Prázdniny bez dovolenky a výletov

10. aug 2024

Kamoška sa mi minule posťažovala, že neboli celé prázdniny nikde s deťmi na výlete ani dovolenke.chcela by aj deti, aj financie sú, ale manžel nechce.autobusom veľmi nemôže je tehotná, má nevoľnosti a deťom býva v autobuse zle.ani môjmu sa veľmi nechce (neviem prečo sú tí muži takí leniví), ale premohol sa a boli sme na 3 kratkých výletoch.viem, že mohlo byť aj viac, ale ešte máme niečo naplánované.máme susedov majú okolo 50 rokov.deti majú už veľké, robia si sami program, ale oni dvaja manželia tiež nikam nechodia ako je rok dlhý.len oráca a doma.poznáte takých viacerýh?mne je takto cez prázdniny hlavne tých detí ľúto, že stále len doma.tie, čo nikde nechodia

ukgirls
10. aug 2024

tak ked sa muzom nechce chodte vy dve a deti niekam na vikend ... a ano je takych rodin vela ... nie kazdy ma financie cas alebo chut .. mnohy z dedin maju kopu prace na zahrade a z mesta zas ine povinnosti .

fairyy
10. aug 2024

poznam v podstate my chodime len preto, lebo ja chcem 😀 mojho manzela to nebavi, ale premoze sa(ani exmanzela nebavilo, ale ten sa nepremohol, isla som sama s dcerou) ...o tom, ze milujem vylety, cestovanie, spoznavat nove miesta, mesta, krajiny a hlavne jedla vedel uz ked sme spolu zacinali a od zaciatku si uvedomoval, ze ak chce byt so mnou, tak musi cestovat ... ja na oplatku to neprehanam a ked vidim, ze moja akcna povaha mu dava zabrat zvolnim na chvilu

tenerifka
10. aug 2024

Uz niekolko rokov striedam dovolenku sama s detmi a niekedy s muzom, jemu sa tiez nechce, ale ked vidi, ze idem aj bez neho, tak zrazu chce ist. Obcas ma smolu, teraz som bola sama s dcerou 3 tyzdne Fiji+Singapur. Zacqlo to asi pred 10 rokmi, ked som si zasa musela vydupat, ze ako rodina niekam pojdeme (brat je jednou nohou v Thai a mohli sme ist za nim), no a to bolo tisic vyhovoriek, ze preco nie. Kupila som letenky pre mña a dve dcery, a bye bye ciao ciao, skoro onemel...... A odvtedy idem aspoñ na jednu dovcu bez neho, a ako mi je dobre....

tenerifka
10. aug 2024

@fairyy vies kolko usetris ked ho nechas doma? Celu jednu tretinu.....

0silvia0
10. aug 2024

Ked sa vasim muzom nechce, chodte vy dve kamosky, zoberte deti a chodte vlakom. Napriklad do Bojnic vam ide kazde 2 hodiny vlak z BA a v Bojniciach mate tolko atrakcii pre male deti, ze sa nudit nebudete. Ale nenapisala si odkial ste, takze tazko radit. Ale vyberte si vlak, vlaky su pre deti super. A chlapi nech si hniju doma

autor
10. aug 2024

@0silvia0 aj som jej to navrhla, ale jej je tak zle.bolo mi jej ľúto.toto tehotenstvo prežíva najťažšie.s mužom chcela len niekde poblízlu, že zastavia auto, keď jej bude zle a potom ďalej.ale tak snáď budúci rok.aj keď ona je taká, že bez neho nechce ísť.

