Pre manžela a pre deti som slúžka

10. dec 2023

Ahojte, aky mate nazor? Doma sa citim zle, pre moju rodinu som iba sluzka, kora vsetko spravi, pre deti na skolske akcie vsetko zabezpeci a zriesi. Byvame u svokry v rodinnom dome, ktory potrebuje prerabku vnutry i vonku. Tak isto aj zahrada. Financie na to su. Manzel mi 10 rokov slubuje novu vlastnu kuchynu, co mam vyuziva aj svokra, v kuchyni nie je tepla voda, o umyvacke ani nehovorim, linka 40 rocna v strasnom stave a mohla by som vymenuvat. Kupelna stara, s nefungujucim sprchovym kutom, takze zbytocne berie miesto, poziva sa iba vana. Vsade plesniveju steny, neriesi to. Dievcatam sa prerobili izby, sle steny su uz vlhke... strecha je plocha, ktora tiez zateka. Vonkajsie zabradlie tiez nie su, dvor vyzera strasne. Pred domom a vedla domu sa nieco spravilo, ale len za to, ze som to zacala riesit ja... potom pomohol. Vonkajsi garaz postaveny pred xy rokmi, este jeho nebohy otec to staval, ale samozrejme ziadna omietka na nom bez dveri. Pri dievcatach pomoze, obcas povysava. Chodime do roboty , musim riesit dom u otca, ktory je tiez poschodovy, varit aj jemu, upratovat, plus zahrada aj tam. Ja to uz nezvladam ani fyzicky, ani psichycky, som podrazdena a znechutena idem domov. Hovorim mu to,niekedy aj hucim, placem, on je ticho. Svokra si nieco pyta od neho, na to skoci hned. Neviem, ci takto to ma zmysel vobec dalej fungovat spolu, aj ked ho lubim a on ma tiez. Dakujem ze ste si to precitali.

kitycat
10. dec 2023

Neinvestovat do domu!

pribinak
10. dec 2023

Veľká a životná chyba že si šla bývať k jeho rodičom

Rozdeľ financie, ak máte spoločný účet, zrus ho a zaloz si svoj vlastný. Začni pomaličky rozmýšľať ako by sa dalo osamostatniť

Deti stále malé nebudú, začni aj ich zapájať do starostlivosti o domácnosti, ty začni rozmýšľať nad plánom B

zmrzlinka2021
10. dec 2023

Tak nerob tu slúžku. Proste nestíham, som unavená, mám svoj vlastný program.

euie
10. dec 2023

Juj v tom nestasti dobra sprava, ze do domu ste neinvestovali. Ani to nerobte. Zalozte si svoju vlastnu domacnost.

mila23
10. dec 2023

@euie lenže zjavne chlap nechce…. Jemu to vyhovuje ako to je

lukbe
10. dec 2023

Veď tu ide aj o zdravie detí, ak je všetko vlhké a plesnivé. O chvíľu môžu mať astmu alebo kadejakú inú háveď. Toto chce? Toto je láska? Ak môžeš a je to tam lepsie, odstahuj sa sa k otcovi.

autor
10. dec 2023

@euie ja som vzdy chcela, ale on nechce. Nikdy mi nedal konkretny dovod preco nie. Najviac lutujem,ze som sem prisla byvat, bola som naivna a myslela som, ze vsetko sa pekne spravi. Aj teraz by sa dal spravit, ale on vobec... fakt ho nechapem. Strasne sa hanbim za toto, za "nas" dom.

autor
10. dec 2023

@lukbe k otcovi nejdem. Tam sme boli 2 roky, potom sme odisli. Otec si rad vypije, a je nechcem aby deti zili s opilym chlapom v jednej domacnosti.

yoxinka
10. dec 2023

A … prečo ste doteraz neriešili vlastné bývanie, keď píšeš, že financie máte?

cafelatte
10. dec 2023

Choďte do podnájmu, riešte hypotéku a žite sami.

simca06022011
10. dec 2023

Treba ist do svojho, a prestat riadit a varit otcovi. A hned budes mat dost casu... Zo zdravotnych dovodov, by som dala chlapovi ultimatum, poriesi = alebo ides a kludne aj bez neho.
Svokre predpokladam stav nevadi, on je teda tiez spokojny... A v nepostedlnom rade, do cudzieho domu ani cent...

Alebo ist na to cez svokru, nech ho presvedci aj ona... teda.. ked na nu da. Ale podla mna to nema dobru buducnost.. chlap ked ma zenu za ..., tak skor ci neskor to dopadne zle.

olimuc
10. dec 2023

Odstahuj sa do bytu a mas pokoj. Chlap bud pojde s tebou alebo nie. Raz zdedis dom po otcovi, takze to nie je na vecnost … ale investovat do cudzieho domu je hlupost. Zdedi ho muz nie ty. Super vyber plesnivy dom so svokrou alebo opity otec … tak to fakt podnajom a aspon o 500 km dalej. Ked sama nepories nikto Ti nepomoze

kitycat
10. dec 2023

Este chcem dodat, ze sluzku robis zo zvyku, ci "z vdacnosti", ze byvate u svokrovcov a zavdacila si sa obskakovanim... treba ist do svojho

sasa1310
10. dec 2023

ste sa dobre zasekli v čase a priestore.

