Prečo neprestal fajčiť?

lillamama
2. nov 2018

Ahojte dievcata!
Som zvedava na Vase názory... Priatel mal 47 ked sa nam narodilo dieta. Ked som dozvedela ze som tehotna, hned som prestala fajcit, aj priatel prestal po dvoch mesiacoch. Myslela som ze je to samozrejmostou, z mojej strany aby dieta bolo zdrave, a z jeho strany aby este mohol dlho a zdravo zit a vychovavat svojho syna.
Po pár mesiacoch som castokrat cítila ze smrdí od cigarety. Dlhe mesiace tvrdil, ze kolegovia fajcia, atd... Jednym slovom klamal aj ked bolo jednoznacne ze on fajci. Ja som bola sklamana, plakala som a prosíkala aby prestal. Odvtedy uz prestal a znova zacal fajcit viac krat.
Viem ze je to zavislost, nie je to take jednoduché, ale predsa som strasne sklamana...
Poprve za to, lebo skodi svojmu zdraviu...zdá sa my, ze si neuvedomuje ze musí pracovat a zit este cim dlhsie. ( Ma vseliake zdravotne problemy- aj astmu napr.)
Po druhe, lebo vie ze mne to strasne vadi, a kvoli tomu, ze smrdi od cigarety snazi sa byt v cim vacssej vzdialenosti odo mna. Menej bozku, menej neznosti... 🙁
Po tretie, proste nemame peniaze na cigarety! Snazím sa setrit, nekupujem nic zbytocne, ale predsa tyzden prd vyplatou uz peniaze nemáme...
Som strasne sklamana, aj zato ze klamal a aj zato, lebo este stale fajcí... Napriek tomu ze to skodí nasmu vztahu, nemame na to peniaze, a bojím sa , ze moj syn stratí svojho otca prílis skoro.
Poradte skúsené zeny!
Ako by ste tuto situaciu riesili vy? Zdramatizujem to prílis?
Dakujem.

lenulilienocucka
2. nov 2018

Co keby si mu kupila elektronicku cigaretu?

lillamama
autor
2. nov 2018

@lenulilienocucka On si kupil e cigu ked sme nemali peniaze na kocik...ale prestal s tym, neviem presne preco...ale vzdy mal ten cudny smrad ...aj do toho treba kupovat tie tekutiny a tiez je skodliva... 🙁

prasiatko30
2. nov 2018

To mas komplikovane pokial on sam nebude vnutorne presvedceny ze s tym musi skoncit ty sa mozes aj na usi postavit a ptom ak pracuje v prostredi ze vsetci okolo neho fajcia tak zabudni na to ze sa mu to podari bez pomoci.

ebi88
2. nov 2018

Ja by som to brala trosku ako obmedzovanie druheho. Moze to dopadnut fakt zle ked budes takto tlacit. Zivot ide dalej predsa, ty sa nemozes rozhodovat za niekoho a citovo ho vydierat.

dudos
2. nov 2018

@lillamama polož si otázku prečo ti musí klamať? Veď fajčil aj pred tým ako ste splodili dieťa. Podľa mňa je to na hlavu, žiadať od neho aby prestal. Nepoznám človeka, ktorý nemá žiadnu neresť. A to vravím ako nefajčiar, z nefajčiarskej rodiny, a manžel tiež nefajčí. Ži a nechaj žiť. Jediné na čom by som trvala aby nefajčil v byte, v dome. Ale vonku alebo na balkóne.

lillamama
autor
2. nov 2018

@dudos Más pravdu, ale co intimita? Ked cítim ten smrad, hned mam zlu naladu... Co s tym? A neznasam ze s takou pusou bozkava syna. Predsa on prestane hovikedy na mesiace, a znovu zacne... Slaby je...

lillamama
autor
2. nov 2018

@prasiatko30 praveze to my vadí, ze syn mu nestaci aby bol vnutorne presvedceny...🙁

lillamama
autor
2. nov 2018

@ebi88 Más pravdu... ale bojim sa prilis... Pochovala som mamu ked bola mlada, kamaratka zomrela na rakovinu, opatrovala som 6 rokov... Bojim sa , ze zase pride choroba, smrt...

