Dnes sú tu dve témy že manželia/partneri volia opačne a všade plno komentárov že s takým mužom by ste neboli, zamávali mu, poslali ho kade ľahšie atď atď. To naozaj ? Naozaj by ste odkopli inak super muža zato že vôli Smer a vy PS, alebo že on voli SaS a vy republiku ? A podobne úplne opačne strany/kandidáti ?
Ja mám pocit že tu sa radi rozvod na všetko. Že sa tu všetky hrajú na pani dokonale a aj v tomto. Ako si ony úžasne vybrali partnera lebo vedeli že budú voliť rovnako.
To si fakt myslíte že niekto kto voli opačne tak musí byť zlý človek aj v živote ?
nikto nie je zly clovek.. ale v partnerstve je dobre mat spolocne hodnoty a podobny nahlad na svet, inak je spoluzitie dost tazke.. tiez si neviem predstavit zit s niekym, kto ma na nieco radikalne odlisny nazor - ako by sme to zladili v zivote? a teda co sa politiky tyka, tak neviem, o tu sa nezaujimam.. ak je to iba otazka jedneho volebneho dna, tak to nezavazi, ale vacsinou by mal byt nazor na politiku v suzneni s nejakym osobnym svetonazorom a filozofiou, tak tam je to samozrejme problem, ked to maju dvaja uplne rozdielne
Ale to že dvaja volia opačne neznamená že sú aj v živote rozdielny. Že jeden je vyznáva zle hodnoty a druhý dobre
To by bolo posledné čo by ma zaujímalo, každý si za výber partnera môže sám aké má hodnoty, IQ a morálne hodnoty. My mame rovnaké názory a ak vy sme boli úplne rozdielní, vadilo by mi to, myslela by som si o tom svoje a s takým by som nebývala, nežila a nepriťahoval ma ako muž. Takže ja som spokojná s výberom. A kto nie, je to kazdeho osobná vec. Ja ani ty s nimi nežijeme.
Ja hovorím kedy sú morálne hodnoty, inteligencia atď na podobnej úrovni. Akurát jeden volí povedzme Korčoka a druhý matovica alebo peleho alebo harabina alebo čo ja viem
Tu nejde len o to, že tú stranu volíš, ale aj to o tebe niečo hovorí. Keď ja volím PS a môj partner volí Smerohlas alebo Kotlebu, tak viem, že ten individuál je na strane Ruska, podporuje mafiánov a nevadí mu, že riadia a rozkrádajú štát, pokladá LGBTQ+ za psychicky chorých, je rasista a xenofób. Takýto človek je odpad a nemám si s ním čo povedať.
Neodkopla by som, pretoze s muzom, ktory by mal diametralne odlisny politicky nazor by som bola len dovtedy, kym by som ten jeho nazor nezistila a to by bolo velmi skoro. Raz som sa "rozisla" s nadejnym priatelom kvoli tomuto, jemu nevadilo, ze ja mam ine nazory, mne ano. Pretoze v zasade nejde o iny nazor, ale o to ako clovek dokaze rozlisovat medzi pravdou a lzou, ake ma moralne hodnoty, ako dokaze kriticky mysliet, ako dokaze prevziat zodpovednost za svoj zivot.
tak to mas tazke, ked to vidis tak skolkarsky, ze jedna strana vyznava 'dobre' hodnoty a druha 'zle' 😀
@reanda práveže nevidím ale je to tu tak podávané akoby ak niekto volí opačne automaticky to je zle a treba sa rozísť s nebyť s takým clovekom
Za predpokladu,že by chcel volit Harabina a odôvodňoval by to tým, aký je ľudsky,milý,dobrý a aké má kultivovane vystupovanie,by som sa naozaj zamyslela s kým to vlastne žijem.
tak ale ak ma niekto moralne hodnoty, iq a podobne, na rovnakej urovni, ako ja, tak logicky nemoze volit niekoho, kto je na tom uplne opacne, preco by to robil? ved ked niekto voli nieco, co je proti mojim hodnotam, tak by to muselo byt aj proti jeho hodnotam a to by predsa nerobil.. zalezi teda v com su tie rozdiely.. ako mas pisane vyssie, ak niekto voli cloveka, co zastava nazory, ktore su pre mna uplne no go, tak to asi znaci, ze aj on je zastancom niecoho, co je pre mna neprijatelne.. a to je dovod, preco by som s takym niekym nebola.. a nie, ze on voli blondaka a ja tmaveho ..
Autorka, nerozviedla by som sa kvôli tomu, lebo ako som písala už aj tam, pravdepodobne by sme ani neboli spolu…. Nehovorím, že to musia byť úplne rovanké strany, ale ak by sme sa tu bavili napriklad o Republike, ktorú si spomenula, neviem si predstaviť, že s takým človekom by som mala rovanké hodnoty a názory na život… ako kamoši, môžeme nájsť spoločnú tému a pokecať, prečo nie, ale spoločný život je niečo iné… ak vytiahnem tému, ktorá naozaj polarizuje spoločnosť a politici ju radi využívajú na nahnanie strachu, tak nie, naozaj by som nedokázala mať dieťa s mužom, pri ktorom by sa (keby ku tomu došlo) bálo priznať svoju homosexualitu napríklad… myslim, že väčšina diskutujúcich to myslela takto nejak a nie že by ukončili inak dobre fungujúci vzťah len kvôli voľbám, skôr si nevedia predstaviť, že takýto vzťah je dobre fungujúci
Strasna nenavist je medzi ludmi.. fakt som necakala ze ludia dokazu takto odkopnut najblizsieho cloveka len kvoli tomu koho voli.. naozaj ma to uprimne mrzi 😔
@reanda tak ale povedzme verí tomu že ten kandidát ktorého volí je taký tiež. Veď žiaden kandidát verejné nehlasa že je nemoralny a neinteligentny.
