Prečo je môj priateľ náladový?

23. dec 2019

Môj priateľ je tak strašne náladový až ma to už vytočilo. Raz je milý a raz úplne hnusný. Jednu chvíľu je zlatíčko a mám chuť ho objímať a nikdy nepustiť. Druhú chvíľu dokáže byť strašne chladný a hovoriť veci, ktoré fakt bolia. Často rýpe do druhých (hovorí, že to z lásky), ale keď mu to niekto oplatí (zo srandy), tak sa urazí. Nie sme spolu dlho, ale už ma to takto ďalej nebaví. Hlavne to aký dokáže byť nepríjemný, keď má zlú náladu. Myslíte, že sa takto chová pretože sme spolu krátko? Lebo on hovorí, že to je tým,, že ho ešte úplne nepoznám. Vraj mám vydržať a uvidím. Stretol sa s tým už niekto? btw je znamenie rak

letfenixa
23. dec 2019

Nikdy som nedokázala nadviazať akýkoľvek vzťah s naladovym clovekom, za normálne povazujem, že približne viem, ako človek bude reagovať, a nie že som v neprijemnom očakávaní, čo sa bude diať. Mala som naladovu šéfku a bolo to otrasné.

miadi
24. dec 2019

No to skor ked snim vydrzis bude hnusnejsi a hnusnejši. Ten prvy rok by mal byt uplne medovy zalubenec snazit sa ukazat tu naj stranku. Casom si bude viac a viac dovolovat.

lenkasgt
24. dec 2019

Moj je tiez taky, sme spolu 10 rokov a teda hneva ma to velmi.... Nikdy neviem co mu zas sadne na nos..vtedy vie byt uplny hajzel, inokedy je v podstate dokonaly..rozmyslala som uz ci nema nejaky psychicky problem hm.... Urcite to neni tym ze ste spolu kratko, proste je taky

blunka
24. dec 2019

Začala som čítať prvé vety a pomyslela si - aj ja som náladová 😀.
Čítam do konca a aj ja som rak 😂.
A nie je to tym ze ste spolu kratko, ma to v sebe to sa nezmení.
Bude to tak ako teraz alebo horsie. Popravde skor horsie.

halienka
24. dec 2019

no to je v povahe a ver tomu, že rokmi sa to bude len zhoršovať, takže si to dobre rozmysli, či máš na toto nervy to zvládať celý život...

mirola
24. dec 2019

No moj je naladovy dost, este u nich v rodine je zvykom, ze sa ludia spolu aj nerozpravu.. kludne aj tyzden..zo zaciatku to bolo tazke, u nas v rodine to takto nefunguje, tak ja som zas typ, ze som do neho furt rypala.. ked mal zlu naladu bez zjavnej priciny len “tak”, tak som isla, ze ci ma kramy a podobne.. rozpravala som sa s nim o tom a poviem, ze rokmi je to stale lepsie, uz neni taky naladovy.. alebo sa s tym naucil pracovat, zacal nad tym viac uvazovat az ked sme mali syna a teraz si nepamatam, kedy naposledy taku “naladicku” mal. Som za to velmi vdacna, lebo keby bol stale taky naladovy ako na zaciatku asi by som to nedala.

autor
24. dec 2019

@lenkasgt Wau. 😮 Ako si to vydržala 10 rokov?
@blunka To, že je rak som napísala, lebo keď som sa o tom bavila s kamoškou, tak povedala, že je rak a raci sú proste takí. 🤔

On mi povedal, že keď je hnusný, tak ho proste nemám brať vážne. Že on to tak nemyslí. Vraj automaticky. No ja tomu nechápem. Nič sa nestane a zrazu je podráždený. A ja to mám znášať..

arcticcode
24. dec 2019

Samozrejme ci je rak, alebo krab, alebo nosorozec je uplne jedno. Su to sracky, ktore sa vobec nezakladaju na skutocnosti.
V prvom rade sa s nim vazne porozpravaj, ze ti taketo spravanie vyslovene vadi. Ak to bude chciet zmenit, daj mu sancu. Ak nebude, tak potom uvidis, co urobis .

larisalarisa
24. dec 2019

Z vlastnej skúsenosti. Bude to ešte horšie. Takže moja drsná rada. Opustiť ho a nikdy sa nevratit späť. Inak budete veľmi veľmi a veľmi nešťastná

majoranka24
24. dec 2019

To, ze je rak, to ho absolutne neospravedlnuje. Tiez som zila niekolko rokov s chlapom, ktory bol strasne naladovy. Ano, bolo to stale horsie, lebo 1.rok sa snazi kazdy ako tak pretvarovat, ze je dokonaly. Ked mal dobru naladu, bol najuzasnejsi na svete (teda to som si len namyslala), ked mal zlu naladu, totalny debil. Nalada sa mu zmenila pomaly zo sekundy na sekundu. Nikdy som nevedela, s akou naladou pride. Psychicke problemy zjavne mal, ale to sme zistili az neskor. Ked sme sa rozisli, neskutocne sa mi ulavilo.😊 Teraz mam priatela, o ktorom viem, ze vzdy sa na mna tesi, ked pride, vzdy ma dobru naladu, je kludny a vyrovnany. Uz nikdy by som takeho naladoveho cloveka pri sebe netrpela.

