Prečo chlapi tak neochotne platia výživné?

sass158
21. dec 2012

... Rok nevidel dieťa,nemal najmenší záujem,neprispel ani jediný cent,,, zo začiatku ešte pár krát ožratý zavolal , že mu mám dať malú na víkend... Teraz po roku , keď sa blížia Vianoce a on pred časom sľúbil , že príde malú pozrieť a dá mi konečne nejaké peniaze...zrazu začali špekulácie... zas kolotoč nadávok, osočovaní...vraj nech mi dajú moji kamaráti peniaze 🙂 ... alebo perla , že mňa vidieť nechce , že mám prísť s malou do neďalekého mesta lebo on za mnou na tu našu po... dedinu nepôjde... a ja mám ísť preč , že on s ňou ostane sám.../dcéra má rok a 4mesiace a nevidela ho skoro rok/...ďalšia perla že mu ju ja mám priniesť k nim domov , lebo na súde povie ,že mu nedovolim ju vídať....žienky zlaté... to je ten môj /dúfam čoskoro ex/manžel naozaj taký jedinečný kretén alebo máte podobnú skúsenosť?

anjelicek26
21. dec 2012

@sass158 - musi po nu prijst on, aj ju doniest spät, dieta pod tri roky, co ho nepozna, tak len v tvojej pritomnosti kym si zvykne, potom najprv na par hodin, musi mat vlastnu autosedacku a veci pre nu, ty mu nedas k dispozicii vobec nic. A taketo vyjadrenia si zapisuj (e-mail, sms), bude sa ti to hodit na sude.

A nie vsetci chlapi nie su taky, moj drahy ma z prveho manzelstva dve takmer dospele dievcata a plati na den presne cele roky a ani ho nenapadlo, ze by nezaplatil, ved su to jeho deti, co tiez lubi...

sass158
autor
21. dec 2012

Všetko si ukladám , zapisujem , čakám na súd ako na spasenie... Len ma zaráža ako sa môže niekto stavať takto k svojmu dieťaťu... u niektorých sa asi nevyvinul žiadny "otcovský inštinkt"...

anjelicek26
21. dec 2012

@sass158 - otcom sa chlap nestane zo dna na den, do toho musia dorast a on malu pozna - no ako babo - co muzom velmi nehovori, ten vztah sa tvori poriadne okolo 2-3 rokov, kedy sa dieta odputa viac od maminy a uz sa s nim da viacej vymysliet... my zeny to berieme prirodzene, to dieta sa s nasou laskou narodi, muza tomu treba akosi naucit, on tie hormony ako my v tehu a po porode nepocituje 🙂

Neboj bude dobre, nenechaj sa vydierat, ak chce vidiet malu, tak kludne, ale u vas doma, v jej domacom prostredi, a viac nediskutuj, ty stanovujes podmienky, nie on.

irriss
21. dec 2012

@sass158
Po dobu 18ti let jsem sepisovala na Policii v intervalech 4 mesicu trestni oznameni kvuli neplneni vyzivovaci povinnosti..
VSECHNO bylo zbytecne..dostal 3x trestni rozsudek a 3x byl odsouzen k plneni trestu na svobode,..ani to, ze se jednalo recidivitu nepomohlo k vyreseni situace.. 😠 😠
Obcas zaplatil i pouhych 50Kcs..tim vyjadril podle zakona "uprimnou litost"..chudinka 😠 😠 😠 vic nema, ale snazil se..a takto se da vyhnout (ne)placeni... 😅
Nikdy zadny darek ani plysova nebo piskaci hracka...
Dluh..narostl za 18 let let do vysky...xy..v 18ti letech uz nemuzes nic (pokud dite nestuduje) a zustava to na diteti aby pokracoval v tomto soudnim labyrintu...
Dite musi zalovat otce.. ☹ ..a ty zjistis, ze jsi prosedela na soudech a na policejni stanici vice casu- nez s ditetem na piskovisti ....
Po teto zkusenosti bych to resila jinak..."ukousnout a nebo uriznout..aby se uz jina zena netrapila" 😎 😎 😎
p.s. Jsou zivotni situace,kdy je lepsi, ze se nikdy s otcem dite nestykalo..zjisttis, ze jsi tim nabyla volnosti a mohla vytvorit novy a fungujici vztah...bez treti osoby,ktera si nezaslouzila styk s ditetem.....

