Prečo sa po 35. rokoch na ženu hovorí, že je stará dievka?

5. sep 2021

Preco sa v dnesnej dobe hovori na zenu stara dievka/ stary mladenec ked ma niekto napr, 35 vsak dnesna doba je uz inak posunuta ?
Ja mam 29 a niekey mam pocit ze uz aj na mna niekto tak pozera.

wewerka01
5. sep 2021

Zlá doba, veľmi....samy ľudia ju vytvárajú.
Starých ľudí drbnut do starobinca, prinajhoršom okradnúť na majetku- osklbat.
Nevychovane decká vyrastajú online na hrách namiesto piecť koláč s babkou.
Chceme všetko "hneď" nečakať.
Ja v 29' už mala po svadbe a dieťa- lebo som chcela.Ide skôr o nastavenie života čo človek chce a nepočúvať druhých.

autor
5. sep 2021

@wewerka01 ano suhlasim. Len na jednej strane zeny chcu byt uspesne sebestacne na druhej strane deti atd . A v dnesnej dobre stretnut slusneho normalneho chlapa mam pocit ze je problem

wewerka01
5. sep 2021

treba vypnúť fb a otvoriť poriadne oči.

lintu
6. sep 2021

Kto to tak rozpráva? Tí "posunutí" ľudia predpokladám nie. No a pre tradičných všetko tradične 😀

marfikchov
6. sep 2021

Ja som bola v tom, že stará dievka či mládenec je po 25ke. Netušila som, že sa veková hranica posunula aj v tomto. A na margo otázky, môže ti byť úplne jedno kto si či myslí. Každý si žije svoj život taký, aký uzná za vhodné. A náhodou, ja som sa týmto 'statusom' starej dievky necítila vôbec dehonestujúco, celkom rada som ľudí opravila že nie pani ale slečna.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ingelika78
6. sep 2021

@viestta Tak pani v príspevku nad Tebou si to ocividne mysli aj teraz ze 25-ka je ta magická hranica starodievoctva 😁😁

rubinka
6. sep 2021

Nuž keď to vezmeš tak že v tomto veku už je trošku problematickejšie otehotnieť tak vydať sa ešte len ako 35 ročna je podľa mňa už trošku v hodine dvanástej ak chce žena stihnúť trebárs aj viac ako jedno dieťa. Ja mám 36 neviem si predstaviť žeby som sa ešte len teraz vydávala. A výber tých mužov je tiež už trošku obmedzený lebo podľa mňa super chlapi sú v tomto veku už pomaly porozoberaní. Takže tak. Stará sama o sebe nie ale v 30 už by bolo fajn sa usadiť a založiť si rodinu.

natalienka12
6. sep 2021

Stare dievky nie su vsetky slobodne zeny, su to slobodne zeny, ktore sa vydat chceli, ale z roznych pricin sa im to nepodarilo 😂😂😂 tak sa sama zatried, ci medzi ne patris. A je uplne jedno, kolko mas rokov.

janickacrazy
6. sep 2021

@rubinka tak v 35 sa dá ešte všetko postíhať, moja kamoška v 39 stretla muža snov, v 40-tke prvé dieťa, druhé v 46-tke a len tak žiari spokojnosťou

vevesh
6. sep 2021

@rubinka znama sa vydavala v 37- za 4 roky ma 5 deti🙈🙉🙊takze vsetko sa da, ked sa chce....zase by som sa nezahadzovala s chlapom, len preto, ze "mi bije vek"- nie kazdy chlap je dobry geneticky material...

mariska1989
6. sep 2021

No lebo taká 35 ročná by už mala mať chlapa poprípade dieťa , byť vydatá a hlavne aby nebola a nebyvala s rodičmi ako 15 ročná 😁 ale ak 35 ročná nemá chlapa niekde je chýba 🤔. Osobne poznám 2 také staršie teda 31 a 34 ročne ale to viem že je chýba v nich a tak im treba že všetke kamarátky už majú vydáte a majú deti a oni nie.....ale mne sa ináč zdať že predtým to bolo že ak už bol vek 25 rokov či?

rubinka
6. sep 2021

@vevesh - áno samozrejme nevydavat sa za každú cenu ja som skôr myslela na ženy ktoré partnera majú a stále ostávajú slobodne že neviem na čo čakajú. Ak stretli toho pravého. Že majú 35 a stále nič neriešia. Keď není vhodný partner tak samozrejme to je iné.

marcellka32
6. sep 2021

Mám bezdetné slobodné kamošky (vek 32, 37), hľadajú normálneho chlapa, nevedia nájsť ... samozrejme, že aj ony sú už náročnejšie, takže latka náročnosti je vyššie

