Mojím priateľom sme spolu 4 roky, máme 6 mesačné dieťa. Muž ma stále klame, či už v drobnostiach alebo vážnych veciach ako sú domáce financie. Už nemám na to nervy a moja dôvera voči nemu je bode mrazu, už mu neverím ani to, či bol v robote. Ako mu mám vysvetliť, že "klamať sa nemá"?
ak to má v povahe tak ho už ťažko prevychováš, naučiť ho to mali jeho rodičia. a názov témy "prečo muži klamú" - nie všetci muži sú rovnakí a tak isto klamú aj niektoré ženy 😉
A prečo mu to chceš vysvetľovať? Je to totiž zbytočné, aj keď si to nechá vysvetliť, aj keď nasľubuje hory doly, vždy skončí pri svojich klamstvách. Alkoholik, žiarlivec,gambler, lenivec a klamár sú absolútne nevhodné typy pre vzťah. Je na tebe, čo s tým urobíš, Keď na to nemáš nervy po štyroch rokoch, myslíš že po dvadsiatich to bude lepšie? Bohužiaľ nebude, urobila si veľkú chybu, že si to štyri roky tolerovala a mala s človekom, ktorý nikdy nebude zrelý pre manželstvo a rodičovstvo, dieťatko. Naučiť ho neklamať je nereálne, nepoznám taký prípad. 😝 😝 😝 😝 😝
Podľa mňa je to obranný inštinkt 😀 Aspoň u toho môjho určite. Radšej zaklame, aby náhodou pravda nespôsobila problém....chlapi sú zbabelci a bez chrbtovej kosti 😉 česť výnimkám, ale aj tie potvrdzujú pravidlo 😎
Môj názor je taký, že chlap zistí po určitej dobe vo vzťahu pri čom žena ako reaguje a časom mu je jednoduchšie zaklamať ako počúvať možno až prehnané reakcie. Chlapi nemajú takéto scény radi a ženy ich zase rady robia 🙂 Podľa mňa to nerobí zo zlým umyslom, len si časom zvykol, že takto to bude pre neho jednoduchšie ako možno pár hodín doma niečo vysvetľovať, keď nechce. Nepíšeš či to robí od začiatku. Možno to má naozaj "v krvi", ale potom sa naskytuje otázka, prečo s ním máš dieťa ak ti nevyhovuje.
Ja som s manželom 10 rokov a ešte nikdy som si nevšimla, že by v niečom klamal.
Precitaj si knihu PRECO MUZI KLAMU A ZENY PLACU od autorov Allan Pease, Barbara Pease, ale ja som necitala 🤐 😕 😅
Mne napada len, ze Ti chysta prekvapenie, co ine? Ak by aj nie a tiez nie si ani paranoidna, tak si myslim, ze len proste nema uroven, slusny clovek neklame.
myslim ze klamu s rovnakeho dovodu ako zeny....
Klamú, lebo sú zbabelci a tak si uľahčia situáciu, že nehovoria pravdu ale len to čo sa im hodí. Ale ak si niekto toho druhého váži a považuje ho za svojho partnera, tak by ho určite nemal neustále klamať. Ak niekto niekoho neustále klame, tak to potom už vzťah ani nie je...
pokial doteraz s klamanim neprestal, uz ho to tazko odnaucis..
muzi klamu, lebo sa boja, lebo chcu urobit zo seba hrdinov, lebo chcu z toho vytazit nejaku vyhodu, mat navrch, zo zvyku ...
muzovi, ktory by mi pernamentne klamal, to je jedno, ci uz v drobnostiach alebo vo vaznych veciach, by som uz neverila ani to, ako sa vola. Strata dovery je pre mna dost zavazny problem vo vztahu.. kedze svoj vztah zakladam predovsetkym na laske a dovere
Ja som zila 6 rokov s chronickym klamarom. Ked som na to prisla, skusala som vsetky metody, co si len vies predstavit, aby som ho zmenila. Skusala som po dobrom - ukazat mu, ze mi moze doverovat, ze neurobim sceny, odpustala som, skusala som aj po zlom, hrozila rozchodom, dospelo to az tak daleko, ze sme uz vobec nemali sex ani citovy zivot... Nech sa dialo cokolvek, on klamal a klamal a to aj vtedy uz, ked nemal co stratit, ked sme sa uz rozisli, aj vtedy dalej klamal. A k tej poznamke, ze neveris, ze bol v robote, ten moj mi klamal rok, ze niekde pracuje az sa ukazalo, ze nikde vlastne nepracoval. .. Co cely ten cas, ked akoze odchadzal do prace robil a odkial nosil peniaze, dodnes netusim... To bol dovod, kedy som ten vztah definitivne ukoncila. Musim povedat, ze sa hanbim sama pred sebou, ze som ho nechala tak dlho so mnou manipulovat, ze som sa nechala vyuzivat a ze som sa s nim nerozisla uz skor. No nechcem Ti vnucovat, aby ste sa rozisli, kazda mame ine hranice, no som si ista, ze chronickeho klamara proste nezmenis ani ked je tam uz dietatko. 😒 ☹ ☹ 😒 A este chcem napisat, ze s tebou sucitim a drzim Ti palce aj babatku, nech to nejako ustojite.
