Prečo sa muž tak často opíja?

majkamka0
8. aug 2014

ahojte nie som tu nova,len nechcem aby sa vedelo kto som,pretoze je to dost chulostiva tema pr mna.Takze zacnem tak,ze som vydata 4roky.S muzom si myslim ze mame pekny vztah,pokial nie je opity,teda stalo sa to akosi jeho vikendovym pravidlom ze sa musi ozrat,aj ked nie je agresivny,ani ma nebije proste nic,len mi strasne vadi ze mozem sa mu akokolvek vyhrazat ze sa rozvediemn ze odidem proste hoci co ale on aj tak ide a ozerie sa,par krat mi dokonca povedal ze koli mne..co som nechapala,lebo nerobim nic co by sa mu nepacilo. Mal dost tazke detstvo zomrel mu otec ked bol malinky a jeho matka ho vzdy odstrkovala..myslite ze je to koli tomu ze sa nejako nemoze s tym vyrovnat?ja ho lubim a nechcem sa s nim koli tomu hadat lebo mi aj tak vzdy povie ked je triezvy ze to nepochopim..je vlastne dost uzavrety co sa tyka jeho minulosti,co o nom viem je viac menej len s rozpravania jeho trosku alkoholickej rodiny..a dalsia vec je ta,ze ked sme sa spoznali asi tak po mesiaci normalneho sexu-myslim tym klasicke polohy a tak..mi povedal ze ho vzrusuje ked by ma mohol priputat alebo hrat hru ze ma znasilni a tak..nemala som s tym problem, dokonca mi to vyhovovalo len sa niekedy spraval dost hrubo ku mne..nieco ako BDSM vztah kde on bol domino,az donedavna kym nasa 4rocna dcera nevidela co nemala bola to len sekunda z toho co videla lenze to na oslave musela vykvakat pred rodinou,a muz odvtedy vlastne ani nechce sex musim ho doslova nutit aspon ku klasickemu.ze jedna poloha 7minut a koniec..ale mne vyhovovalo to predtym, ako mu to povedat?ked zacnem bud odide alebo povie ze je to pre neho uz uzavreta vec..neodsudzujte ma je to 100ludi 100chuti

luciade
8. aug 2014

aj moj si,rad vypije a ani si to nedokaze priznat,tiez to napokon akosi vztiahol na mna,ze ja nikam nechcem chodit a on ano,ze mu to chyba,bla bla,nechapem,aj moj otec rad pil,neznasam alkohol,sa mi hnusia tie pripite klipkave oci,vtedy muzom opovrhujem,...myslim,ze za pitim je nejaky problem,moj sa priznal,ze sa mu tym odlahci,nerozmysla tolko a relaxuje,ma,lepsiu naladu,tak,si,myslim,ze prvotne tam je nejaky problem a potom sa to,meni na zavislost - taku tu od omamnych latok.

majkamka0
autor
8. aug 2014

@luciade ved toho sa bojim ze by sa stal zavislim a pil by stale,mozno to ma v genoch,ak sa take nieco vobec zdedit da,lebo cela jeho rodinka uzastnych si rada vypije..a mne sa to tak isto hnusi,nenavidim to

luciade
8. aug 2014

@majkamka0 ved prave, to si nikto nechce pripustit,ze ma nejaky problem s alkoholom,oni tomu samy neveria,ale ja to vidim tiez inak,je to tenky lad,moj ma uz doma zakzane pit i pivo,nalieval si pred malou akoby nic,moja 2 a pol rocna dcerka to uz komentovala,ze cajik a on vesely spokojny a to je pritom neagresivny,znesie vela,vzdelany inteligentny clovek,manazer na vysokom poste,ale ja viem,co je normalne a co uz nie :( je to blbe s alkoholom,lebo vacsinou to s nim ide iba dolu kopcom a cim dalej tym rychlejsie ak sa ti nezastavi

