Prečo sa človek cíti nechcený a zbytočný na tomto svete, keď je sám?

24. jan 2021

Ahojte. Prečo sa človek cíti nechcený a zbytočný na tomto svete ked je sám/a. Je ťažké sa s tým vyrovnať. 😞

danielinaa
24. jan 2021

Myslis bez partnera? Lebo ja teda sama som a absolutne sa necitim nechcena a zbytocna. Som takto stastna a spokojna. A neplanujem na tom nic menit. Nie su vsetci co su sami, nestastni, je to individualne.

babovka2321
24. jan 2021

Viem, ze to je otrepane, ale ked nedokazes byt stastna sama so sebou, nebudes ani s niekym a takisto ten "niekto" sa nenalepi na takuto kopku nestastia. Vezmi si rovnako nestastneho psika z utulku a nebudes sa citit uplne zbytocne, pre toho psika budes celym svetom.

hederamonstera
24. jan 2021

Lebo si myslis, ze tym, ze je clovek sam, ze to znamena ze je nechceny a zbytocny. Taka hlupost 🙂 nad tymto sa zamysli, preco to tak vnimas a ked zmenis tento negativny pohlad na normalny az pozitivny, tak sa ti bude stastne zit. Takze smelo do prace na sebe

danielinaa
24. jan 2021

@babovka2321 veru zvieratko je dobre riesenie.

deti95060810
24. jan 2021

prosím ťa ,aj dôchodkyne si dokážu nájsť priateľov, partnerov a majú už svoj vek... A ty hádam ani dôchodkyňa nie si a rumázgaš úplne zbytočne... Troška optimizmu.... 😉

deti95060810
24. jan 2021

pozri si prosím tento dokument , hádam ti to troška pomôže.... tiež keď som už na dne tak si pozriem a snažím sa ísť ďálej... Takú optimistku som ešte nevidela....

https://www.ceskatelevize.cz/porady/12547554807...

danielinaa
24. jan 2021

Este pridam na pobavenie. Som sama, rozhodla som sa tak, a je zabavne, ale hlavne otravne, ked vsetci stari mladenci z dediny doliezaju a skusaju, kedze som sama, kludne napisem stara dievka, mna to neuraza, a balia ma, lebo silou mocou chcu si niekoho, hocikoho najst. (Naozaj mam svojsku povahu a nezavidim tomu, kto by so mnou zil :D) Robim v obchode, takze sa im nevyhnem. :D Vacsina uz pochopila, ale momentalne su dvaja taki, co skusaju.

marca12
24. jan 2021

Lebo je to nastavenie cloveka. Ked sa chceme lutovat,aki sme sami,tak aj sme. Samotu musis prijat. Aj ja som si presla obdobim,kedy som tazko znasala samotu,ale naucila som sa prijat to obdobie. Vtedy treba pozerat dobre filmy,citat zaujimave knihy,venovat sa rucnym pracam to je velmi dobra psychohygiena.

autor
24. jan 2021

Každý okolo mňa vedie spoločenský život. Preto mi to ubližuje.

autor
24. jan 2021

Ani jedna bytosť človek zviera nemá rovnaké rozmyslanie či rovnaké citi chovanie reakcie. Sto ľudí sto chutí. Každý sme iný. 😔

tykat
24. jan 2021

Teraz v korone? Spolocensky zivot? To sotva. Vsetci su zalezeni, max.nejaka nelegalna party.
Co mam okruh znamych tak najvacsia spolocenska akcia je ked ideme 2x do mesiaca do prace porobit to co sa neda z domu a mozno pracovne cally kde obcas prehodime aj nieco pomimo prace.
Inak...ako introvertovi mi tento stav plne vyhovuje. Nikto sa nepcha na navstevu a ani ma nikto nikam netaha.

autor
24. jan 2021

Myslím ako rodina. Keď ich vidím tak ma napadá otázka prečo práve ja nemám taký spoločenský život. Mat pri sebe oporu ktoru môžeš objať.

