Prečo sa mi v snoch objavuje môj ex, s ktorým som mala zlú minulosť?

13. feb 2022

Ahojte, asi sa mi budete smiať ale potrebujem sa vyrozprávať... Pred nejakou dobou sa mi vrátil do života jeden človek, s ktorým som mala nie najlepšiu spoločnú minulosť... V skratke o ňom je to môj ex, manipulátor s mierne násilníckou povahou. Odvtedy nedokážem v noci spať minimálne 2-3x sa zobudím búši mi srdce, celá sa trasiem niekedy som aj zaliata studeným potom a niekoľko minút sa musím upokojovať... Vo sne sa mi ten človek len zjaví - stojí nič nerobí ani nehovorí len na mňa pozerá a v hlave sa mi dookola opakuje jeho meno až kým sa nezobudím ... Už naozaj neviem čo robiť prejde to niekedy? Má niekto s tým skúsenosť? Takto sa nedá fungovať. Ráno vstávam totálne vyčerpaná a nepoužiteľná. Alebo je tu niekto kto sa vyzná v snoch a vie, čo to znamená?

luccija
13. feb 2022

Máš z neho stále podvedome strach musí to byť neprijemne

marcellka32
13. feb 2022

Vymazať zo života úplne, nulový kontakt..

lindous
13. feb 2022

Bohužiaľ neviem pomôcť, ale chcem ti len povedať, že to vôbec nie je na smiech a nemusíš sa z to vôbec hanbiť, sú to úplne opodstatnené pocity ... v snoch by som nehľadala veľký význam, proste nemáte peknú minulosť, ak na neho teraz zase viac myslíš alebo ho máš "na očiach", tak tvoje podvedomie v noci takto pracuje a spracúva myšlienky ... vieš ho zo života zase dostať preč ??

autor
13. feb 2022

@lindous asi nie, teda v najbližšej dobe nie zamestnal sa v rovnakej firme kde už dlho pracujem - ešte keď sme boli spolu a inú prácu v dnešnej dobe nebude ľahké nájsť s takými podmienkamj a platom. Už mi aj napadlo, či to neurobil naschval ale nechcem byť paranoidná správa sa ku mne milo keď sa stretneme ale ja sa mu radšej snažím vyhýbať...

derdia
13. feb 2022

Jedine to zverit Bohu a zacat sa modlit...ist an spoved. Ak to nespravis s naozaj uprimnym srdcom tak ta to bude trapit stale...ak nie si veriaca, ten clovek moze mat do cinenia s magiu a uriekol ta....

lindous
13. feb 2022

Ja by som aspoň skúsila hľadať novú prácu, pre vlastné psychické zdravie, za popozeranie ponúk nič nedáš... A ak sa s tým nevieš sama vysporiadať, skúsila by som nájsť psychologičku, ktorá sa zameriava na vzťahy, skôr ako to prerastie do úzkosti z chodenia do práce... aj len pár sedení dokáže veľmi veľa, samej mi to neskutočne pomohlo... Držím ti prsty...

erickatt
13. feb 2022

Len si ho prosím, prosim nepusti k telu. Akékoľvek bude mily. Taky človek sa nezmeni.

mikadooo
13. feb 2022

Fuuuuu znamená to že tvoj mozog sa ešte trápi, možno post4traumaticky syndróm, zlé spomienky sa v sne spracovávajú, mozog sa snaží spracovať to čo sa dialo a to čo si možno vedome odsúvala z hlavy cez deň🤷. Asi by viac pomohol psychológ... Aha čítam, že teraz sa stretávate v práci, no podľa mňa buď nová práca, alebo psychológ, spracovať traumy z minulosti, aby ti ten človek bol už ľahostajný v akomkoľvek ohľade. Lebo teraz tomu tak evidentne nie je.

brembo
13. feb 2022

uplne ho ignoruj a povedz mu,že si nepraješ jeho spoločnost a ani netužiš po rozhovore s ním. A odporučam navštívit psychologa.

dadis
13. feb 2022

Vyzera to na ptsd, postraumaticka stresova porucha. Sla by som na psychoterapiu. Toho cloveka by som drzala daleko od seba. Vyskusaj si poposielat zivotopisy, ci sa nepodari pracu zmenit.

emv
13. feb 2022

Ak mal vtedy násilnícku povahu a teraz je milý, áno, urobil to naschvál, a ide o sociopata. Žila som s takým, absolútne utni všetok kontakt. Zničí ťa.

euka210
13. feb 2022

Poznam take zive sny ze rano som dobita. V tych snoch je strach a na ten sa aj budis...asi nieco zle si s nim zazila a stretnutie ten strach obnovilo. Nemaj s nim kontakt, pomoze aj psycholog.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanik_67
14. feb 2022

podvedome pracuje a asi to nemas v sebe este nejako vysporiadane, aj to je moznost.

layla123321
14. feb 2022

Podľa mňa nie si paranoidna. Podľa opisu by som sa aj spýtala, či to nie je môj ex. Pre mňa to tiež bolo, že bol milucky a tak, ale vždy nakoniec prišiel výbuch. Keď som zistila, že sa chystá k nám do firmy, dala som rovno výpoveď, bez toho, že by som to niekde viac rozširovala. Zmenila som si číslo, email, všade som si ho zablokovala...

Znie to možno extrémne, ale ja som už nemala náladu sa znova vrátiť do tohto h.vna... bolo to pre mňa psychicky náročné, nočné mory som mala ešte niekoľko mesiacov. A u nás teda nepomohlo ani sadnúť si a porozprávať sa... Hoci on sám sa so mnou rozišiel a povedal, že chce byť len kamarát....

Takže na Tvojom mieste, ak Ta to takto trápi (zjavne áno, keď sa to prejavuje v snoch nejak častejšie), tak by som sa mu naozaj čo najviac vyhýbala. Ak nepomôže, išla by som cez HR a aj ho nahlásila za obťažovanie a podobne (teda ak sa bude diať samozrejme, ideálne s nejakými print screens a tak).

Fajn je sa aj o tom porozprávať s blízkymi ľuďmi, jednak bude o tom viac ľudí vedieť a aj Tebe sa uľaví, možno Ti niekto aj poradí viac.

A určite nikdy nikdy nikdy nič žiadny darček neprijimaj. Mne tak chodili potom aj kytice a pohľadnice, na recepcii som ich požiadala nech ich ani neprevezmu, resp kytice nech si podelia a odkazy nech skartuju. A teda to bolo super, lebo naše skvelé klebetne recepčne to rýchlo rozšírili a jemu potom bolo blbo a prestal.

Ale! Raz za čas sa stále pokúša nejak spojiť a ja ho naďalej ignorujem. Ak by si si chcela viac pokecať, kľudne napíš.