zmrzlinka2021
10. dec 2023

Autorka,

pises, ze ho lubis a on lubi teba. Lenze ja mam pocit, ze vobec nevies, co znamena laska. Laska nie je emocia, je to rozodnutie. Cize jeho prioritou mas byt ty, ma byt jeho rodina a ma hladat riesenia, aby ste vsetci ako rodina boli spokojni, ma sa rozhodnut pre take ukony a take rozhodnutia, ktore budu rodinu budovat, a ty budes stastna. Nevsimavost, ignoranstvo nie su prejavom lasky, ale sebe-lasky, cize druhy partner ma nezaujima relane. Take to chichi chacha, pusinkovanie sa, prijemna naladicka a bla bla..to su prijemne veci, ale laska sa ukaze prave v krize a pri tazkych rozhodnutiach.

sasa1310
10. dec 2023

@cafelatte to je úžasné riešenie. Dlhé roky devastujú bývanie jeho matky, využívajú a užívajú vnútro jej domu. (každé užívanie spotrebných vecí sa jednoducho časom užíva a ničí) a keď je všetko zničené a nedá sa tam žiť, treba investovať, tak starú mamu tam nechajú samú. No to už je len rada. Ona ich prichýli a keď treba prerábať, tak pôjdu preč a ju nechajú v polorospadnutom dome zaplesnivenom

sissy27
10. dec 2023

V takomto niecom by som byvala len v pripade nudze. Kuchyna bez teplej vody?? V 21.storoci?? No nech si tam panko vari a umyva riad s mamickou, ja s detmi idem hoc aj do podnajmu, ale do dostojnych podmienok. A verim, ze by mu to len prospelo, keby si sa prestala starat a nechala jeho, nech si ten zivot v plesnivej jaskyni vychutna v plnej parade. Jasne, ze jemu tepla voda ci mycka nechybaju, ked riady neumyva…
Jemu sa nechce prec, lebo raz to zdedi iba on a potom zrekonstruuje za vase spolocne peniaze.

zuzuliennka1
10. dec 2023

ked financie su, tak preco ste u svokry? (recnicka otazka)
tvojmu muzovi to ocividne vyhovuje, u maminky, s manzelkou.. jeho plesniva stara kuchyna netrapi, on tam nevari.
chyba bola ist byvat k svokrovcom, to aj keby ste mali zacinat v najmensej garzonke na svete, radsej tak, ako u svokry.
tu asi fakt jedine dat chlapovi ultimatum - pojdete vsetci spolu do vlastneho, alebo sa zbalis a pojdes sama s detmi

daniela2202
10. dec 2023

Aj môj len sporil a sporil, nič nerobil, nebudoval, že ešte málo peňazí.... nakoniec mal 8 rokov frajerku a peníze v háji.... 😂😁😂

ivik4
10. dec 2023

Nikdy by som do cudzieho neinvestovala ale ani by som nedokazala zit v takych podmienkach. Ked su financie, sla by som byvat do svojho

lucimichi
10. dec 2023

@daniela2202 to je hrozné.. a ako si prišla na to, že má frajerku?

autor
10. dec 2023

Ja som chcela do podnajmu, chcela som stavat, kupit dom. Vse5ko mi zrusil. On nic, iba tu byvat... slubil mi, aj pred rokmi, ze vsetko sa spravi. Zato som pristupila na to. Ale zial nie, jemu je vsetko zjavne jedno. Pritom v robote je sikovny, patri medzi najlepsich robotnikov, robi fyzicku pracu.

daniela2202
10. dec 2023

@lucimichi intuícia

cacianka
10. dec 2023

@sissy27 možno ani nezdedi iba on, ak má surodencov

cafelatte
10. dec 2023

@sasa1310 všetci radia neinvestovat keď to nie je ich. Určite je chyba ze rodina nefunguje samostane.podla mňa. Tak nech sa vysporiadaju nejako so starou pani.

cacianka
10. dec 2023

Kurňa žena, buchninpo stole a ries. Odchod, nič iné.
Ja už by som sa fest nas.rala, vybavila nové bývanie išla s deťmi het. Píšeš že € máte, netuším koľko a na čo by stačili, ale s kľudom by som ich vybrala z účtov a howgh. Nie je to krádež, sú takisto tvoje a môžeš ich použiť pre kľud tvojich detí a teba.
Pekný teplý byť, teplá voda, slušná kúpeľňa aj kuchyňa a ten bili nech si zostane s mamičkou.
Vôbec by ma netrápili, že ste zodrali jej dom a teraz ju chudatko opustite. Prd makový, určite si za to bývanie v tej barabizni splatila veľké splátky ( rukami,nervami,eurami)

januska12323
10. dec 2023

Takže vlastne čakáš čo ti znova nasľubuje a ty poslušne ostaneš?
Nepýtaj sa ho už nič vybav podnájom a on nech príde za vami alebo ostane v zaplesnetom dome, jeho voľba. Otcovi prečo pomáhaš? Ak nie je ležiaci dokáže sa o seba postarať sám, keď nevládze záhradu nech si zasadi trávu.

tttbb
10. dec 2023

@zmrzlinka2021 TOP prispevok, treba zaramovat.

misinka0611
10. dec 2023

Och, toto je na nervy, dýchať plesne, zlý vzduch. Kuchyňa bez teplej vody? To sa ako stalo, že sa nerieši/lo? Umývačka je najmenší problém.

sasa1310
10. dec 2023

@cafelatte jasne, že je to chyba. Ale tá chyba bola na úplnom začiatku a nie po dlhých rokoch. Momentálne zaspali dobu