danielinaa
24. jan 2021

@tykat aj ja som introvert a kedze robim obchode kde sa denne premelie 300 ludi a viac, je to pre mna oddych, ked som doma sama.

jolikaa
24. jan 2021

Podla mna musis zmenit pristup k zivotu, nepytat sa preco ja nemam to a to, ale zamerat sa na to po com tuzis a urobit pre to maximum "kazdy si je strojcom svojho stastia" Porovnavanim sa nic neziskas, ty nevies co ten clovek musel urobit pre to co ma a ani nevies, ci to co na oko vyzera dobre take naozaj je. Takze hlavu hore a makaj na svojom postoji k zivotu.

alvaluka
24. jan 2021

Ale ved aj ty mozes viest spolocensky zivot, alebo teda robit cokolvek robia ostatni. Ja som sama zasla do divadla, kina, restauracie, na dovolenku, na prechadzky, na jogu, ked som chcela nasla sa aj kamaratka, s ktorou zajst do kina alebo na dovolenku alebo s kolegami na pivo. Som introvert a po prvy raz som sa citila zvlastne, ked som bola sama v divadle, ale zasmiala som sa, predtym som bola na veceri sama so sebou a bolo mi vyborne. Ja nepotrebujem byt za kazdu cenu a vzdy s niekym a teraz ked mam male dieta by som dala cokolvek za to moct ist sama do kina, ale vsetko je pozatvarane.
Ked sa objavila moznost ist s niekym na rande tak som zasla, ale nesilila som to, potom sme sa spoznali s priatelom a mame dieta, ale kym som bola sama tak som sa necitila zbytocne.
Neviem kde byvas, ake mas zazemie, ale ved sa vyprdni na vsetkych, ak byvas v meste vyuzi moznosti, teda po celej corone, ak byvas na dedine, urob si vodicak ak nemas, kup auto a vyraz niekam, hoc na balatom. Boze ja som introvert ale zaroven dobrodruh, zacni robit veci pre seba, zajdi na masaz, najprv na kavu a zakusok do kaviarne, tam sa mozes tvarit ze citas knihu a nikoho nebudes trapit, casom sa ti vsetko zautomatizuje a bude to super.
Prepac za dlhy post, mozno bludny, ale ak mas splin z toho, ze sedis stale doma tak nesed, aspon chod na prechadzky a ked sa uvolnia opatrenia rovno chod na tu kavu 🙂

alvaluka
24. jan 2021

Preco neskusis zoznamku? Sama som ju skusila a potom vysvitlo, ze vela kolegyn tiez. Natrafis na vselikoho, vela neocakavaj, ale mozes aj stretnut niekoho normalneho. Nejdem vypocitavat, kolkym to takto vyslo, zas nepoznam taku reprezentativnu vzorku, ale pri najhorsom, budes mat historky :D ja som mal predstavu, ze budem ta teta do vetra, co pochodi svet, bude moct rozpravat a teraz mam dieta, ale aj o tom budem raz rozpravat.

evora
24. jan 2021

Sami sa rodíme, sami zomierame. Len láska a priateľstvo nám občas dávajú pocit, ze tu nie sme úplne sami. Hľadaj lásku sama v sebe, ved aj v bliblii sa píše: miluj seba samého, ako svojho blížneho. Nie viac, nie menej, ale rovnako. Naučiť sa milovať sam seba a byt tak v pohode, je najväčšia výzva, akej vsetci čelíme vo svojich životoch. Nekracaj životom s pocitom krivdy, kazdy sme zažili, ake je to byt nemilovaný, ale to ta ma práve naučiť nájsť silu sam v sebe. A potom sa všetko zlepší. Drzim palce ❤