kofoluska
8. aug 2014

@majkamka0 Ano,da sa to "zdedit". Alebo skor su urcite predispozicie, ze ak ma clovek rodica/rodicov alkoholikov, je na to nachylnejsi. Nemusi ist ani o geny, staci, ak cely zivot vidi, ze na stole je u nich doma stale poharik a rodicia su opiti, ze tym povedzme riesia vsetky svoje problemy a podobne. Berie to ako normalnu vec, ze takto sa problemy riesia, pretoze to nevie inak. A pokial sa Tvoj muzi MUSI kazdy vikend ozrat, tak ak nie je alkoholik, ma na to uz statocny nabeh, bola by som velmi pozorna, co dalej. Ze za to mozes Ty, ze sa opija kvoli Tebe - to su vyhovorky. Clovek si dovod vzdy najde - potrebuje svoju neschopnost odolat a nevypit si nejako sam pred sebou ospravedlnit. Najlahsie je hodit vinu na niekoho ineho. Nakoniec tomu aj sam uveri. Vyhrazky nepomozu, zvykne si na ne a berie ich jednym uchom dnu a druhym von. Vie, ze nic nespravis. Otazne je, ci toto je to, co xces, aby Tvoja dcera zazivala vikend co vikend a aby si podla vzoru svojho otca nasla manzela.

majkamka0
autor
8. aug 2014

@kofoluska tak to nechcem v ziadnom pripade,aby to nasu malu nejako poznacilo,viem ze to vnima lebo sa ma na to pyta..skusala som uz aj zbalit sa a odist,pomohlo?asi tak na 2tyzdne, zbalit jemu kufre a dosiel aj so svojou pripitou tetkou ktora sa mi tu div nerozrevala ze to nemam robit ze si vytrpel dost..ja neviem rozviest sa s nim urcite nechcem..odist nemam ku komu..aspon ze ide teraz na dlhsiu dobu prec mozno si uvedomi ak ani potom nie tak neviem,a k mojej podotazke by ste sa nevyjadrili?

ammellia
8. aug 2014

@majkamka0 podla mna mate celkovo problem s komunikaciou - nielen s alkoholom ale aj s tym sexom. Zjavne mate dost problemov, ktore neviete riesit. Nedostala by si ho do poradne?

luciade
8. aug 2014

@kofoluska do bodky suhlasim,...inak viete co?moj prvy priatel bol magor,ale kedze nepil,myslela som si,ze ak nas vztah krachne,bude to moja vina lebo som si myslela,ze problemy vo vztahu sposobuje iba alkohol a ja som nechcela byt ta,ktora to pokazi,tak som mu trpela tie jeho vyciny,az ked sa mi zacal vyhrazat,zacala som dostavat rozum...neviem,ci ste to pochopili,ale je to fakt zlozite,ak niekto nema doma taky vzor ako ma byt,nevie najprv,co a ako a pokasle si zivot,este ani nestihne zit,na som sa nastastie spamatala,skoro,ale na mojom manzelovi som dlho nevidela,ze,ma problem s pitim,lebo to bolo v mojich ociach este normalne,az kym neprislo dieta,vsetko sa vyostrilo,v podstate sme stastna rodina,mame sa,fajn,len manzel ma tie sklony popijat a mna to skrie,len s nim sa da dohodnut,ale az pozlotky to zabralo,teraz to uz,akceptoval,ale nerobi to dobrotu...chapem,lebo vo vztahu nemaju byt take podmienky,nuz ale co,ked inak to nejde...?

sendy182
8. aug 2014

@majkamka0 ahoj....pravideľne chodí do krčmy a príde opitý.....čo myslíš čo bude ďalej.....budúcnosť.....málokto si uvedomí.....hlavne chlap.....že alkohol je závislosť.....iba raz do týždňa si vypije.....teda opije sa......potom piatok sobota.....neskôr o 5 rokov 4 x v týždni.......je rozdiel ak si chlap vypije pre výnimočne .....na zábave.....a príde v dobrej nálade domov.....ale nie pravideľne.....kupuješ mu domov alkohol?....čo pivo.......ja neviem prečo by som mala žiť s alkoholikom......ale viem prečo by som nechcela a volila odchod.....rázny.......kvôli deťom.....nie nechcela by som im dať detstvo že si budú pamätať na otca ktorý pil.......mne alkohol vadí......to že vás vymákla dcérka....uff......stáva sa.......