basska_b
24. dec 2019

Keď je taký, to naozaj nie je tvoja povinnosť to znášať... zaslúžil by si skôr k sebe niekoho rovnakého, čo by mu na jeho výbuch odpovedal rovnakým výbuchom, trochu by sa posekali a potom by sa udobrili. Bude to temperament a jeho povaha a časom sa to vôbec meniť nebude. Vždy závisí od povah, ako si sadnú, možno existujú ľudia, ktoré vedia takéhoto chlapa dať do laty, prípadne na jeho výbuchy nereagujú tak citlivo. Ja som chodila s jedným, čo mal k tomuto sklony, lenže keďže ja som tiez cholerik, tak ma to až tak neranilo, proste som vedela, že si ventiluje nejaké tlaky, čo sa často stávalo i mne. Nakoniec nám to nevyšlo, ale vôbec to nebolo kvoli tomuto. Teraz mám takého kľudasa za muža 😀 a jasné že s takým sa žije oveľa lepšie

limetka69
24. dec 2019

neznášam nevyrovnaných ľudí, tuším som na nich alergická :D

mirola
24. dec 2019

@limetka69 inak ano ja si myslim, ze je to hlavne nevyrovnanost a nedozretost osobnosti. Na zaciatku vztahu mal moj partner enormny problem s mojim ex a myslel si, ze nie je dost dobry. Rokmi sa s tym nejak zrovnal vztah nam funguje dobre a uz taky nie je.

lussyl5
24. dec 2019

Ako dlho ste spolu a koľko máte rokov? Každý je nejaký ani ty nie si dokonalá.Je to tvoj prvý vážny vzťah?Ono je to o tom naladiť sa na seba pochopiť sa časom prídeš aj sama čo mu kedy sedí na nose ako reagovať, to čo je teraz pre teba bez dôvodu čosom nadobudne jasné črty a budeš vedieť čo ho vytáča.Teraz sa zameraj na to aby si vycítila či ťa miluje,či sa o teba stará,či ti pomôže ak to potrebuješ alebo sa na teba vykašle,ospravedlní sa potom alebo sa tvári že nič?Moja skúsenosť nerýpať keď je zlý,počkať kým vychladne a potom mu to normálne vysvetliť že ti ublížil a že to nejde len tak nevšímať si a tváriť sa že nič.Prípadne sa ho ak mu sadne mucha na nos jasne a po lopate spýtať či si mu nejako ublížila a či mu môžeš nejako pomôcť.Ak z neho nič nedostaneš tak ukončí debatu a počkaj si.Ak to myslí vážne tak pricupká sám.Zase nie si povinná znášať jeho nálady.Daj tomu čas aby si zistila prečo to je,či je iba veľmi citlivý,môže mať aj psychické problémy,alebo či ide o nedostatok úcty k tebe.A potom zváž či zostaneš s ním za podmienky že sa trochu uvedomí a bude sa snažiť nejako s tým pracovať,alebo sa to ďalej nedá.A hlavne sa neunáhli.

sara07
24. dec 2019

nie to je štandart, a časom to bude horšie, rozid sa kym je čas, chceš toto riešit a tolerovat cely život a ustupovat pre klud rodiny, pre deti atd ??

iffushka
24. dec 2019

Nechodíš ty s mojim bývalým? 😀😀😀 Inak podobne sa prejavuje aj bipolárna porucha. Nemá priateľ aj depresie?

lussyl5
24. dec 2019

@iffushka Rozmýšľam že ani to nie je vylúčené.Alebo psychické problémy alebo niečo iné o čom nevie a nevie ako jej povedať.Myslím že to chce čas.Keď sa vyjadril že si to nemá všímať,že ho nepozná a že má vydržať a uvidí niečo na tom bude.Ako by bolo niečo s čím nechce tak rýchlo von alebo sa bojí že ho nepochopí.

ledgerka
24. dec 2019

Bola tu taka diskusia nedavno o podobnom typkovi ale v ovela ovela horsej verzii. Tiez bol na zaciatku takmer "ok". Ja by som s takym nestracala cas.

iffushka
24. dec 2019

@lussyl5 taký človek aspoň z mojej skúsenosti si ťažko prizná omyl a zmeniť sa to už vôbec nie. Vidím problém v tom, že jej v podstate povedal, že si na to má zvyknúť.