danielinaa
24. jan 2021

@alvaluka a ja chodim vsade sama, aj do restiky, dovolenku pred koronou kedysi este davno a kazdy sa cudoval. :D Na vysokej sa so mnou spoluziacky povadili, ked som sa sama vybrala ulicami moskvy. Jednoducho som vystupila na hocijakej stanici metra odbuka a skumala teren. :D Boli sme tam 2 mesiace na vymennom studijnom pobyte, kazda z nas pribrala aspon 4 kila, lebo furt sme jedli saurmy, nieco ako gyros ako chutnejsie. Teraz vidim ze nie som taka sama co hocikde sama pojde. Aj na brigady, Cechy, Nemecko, Rakusko som vzdy chodila sama.

evora
24. jan 2021

@danielinaa Len ono je iné, ked je človek sam, lebo je mu tak dobre, a ako autorka- ked sa cíti nekomfortne. K tomu musi človek sam dospieť. Ja si tiež stacim sama, s knihou alebo pohárom vína, ale sú ľudia, ktorí potrebujú spoločnosť. Pripadne ešte veria spoločenským nálepkam, ked sa z každej strany (instagramu?😉) usmievajú šťastné rodinky 😀 ze len tak môže byt človek šťastný.

danielinaa
24. jan 2021

@evora To hej. Ale je velmi neprijemne ked takym ako ja ludia maju silnu potrebu vnucovat ako si musime najst partnera, mat deti, aka som sebecka, ze raz budem lutovat.... neznasam take reci a furt maju ludia potrebu rypat.

luccija
24. jan 2021

V prvom rade preto, ze clovek potrebuje druhych ludi, mimiku, usmev, rozhovor, dozvediet sa nieco nove, citit spriaznenu dusu, niekam patrit.To, ze sa tu zhrkli teraz sami introverti a presviedcaju Ta, ze je fajn ist sama do restauracie, kina Ti ublizuje este viac a ja ako silny extrovert takemu zmyslaniu nerozumiem.Potrebujem vidiet ludi citit ich parfem, smiat sa som vyse mesiaca PN a teda psychicky sa citim velmi zle, unavene, potrebujem podnety .....ano, pre introvertov je tento stav nesocializacie vyhovujuci.
Autorka nic neporadim len hladat a neupadat na duchu.

danielinaa
24. jan 2021

@evora ale kym clovek neprijme veci take ake su, nikdy nebude stastny. Ved my vsetci mame nejake problemy a keby sme sa utapali v tom, boli by sme kopky nestastia ako autorka. A ak je niekto kopka nestastia, nepomoze mu ani partnera najst, lebo aj potom bude kopka nestastia. Stastie musime hladat v sebe, nemozeme byt zavisle na okolnostiach, lebo tie nema nikto z nas priaznive, vzdy sa nieco najde.

danielinaa
24. jan 2021

@luccija nemyslim si ze autorka je extrovert ked nevie naviazat kontakt. Ved ked nemas partnera, kamaratky si mozes najst vzdy.

tykat
24. jan 2021

Kebyze som sama tak si zaobstaram zvieratko...psa, macku...hoci aj morca alebo andulku. Nieco ku comu sa mozem ozvat, pohladkat...napr. pre mna taka macka je idealna, je to osobnost, pradie, je makka, prituli sa...psik zase zabezpeci pravidelny pohyb, moznost nadviazat konverzaciu. A doma mas potom partaka na vylety.
Vobec by som sa neupinala na to ze ako je inym dobre lebo su spolu. Kopec ludi je spolu lebo musia (hypoteka deti, financie, zvyk...). A vobec sa neobjimaju a niekedy ani nerozpravaju a vyslovene si vadia. A nemaju moznost ani volu odist.