sass158
autor
21. dec 2012

Máš pravdu. Ja som mu od začiatku vždy navrhla aby za ňou prišiel. A odignoroval to. Nemám v úmysle nikomu ubližovať ani brániť v niečom. Mám pocit , že jemu nejde o to aby ju videl , ale len o to aby mne ubližoval. Najhoršie je na tom , že mi neprispieva a ešte ma uráža , že načo žobrem od neho peniaze.

acer11
21. dec 2012

nie,takýto jedinečný a väčší kretén je minimálne ešte jeden 😀

sass158
autor
21. dec 2012

@irriss viem ako to chodí . Môj otec na mňa nezaplatil ani korunu. Moja matka sa s ním súdila a aj tak to bolo zbytočné, vyparil sa niekde , nikto nevie kam...a ja sa po skúsenostiach so slovenskými súdmi cítim byť úplne bezmocná.

sass158
autor
21. dec 2012

Akurát mi prišla ďalšia sms "Nedokážeš sa postarať o jedno dieťa? To čo si za matku? Ja by som od teba nežobral peniaze! Sa nehanbíš?" ... no povedzte , dá sa na toto reagovať ? 🤐

irriss
21. dec 2012

@sass158
"vyprdni se na to"...

do veku tusim 3-4 let muze vyplacet za otce pokud je to soudne opatrene,vyzivne na nezabezpecene dite mistni urad..Otec to pak musi vratit uradu-t.j. statu a ver tomu, ze to vrati.. 😉

V pripade nemohoucnosti, nastupuji na radu prarodice OBOU rodicu ditete.. 😉
pokud vsak exxistuje doklad o otcovstvi 😉

irriss
21. dec 2012

@sass158
Nereaguj jinak, nez tim,ze jsi spokojena.....
jsi krasna,mlada,mas dite=poklad, jsi BOHATA..neukazuj mu,ze jsi nestastna.. 😉

sass158
autor
21. dec 2012

Len tu je ten problém , že ešte nie sme rozvedení , kedže sa mi po podaní žiadosti ozvali zo súdu po 9mesiacoch a aj to mi poslali len upozornenie , že som nezaplatila kolok. Pritom som prikladala aj žiadosť o odpustenie sudnych poplatkov. A žiť z 217 eur nie je žiadna sláva. Dúfala som , že aspoň na Vianoce niečo prispeje..ale to asi bol prílišný optimizmus.

irriss
21. dec 2012

@sass158
..kdysi existovala zadost o stanoveni vyzivovaci povinnosti na nerozvedenou manzelku 😉

sisaha
22. dec 2012

@sass158 nie, nereaguj na to a na sude tu sms-ku ukaz sudkyni.

sharmana
22. dec 2012

@sass158 je to primitív, lebo inteligentný človek sa takto nespráva.. na jeho sms a telefonáty radšej nijak nereaguj a ked tak diplomaticky, že máte stanovené, ako sa má s dieťaťom stretávať, nech to teda dodržiava... respektíve požiadaj o zákaz styku, kedže sa rok neukázal... a daj ho na súd za neplatenie výživného.. nemá doklady o tom, že by ti korunu poslal, takže bude mať riadny prúser a všetko spätne bude musieť doplatiť... aj ked prostredníctvom exekúcie... ak bude zatial neschopný platiť, štát by ti mal vyplácať za neho výživné a bude to potom od neho vymáhať...
s takýmto kreténom by som ani nechcela, aby sa mi dieťa stretávalo 😒 držte sa aj s malou, krásne sviatky..

cecil36
22. dec 2012

@sass158 len mala rada,m komunikuj s nim len prostrednictvom sms, mas doklad pre policiu a sud. 😉 Mne sa konecne podarilo vdaka exekutorovi po xy rokoch konecne vymoct vyzivne, tak sup, daj na neho trestne oznamenie a zaroven exekutora. Dufam, mas malu zverenu do tvojej opatery a na malu ma rozhodnutie sudu prispievat urcitou ciastkou.

