Pre manžela som iba slúžka. Mám sa rozviesť?

polgar
29. nov 2011

Dobry.ma taky problem že sme manželom 3 roky manželia mame aj maleho,iba som jeho služka!A vždy mi vraví že ked ja s domu odidem nic nedostanem lebo to je jeho dom a vsetko je jeho ...poradte prosim

milankovazuzana
29. nov 2011

Ejha, no to máš problém, ale na všetko existuje riešenie, no a v Tvojom prípade paragrafy.Ak nemáte medzi sebou predmalželskú zmluvu, tak majetok nadobudnutý počas manželstva-aj JEHO dom patrí obom manželom na polovicu, takže nedaj sa zastrašiť, riešiť to musíš s chladnou hlavou a poradiť sa s právnikom.

hadassah
29. nov 2011

Uff. Vzhľadom na to, že si po prvé založila otázku a nie diskusiu a po druhé celý svoj megaproblém zmestila do 2 viet,som zvedavá, či od niekoho dostaneš plnohodnotnú radu na základe dvoch "faktov" - že si slúžka a že nič nedostaneš. 😕 Dovolím si tvrdiť, že odpoveď na takúto otázku by nezvládol ani psychológ s desiatimi titulmi a dvadsiatimi rokmi praxe. Založ diskusiu a skús problém uviesť tak, aby sme mali aspoň akú takú predstavu, o čo vlastne ide.

viera27
29. nov 2011

skvela "otazka" od dnes zaregistrovanej maminky.

fairynika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sante81
29. nov 2011

rozviest? a prečo? ved kazdá z nas by chcela takéhoto muza

majka35
29. nov 2011

@sante81 ja nie 😉

veronique_1
29. nov 2011

Ak ten dom ziskal dedicstvom alebo darom, patri len jemu a nemusel by jej pri rozvode nic z neho dat. Skus najst nejakeho dobreho psychologa, vela ich je o nicom. To, ze Ti zdoraznuje, ze nic nedostanes, znamena, ze nechce, aby si odisla.

ajca123
29. nov 2011

Ahoj ja a moj drahy nie sme zobrati a tiez mi povedal ze ked ho opustim nic nedostanu 🙂 a ja mu na to povedala nech si necha vsetko... A ked si najde inu tak dufam ze ho dobre oskube o vsetko 🙂 ved takych zien je vela takych co su len na peniaze... A ze mu necham vsetky tri deti a uvidime ci ho nejaka bude chcet....
A uz nic take nehovori 🙂 ze som jeho sluzka 🙂 a zacal si ma aj vazit,lebo vsetko robim pre rodinu 🙂
A uz aj uvazuje ze si ma zobere 🙂

annaopialova
30. nov 2011

ahoj vie ako to je ale on ti to preto hovory ze nic nedostanes aby si neodisla ale tvoj manzel zabuda ze ked sa budete dajme tomu rozvadzat ze si musite rozdelit majetok lebo ste ho nadobudly spolu a uz ste boli manzelia iba v tedy keby on nieco nadobudol ked ste neboli manzelia neboj sa ho kazdy sa tak vyhraza na sude by mu daly po nose

rybenka79
30. nov 2011

aj pojem "sluzka" je relevatny... ak si doma na materskej a on je jediny zivitel, tak snad bezne upratovanie ci varenie, pustenie pracky a ozehlenie neberiem ako sluzka. U nas bezne veci sa mm nestara, neriesi (odpoved dostanem - mas auto a kartu a je to na tebe, ked nieco tak povedz) ...a potom su veci co naplanujem na vikend a to riesi iba on, ci vylety a aktivity co maju so synom.