luccija
24. jan 2021

@danielinaa preco by mala byt aj potom kopka nestastia?preco si ludia hladaju partnerov, lebo chcu zdielat aj to dobre aj zle,lebo je rozdiel prejst sa po meste sam a s niekym zasmiat sa, pristavit sa niekde dat si kavu...niekomu, alebo s niekym uvarit veceru...ako si navarit sam a sam jest.Pre mna su to obrovske rozdiely.
To nemas pravdu mam kolegynu 26 r pristahovala sa pred 3 r z druheho konca SK vsetky kamaratky kontakty nechala tam...chodi do roboty a domov... byva a aj pracuje v satelitnej dedine v mini kolektive, kde su vsetci co maju deti a rodinu
Cvicit ju nebavi je to jedina aktivita v dedine kde je kolektiv a ma problem v jej veku si najst novu kamaratku, priatela...je to vek kedy si vacsinou zeny najdu nove priatelstva , ked pridu deti....vela ludi ma problem sa s niekym spoznat a moze byt aj extrovert.

danielinaa
24. jan 2021

@luccija no ved si moze skypovat, cetovat... telefonovat s kamarátkami co nechala tam. Vzdy sa nejako da, ked sa chce.

autor
24. jan 2021

Ja som chlap. Už mám pár zlých skúsenosti so zoznamovaním sa. Či zoznamka či realita. Som si pripadal ako vzduch. To video som si pozrel. Ona je silná žena treba uznať. Ale vtedy bola iná doba. Teraz úplne iný život žijeme. Po mamininej smrti a otcovi alkoholikovi som sa zrútil. Tam sa mi začala nova etapa môjho života ale nie v partnerskom smere. Preto mám ten pocit čo som písal. Proste nemám motiváciu. Sám seba mám rád ale mi to nestačí. Možno patrim psychologovi do rúk ale to si nemyslím. Aj to mi vadí ked idem nakúpiť a vidím ako spolu nakupujú a potom na mna pozerajú ze sám. Potom mi to pripadá ako neschopný vo som bol. SAMOTA zabíja.

danielinaa
24. jan 2021

Nemas ani surodenca? To potom neni bohvieco. :( my sme tu 95 percent, zeny, neporadime. Ja neviem ako chlapi nadvazuju kontakt. Ale kebyze byciklujes a idete s partiou chlapov niekam na aute s bicyklami, alebo do kopcov? Kontakt by si nasiel urcite aj na fb v nejakej vasej miestnej skupine. Viem ze u nas chlapi taketo partie maju, taki co nechcu kazdy den sediet v bare. Vzdy raz do tyzdna ked je pekne pocasie spolu nieco zorganizuju. V partii su aj slobodni 30 rocni aj zenaci po 50tke. Obcas vezmu aj manzelky, tie maju elektrobike, pripadne ked nemaju, potiahnu ich chlapi lanom najma do kopcov. :D

autor
24. jan 2021

@danielinaa Mám brata. Šťastne ženatý. Ale moc tam nechodím lebo mi to dávajú pocítiť ze som sám tým že sa oslovujú miláčik chrustik atď. Nehovoriac o pritulenie v mojej spoločnosti. Tak radšej tam nechodím. Chodím na prechádzky. Ísť s niekým to asi nie. Moji kamoši bud nemajú čas alebo sa im nechce. S tým oslovením nieje problém. Po rozchode to aj skončilo. Asi nemám šťastie. Alebo nesprávne ženy som oslovil. 😦

danielinaa
24. jan 2021

Mozno by si mohol skusit ci si nenajdes aj dalsich kamosov, co by take vylety absolvovali radi. Pripadne keby ta prijali uz do hotovej partie. Niektore s tym problem nemaju. Ked este nebola korona, moj sused tak chodil kazdy rok do Talianska na bicyklovacku. Zozbieral sa cely autobus z celeho SK a slo sa. Boli medzi nimi aj dochodcovia, co su uz pomalsi, a nevadilo, normalne sa prisposobili najrychlejsi najpomalsim, navzajom sa cakali, a nikomu to nevadilo. Priroda ze vraj tam bola prekrasna.