Pre nikoho nie som dobrá

24. sep 2022

Ahojte . Nechcem aby to vyznelo že sa ľutujem a že kydam" na iných.
No som možno zvláštny typ. Snažím sa prispôsobiť každému ale možno niekedy prehnane a neviem čo robím zle ,aj tak nemám priateľov.
Čo je to priateľ? Od školy kamošky s ktorými som behavala po vonku 🤷. Je tu niekto kto má to isté ? Mám rodinu deti ,žijem si taký život žienky domácej. Pravdu neťahá ma to niekam pit 🙂vlastne na nepijem 😂ani nefajčím ,somnou asi len nuda .
A som trochu tichší typ .ja už nič nečakám od nikoho ,všetko nechávam tak ako je

khuliniova
24. sep 2022

Tak sa nesnaž vyjsť v ustrety každému ale samej sebe. Buď aká si.. Aj tichý ľudia sa rozhovoria keď majú vedľa seba osobu/osoby s ktorými sa citi dobre... Nezaoberaj sa tým..🙂Každí sme nejaký

sense
24. sep 2022

Prečo to berieš tak ze nie si pre nikoho dobra.
Nefajčím, nepijem.... Mam dieťa, prácu, zo 2 kamarátky s kt vzhľadom na čas sa stretneme možno 2-3x do roka a nemám pocit, žeby som nebola dosť dobra.
Možno je chyba v tebe že sa snažís príliš a potom si sklamaná ze sa nesplnia tvoje očakávania

beata_k
24. sep 2022

Tak sa nesnaz vyhoviet. Mozno to nevies a posobis vtieravo 🤷🏼‍♀️

0silvia0
24. sep 2022

No lebo sa snazis kazdemu vyhoviet... posobis nudne, bez nazoru, bez iskry.

drake122
24. sep 2022

No pre niekoho si isto bola dobrá, keď Ti spravil dieťa.🤷‍♂️

autor
24. sep 2022

@0silvia0 viesco aj keď som ten názor našla konečne aj tak 😁to zas asi vadí že som si dupla

jumama
24. sep 2022

Rozumiem ti. Tiez mam na prvom mieste ostatnych, nie seba. Pomaham im, povbudzujem, som pripravena, ak by nieco potebovali... a spat sa mi nedostavalo. Vies preco? Lebo som si ani sama nedavala, sama som nedavala najavo, ze aj ja nieco potrebujem... Cize je to take paradoxne, ze tebe najviac pomoze, ak si aj sama zacnes davat, ak nebudes stale uprednostnovat druhych.

Napr. doprajes si len podla svojho gusta poobedie, vezmes rodinku tam kam ty chces, nech sa oni trosku prisposobia, uvaris jedlo take ako ty mas rada, aj ked ostatni budu ohrnat nos... proste aspon raz za tyzdnen dopraj si veci aj tak, ako ich mas rada ty. A najdi si nejaky kurz, hobby, co ta bavi... tam najdes s vela ludmi spolocnu rec a pomocou hobby naplnis svoje potreby najviac.

jana_eyre_2
24. sep 2022

Tiež som tichší typ, mám takého aj muža.. nie sme zrovna ľudia s ktorými sa prehybas od smiechu, nikdy sme neboli.. vieme sa smiať a zabaviť, ale inak ako si veľa ľudí predstavuje.. ani my nepijeme a nefajcime.. a viem že pre niektorých sme divní (nemyslím kvôli alkoholu či cigaretám, to nikto podľa mňa nerieši) ale tak celkovo, nie sme stredobodom spoločnosti a nemáme to radi.. základ je podľa mňa aby si sa prijala ty sama.. aby si sa mala rada taká aká si.. píšeš že máš rodinu, čo viac potrebuješ? Áno nejaka kamarátka vždy padne dobre..avšak myslím že v takom vzťahu úplne stačí keď sa viete porozprávať a počúvate sa navzájom.. to je premna naozaj priateľ - niekto kto vie počúvať a hovoriť somnou..

dadis
24. sep 2022

Podla toho, co pises, si uplne super baba. Skus sa venovat viac sebe, co teba bavi, venuj sa tomu popri rodine. Zacni davat do popredia aj svoje zaujmy, lebo manzel aj deti si ziju svoj komfort na ukor tvojho zivota. Jasne treba sa starat a venovat detom i muzovi, no 2-3h do tyzdna si vzdy vyhrad len pre seba. Pri konickoch urcite stretnes nejakych ludi, s ktorymi si sadnete. Ja mam tiez kamaratov najma takych, kde mame spolocne zaujmy.