0silvia0
10. aug 2024

Tak potom nic... my sa prave vraciame s dospelou dcerou z Lednic a vezie nas muz, cize nie vsetci chlapi su domasedi. Aj ti starsi, moj ma 61 rokov, buduci tyzden ideme my dvaja na rockovy festival do Benesova u Prahy.
Ked sme mali deti male, kazdu nedelu sme chodili na vylety po okoli.

eliska13
10. aug 2024

Jej mužovi sa tak isto nemusí ísť chciet ani o rok😏Čím skôr sa nauči si robiť plány a výlety aj s inými ľuďmi, tým lepšie.Jeden domased a druhý aktívny je veľmi zlá kombinácia jedine, že si aktívny nájde svoju partiu.Moja mama je introvert a otca ľutujem

autor
10. aug 2024

@0silvia0 v dobrom ti zavidim takeho aktivneho.myslim, ze moj v takom veku nebude chciet uz nikam chodit.

skeblicka777
10. aug 2024

Jaaj podľa všetci chlapi sú takíto alebo aspoň väčšina. My sme boli tento rok prvý krát v Nemecku autom. Môj muž sa zdráhal, že nevie a uvidí a podobne. Hovorím ok, pôjdem sama 🫢. Tak teda išiel, nemá veľmi rád šoférovanie, cestu tam sme sa striedali a domov som to dala sama. Vtedy pochopil, že by som to ozaj zvládla a išla bez neho 😁. O dva týždne sa chystám(e) do Košíc, sme to z domu 4 hodiny. Ak nebude chcieť ísť,idem sama 🤫

fairyy
10. aug 2024

@tenerifka tam mozno raz dojdeme 😂 zatial sa tvari, ze to zvlada, uz dokonca z neho vypadlo, ze sa tesi na to, ked sa prestahujeme o.par rokov k moru (moj sen a podla toho co povedal vyzera, ze uz aj jeho) on je totiz sportovo zalozeny a ma rad jedlo a ochutnavat nove jedlo to mame spolocne...len co ho nebavi je presun na miesto a balenie, vybalovanie (najma ak je to zimna dovolenka ci vylet) keby ho viem teleportovat bol by stastny 😅

autor
10. aug 2024

@eliska13 myslela som to tak, ze o rok ju presvedcim keď uz bude male na svete aby sme isli iba my s detmi.uz jej nebude tak zle.len neviem, ci pojde aj bez neho...ona a vlastne ani ja nie sme az tak aktivne, ze musime stale nirkam chodit, ale chceme viac vyletov ako nasi muzi.

0silvia0
10. aug 2024

Tak ja neviem, chcel rodinu, ma rodinu a rodine sa treba venovat. Treba z toho zivota aj nieco mat, nielen sediet doma.
Ale tak tvoja kamoska je tehotna, deti jej trocha odrastu a moze si robit aktivity s detmi sama, ked ma muza domasesa.

autor
10. aug 2024

@skeblicka777 mas vyhodu, ze soferujes aj take vzdialenosti.ja by som sa na taku dialku sama neodvazila.

autor
10. aug 2024

@0silvia0 on sa im dosť venuje.dosť s nimi hrá hry, futbal zabava ich.to musim nechat. ale vsetko len doma...

skeblicka777
10. aug 2024

Ale čo si, nerobíme pravidelne také trasy,ale zvyknutá som často šoférovať a mať zodpovednosť za štátne deti, čiže vždy šoférujem s rešpektom. Ale tak prosiť sa nebudem nikomu a doma sme tiež dosť sedeli, keď sme nato nemali.

alkoholik
10. aug 2024

Sranda u nas je to opacne. Ja chodim po celom svete. Manzelka by bola najradsej doma...

autor
10. aug 2024

@skeblicka777 ale ja len kratke trasy.keby mi niekto povedal chod do Nemecka nehrozi....ale tiez mi je niekedy smutno ked mu poviem ideme tam a tam a vidim na nom, ze ide lebo musi.a nechce sa mu.

autor
10. aug 2024

@alkoholik podla mna si jeden z mala

skeblicka777
10. aug 2024

Tak zasa ja robím bezne 100km trasy,bola som už sama aj na Orave, to ale on bol v robote, nemohol ísť vtedy. Asi ti nič iné nezostáva, len nabrať odvahu a začať šoférovať aj dlhšie trasy.

