzí, čo prežívaš a poradiť Ti, čo urobiť, je naozaj ťažké. Neviem, možno skús aj Ty s humorom, namiesto obhajovania sa ho skús nejako trefne odpálkovať. Maj dobrú náladu, nastav sa psychicky na to, že sa nenecháš vytočiť. Neviem, či to zaberie, ale viac poradiť neviem.
Keď som bola na materskej, muž ma pravidelne vytáčal tým, že vždy po príchode z práce "frflal". Proste už prichádzal nasratý a hneď spustil: "Prečo je tu taký bordel, čo si robila celý deň, veď si doma..." A tak podobne. Tiež som mala najprv tendencie obhajovať sa a vysvetľovať. Potom som si jedného dňa povedala, že je to zrejme tým, že prichádza vystresovaný z práce a keď si trocha pofrfle, uľaví sa mu. Presvedčila som sama seba, že nie som vinná z ničoho. Keď muž prišiel z práce, hneď som k nemu dobehla, pekne som ho privítala, povedala som mu, že som rada, že je doma. Potom som povedala: "Tak, teraz si pekne pofrfli, všetko skritizuj, ponadávaj si a keď s tým skončíš, daj mi nejaké znamenie, nech si môžem vybrať vatu z uší a môžeme sa normálne baviť." Chvíľu bol zarazený, potom sa zasmial, opýtal sa, či je to s ním až také zlé. Povedala som, že Áno! Odvtedy sa situácia výrazne zlepšila.

elenatomasova
16. jan 2020

To je taká blbá povaha,aj môj je skoro taký a tiež ma to rozčúli a lezie na nervy.Potom sa pohadame ..

suzitok
16. jan 2020

Akoze toto by som nedala....ja napriklad chapem to, ze sa neprejavil počasie chodenia/na začiatky vztahu ...toto uz lepsie nebude, on nie je normálny a toto čo opisujes je čistý psychoteror, zacinam tam citit ak ekonomicky teror..aby si vysvetľovala 2,-€ ??? Na debilne oyazky by som mu davala debilne odpovede...
Podla mojho nazoru sa to zacne stupňovať, ja som voľakedy dávno mala partnera, ktorý sa choval podobne, kym som bola doma, vsetko bolo ok (bežné výsluchy boli) ale ked som sa zamestnala, on po čase ostal doma a zacal ma denne čakať rano a isiel proste somnou..sedel pred firmou, niekedy aj pocas dna nabehol dnu, po práci zase isiel somnou...v tom case sme uz spolu nezili, ale mala som problém sa ho zbavit...opakovane to riesila aj policia, ale zacal chodit 5-10m za mnou...snad u teba to taký extrem nebude, drzim palce...

janka2273
16. jan 2020

Ak máš pocit,že keď ho opustiš,nikdy sa ti už neozve,tak to je to najlepšie,čo sa ti v tejto situácii môže stať👍👍👍on je schopný aj tvoje vlastné dieťa otočiť časom proti tebe🙄
Ja som od muža odišla s 5 mesačným dieťaťom a zvládla som to,o chvíľu bude mať 18 ❤️ radšej žiť sama,ako s debilom...ten kľud,aký budeš zažívať a tá radosť zo života bude neopísateľná 😘👍❤️ držím palce,nech si šťastná 😘

suzitok
16. jan 2020

@janka2273 ten pocit voľnosti neopísateľný....a hlavne ten nadych potom...nikdy nezabudnem na ten obyčajný nadych na čerstvom vzduchu po "oslobodení"

zdena12345
16. jan 2020

ako vysie pisali, je to manipulator. Dovolovat a kontrolovat si k tebe bude iba tolko, kolko mu dovolis. Preco na teba stale utoci? Preco sa mu obhajujes stale dokola? Bavi Vas to? Si ochotna to robit? Vyloz karty na stol🙂 cim viac budes ustupovat, tym viac si bude dovolovat

moonlight1210
16. jan 2020

Vsetky veci, co robis, robis zle. Hras jeho hry. On v nich ale nema pravidla. Tie meni za pochodu, ako prave jemu vyhovuju, aby on bol vitaz.
Darmo v tom hladas logiku, nie je tam.
Darmo s nim argumentujes, su to kratucke vitazstva bez hodnoty (a ty vidis, ze ani pre tebe nemaju hodnotu).
Pre neho su to len dalsie vyzvy, ako tu tvoju drzost “skrotit”.

Darmo si myslis, ze ked mu vylejes srdce (rozreves sa a v slzach mu hovoris co a ako ti ublizil), tak si vstupi do svedomia a spamata sa. Nie, davas mu tym do ruky nabitu zbran proti sebe (hotove navody, co na teba najlepsie funguje a plati), a potom sa este cudujes, ked to neskor pouzije.