Co je u teba sluzka?

katey
30. nov 2011

moj nazor je taky, ze rozvod nie je vzdy riesenim... treba zvazit vsetky pre a proti a hlavne ci sa problem neda riesit.. myslim si, ze ste mali nejaky dovod, preco ste si povedali ANO a skus zabojovat najviac ako sa da.

nikush
30. nov 2011

pokial viem Sk zakony predmanzelsku zmluvu ako taku nepoznaju...iba BSM

cmulinko
30. nov 2011

Kolko ''rozved sa'' odpovedi ti staci na to,aby si sa naozaj rozviedla?.....alebo kolko ''nerozved sa'' odpovedi staci na to,aby si sa nerozviedla?

katecameron
30. nov 2011

aj ja si tak pripadam ale na d rozvodom zatial neuvazujem a verím ze raz sa mu to vypomstí 😠

livia76
30. nov 2011

Ide len a len o tvoj problém, odpoveď druhých ti nepomôže, podľa mňa v prvom rade si každý partner dovolí, k tomu druhému len toľko, koľko sa mu dovolí. Teraz sa rozvedieš a v ďalšom vzťahu po nejakom čase budeš riešiť to isté..... 😉 Čo tak zapracovať na sebe, prehodnotiť, čo je pre teba dôležité, v prvom rade sama seba oceniť, mať sa rada, nie sa po vyjadrení manžela, že nič nedostaneš stiahnuť a ,, poslúchať" sem tam treba aj rožky vystrčiť a partnera s nimi ,,štuchnúť" ak sa nespamätáš teraz, bude to len horšie- naštartuj svoje sebavedomie, muž nikdy nemôže mať pocit, že si na ňom tak závislá, že by si sa už nevedela osamostatniť, oni sú od prírody ,,lovci" musia o ženu stále bojovať, už len odpoveď, že ti nevadí, ak nič nedostaneš , ho zneistí v jeho postavení 😀 😀 😀

kaby
30. nov 2011

Je relativne co si kto predstavuje pod pojmom sluzka. V rodine snad kazdy clen plni urcite funkcie, je individualne ako sa kto s tym stotozni. Zena, ktora napr. tuzila po velkej kariere, ale nakoniec sa z nej stane domaca zienka, po case moze zacat trpiet akymsi syndromom nedocenenia a povazovat sa za sluzku... Cim skor si uvedomi, ze su v zivote veci, ktore sa nedaju zmenit, tym lepsie. Mam tym na mysli hlavne existenciu dietata, o ktore sa tak ci tak musi starat aj keby sa zbavila manzela.
Myslim si, ze v zivote sme len tym, za co sa my sami povazujeme. Ak si zena mysli, ze je sluzka, je to jej postoj, ktory bude pretrvavat ci bude s takym lebo onakym partnerom...

Co sa tyka rozvodu, u nas institut predmanzelskej zmluvy neexistuje. Vsetko co manzelia nadobudnu pocas manzelstva, spada do bezpodieloveho spoluvlastnictva manzelov (cize 50:50). Vsetko co manzel nadobudol pred uzatvorenim manzelstva je samozrejme jeho vylucnym vlastnictvom.

katkarv
30. nov 2011

ja som od neho odisla lebo vela pil,mna ani deti si nevazil a dom a skoro vsetko okrem oblecenia a poschodovej postele pre deti som si nic nevzala,chcela som mat klud.A teraz mam manzela ktory ma lubi,vazi si ma,aj moje deti hoci niesu jeho.Diskusia ti nepomoze ak snim niesi stastna zvaz ci sa ti oplati byt snim.Ja som si stale hovorila ze urcite je premna niekto kto ma bude lubit a vazit si ma a tak sa aj stalo.

sofia2008
30. nov 2011

hej, chod uz zajtra vypisovat papiere 😀 a rozved saaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

andreaka11
30. nov 2011

myslim si, ze ked si doma na materskej, tak povinnostou je postarat sa o dieta a o dom a samozrejme o jeedlo. manzel je zivitel, myslim, ze po 8 odpracovanych hodin si zasluzi prist do uprataneho domu, kde je navarene. ked zacnes pracovat, urcite sa pohlad tvojho muza na teba zmeni. materska dovolenka neznamena kazdodenny vylet do nakupnych stredisiek

rora
30. nov 2011

ja som si sem tam tiez tak pripadala. az ma nakoniec prestalo bavit doslova obskakovat moju polovicku zacala som mu na jeho poziadavky "podaj mi hento, dones mi tamto atd.",zakial on vylihoval pri pc, odpovedat MAS DVE ZDRAVE RUKY porad si sam... a viac som ignorovala. co sa tyka domacich prac, je pre mna teraz normalne ze sa staram vacsinou len ja o domacnost kedze som na materskej a vacsinou doma a priatel v praci niekedy az do vecera. ked budem robit aj ja, bude musiet pomahat, inac doma necham bordel dovtedy, kym to nepochopi

aliza
30. nov 2011

takze moja 'plnohodnotna' rada na zaklade tych 2 faktov, co si uviedla, znie, najprv ries prvu polovicu tvojej otazky (to, ze si sluzka) a potom tu druhu (odist od manzela). Lebo to, ze si iba sluzka, je len tvoja chyba. Popracuj na svojej sebahodnote, inak sa nikam nepohnes.