cecil36
22. dec 2012

@sass158 a etse na tvoju otazku preco chlapi tak neoochotne platia vyzivne. Normalny muz s tym problem nema, kreten si mysli, ze za jeho vyzivne chodis kazdorocne na mauricius 😀

lucka1987
22. dec 2012

ja mam skor otazku ze ? preco matky tak neochotne platia vyzivne 😅 . u nas bola mama, co nezaplatila za dlhe roky ani jediny cent na ziadne z deti...

a k teme.. nie si sama,c o ma takeho kretena.. otcom sa nestane chlap len tak. alebo len tym, ze zaplati par desiatok eur.. otcom by mal byt predovsetkym cinmi a chovanim. a ked mu to samemu nedochadza. hold smola.. dieta zacne vnimat..nie hned ale zacne a ked ono sa mo sa s nim nebude chciet stretavat, potom snad pochopi. alebo mozno ani nie.. kasli na to, nema vyznam sa nad nim rozculovat, nezmeni sa to. a uz vobec nie k lepsiemu

maminuska
22. dec 2012

@cecil36 nielen kretén ale aj jeho druhá partnerka si myslí že ex maju z toho riadny biznis viď téma zníženie výživného a za toto výživné sa chodí na dovolenky.

nena62
22. dec 2012

@sass158 ja mám presne ten istý problém...akoby si čítala môj príbeh 🙂

monhla
22. dec 2012

Ako tu už bolo spomenuté - nielen chlapi, ale aj ženy neradi platia. A hlavne takí, ktorí dieťa ani nevidia

Skús sa poradiť s právnikom - viem, že sú aj takí čo pracujú pre rôzne organizácie a ich rada je zadarmo. Možno Ti tam aj poradia aj pomôžu, pretože bohužiaľ Tvoja situácia nie je ojedinelá ☹ Len neviem aké organizácie sú to - hádam nájdeš na nete, alebo sa nájdu mamičky čo poradia. Prajem skoré vyriešenie problému a Tebe i Tvojej dcérenke prííjemné nielen sviatka, ale i dlhé obdobie po nich.

michaelamilan
22. dec 2012

mnoooo nie všetci sú takí....môj má 2 deti, 10 a 9 ročné, výživné platí každý mesiac, chodíme si pre deti cca 150km čo mesačne stojí vyše 100€ nafty, deťom nakupuje oblečenie aby mali čo nosiť lebo ich mama ich oblieka k nám ako cigánov, partner deťom dáva ečte aj peniaze navyše a dokonca, keď pošle nejaký "tovar" napr nádobu na ľad, termo hrnčeky, oblečenie, pošle to späť, alebo to vyhodí a povie, že si tie haraburdy máme nechať(a to kupujeme len značkové)....pokiaľ nepošleme peniaze, nemá o nič né záujem 😀 Aj takéto matky úžasné sú medzi nami !!!!! Veru by som chlapov nehádzala do jedného vreca!

michaelamilan
22. dec 2012

@lucka1987 mmmmm tak tá prvá otázka je ťažká otázka 🙂 Ja som sa s priateľom a jeho dati starala vyše 3 rokov a matka nejavila žiaden záujem dokonca ani finančný.....zaujímať sa začala až si našla chlapa a keď zistila, že jej EX má frajerku ktorá sa stará o jej deti a že jej hovoria mami🙂 Vtedy mu aj napísala SMS že sa žiadna soplaňa nebude starať o jej deti a začala javiť záujem....potom aj deti chceli vyskúšať že ako sa bude bývať s mamou (odišla od nich keď mali 3 a 4 roky) tak si toho veľa nepamätali a teraz plačú že chcú ísť naspäť k nám......