kristiii
24. dec 2019

Ako keby som čítala o svojom kolegovi.. to rypanie do každého, ale nebodaj keď jemu niekto niečo povie, o naladovosti ani nehovorím. Otrasná povaha, asi najhoršia akú vo svojom okolí poznám. A to sa už pár rokov snaží tváriť, aký je on kludas a gentleman, aby som mu dala šancu, ale vždy len kým sa nenaserie (väčšinou to zvládne sám, je to taký ten samonasierací typ). Ani teraz sa so mnou nebaví už asi týždeň...moja rada utekaj, nezmení sa, minimálne nie k lepšiemu

lenkasgt
24. dec 2019

Co tu pisu baby presne sedi...vie byt dokonaly a potom zrazu sa napr zobudi so zlou naladou a neni s nim cely den rec...tiez si myslim ze je to nevyzretost osobnosti....napr aj dnes sa rozhodol sa od rana mracit a vlastne vsetkym okolo zneprijemnovat den tym ze je zduty...a 10 rokov som to vydrzala lebo najprv sme chodili na strednu potom na vysoku...boli sme mladi a nejak sa to neriesilo, teraz uz mame dom a dospelacky zivot a zacina sa to viac prejavovat.... Ja som razny clovek ale s tymto si veru neviem dat rady a dost mi to vadi 😒 velakrat ma naozaj rani, potom sa ospravedlnuje...

autor
24. dec 2019

Taak aby som to upresnila, tak nie je to také, že by zrazu vybuchol a v zápale toho sa správal zle. Skôr je to také, že on je kľudný, ale nemá náladu a je odporný nie len ku mne ale ku všetkým. Má blbé poznámky a pod. Ja do neho počas zlej nálady nijako nerýpem, ale keď si myslím, že prekročil hranice slušnosti, tak mu proste neodpovedam. Nebavim sa s nim. Odmlčím sa a neodpisujem. Alebo keď sme niekde spolu, tak proste odídem. Vstanem od stolu a odídem. Nech sa jeduje sám, ale mňa do toho ťahať nebude. Po nejakom čase napíše, ospravedlní sa. Snaží sa to nejako odčiniť, čo si cením, ale.. čo z toho keď to spraví znovu? Chybu si prizná. Vraví, že sa posnaží zlepšiť, ale v podstate áno - povedal, že to bude vždy jeho súčasť. Že si to nemám všímať. Čo by som v podstate dokazala, lebo väčšinou mi to nerobí problém. Väčšinou som v pohode, lebo viem, že ho to prejde. Ale raz za čas som z toho smutná.

prechadzka
24. dec 2019

@blunka ja mam s rakmi len fajn skusenoti😍.Ja som ryba s teds tiez som.naladovka.Ale z rakmi vyborne vychadzam

3petka
24. dec 2019

Môj muž je blizenec a to doslova. Ale sám si to uvedomuje. Sme spolu 12 rokov. Na začiatku bol horší lebo z predchádzajúceho vzťahu bol naučený že si aj nadávajú. No Hneď ako to skúsil na začiatku sme si to vysvetlili a pochopil. Ale stavy má stále v jednej chvíli ako med a v ďalšej ide z koze vyskočiť a všetko veľmi prežíva. Naopak ja som kludas tak preto nám to stále klape. Ale niekedy by som ho veru klesla tĺčikom po hlave.

lenka2710
24. dec 2019

ja som tiez s takym chodila, dajme tomu sme boli spolu 8 hodín,z toho štyri fajn a potom ako keby sa otočil a bol z neho uplne iný človek, proste zo sekundy na sekundu
Nemohla som s takym byť, po trištvrte roku som to vzdala! Potom som zistila,že v minulosti mal problém s drogami a niečo so psychikou! Teraz mam jedného úžasného muza a som s nim šťastná 😉

sissy27
24. dec 2019

Nie že ty ho nemáš brať vážne keď je hnusný. On nech sa naučí zvládať svoje nálady a nevypúšťať zo seba veci, ktoré nemyslí vážne. Hádam je to už veľký chlap a nie 4ročné decko.
Každý z nás je náladový, veď nie je každý deň nedeľa. Ale nebudem tým ubližovať druhým a ešte sa aj tváriť, že je to v poriadku, lebo predsa “mám náladičku” a oni sú povinní to akceptovať a vyberať si, čo brať vážne a čo nie.

lussyl5
24. dec 2019

Ja by som tomu dala čas ale s tým že budeš vyžadovať od neho trochu spoluprácu.Nech sa ukáže či má trochu aj snahy alebo sa iba vyhovára,že on je už raz taký.Lebo zase všetko sa dá tolerovať ale len do istej hranice, dôležité je nesplašiť sa a neurobiť niečo čo by si neskôr ľutovala.

deti95060810
24. dec 2019

vzťah s týmto človekom bude pre teba utrpením... poznala som zopár takýchto ľudí a rada sa im vyhnem...:wink
Tvoj priateľ sa NEZMENÍ. NIKDY.

stanulik33
24. dec 2019

Život s náladovým človekom je fakt peklo na zemi. Ja som tiež bola náladová a stálo ma to kopec úsilia dať sa do kľudu. Trvalo mi to veľa rokov, bola som si vedomá toho, že som často bezdôvodne hnusná a musela som na sebe fakt makať aby som sa zmenila. Dobrovoľne by som s človekom ako ja nebola ani za milión.

mechurik
24. dec 2019

Ked budes mat dieta a on mu bude na teba vypravat v zlej nalade zle veci uz bude neskoro moja.