@xsuzannex jasné že neodkopnu ale inému sa ľahko radi "odkopni ho". Keď tu čítam diskusie tak skoro pri každom probléme je rada odkopni ho. Pritom by som chcela vidieť ich vzťah 😁 keby som mala odkopnúť každého s ktorým nezdieľam rovnaký nazor na nieco alebo v niečom sme iný, tak som sama do smrti.
@candii ja neviem, ked som s niekym dajme tomu 20 rokov uz a dali sme sa dokopy v case ked PS este nebolo ani na plane a politicka situacia bola uplne ina. Za ten cas pozakladali rodiny, mali deti.. dosla korona, ockovanie, vojna a nazory sa zacali rozchadzat.. a zrazu zistia ze jeden sa priklana k tomu a druhy k tomu.. tak idu rychlo vyplnat rozvodove papiere lebo po 20 rokoch je to zrazu neprekonatrlny problem a uz s tym clovekom si ZRAZU nemaju co povedat..
veri tomu.. heh.. kazdy kandidat o sebe tvrdi, ze je uzasny, ale kto nema ozaj iq tykve, tak vidi.. a keby mam tak blbeho partnera, ze si necha klamat do oci a nezisti to, tak hej, rozviedla by som sa s nim 😀
Prepac ale verim niecomu, na zaklade niecoho, nejakych dokazov, faktov, cinov. Nie na zaklade toho, ze mi niekto v telke v predvolebnej diskusii nieco povie alebo slubi. Ten clovek-kandidat ma predsa nejaku minulost. Ale toto je presne priklad, ako to je na slovensku, vacsina slovakov si nevie overovat informacie, su tak lahko zmanipulovatelni az mi je z toho do placu.
ja som tu takú tému nenašla......naša rodina je tak politicky rôznorodá.....keby som sa mala s nimi koli tomu rozkmotriť....🙊
Tu nejde o politicku orientaciu, ale o mentalne nastavenie, keby moj manzel velebil fica, z toho by mi vyplyvalo, ze obdivuje aj jeho agresivitu, vulgarnost, prorusku ideologiu a s takym clovekom by som nedokazala zit v jednej domacnosti, my sme nastastie cela rodina a 99 percent kamaratov liberalne orientovani, ale mozem povedat, ze mam 2-3 kamaratky, ktore volia pellegriniho a mam s tym problem….
Všetky tieto internetové diskusie musíš brať veeelmi s nadhľadom
Jeden rozvod už mám za sebou a že to vôbec nebola zábava! Môj druhý manžel volil inak ako ja a obaja sme s tým v pohode. Nebudeme si kvôli tomu robiť scény. Aj naši rodičia volili inak ako my - to mám prerušiť kontakt s každým, kto má iný názor? je pár kamarátok, ktoré ma vyhodili a vyblokovali na všetkých soc.sieťach a vyhýbajú sa mi aj v živote len preto, že nie som očkovaná. Ja to rešpektujem. Asi naše kamarátstvo za veľa nestálo, keď ho zabila vakcína 🤷♀️
Mne to príde že sa tu hrajú všetky na dokonalé naozaj. V každom smere. Aj v tomto, že všetci v ich rodine okolí atď sú tak super že volia presne rovnako. Akože všetci sú inteligentní. A keď niekto volí opačne tak inteligentný nieje. A ak niekto má takého partnera tak to asi s ním nebude tiež také ružové keď si takého vybral za partnera...
Takto mi to príde že tu mnohé prezentujú
@sheila121 ja som presvedcena, ze ked niekto voli fica, danka, tak nema politicky prehlad, nepozna historiu, nechce byt zodpovedny sam za svoj zivot-vsetko dokopy alebo staci aj nieco z tohto. To vsak neznamena, ze ten clovek musi byt zly a ze by mi nebol perfektnym susedom (mam takych susedov). Jeho politicka volba je vsak zla, pre neho sameho aj pre tento stat.
Autorka ale to je ich problém 🤷♀️ chrliť urážky a nadávky v jednom kuse v každej diskusii je tak jednoduché. Všimni si, že častokrát sú to tie isté osoby. Otázkou je, na základe čoho sa titulujú ako tie inteligentné s jediným správnym názorom, keď sa ani v diskusii nevedia vyjadriť bez invektív a zosmiešňovania. Inteligentného a tolerantného človeka si predstavujem inak.
Kto rozhodne o tom, kde je pravda a koho názor/ voľba je tá správna?
Nečítala som tu ani jednu takú tému, ani radu. A ja sa napríklad tiež nezhodujem s manželom ani nikým z rodiny, ani mama ma nevydedí ani manžel sa nerozvedie. 🤣 Nech mi tu hocikto poradí takú sprostosť.