Sme spolu s priateľom už 7 rokov ( asi siedmy kritický), v roku 2010 sa nam narodila dcérka ktorú sme chceli a z ktorej sa obaja veľmi tešíme. Celkovo máme pekný vzťah, tolerujeme sa, pomáhame si lebo ja chodím ešte na školu externe a popri materskej zabehnem tak dvakrát do týždna do práce. Priateľ sa venuje niekoľkým extrémnym koníčkom - potápa, lieta, lezie po skalách a horách ale vždy si vie nájsť čas pre mna a malú. Jediný problém čo ma štve je, že pred kamošmi robí zo seba frajera a vyhovára sa na mňa - nevie povedať pravdu. Ako príklad uvádzam situáciu ktorá sa stala prednedávnom - slubil sa kamošovi že mu vypomože s firemnou akciou. v ten istý den mal moj švagor oslavu a nas spoločný kamarát svadbu, samozrejme sme sa slubili všade čo však nakoniec nebolo možné. On pomáhal na firemnej akcii, ja som bola s malou na oslave a na svadbu už nevyšiel čas ☹ za celý den mi nezavolal že tam bude do večera, ked som ju volala ja aj niekolkokrát a ked konečne zdvihol tak bol urazený lebo vraj teraz pred ostatnými vyzerá ako chlap ktorého kontroluje žena, na oslavu došiel v čase kedy som sa ja už chystala domov uložiť malú spať ( o 20hod) a kamarátovi ktorý sa ženil povedal že sme neprišli lebo ja som mala krámy a bola som zdutá ☹ takýchto situácii je však strašne veľa, vypisovať ich tu nemá zmysel ... veľmi ma hnevá a mrzí ako sa chová lebo nepatrím k ženám ktoré svojich chlapov kontrolujú na každom kroku, nepotrebujem aby sa mi spovedal ani aby mi oznamoval čo kedy ide robiť - každý máme svoj život a máme právo na osobné sukromie. Pre toto jeho chovanie sa vždy pohádame, už nevládzem sa s ním o tom ani baviť a dokonca už dlhšiu dobu uvažujem o rozchode ...
nové sa nedozvieme nič, lebo je to len otázka, diskutovať nebudeme!
Buď sa s ním porozprávať otvorene a povieš mu všetko, tak ako nám..Že ho nechceš kontrolovať ale očakávaš, že ti aspoň povie kedy asi príde..Ty predsa nie si len tak niekto, že ho budeš stále čakať, kedy sa milostivý uráči niekde dôjsť..
Právo na súkromie je jedna vec, spoločné akcie, vec druhá..
Najprv si treba čas zorganizovať po dohode..Nie nasľubovať hory, doly..a potom to tak vyzerá..
Dohodnite si nejaké pravidlá..dohodnite sa, kam budete chodiť spolu..a kam, každý sám..
Pokiaľ to neviete, tak choďte od seba..
Manželstvo je o ozajstnej komunikácii..Nečakať, že manžela niečo samého napadne..Nenapadne..Musíš mu presne povedať, čo od neho očakávaš..
Takisto vzájomná úcta, rešpekt a pokora...z každej strany...
Nervy na chlapa má z času na čas každá žena, ale všetko treba riešiť..Nerozchádzame sa pre banality...nie sme predsa "celebrity"... 😉
z tej situacie, ktoru si napisala sa da usudit, ze priatel sa na teba nie ze vyhovara, on ta pred znamymi URÁŽA! ako prepac... keby moj chlap niekde vykladal, ze som mala kramy a bola zduta, tak mu rovno kufre pobalim. Takze sa zachovaj podla toho, kolko znesies... ano, pre mna by to bol dovod na rozchod, no mate spolu dieta atd atd... treba zvazit...
Manželstvo je o ozajstnej komunikácii..Nečakať, že manžela niečo samého napadne..Nenapadne..Musíš mu presne povedať, čo od neho očakávaš..
táto veta sa mi páčila, fakt im treba všetko polopate vysypať
Inak chápem že ťa to hnevá, mňa by to tiež hnevalo, ale myslím že u mňa by to dôvod na rozchod nebol. Treba sa skúsiť porozprávať a myslím že to pochopí.
Hmm skus mu to nejako vratit, hlavne v situacii ked tam budu jeho kamosi , rodina, vymysli si totalny nezmysel ze ti nieco nedovoli alebo nemozes chodit von lebo ho boli potom hlava ked ta nevidi..proste najvacsiu kravinu na svete aby sa citil trapne pred znamimy..pochopi...snad
Zmen Otazku na Diskusi.. 😉
tak nie aby ti zavolal on, ze pride neskor, este sa bude urazat, ze volas ty a ako on zato vyzera pred kamaratmi?! je normalny? v prvom rade, ak meskam alebo viem, ze meskat budem, je mojou povinnostou ozvat sa cim skor a oznamit to, pokial sme mai nejake spolocne plany, nie? ja by som mu to osladila-nebuduce, ked bude taka situacia, dolet tam za nim ako furia a zd.b ho z fleku pred kamosmi, nech to, co o tebe povedal, je aspon pravda! potom uvidi, co to je mat zenu, ktora ho kontroluje!!