natalia1990
22. dec 2012

@sass158 nenehaj si skakat po hlave.mala je este malinka,preto ju musis od takeho chranit a rozhodovat za nu.
a co sa tyka penazi ,,vyzivne,,to je tvoja chyba.o to si si mala zaziadat sud.Na co riesis nieco s clovekom,ktory nema zaujem.sud mi nakaze a je to.ak nebude platit,basa to isti alebo exekutor.mam s tym skusenosti .ak budes chciet nejaku radu ,tak napis do posty alebo sem...

bambibam
22. dec 2012

môj bývalí neplatí nielen mne ,ale aj dalším 3 ženám, a vyjadril sa ,že je chudák na soc.dávkach a radčšej bude deti robiť kade tade ,aby mu nemohli nič ,iba ak dobre spraviť a zavrieť. Zije ako bezdák a nepomôžem si nijako,jedine mu dobre urobiť ,a tak som už po 14 rokoch sa vzdala vidiny ,že moja dcéra uvidí od ....ex....nejaké €. A to plance sa okolo domu ,chodí na sociálku na mna kydať hovadiny, že jej neotváram dvere,má malé vreckové, oblečená ide v tom istom ako včera.....proste to je zoznam somarín.

tiffanytheo
23. dec 2012

No teraz je to tak ze ked tri mesiace po sebe nezaplati mozes podat na nho trestne oznamenie.Mozu mmu zobrat vodicak.Ked nema poda sa na nho exekucia stat ti vie zaplatit to co Ti on nedava s tym ze si to bude od neho formou exekucie ziadat.Jedna z vyhod aspon.Ani mne EX/nastastie/manzel neplati...a teraz ma prist na SK som zvedava kollko si odtrhne z papule ...:P

sass158
autor
25. dec 2012

@natalia1990 ja som podala žiadosť o vyživne ale bohužiaľ slovenské súdnictvo je nenormálne rýchle...a tak stále len čakám a čakám...

maminuska
25. dec 2012

@sass158 mohla si postupovať predbežným opatrením do rozvodu , tam su povinný konat do 30 dní .
A k tej sms tvojho exa , ver tomu že ja som podobných obdržala dosť a aj po rozvode typu - však nech platí tvoj nový manžel, ja nebudem financovat tvoje koníčky a tak...

sass158
autor
25. dec 2012

@maminuska ano ? a myslíš , že teraz by už bolo neskoro ? keď ja som z toho jeleň a nemá mi ani kto poradiť čo a ako... A to som už aj ja dostala takú sms, že si mám nájsť chlapa a nemám pýtať jeho peniaze 🙂.

titkovamiriam
26. dec 2012

@sass158 vitaj v klube-moji starsi svojho,,bio,,otca nevideli roky rokuce Michal mal dva a Milan 6r a tak isto som to mala s alimentami neplatil,sedel za to ,neplatil nadalej-ho.no som si pomohla,kedze som akože,,dobre, zarabala nemala som narok na nahradne vyzivne to poberam len par rokov...ak je to hajzel co ti nebude preberat veci od sudu mas to beh na riadne dlhe trate ☹ -tak ti moc drzi palce a rozvod je prve co musis doriesit uz tam mu mozu priklepnut vyzivne,vsetko co dietatku kupis odkladaj a bombarduj sudy popripade sa porad so socialnou pracovnickou co budes mat pridelenu.

A jednoznacna odpoved na otazku temy:Lebo su niektorí zasratí SEBCI!

vefi89
26. dec 2012

@titkovamiriam niektorí sú zasratí sebci? manžel má dve deti z predchádzajúceho manželstva, súd mu určil dosť vysoké výživné, lebo v čase rozvodu bol podnikateľ- potom mal nehodu, ostal z neho krypel ( bedrový kĺb, koleno na šrouboch, nezamestná ho nik, lebo nič nevie- myslím sedieť dlho, stáť, a pod.) takže je nezamestaný a ja na to nemám... takže nie všetci sú takí hajzli. S milostivou ešte počas manželstva narobili debilín, ostali im exekúcie, ale BSM padlo tak skvele, že ona ostala v rodičovskom dome JEHO rodičov, so všetkým zariadením- súd ho pridelil jej, a jemu ostal podrbaný televízor a exekúcie! takže nie všetko je tak, ako sa hneď javí!