janinka007
8. aug 2014

@sendy182 bez tých bodiek sa nejde vyjadriť????hrúúúúúúza 😠

sendy182
8. aug 2014

@janinka007 zvykla som si tak ale sa posnažím, iba na koníku tak píšem od začiatku ani neviem ako to začalo, až taký problém? 😲 😲 😲 😲

majkamka0
autor
8. aug 2014

@sendy182 on si nedokaze len vypit akoze do nalady,on sa musi totalne donemoty ozrat,vacsinou pride ked mala uz spi,takze nevie,viem ze to nie je ziadne ospravedlnenie..nebol taky,je to od zaciatku tohto pre mna sku*veneho roka

majkamka0
autor
8. aug 2014

@ammellia do poradne by nesiel to viem na 100percent

sendy182
8. aug 2014

@majkamka0 niekde to muselo začať, skús popremýšľať. Peniaze, práca, kamaráti....ty....vy...dom?., čo ak by sa mu niečo stalo, zaspí môže mu prisť zle. 🤐

luciade
8. aug 2014

@majkamka0 mne sa zda,ze on ma v sebe skutocne nieco,co ho ubija,ani moj nie je na rozhovory,ale napokon pochopil,ze o co mi ide,skuste dat najprv do poriadku jeho problem,potom alkohol a ostatne sa uz vyriesi samo,hlavne to zo,seba musi dostat von.

esterba
8. aug 2014

@sendy182 Zle sa to číta 😅

majkamka0
autor
8. aug 2014

@luciade ja myslim ze je to to ako ho jeho matka odstrkovala ma 2 starsich surodencou,co viem tak ma fotkach z dovoleniek kam chodili na ziadnej nebol,raz ked sme len spolu chodili si pamatam ze mi v slabej chvilke hovoril ze chce mat len jedno dieta lebo sa boji ze by nedokazal lubit ostatne rovnako..myslim ze to bude spojene s tym..ale rozpravat sa o tom nechce..

sendy182
8. aug 2014

@esterba a to by ma nenapadlo 😲 mne to pripadá úhľadnejšie a už ani neviem od koho som to odkukala 😀 😀 😀 😀

kofoluska
8. aug 2014

@majkamka0 K tej podotazke sa tazko vyjadrovat.... Ked on o tom nexce hovorit, nutit je ho podla mna zbytocne. A zbytocne je aj ho nutit do sexu ako takeho, aj tak to stoji za nic. Mozno by som pockala, pisete, ze ide prec, tak ked sa vrati, mozno bude otvorenejsi rozhovorom....
@luciade Pochopila.... Ja som zazila chalana, ktoreho otec slopal. Mlatil manzelku. Ta prva sa s nim rozviedla, ta druha (matka mojho ex) s nim ostala. A co vyrastlo z mojho ex? Alkoholik, ktory nevedel inak reisit problemy len alkoholom. Pretoze mal cely zivot taky vzor. Dlho som bola slepa, lebo vydrzal nepit aj dva tri tyzdne. Ale ked som sa na to spatne pozrela, hlavu by som si o stenu buchala. Dnes by som o takeho ani nezakopla. Ja som vyrastala bez otca (za co som mojej mame v podstate vdacna, usetrila nas nefungujuceho vztahu), takze mne sa chlap hladal tazko. Ale som za svojho manzela vdacna, hlavne ked citam, ake mate ostatne tazke osudy. Neoziera sa, najcastejsie si vypijeme spolu vecer nejake vinko alebo mu ideme s malym naproti a dame si pivko. Z roboty rovno domov, pomaha mi s malym, stara sa o domacnost, dlhe mesiace mi po veceroch este varil, lebo som pri malom nemala cas sa ani najest. Proste chlap na pohladanie. Ale tiez som si presla svojim peklom, kym som si s nim nieco zacala, musela som si vela veci uvedomit a zmenit v prvom rade sama seba a pristup k sebe. Vam drzim palec, aby sa to u vas nezvrtlo k horsiemu, aby to v ramci moznosti fungovalo. 🙂