a pokial o tebe pred spolocnym kamosom povie nieco podobne ako o tych kramoch, tak pokial si tam s nim, rovno z neho urob debila -povedz pravdu: nie ja som bola zduta, ty si nebol schopny vratit sa vcas z nejakej svojej pofidernej akcie, a ani len zavolat, tak to laskavo nezvaluj na mna! proste bud sa bude spravat normalne a nebude o tebe hovorit somariny, alebo z neho sprav debila aj ty, a poriadne mu to daj vyzrat.
inak co mi z toho vychadza ako prve je, ze si ta dostatocne nevazi, a nerespektuje ta. mm by si toto v zivote nedovolil. aj ked ma kritizuje (a verim, ze dovod sa raz za cas najde a nemusim o tom ani vediet), tak viem, ze to bude odovodnene a so zachovanim slusnosti a ucty. zo mna by takto partner robit nemohol, proste mu to nedovolim.
Aj ja si myslim, ze by ste sa mali porozpravat, v klude. Dajte malu babke, starkovcom, svagrovcom, urobte si vecer pre seba z vinkom a skus mu nadhodit co ta trapi, ako to vnimas ty, povedz mu ake mas pocity co si o tom spravani myslis. Neutoc, len mu vysvetli, uvidis ako zareaguje, ak stoji za to prizna a vyriesi sa tento problem u vas. Povedz mu ako by si si dalej predstavovala pohodovy vztah, vysvetli mu ze idete skor do slepej ulicky ako by ste sa mali posuvat dalej...povedz co ti vadi...
PS: ja som toto nikdy nezazila, od zaciatku v nasom vztahu s mojim terajsim uz muzom ( 8 r) bolo pre mna velmi dolezite aby sme si jeden druheho VAZILI!!! To znamena pre mna ferový vztah, aby mal zmysel, aby sa vedel ku mne spravat ved koli niecomu sme spolu...nie je na svete jediny. Mozno si mu od zaciatku nechavala volne ruky a to podla mna nie je spravne 😒 To je ok ze ma hobby aj moj muz ma a asi kazdy clovek sa venuje niecomu, co ho baví, to je normalne...ale to by bolo posledne keby ze mi ten mobil nezodvihne a poprípade zodvihne urazeny co mu volam a ze ho zhadzujem pred kamaratmi, ja by som mu ruky dolamala 😀 Mysli ze tam u vas nie je nieco ok 😒 alebo ste zvyknutý tak zit na co je uz mozno aj neskoro to riesit ak to takto slo od zaciatku, ale to musis vediet ty. Drzim palce
je to chlap..ak nema on rozum,musis mat ty.to je udel nas zien. 🙂
V podstate ťa pred nimi ponižuje. Čiže nevidím dôvod, prečo by si mala brať ohlady ty na neho. Takže ak by som sa niečo takéto dozvedela, že o mne hovorí, dvihnem telefona volám dotyčnému s tým, že mu poviem pravdu ako to naozaj bolo.
Toto poznam aj ja... je to od chlapa sproste a zbabele, takyto potrebuje sam seba vzdy vykreslovat v najlepsom svetle,aj za cenu ze svoju polovicku nepravom ponizi pred ostatnymi... v tomto ja uz ziadnu lasku nevidim. chvalabohu som sa ja takeho somara zbavila. nemam zaujem o takuto osobu - OBYCAJNY CHUDAK
neblbni, toto fakt nie je dôvod na rozvod.. úprimný rozhovor bez zbytočných emócií to spraví.. a robiť naschvály, baby neblbnite však nie sme v materskej škôlke..
Aj moj muz sa niekedy vyhovori na mna a rodinu v zmysle - mal som vela prace a teraz by som mal byt s nimi (tym mysli ze chce byt s nami). Je mi jedno ako to vyzera pred jeho kamaratmi, aj ked to niekedy nie je pravda a jemu sa len niekam nechce ist, lebo je unaveny.Co by mi naozaj vadilo je sposob a slova akymi to prezentuje.
Povedat ze mas kramy a ze si zduta je tak trochu zosmiesnovanie pred cudzimi a to by sa vo vztahu nikdy diat nemalo.
Jediny liek je otvorena komunikacia 😉
Kedysi dávno som mala priateľa s podobným chovaním /detinským?/ ... a rozišli sme sa.
aj u nás to bolo podobné, tiež sa na mňa vyhováral... niečo v zmysle, že "neviem, či ma moja žena niekam pustí..." a ja fakt nepatrím k tým, že by som chcela držať chlapa nakrátko a takto som vyzerala ako riadna "stíhačka" ... tiež ma to zo začiatku hnevalo ... (fakt je mi to proti srsti, lebo som veľmi liberálny typ človeka...), ale potom som zmenila taktiku, ak niečo podobné zahlásil pred kamošmi, tak s vážnym výrazom v tvári som vyhlásila, že skrátka nemôže ísť nikam, lebo mu to nedovolím... no, čo už ... všetci jeho kamaráti majú ešte dodnes predo mnou rešpekt, som v ich očiach taký malý "generál"... ale, keď sa tak zamyslím, už dosť dávno ma s nikým nekonfrontoval priamo, radšej sa opatrne opýta, aký máme program... (milujem ho za to😀...) ... poradím ti, začni používať tie "jeho výhovorky" ty ... napr. keď budeš volať s kamoškou, kamošmi, tak dobre nahlas, aby to počul povedz, že nemôžeš ísť nikam, lebo máš krámy a ten tvoj je odutý, lebo nemôžete sexovať....ver, že sa zapojí do diskusie a potom mu to môžeš vysvetliť, že ti to vadí...alebo ...ak máš na to "gule" staň sa "generálom"...ako ja😉
mne sa táto taktika osvedčila...