0silvia0
2. nov 2018

@lillamama byvali fajciari su na fajciarov neprijemnejsi ako nefajciari. Intimita? Nech si umyje zuby a da zuvacku. Fajcenie je zavislost a nie kazdy je schopny prestat okamzite. Trocha pochopenia by nezaskodilo.
Moj manzel tiez fajci a nikdy by mi nenapadlo od neho ziadat nefajcit. Spoznala som ho ako fajciara, aj skusal prestat, ale nepodarilo sa mu to, ale ja to neriesim. Je svojpravny, vie co robi.

judar
2. nov 2018

...keď nebolo dieťa tak ti nevadilo že niesu peniaze na cigarety??? a keď je dieťa vadí ti jeho fajčenie a zrazu už aj možné choroby či smrť...predtým si sa nad tým nezamýšľala keď si ťahala jednu za druhou....je to šialené chcieť po niekom aby zo dňa na deň skončil s fajčením lebo tebe to zrovna vadí vo všetkom...asi si neuvedomuješ jasne čo to všetko obnáša prestať stým..niekto stým sekne ľahko ale zas iný ťažko...a pokial viem dá sa toho zbaviť na nejakom vyšetrení pod prístrojom silný fajčiari nato chodia

lillamama
autor
2. nov 2018

@judar ked nebolo dieta, mali sme peniaze... On prestal sam od seba ale znovu zacal zas uz viackrat. Mozno keby neprestal, bolo by lahsie, nebola by som taka sklamana...Boli sme aj na vysetrení...nic...

ebi88
2. nov 2018

@lillamama ano ale ked ste spolu zacinali vedela si ze fajci? Bavili ste sa o tom ze ked bude dieta prestane? Ak nie tak nemozes cakat, ze rozhodnes za dospeleho cloveka.

prevenar
2. nov 2018

@lillamama ..nie je mi jasne na co sa vlastne hras. sama si fajciarka ako pises "hned som prestala fajcit," napriek tomu ,ze "Pochovala som mamu ked bola mlada, kamaratka zomrela na rakovinu, opatrovala som 6 rokov... Bojim sa , ze zase pride choroba, smrt... " ...a napriek tomu , ze " nemame na to peniaze, "

to si myslis , ze ked prestanes fajcit ako tehotna , ze tie toxiny z teba zmiznu v tu sekundu ? toxicke latky z cigariet ostavaju vo fajciarovi - mesiace az roky ..zalezi o ktorych sa bavime .

podciarknute ste v podstate rovnaki, nemas mu co moc co vycitat.

- fajcila si aj ked vies , ze si mozes privodit tazke ochorenia az smrt, napriek tomu ,ze si planovala dieta.
- fajcila si , aj ked na to nemate peniaze. mohla si radsej odkladat pre dieta.
- fajcila si , aj napriek tomu ,ze tvoje telo ostane zasrane toxinmi cele mesiace - roky co bude skodit tvojmu dietatu , ak ked uz fajcit nebudes.

cize ..pokrytectvo prveho stupna.

judar
2. nov 2018

@lillamama je to od teba aj tak sebecké ho tlačiť do toho aby kvôli decku prestal fajčiť alebo skôr pre tvoje rozhodnutie že ty chceš aby prestal...a byť z takejto banality sklamaná?....horšie by bolo keby ťa podviedol či šňupal koks alebo čo...nech ste mali ale ide o to že keď ste obaja vypalovali zobáky tak vám bolo určite jedno aký vplyv to malo na vaše zdravie

ebi88
2. nov 2018

@prevenar no dnes s tebou musim suhlasit.
Je to trochu detsky infantilne takto tlacit na muza, najma ked si sama fajcilana vedela si ze fajci. Tieto veci nikomi nenadiktujes a brat to ako dokaz lasky k synovi to je trochu prisilne hraniciace s vydieranim ako som uz pisala vyssie.