poznam to,je to velmi tazke.moj to robil tiez,potom sa akoby dostal z toho lebo som mu dost prihovarala no zno va to robi .to je problem v hlave ktory treba riesit uz so psychologom.no ja uz nic neporiesim lebo uz niesme pol roka spolu:( a aj ked boli este nadeje tak stale zistujem v com mi klamal,klame...ja uz to nepochopim to je CHOROBA!!!!
prečo? LEBO! a neodučíš ho to. Buď sa s tým naučíš žiť a neriešiť to alebo...skončíš na psychiatrii 😉
všetci muži klamu...niektorí menej,niektorí viac...ale všetci!!!
akoze stale, klame a klamal, aj predtym, a az teraz si na to prisla, ci co?
moc som to nepochopila, pokial zacal klamat, a nechce prestat ma na to dovody, utekala by som od neho, teda vysvetlila by som mu jeho postoj, co si urcite skusala, bez hadok, a ked mu to vyhovuje, snad nebudes do konca zivota z klamarom, cize by som utekala...
pokial to ma v povahe a taky bol od zaciatky, mozno si to nevsimla, alebo nieco, tam je na tebe na kolko ho mas rada a si ochotna treba napriklad z pomocou terapeuta, vyskusat neake terapie, alebo rady aj bez neho, neskormozno s nim, ked si ho trosku ziskas,na jeho stranu, ide tam iba o to, ako velmi ho milujes, a ci mu dokazes vsetko odpustit a zacat novu kapitolu, ale pokial nebude chciet spolupracovat, myslim, ze to nebude mat velky vyznam, lebo ty budes stale ta oklamana, a on ten vytaz, max, by som sa poradila z odbornikom, a ked sa nic ine nebude dat riesit, tiez utekala 😝
klamu, nie vsetci. Podaktori. Rovnako ako nie vsetky, ale podaktore zeny. Co to je za univerzalne vyhlasenie?
Aj moj ex manzel vela klamal a dalsi partner tiez......teraz som ostala sama lebo s klamarom sa zit jednoducho neda- hlavne ak klame aj v beznych veciach, ako napr.vyniesol som smeti (a za mojim chrbtom uz uteka s kosom) alebo take hluposti, ked zabudol nieco kupit, tak povedal ze nemali (ale zeby v celom meste nemali sol??) takze chlapi klamu stale a vo vsetkom ale ked to uz prekroci iste hranice, nema zmysel ostavat dalej......
klamat je jednoduche do vtedy, kym na to neprides 😀 😀 😀 toto hovori za vsetko....
Muz te stale klame???
To ale znamena, ☹ ze TY mu stale odpoustis... 😠
Prestan odpoustet 😉
p.s. a neglobalizuj 😉
Aj ženy klamú. Proste sú ľudia ktorí nevedia hovoriť pravdu. a nevedia prečo to robia. to sú notorický klamári ale nič ich nezmení. môj muž tiež takto veľa krát zaklame. fakt v maličkostiach. on ani nevie prečo to robí, ale zistila som že to robí aj jeho mama len vo väčšej miere. ale zatiaľ nám tie jeho klamstvá neubližujú takže to neriešim, len sa to snažím eliminovať a správať sa k nemu tak aby vedel, že si pravdu nemá prikrášľovať. Ale už dlho neklamal....tak čakám zanedlho zas velikánsku hádku lebo ono to vždy po určitej dobe príde 😝 😀 😀 pretože ja z duše neznášam klamstvo a viem kedy klamal resp. to po určitej dobe tak či tak zistím... myslím že sa s tým musíš naučiť žiť pokial to nie je niečo vážne. táto "choroba" je to najmenej čo môže vzťahom ublížiť 😉
a to ho nenaučila maminka? tak ty mu to určite nevysvetlíš...nohy na plecia a hybaj od neho preč....
prečo klame? lebo je BLB 😝