Máte aj vy taký pocit? Viem, že je tu veľa tém o svorkách. Ale pritom často keď žena porodí dieťa, tak práve jej matka je tá, čo v kuse dáva rady, co povie všetko co jej príde na jazyk, co je v kuse nasackovana u dcéry, príliš naviazaná na vnuka/vnučku, neklope, nerešpektuje a tak ďalej. Áno, moja mama je ku mne taká. Ku bratovi vôbec. A to bývame obaja v jednom meste a iba ku mne chodí každý deň, ku mne ani nezaklepe, musela som sa začať zamykat. Ku bratovi klope, brat ma tiež deti. Viem, poviete že jej musím nastaviť hranice. Ale ta sa uráža horšie ako male decko keď nedostane lizatko. A keď sa odurazi, tak je zase všetko po starom. Máte to aj vy tak?
Nie nemám.
lebo u teba je mama a u brata je svokra.
tam si už tak nedovolí, alebo jej to už naznačili a tam to pochopila.
toto musíš ty vedieť.
Čo ja by som za to dala.
Správate sa k svojim rodičom mnohé ako k cudzím ľuďom.
@terezka1947 Keď rodič nechce dovoliť dieťaťu dospieť, tak má dospelé dieťa na výber iba dve veci. Buď sa podriadi a celý život prežije vo vzťahu s rodičom ako nedospelé dieťa, alebo sa odtrhne nasilu, čo, samozrejme, bolí obe strany.
@zuzitko74 HM,čo je to nenechať dieťa dospieť?
Lebo u niektorých je to úplne všetko. Narodením dieťaťa sa stávajú z mnohých žien silné matky vsevedky. Na MK hľadajú rady od neznámych,no vlastnej mamy sa neopytaju,veď je to nelogické.
Druhá vec,rodičom nedovolia nič,no oni im presne naprogramuju,kedy majú svoje vnúčatá strázit,aký darcek kúpiť.
Čiže tu už samostatnosť a dospelosť vtedy konci?
Trošku pokory by nezaškodilo.
asi preto ze u syna je v domacnosti cudzej zeny a u teba je "doma" u pribuznej.
Mozes to brať aj ako neuctu, mozes to brat aj ako dôvernost a blizkost. Ako sa uz rozhodnes. Mozno by vam prospelo, zopar posedeni pri zakusku a kavicke a uprimne sa porozpravat s mamou.
Tak napr.ja a moja mama.Kedze mame vlazne vztahy,ani jedna k druhej si nedovolujeme.Zavolame si,vyriesime,pomozeme ak treba.Nikdy nechodime bez ohlasenia a zvonime.Kluce jedna od druhej nemame a niekedy sa nevidime aj dva mesiace.Je to skor diplomaticky,obchodny vztah.Ale u nas je to tak odpradavna
Nemám rada takéto zovšeobecnovanie - svokry sa moc staraju, mladi si nevážia, chlapi su stale na maminom cecku, ženy zakazuju chlapom ist za mamami, atd. atd. atd. Pritom to nie je o tej roli, ale o povahe konkrétneho človeka.
Nie nemám taky pocit. Moja mama kašle úplne na mňa a na svoje vnúčatá. Videla ich qsi 2 krát v živote..
@zoro9836 ...na pravde nic.Ale ty si zmenil svoj prispevok,aby vyznel agresivnejsie a viac provokativne.Ten prvy bol mily a normalny.To,co si napisal potom je arogantne a nadradene.Ale tak,kazdy sme nejaky
A btw....to,ze je to tvoja skusenost,neznamena,ze je to pravda.Trebalo by si prestat namyslat,ze tvoje nazory su vsetko a automaticky to tak je.Je to iba tvoj nazor,tvoja skusenost...nic viac
Ak je to tak u vas, nie je to tak vsade. Skor zvykne byt matka blizsie k rodine a vnucatam od dcery, ale ani to nie je pravidlo. Pretoze ta nevesta si domov asi tiez skor zavola tu svoju mamu, nez svokru.
Ak mas s mamou taketo problemy, treba to riesit. Ak sa nezmeni druha strana, musime s tym urobit nieco my. Napriklad sa niekde poradit. Aj mnohym dospelym treba nastavit hranice. Vsetko zalezi aj od sposobu podania, ale zas rozumiem, ze pri niektorych aj keby sa clovek na hlavu postavil, nezmeni ich reakciu (urazenie sa a pod.). Ale este raz, neplati to ako pises autorka pausalne, vy mate jednoducho nezdravy vztah s ktorym by bolo fajn nieco robit. Alebo sa potom odstrihnut.. Dalsia vec co na to tvoj manzel? U nas mal otec chvilu tendenciu tym ze mal kluce od nasho bytu, proste vojst bez zaklopania ci zvonenia, lebo ved “sme dohodnuti ze pridem”. No a mojmu muzovi sa to nepacilo, tak jednoducho uz zvoni. Ale nikdy mu nikto nevynadal..
@zoro9836 ...napisala som niekde,ze klames?Tvoj nazor je tak isto dolezity ako napr.moj alebo hocikoho ineho.Moze autorke pomoct,alebo jej moze byt ukradnuty.To len ty si myslis,ze tvoje nazory su extra dolezite a ze automaticky znamenaju pravdu.
Tak neviem....klame niekto,ked meni svoje vyjadrenia aby vyznievali viac hulvatsky? Nie neklames,iba dokazujes,ze mienka o tebe tu je spravna a na mieste
@zoro9836 si to prilis zovseobecnil. V prvom rade je dolezite, aby fungoval vztah medzi partnermi, ktori sa maju navzsjom podporovat a ked treba zastat si jeden druheho. Prilisne zasahovanie do zivota mladych nikdy nerobilo dobrotu. Pochopitelne, ak je muz neschopny dat najavo veci s ktorymi nesuhlasi, alebo ai zastat zenu ked je jej ukrivdene, nevie “odstrihnut pupocnu snuru”, hovori sa mu mamickar. Ako je to opacne neviem, ale samozrejme byva to casto aj opacne, ze sa zena od matky nevie odtrhnut…
Nie. Ale to je o tebe, nie o tvojej matke, ty musíš povedať NIE, alebo STOP, to je celé.