lillamama
autor
2. nov 2018

@prevenarrovnaki by sme boli keby som neprestala,vtedy mala som peniaze a dieta nebolo v pláne ale predsa dakujem

lillamama
autor
2. nov 2018

Dakujem za vsetky príspevky,

matazirafa
2. nov 2018

@lillamama hoci voči nicku prevenar nemám žiadnu uctu, tentokrát s nim musím súhlasiť keďže trafil klinec po hlavičke. Tá smrť a pochovávanie blízkych predpokladám že boli ešte za tvojej fajčiarskej éry, a teraz keď si už teda matka, asi myslíš že si niečo viac keďže ty si prestala a on ešte nie. Je ťažké s tým prestať úplne, môj tiež prestal už zopár krát, teraz má práve fázu nefajčenia, inak ono závisí aj od toho čo fajčí, niekedy mal také z ktorých smrdel nehorázne ale potom našiel svoju značku ktorá bola ešte znesitelna. Osobne by som volila cestu pozitívnej motivácie, napr môj si sám uvedomil ze uz sa mu ťažšie dýcha, nevládze toľko a podobné dôsledky, ald prišiel na to sam. Keď budeš dupat nohou a omielat mu ze nie a nie a nebudeš fajčiť, to ho bude akurát iritovat a začne chodit na tu cigu ešte častejšie.

ipetka
3. nov 2018

@prevenar absolutne vystihnute..🔝

janulka2811
3. nov 2018

Vies,stareho psa new kuskam nenaucis a kto chce kam pomozme mu tam.
Moj otec tak rovnak fajciar a neda si povedat,tak nech si nestazuje a zapali si aj tri naraz co budem ja niekomu nakazovat ???
Co sa tyka financii u vas to uz je smutne,ked si neuvedomuje ze za 3,5e sa da navarit.

katkabg
3. nov 2018

Ja neviem teda ja mam manzela od roku 2005 .Obaja sme fajcili ked sme sa spoznali.V roku 2009 som otehotnela a razom prestala fajcit.Zhnusili da mi.Nefajcim uz 9 rokov.Manzel ostal pri cigaretach aj ked kolko razy skusal ze prestane no nevie.Sme dvaja sami zijuci v cudzine kde neni noc penazi ale da sa to zvladnut.Uz mame 9r.dcerku.Kdby som myslela tak ako ty tak uz som davno rozvedena,chlap by usiel odomna.Predsa chlap si na tie cigarety zarobi.A ked je raz zavisli velmi tazko si odvykne.No hadat sa kvoli takemuto.Nepoviem ze by gembloval ci peniaze na prostitutky rozhadzoval.Radsej sa tes ze ho mas pri sebe aj s tymi cigami.

asia83
3. nov 2018

@prevenar Tam ide o to, že niekto niekomu to fajčenie "závidí"(??? 😵). Choré...

johanna_b
3. nov 2018

@lillamama moj muz je tiez slaby ale dokazal to. ano aj ja som ho spoznala ako fajciara ako tu niektore pisu (urcite fajciarky) a vedela som ze to nebude jednoduche. u vas by sa zdalo ze ano lebo ked si dokazala prestat ty moze aj on. u nas som ho na to psychicky zacala pripravovat od oktobra. obcas som utrusila ze taky zavazok si da na rok 2016 ze to skusime resp ziadne skusat ale prestat.myslim ze motivaciu mal lebo vedela o tom cela jeho rodina. kupil si zuvacky a cely januar trpel ale prestal. teraz v januari boli 3 roky. a svokrisko mi to neulahcovala, zadrela casti ake je to tazke ako to nedokaze a kto vsetko to nezvladol.. teraz po case bol u nas jeho kamarat fajciar a pocula som mu ako mu vravel ze keby si zapalil ze zena by mu taky cirkus spravila ze to si vzdy trikrat rozmysli.