a rozchod sa mi nezdá vhodným riešením, ak ťa trápi len to, že sa na teba vyhovára pred kamošmi... treba sa o tom porozprávať ... v podstate, všetky problémy vo vzťahu by sa mali riešiť vzájomnou komunikáciou (a vôbec nemusí byť pokojná...ja napríklad vrieskam tak, že ma je počuť až k susedom..no a?...hlavne, že dospejeme k výsledku...alebo si to vysvetlíme, alebo máme chvíľu "tichú domácnosť..." ...)
inak, teraz som si s hrôzou uvedomila, že aj ja sa vyhováram...keď sa mi nechce niekam ísť, tak sa občas vyhovorím na naše deti?... 😅 ...ešteže ma pri tom nepočujú ... to by bolo z ich strany otázok 😀.-D
ja som mala takého chlapa, ktorý bol tak sebavedomý, že on naozaj veril tomu, že mu volám preto, aby som ho kontrolovala, mne pritom bolo absolútne šesť kde práve je a s kým. on jednoducho veril, že sm žiarlivá beštia, ktorá chce obmedzovať a takto to komunikoval aj ďalej kamarátom.
Takže je tu otázka, či sa na teba vyhovára alebo naozaj verí tomu, že si bola zdutá a nemal preto náladu ísť s tebou na nejakú svadbu 🙂
nechapem naco klame????neznasam ludi ktore klamu .......nvies mu vysvetlit ze to je blbost a to je uplne zbytocne?a jeho spravanie sa je smesne,mne by to vadilo...ja by som mu povedala ze ked sa to esteraz stane tak to poviem dotycnemu ze sa vyhovara na mna a ze klame.ty si vedela dopredu ze sa na svadbu uz nedostanete kvoli vasovej tiesni...tak preco ste im vcas nezavolali ze sa ospravedlnujete ale neidete na svadbu ale si to vynahradite a po svadbe ich navstivite...ja mam rada priamych ludi a otvorony pristup k veciam...neoplati sa klamat.... lebo slovo robi cloveka.ale to mu nevysvetlis on je proste taky si myslim bud sa s tym mieris alebo..
no asi fakt 7 rokov chodenia a spolubyvania mu uz staci...
neuvazovala si sa s nim rozist? Podla mna sa sprava surovo a klame, co povazujem za velmi smutne. Myslim si, ze ste si vyskusali zivot v spolocnej domacnosti, a podla toho co pises, tak nepasujete k sebe, nevazi si ta.... tak mu daj kopacky.
mala som to iste doma..neboli sme manzelia, "len" partenri..po 5 tich rokoch nasho vztahu sa nam narodila dcerka a po takmer osmych sme sa rozisli..v jednej domacnosti sme zacali zit az ked sa nam narodila dcerka..nevazil si mi, nebavila ho rodina, nenaplnalo ho to, ze ma zenu a dieta, videla som, ze sa z toho netesi..skor ho to tazilo..zil si svoj ziot slobeodneho chlapa, aj ked uz mal rodinu. nemali sme ziadne spolocne zaujmy, konicky..a potom uz ani priatelov, lebo on ma medzi tych sojich nebral a medzi mojich znamych chodit nechcel...
nemyslim si, ze rozchod ublizil nasej dcerke, ublizilo by jej viac keby sme dodnes spolu a ona je svedkom nasich hadok sporov..dolezite je, ze uz svoju matku nevidi plakat a uziva si matky, aj otca, i ked kazdeho zvlast..zial. ale niekedy je to takto lepsie..
no, aj ja mam nazor ze pre toto sa ludia nerozchadzaju, lebo sama pises ze si na vas cas najde....podla mna je probl;em v jeho psychike, moze to bytnizke sebavedomie, snaha vypadat pred priatelmi lepsie aky v skutocnosti je, snaha si kamaratov udrzat, neschopnost povedat pneprijemnu pravdu, nevyspelost.....sprava sa ako idiot, podla mna je to taky nedospely pako.....uz aj tie extremne konicky...ako, ak uz mam rodinu, tak uz by som mohol uvazovat o tom, ze nejake tie najnezbezpecnejsie konicky si zarazim, lebo ak s mi nieco stane, tak co potom? budu sa o mna deti starat ked budem na vozicku? aslebo necham doma sirotu a zenu samu s dietatom? pride mi ako nedospely.....
Čo si nám zamlčala? 🙂 Pre toto sa ľudia asi nerozchádzajú, to vyrieši jeden rozhovor. Či?