majkamka0
autor
8. aug 2014

@sendy182 mozno aj to ze sme sa prestahovali do jeho rodneho mesta ked ma kooopu kamosou a ma na to pivo s kym ist..predtym nechodil a doma sem tam po robote pohar piva tod vsetko..nehladam chybu v sebe,varim mu staram sa o vsetko nechodim po kavickach nedavam mu ani dovod ze by mal ziarlit,proste nic.nehovorim ze som dokonala ale snazim sa..neviem je to cele zvlastne,akoby to ani nebol ten hravy,vesely vzdy vysmiaty XXX

sendy182
8. aug 2014

@majkamka0 áno kamaráti, vedia veľa toho pokaziť 😉 , hádam dostane rozum, ešte je mladý .....skús mu to pivo kúpiť domov

luciade
8. aug 2014

@majkamka0 je to hrozne smutne :( ukaz mu,ze ho velmi lubis,hovor o tom aj ked nechce...je nestastny,mozno hlada zmysel zivota,prosto ludska psychika je velmi krehka,skusaj sa k nemu nejako dostat,k tomu jeho problemu,to by asi vela pomohlo...viem,lahko sa to povie :( ja mam pocit,ze on sa sam nedokaze prijat,nema sa rad a odsudzuje sa...

majkamka0
autor
8. aug 2014

@luciade ved to preto nedokazem od neho odist napriek tomu ze pije,je mi ho luto,to by ho uz asi zabilo a isiel by na uplne dno a to nechcem,asi ho niekde priviazem a nepustim kym mi vsetko nepovie..bud to zaberie alebo to bude este horsie,neviem..ale je mi zas divne ze doteraz nic a zrazu to na neho cele dolahlo..

luciade
8. aug 2014

@majkamka0 ach jo,to kamosi budu snad i tvrdsi oriesok ako on sam,tam v krcme sa vsetci citia ako najlepsi kamarati,na jednej lodi,a ostatni tomu nerozumeju...nestal sa agresivnejsi?

tatiana7777
8. aug 2014

@majkamka0 ahoj. V prvom rade ma to mrzi, moj muz je nieco podobne, nikdy som nemala problem ze siel na pivo no po par razoch, co prisiel ako prasa mi to vadi. Neviem preco chlap (nehovorim vsetci) ked ide na "pivo" tak zabuda na cas, rodinu, proste aspon moj vtedy uplne vypne doslova! Ty by si si to nedovolila voci dietatu lebo musis fungovat ale podla mna dost urobilo ze ste v jeho rod.meste! Urcite by si to mala riesit ked to trapi Teba, bude to trapit aj Vase dieta. Podla mna ako pises, ze ide na dlhsie prec a ze uvidis co bude ked sa vrati, tak mozno chvilu bude ok ale nemyslim ze sa zmeni. Drzim palce 🙂

luciade
8. aug 2014

@majkamka0 raz jeden abstinujuci alkoholik povedal,ze clovek musi stratit vsetko a padnut na same dno,aby sa zo zavislosti dostal,vraj ho rodina ma nechat padnut na to dno,lebo on sa inak nikdy nezmeni,to nam povedal na jednej besede,ktoru sme s nim mali ako skolaci na zakladke a sa mi to zapisalo do hlavy,lebo mi to prislo pravdive hrozne,len som si nie ista,ci to zvladnu i tak poznaceni ludia ... problemami z detsva myslim