On o tebe vie vsetko, i tvoje prezivanie, vnutorne citenie, ma to od teba na tacke, ty o nom nevies nic.
Zamysli sa - co o nom vies? Naozaj z hlbky jeho duse? Iba to, co si myslis, ze asi citi a aj to na zaklade toho, co predpokladas, lebo to zvycajne ludia citia. A potom ta zaskoci, lebo sa zachova inak.
(A to dokonca, aj ked ti o sebe nieco povie. Potom sa zachova inak.)

Tvoja obrovska nevyhoda je, ze ho milujes. A to je zaroven jeho obrovska vyhoda.
(Plus na MD si zrejme financne a bytovo zavisla, tak sa to u neho zacalo prejavovat otvorenejsie, bez zabran.)
Ty neodides a este potrva, nez sa dostanes do stadia, ze by si najradsej uz navzdy usla.
Vtedy uz ale bud nebudes mat psychicku silu, alebo prilezitost (pre dieta, ktore on moze obratit proti tebe, ze maminka je vadna a tatinko je lepsi).

Teraz places, ze on by sa ti asi uz nikdy neozval.
Potom (ak nahodou z toho vztahu utecies), sa budes desit momentu, ze on sa ti asi este ozve.
Lebo budes citit, ze nemas sil celit jeho vycitkam, obvineniam, ani sladkemu podlizovaniu, aby si sa zas k nemu vratila. Lebo on to bude hrat pred vsetkymi a ty, kedze nebudes chciet uz hrat jeho hry, budes pred vsetkymi za zlu. Miesto opory budu do teba hust: daj mu sancu, daj mu sancu, to ty si ta zla vo vasom vztahu, co vlastne chces, pozri aky je to skvely muz,.... a ty budes vediet, ze ak sa vratis, uz asi nikdy neodides.
(Uz teraz ti toto dvojite spravanie robi pred dcerou).

Pritom najvacsi dar od ludi, ako je on, je to, ze ta nechaju odist a daju ti nadradene pocitit, ze pre nich nie si viac zaujimava. V realite im nedochadza, ze ti davaju cennu slobodu a ich nezaujem ta tesi.

Tvoj problem je, ze ho milujes a chces, aby sa zmenil na bezneho cloveka. A to nepojde. On to nema v krvi.

stela01
16. jan 2020

Nie nadarmo sa hovorí podľa seba súdim teba .

Ako odtiaľ potiaľ , dáke súkromie . Ako sa ti môže hrabať v peňaženke a robiť inventúru ? To je ako na výsluchu kde kedy prečo ? Nespokojný s odpoveďou tak útočí ešte viacej

Po populy a dvere .

negymama
16. jan 2020

@moonlight1210
super napisane. presne tak to je.

luccija
16. jan 2020

Prečítaj si znaky manipulátora, psychopata nemá city a teba zničí veď už teraz hľadáš chyby na sebe.Vzdy si nájde obet, ktorá nemá sebavedomie s nici ničí.Nikdy a ničím mu nevyhovies bude to len horsie

janka2273
16. jan 2020

A najhoršie na tom všetkom je,že on sa nikdy nezmení 🤔treba mu dať jasne najavo,že ty už tou obeťou vo vašom vzťahu nebudeš!!😘

saluda
16. jan 2020

No neviem, čo za divní hru to s tebou hra, ale očividne jeho to baví a ty hráš s ním. Nepodriaduj sa mu v žiadnom prípade, to ho iba povzbudzuje. Máj pripravené odpovede v zmysle "do toho ťa nič, ti je moja vec, nemusím ti nič vysvetľovať, som dospela a svojpravna....." To, ako samu seba vnímaš ty, sa odzrkadľuje na tvojom správaní, vyžaruje to z teba, z každého gesta. Nečakaj od neho ospravedlnenie, ak to doteraz nerobil, určite s tým len tak nezačne. Prečo preboha takému chlapovi robíš desiate? Čo on nemá zdravé rúčky? Ja mám super chlapa, ale toto by som nerobila ani za svet. Postupne pomaličky si ťa podriaďuje a stavas sa jeho obeťou. To sa deje tak nenápadne, že si ani nevšimnes a bude z teba zosuverena chuderka bez kúska sebavedomia. Len ho ešte chvíľu nechaj, nech po tebe slape a podarí sa mu to. Že má nejaký osobnostný problém, to je ako facka. Čím viac sa mu budeš podriaďovať, tym to bude horšie, lebo je to slaboch a práve taká, ako si ty, mu dvíha posramotene sebavedomie. Je len na tebe, ako prezijes svoj život 😉