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mikadooo
6. sep 2021

Ja žijem v ba a tu som veru výraz "stará dievka" ešte nepočula... Asi keby som to niekomu povedala možno dostanem aj po papulke 😄.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mikadooo
6. sep 2021

@evamarek77 😄 no tak to musíš ísť do auparku na také cicky micky. Tu po sídlisku sme takmer všetci natural, ale aj tak by som dostala za starú dievku. Podľa mňa je to aj veľa o sebavedomí, tu ho majú ženy celkom vysoké.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
acrobaleno
6. sep 2021

Ja som stará dievka o rok, ale môžem ti povedať, že radšej budem sama ako si zavesiť na krky nejakého debila. A je mi tri päť čo si kto o mne myslí. 😂

maminkadeticiek
6. sep 2021

Vyraz stara dievka znie celmi hanlivo,to je pravda,hoci netusim ci ho okrem starych babiek na ktore sa mozes vyprdnut vobec este niekto pouziva.Ovela viac by ma trapilo v 35ke,keby som nemala deti,zazemie,manzela,byvanie...Pozor nehovorim o zenach ktore sa rozhodli same dobrovolne bez tohto zit,v tom pripade je to uplne v poroadku samozrejme.Hovorim o zenach,ktorych mam medzi uspesnymi kolegynami viac,ktore maju 35-40 a nemaju deti,maju priatela ktory ich po 10 rokoch vztahu stale ani po stom naznaku nepoziadal o ruku a tie zeny maju silny pocit ze vzhladom na vek im v zivote nieco velmi velmi dolezite chyba.Toto by mi vadilo ovela viac ako ze by si o mne niekto myslel ze som stara dievka.Taketo veci nechybaju v 25ke,ani este v 30tke,ale v 35ke si to uz najma zena silno uvedomuje a je to frustrujuce ak sa blizis k strednemu veku a chyba ti rodina,deti.

hopsadobrandejsa
6. sep 2021

Normalni chlapi su....len ta latka narokov sa neustale navysuje cize aj ti muzi si uvedomuju, ze hoci mat stabilnu partnerku a pravidelny sex by bolo fajn, robit zo seba niekoho kym clovek nie je len aby mu nejaka dala sancu je mala odmena za vela prace.

Znie to mozno drsne, ale tak to je. V kazdej obdobnej teme sa najde prispevok o tom ako normalni chlapi vymreli.

Ziaden z nich nevymrel. Bud si uziva zivot, cestuje, pracuje, venuje sa svojim hobby alebo je prilis to alebo hento a kazda si proste nejaku vadu na nom.

Sami posielate chlapov do friendzone a potom ked si zacnu tu zonu uzivat tak pridu komenty, ze muzi smaju strach z vaznych vztahov, zavazkov, povinnosti atd.

Nalejme si cisteho vina, podiel viny je na oboch stranach. Ja mam 33 a celkom si tento pokoj uzivam. Vobec nemam komplexy z akehosi staromladenectva pretoze vsade vokol mna su slobodni ludia.

Priority sa ludom zmenili. Chcu viac cestovat a uzivat si. Ti normalni ktorym vztahy nevysli za mlada teraz riesia ine veci nez hladanie partnerky.

Zmena cielov 🤷🏻

danieladeley
6. sep 2021

az 35? ja som myslela, ze po 25 :D :D

pseudomonas87
6. sep 2021

Vieš prečo ? Lebo ľudia sa starajú do toho, do čoho ich nič nie je....pomaly každý sa chce vyjadrovať k životu iných, k prác, k manželstvu, k výchove detí.....tí ľudia to možno ani zle nemyslia, ale je to blbe, povedzme si úprimne....najskôr otázky typu, kedy sa vydas, akoby sa žena pýtala muža....potom kedy budú deti.....kedy bude druhé....prečo to prvé má ešte plenu a Dudel a podobne blbosti....
Nech sa každý stará do seba a bude lepšie.

11beautygirl11
6. sep 2021

@evamarek77 Som z Ba a nič z toho nesplňam 🙂 Žiaľ, ten popis sedí na dievčatá z dedín, ktoré prišli do Ba - to su moje skúsenosti, ale nechcem všetky hodiť do jedného vreca

spadnutaslivka
6. sep 2021

chalani si nevedia nájsť dobré dievča a dievčatá si nevedia nájsť dobrého muža.
1. nehľadajú na správnych miestach
a 2. si sami myslia, že sú dokonalé/dokonalí a tak sebecky hľadajú aj dokonalú polovičku. A možno by len stačilo pozrieť sa najprv na seba v pravde.

roobett
Odpoveď bola odstránená
Zobraz