dskjhfdlkdjhl
24. sep 2022

Tvoj problem nie je v tom, ze si ticha, nepijes, nefajcis-toto vobec nie je nic zle. Tvoj problem je, ze si vobec nevazis sama seba a snazis sa byt taka, aka si myslis, ze by si sa druhym zapacila. No, a zrejme nie si dobra herecka, takze tento sposob nefunguje. Bud sama sebou a bude TI ovela lepsie.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
24. sep 2022

Preco si myslis, ze priatelia su ti, ktori chlastaju, fajcia, flakaju sa...
Mozno niekde v zaostalych dedinach, kde ludia nemaju ziadne zivotne ciele, zaujmy, tuzby, vzdelanie... tak kostol a krcma...

Ale s priatelmi mozes aj turistikovat, sportovat, ist do muzea, na vystavy, diskutovat dlhe hodiny....

Co sa tyka toho, ci clovek ma alebo nema dobrych priatelov - vela zavisi aj od toho, co vysiela do svojho okolia, ci je tym clovekom, s ktorym sa chcu ostatni kamaratit alebo je niekym, komu je dobre sa vyhnut.
A cielom nema byt vzdy sa prisposobovat. Ludia maju radi uprimnych, sebavedomych ludi, ktori ich pocuvaju, s ktorymi sa citia dobre, ktori maju zmysel pre humor, ktori podrzia...

marca12
24. sep 2022

Cele zle. Ja nepijem,nemam rada hlucnu spolocnost,ale to neznamena,ze budem sediet doma. To iba ti,co piju mozu mat kamaratov a chodit von? Mam okruh priatelov,ktori neholduju alkoholu,vacsinou sa stretavame pri kave a mineralke,vynimocne si dame deci vina. Vieme sa zabavit a nasmiat do popuku aj za triezva. V prvom rade zacni od seba. Popracuj na sebavedomi a skus sa zamysliet,co chces ty a nie co ocakava okolie. Nesnaz sa byt za "peknu" pre kazdeho,neprisposobuj sa kazdemu. Ludia nemaju radi tieto typy,ktore su s kazdym zadobre. Potom to posobi falosne. Ja osobne nemam jedinu kamosku,ktora ma tento sposob prezentacie samej seba,kazda si vieme povedat svoje a mam rada ludi,ktori maju nazor,neboja sa ho vyslovit,samozrejme slusnym sposobom.

betulinka1
24. sep 2022

Bud dobra hlavne sama pre seba. Ostatni sa pridajú.

0silvia0
24. sep 2022

A to tebe vadi, ze niekomu vadi ze si dupnes? Rob vzdy podla svojho najlepsieho vedomia, a svedomia. Co si o tvojich dupnutiach myslia ostatni je ich vec. A hlavne nezabudaj na seba, aj ty sa potrebujes citit dobre, aj ty sa potrebujes citit komfortne. Aj ty si dolezita. Silne a zaijimave osobnosti pritahuju inych ludi.

lujza123
24. sep 2022

Odkedy je pitie a fajčenie podmienka kamarátstva?

siska53
24. sep 2022

A rodina? V rodine je vsetko ok?? Si ako uplne doma ci myslis tak, ze po praci len doma si?A aj ked je to asi dnes moderne, kamaratky ci kamaratov vies mat aj bez toho, aby si pila alkohol.

nekonecna_katastrofa
24. sep 2022

Nechápem prečo by nepitie a nefajčenie mala byť nuda 🤷‍♀️ Na výške sme boli na Silvestra na chate, bolo nás 6 či 8 a tuším sme si len na polnoc otvorili 1 šampanské. Počas 3 dní sme nemali vôbec dôvod a chuť piť alkohol. Dodnes na to spomíname ako na jednu z najveselších a najvtipnejších akcií. My sme sa vkuse rehotali.

micusa2222
14. nov 2022

Celé zle ! Na to, aby si žila spoločensky, mala priateľky a priateľov, netreba ani piť, ani fajčiť.Ja tiež nepijem, ani nefajčím, ideme s kamarátkami na kávičku, dobre si pokecáme , zasmejeme sa, s priateľom ideme tiež na kávu alebo čaj, do kina, v lete na grilovačku,žijeme spoločenský život. U teba bude iný problém, zrejme si veľký introvert a nie je s tebou veľká reč , takže je s tebou asi nuda.Máš priateľov, priatľky, nejaké hobby, chodíš niekde ?