katka3012
1. dec 2011

bohuzial nakolko si neuviedla o tom viac,tak sa natoto ani neda odpovedat a nie este poradit 😒

elenka.k
1. dec 2011

Bože môj............ ja koľkokrát mám chuť so všetkým seknúť, hodiť, nechať a odísť!!!!! ( nepoznám Tvoje bližšie podrobnosti) Už keď fakt nevládze, či len tak z trucu nepoupratujem - našťastie je dosť domýšľavý a ( síce až - niekedy na druhý deň) urobí to - aj keď s nervami. Fakt neviem, on tak bol od malá vychovávaný, napr. sestrin muž on skôr viac robí - dom. práce. ( boli 6 chalani .... a čo mala sa ich mama zblázniť?? tak ich od mala učila a ostalo mu to a ak poupratuje neubudne z neho ani ho to neponíži, skôr sa teší, že mohol svojej láske ako tak pomôcť - jeho slova!) A s tým rozvodom.... je to fakt na Tebe!! Napr. keby ja som mala od môjho odísť, nemala by som fakt nič ( okrem deti) neprišla som k nemu - okrem hlavnej výbavy ( vankúše, oblečky, uteráky..... príboru......) No ale ak už má človek nervy - odíde tak, či tak bez ohľadu na majetok. Ako tu píšu niektoré: nadobudnutý majetok počas mn. Ti polovica právom patrí, to nie je hrozba - skôr by som ešte na ňu reagovala: to uvidíme na súde...... Tak drž sa, a ak už nemáš žiadne nápady, aby zmenil chovanie k Tebe, ak si už vyskúšala čokoľvek, tak sa rozveď......po všetkých rozmýšľaniach, možností, ohľadu na detí - či budeš mať silu zvládnuť sa o ne postarať sama - aj to ber do úvahy!! Je to na Tebe - aj keď sa to ľahko píše, viem - ťažšie robí.

romiada
6. dec 2011

Ahoj Polgar,

napisem Ti asi nieco podobne ako ostatne baby. "Som ako iba služka" je Tvoj postoj ktory máš sama k sebe? Alebo je to veta ktorú Ti "servíruje" manžel? Otázne je potom, keď sa tak cítiš sama "od seba", zamyslieť sa nad tym prečo sa tak cítiš? Cítiš sa nedocenená manželom, unavená, kritizovaná za to čo a ako robíš? Alebo si predtým fungovala inak /trebars si mala karieru/ a teraz si nevieš na úlohu manželky a matky "zvyknúť" a vžiť sa do nej so všetkou sebaúctou? Musíš oceniť samu seba najprv /"som potrebná pre dieťa - som matka dieťaťa ktoré je odo mna závislé a nikto iný mu to nevie dať" a "som potrebná pre manžela" - vytváram mu zázemie a príjemný domov , lebo nás živí a nosí domov peniaze a stará sa ako muž/. Rob naozaj to, čo Ti robí radosť aj za cenu že občas "hodíš" malého na krk manželovi - možno sa potom on uvedomí, že nie si iba slúžka a že naozaj to nie je ľahké kmitať okolo malého dieťaťa a stíhať všetko k jeho spokojnosti - teda to za predpokladu, že TI tuto vetu vsugeroval on. Alebo mu narovinu povedz, že robiť všetko len doma sama Ta vždy až tak nenaplna a popros ho o pomoc. Možno na to čaka.
No a ta druha veta že všetko je jeho a Ty nedostaneš nič........ tak tomu muselo niečo predchádzať ked to povedal nie? Povedal to zo srandy , alebo vážne? Bola to reakcia na nejaku Tvoju poznamku, alebo to hodil "do vetra" sám od seba? Rozmýšľaj prečo Ti to povedal - to hneď neznamená rozvod. Môže to byť aj zle vyslovena prosba ako povedali baby predtym "ostaň tu, potrebujem TA" len ti to neviem povedať - SOM CHLAP! 😉
Aj mňa moj muž pravidelne nas.... vetou : ŽENINO Místo je u plotny a MUŽ je pánem tvorstva 😠 Ale už si z toho nič nerobím /aj tak sa nakoniec mota aj on v kuchyni a upratuje 🙂 / Ak ho ľúbiš, rieš to s úsmevom, ak ho potrebuješ daj mu to najavo.... chce to otvorenú diskusiu