ebi88
3. nov 2018

@johanna_b no to teda je dost slaby ked si si ho pripravila, upravila a teraz sa ta boji 👍🏻

kakali10
3. nov 2018

Podla mna to prilis dramatizujes, uvolni sa, neries zbytocnosti 🙂 moj dedko mal astmu, dennodenne chodil do senku na pivo a poldeci a vyfajcil denne krabicku cigariet a dozil sa krasneho veku dokonca zil o 7 rokov dlhsie ako babka, ktora nikdy v zivote nepila a nefajcila, prisla jej choroba a bum prask. Povedzme si na rovinu, keby si nezostala tehotna tak fajcis doteraz a vobec ti to nepride nijako divne. Nemozes druheho nutit aby robil tie iste rozhodnutia ktore robis ty 🙂 ked je malo koruniek nech fajci menej a ked ti smrdi tak z toho nerob tragediu, posli ho umyt sa a hotovo + ked nieco zje tak za 10 minut to neni ani citit.. moj priatel tiez fajci, ja nie .. a nevadi mi to🙂

anve
3. nov 2018

@lillamama ja ti to poviem tak ,u nas to bolo naopak a skoro sme sa koli cigaretam aj rozisli. Ked sme sa zoznamili, tak sme boli obaja fajciari,casom sme sa dohodli ,spolocne,ze prestaneme fajcit. No ja som zacala pracovat v jednej firme,kde som si oddychla aspon na 5 min len pri tej cigarete a komplet vsetci okolo mna fajcili. Takze som fajcila v praci ,,potajomky,,. Samozrejme partner to parkrat zacitil a doslo mu...On sa cigarety viac uz nedotkol. A proste poviem ti,ze to boli najhorsie mesiace...vkuse hadky koli cigaretam,ze sme sa dohodli,ze ho klamem atd. Ja uz som bola zufala,neskutocne ma to rozculovalo aj ked som si bola vedoma toho,ze ma pravdu, proste som to vtedy nedokazala a tie hadky ma tak unavovali,ze sme sa skoro koli tomu rozisli. Takze, ak mozem poradit nechaj ho zit...ked raz nieje pripraveny prestat tak neprestane len preto,ze ty to od neho vyzadujes. Nechaj ho volne zit a mozno raz ta prijemne prekvapi. Lubte sa! Poznam pripady co maju rakovinu a vzivote nedrzali cigarety a alkohol v ruke...cize choroba moze prist kedykolvek...nemysli na to najhorsie.

juhseverzapad
3. nov 2018

@lillamama Prestaň byť stíhačka, lebo si mm odoženieš. Chce fajčiť, nech fajčí. Je dospelý. A že pobozká malého a tebe to vadí? Mám pocit, že ti to materstvo prerástlo cez hlavu.

prevenar
3. nov 2018

cize ponaucenie z celeho pripadu :

1) nikdy nezacat fajcit
2) ak nefajcite "nefrajerit" sa s clovekom , ktori fajci ..nefajciarov je dost.
3) ak fajcite obaja a takto sa zoberiete , tak ako vidno , je relativne nerealisticke ocakavat ,ze ten druhy prestane, aj ked prestanete vy. brali ste sa ako fajciari ..takze toto by nemalo byt pre nikoho nejake velke prekvapenie , ze mnohi fajciari aj ostanu. je absolutne nefer sa zrazu po rokoch "stavat na zadne" .

... the end.

mala_hobitka
3. nov 2018

@lillamama Pokial sa snazil prestat a nevie to dotiahnut do konca odporucam biorezonanciu. Znamy bol iba raz a odvtedy nefajci, proste mu to pomohlo vycistit telo + on mal aspon zaujem prestat. Uz su to mesiace a netaha ho to ani ked ostatni fajcia.

marseillefan
3. nov 2018

Existuje taký vtip, ktorý je zároveň veľmi pravdivý: Žena keď sa vydáva, verí, že sa jej muž zmení, ale on sa nezmení. Muž keď sa žení, verí, že sa jeho žena nezmení, ale ona sa zmení.
Ak vám milé ženy fajčenie vadí, nazačínajte si s fajčiarom. Dúfať, že závislák prestane kvôli vám alebo kvôli dieťaťu fajčiť, je naivné... fajčiť neprestane, len vám začne klamať.