bonaqa2013
8. aug 2014

Ja sa vyjadrím k tomu sexu. Asi by som mu povedala, že to predtým sa mi veľmi páčilo a či by sme nemohli skúsiť tak ako predtým. Ale len vtedy keď aj on bude mať chuť. A to že dcéra vyštebotala čo videla. Stáva sa no a čo, však nech druhý závidia a možu aj oni skúsiť.... netreba si nad tým lámať hlavu. Normálny človek to pochopí.
horšie je s tým alkoholom. Nenávidím ľudí čo slopú do nepríčetnosti. A potom vystrájajú, sú naj. hrdinovia. Veľa robia aj tí správny kámoši.

janinka007
8. aug 2014

ako sa hovorí...čo triezvy na srdci,to opitý na jazyku.Možno by bolo dobre využiť tú "príležitosť" a nejako dostať z neho,prečo sa "ožiera"...Aj ked ti zrovna opitý nebude moc po chuti,tak sa treba k nemu prišmajchlovať a nejako z neho niečo vypáčiť,možno trochen povolí...

6mia6
8. aug 2014

Urcite ma problem. Mam kopu znamych z mokrej stvrte a vsetci co piju pravidelne piju aby sa od neho vzdialili. Pohybujem sa medzi chlapmi v krcme a pri sporte a jeden by neveril ake maju problemy a co vsetko tam vytaraju. Ale o svojom muzovi moc neviem 🙂 tiez je uzavrety. Malo rozprava. S pitim v podstate prestal ked sme zacali spolu zit, dovtedy sa asi nudil. Keby sa k tomu vratil - uteciem. Maju diagnozu alkoholizmus v rodine.
No a sex. Kto svojich rodicov nevymakol?? Ja teda hej. A ako pise niekto vyssie. Nech zavidia ze sa mate radi a ze sa nenudite a toboz nie v posteli. Mate veselu historku...
Asi pomoze naozaj len rozhovor. A mozno sa vyriesi aj ten chlast

borkavan
8. aug 2014

@luciade no tento výrok je dosť individuálny. lebo osobne som poznala alkoholika, čo padol na samé dno, žena ho opustila pre alkohol a to ešte ani moc nepil... a na tom dne aj ostal a zomrel. a zas poznám celoživotného občasného alkoholila, čo isté obdobie pije a isté nie a žena pri ňom stále je. ked pije má nervy, ked nepije je to fajne. a poznám aj abstinujúceho alkoholika, čo nechce piť, lebo mu alkohol ničil zdravie.... ale keby to tak nebolo, tak by pil ďalej a závidí tým, čo im alkohol nič nerobí.
nie je alkoholik ako alkoholik. bohužial.
@majkamka0

borkavan
8. aug 2014

@majkamka0 a čo sa týka tvojho muža. no neviem. do poradne nechce ísť. o minulosti sa nechce s tebou rozprávať, vyhovuje mu a nehambí sa, že každý víkend miňa prachy a ožiera sa a hovorí, že chyba je v tebe a ty muto neveríš. Tak asi vážne bude chyba v tebe, ked ti to povedal a snaž sa to zistiť. tá minulosť jeho minulosť je len zásterka. Človek si vždy nájde dôvod prečo piť.
začni chodiť na tie kávičky a starať sa aj o svoj volný víkend...alebo len tu sobotu. 2 soboty bude on vonku a 2 soboty budeš ty vonku a tiež prídi na mol. Ak nepiješ, tak taký citrus s kofolou je mňamka. Ked sa chceš rýchlo opiť, tak si daj tvrdý alkohol a zapi ho dvoma pivami.
A potom uvidíš čo sa bude u vás doma diať.

proste ísť cestou tak ako on, tak aj ty.

a to že tebe je tvojho muža lúto a preto ho neopustíš je tvoja vec. Ale podla toho čo píšeš jemu nie je teba lúto, že s tebou nekomunikuje, to že sa ožiera hádže na teba a odopiera ti sex. Myslíš si, že je to equal?