ani3012
6. dec 2011

udica hodená,rybky sa chytajú..... 🙂

lucadra
6. dec 2011

Hehe, že slúžka? No v akom slova zmysle?????? Hm?
To nie je údel ženy, ktorá ma rodinu, aby slúžila domácnosti, partnerovi, deťom?
Ved to by asi malo byť milenka, žena, upratovačka, kuchárka, opatrovatelka, žena prinašajuca peniaze do rodiny,no všetko v jednom, nie?
Neviem sa inak k tomu vyjadriť. Nedá sa radiť k dvom vetám, ked nie je nič podrobnejšie napísane. A presne ako bolo spomenuté, ked tu budeš mať väčšinu za? Tak sa rozvedieš?
Rozvod nerieši všetko.

lenka_da
6. dec 2011

To, ze nemate spolocne nadobudnuty majetok este vobec neznamena, ze byt/dom ostane MM a ty budes musiet s detmi odist... MM ma urcite povinnosti voci vyzivovanym osobam, t. j. detom a terajsej/byvalej manzelke. Ale k tvojej strucnej otazke sa fakt nic viac odpovedat neda..

lucka1987
6. dec 2011

@polgar a prosim ta co ta viedlo k tomu pytat nas na mk ci sa mas Ty rozviest? si dospela? asi hej kedze si vydata. tak preco tu kladies taku stupicnu otazku ako ze ci sa mas rozviest... robis mu len sluzku? super... tak si zato vypytaj mzdu a rozved sa.... to si chcela pocut?
nechapem zeny co sem napisu taketo otazky.... nikto nikomu nevidi do spalne ani keby si tu vase problemy rozpisala na 5 stran. je to detinske a velmi hlupe zverovat svoje problemy na forum a pytat sa cudzich ludi na vaznu vec ako je rozvod.
ach... keby sa radsej namiesto plakania na internete venujes tvojmu problemu a postavis sa mu zoci voci...

a to ze je vsetko jeho? no to uz si si mala rozmysliet pred tym ako si sa zanho vydala ze vstupujes do manzelstva s nulovym majetkom. to uz je otazka pre pravnika pri majetkopravnom vyrovnani po rozvode...
kazdopadne good luck .

vejinka
6. dec 2011

velmi zaujimava otazka...no priliz malo informacii aby sme mohli zhodnotit ci sa mas rozviest alebo nie 😅 a teraz vazne toto si napisala lebo sa nudis?? mas viac ako 15? no neverim nech sa snazim akokolvek takze mlada dama ak sa chces zabavat chod na "pokec" a najdi si tam rovkaych pubertakov ako si ty..a sem uz nechod! no ak by som sa mylila co je mozne tak potom mas velmi nizku hladinu sebavedomia a nemas ani sajnu o com je zivot..sluzkou je tu kazda jedna z nas ale za tie nase sluzby dostavame velmi pekne odmeny..niektore menej a niektore viac ..ak si myslis ze muz s tebou zaobchadza ako so sluzkou pretoze ziada od teba upratovanie varenie pranie zehlenie nakupovanie a staranie sa o dieta...tak sa preber a vedz ze to mame v naplne prace vsetky zeny ci vydate alebo slobodne. by som rada vedela ci si robila za slobodna ..ak si mala vecne nalakovane nechtiky a nepohla ani prstom a zrazu sa ocitla v ulohe sluzky..to zaskoci nejednu zenu ale da sa s tym vysporiadat a hlavne koli tomuto sa rozvadzat je uplna hlupost! zmen otazku na diskusiu a potom sa mozeme porozpravat