dzejny656
10. aug 2024

Môjho muža nebaví skôr plánovanie dovoleniek a výletov a celková organizácia takže to robím ja, ale na samotnej dovolenke a výlete je už rád. Ja mu len oznámim kedy a kam ideme.
Neviem si predstaviť život bez dovoleniek a výletov, my chodíme ozaj často a odkedy máme dcéru ešte viac. Chceme jej ukázať svet a dopriať čo najviac, naša malá miluje cestovanie a najmä more. Ja keď niekedy čítam tu na fóre že deťom stačí málo, výlet na lúku za domom a opekacka, tak nechapem. U nás by taký výlet prešiel raz za leto možno. Naša dcéra má 5 a presne si pamätá pred rokom čo sme robili pri mori, ako to tam vyzeralo a snáď ešte polroka po dovolenke o tom hovorila.
Mne je ľúto detí, ktorým rodicia toto neodpraju ci už pre financie alebo vlastnú lenivost.
V našom okolí také rodiny s deťmi nepoznám, ale moji rodicia sú takí že najradšej sú doma.

marsmykkok
10. aug 2024

Zdraví Vás marťanka z inej planéty. Lebo ja som mala dosť chlapov (krátke vzťahy, neklapalo to) , ale všetci milovali turistiku a výlety. Na mňa až moc niekedy, že ja by som si aj posedela v kaviarni a pokecala, hoci mám turistiku rada. Na dovolenky napríklad pri mori až tak neboli, ale výlety, turistika áno. Sa teda čudujem že skade ste nabrali takých domasedov.

yanni
10. aug 2024

To nie je, ze muzi su lenivi. Mas take aj zeny, ze by najradsej len doma sedeli. Ja sa nemozem stazovat. Odjakziva behame po svete. Ci za ery bezdetnej alebo aj odkedy mame deti. Minimalne jedna tyzdenna lyzovacka a jedna letna dovolenka. Ostatok ako cas vyda. A ano, cestujem aj sama s detmi. Ale ta lyzovacka musis byt a to ideme fakt ze vsetci (5 deti a my dvaja) a leto ako kedy. Posledne roky uz chalani velmi nechcu (najstarsi je uz dospely), tak cestujeme le s tymi dvomi najmladsimi (5 a 9 rokov). Ja som aj tehotna behala po svete. Pri poslednom mi aj zle bolo, ale ked som niekde bola, halvne vonku na vzduchu, bolo fajn. Mna by doma svihlo.

jana_eyre_2
10. aug 2024

Áno poznám viacerých ľudí ktorí nechodia nikam.. ja by som to nedokázala, odjakživa musím chodiť mimo domu, neznášam totiž den keď sme len doma (taký znesiem len v čase keď vonku fuci,prší je hnusne) lenže u mňa niekedy premýšľam že asi aj ja to preháňam a nie je to úplne najlepšie byť stále niekde mimo.. lenže aj moje deti keďže to zažívajú od malička to berú ako štandard a príde im divné ak nikam nejdeme (a to je možno to, čo som práve neurobila dobre, nemastavila som kvôli mojej psychickej pohode zdravú strednú cestu).. tak ako je niekto stále doma, ja som stále mimo.. asi by bola najlepšia stredná cesta, ale jednoducho - každý to má inak a je to tak úplne v poriadku.. nech každý prežíva svoj život tak, ako mu je milé.. problém je to podľa mňa jedine vtrdy, keď sa nezhodnú dvaja partneri a stále je jeden do niečoho tlačeny.. inak ak to vyhovuje obom, alebo dokazu nájsť nejaký kompromis tak je to super..

Ak má kamarátka výčitky tak nech ich nemá.. veď to nie je ich posledné leto (a ešte ani nekončí) a tak iné obdobie zariadi inak..

simsalabim
10. aug 2024

Tak moj muz by stale niekam cestoval, takze nie vsetci su taki. Ja cestujem rada, ale mam rada aj svoj klud, takze sa musime vzdy dohodnut na kompromise. Nehovoriac o tom, ze na cestovanie treba aj peniaze, lebo neradi chodime totalne low-cost a chceme urcite pohodlie. Mame radi poznavacky vo vlastnom rezime (bohuzial, program je na mne!), ale aj more.

simsalabim
10. aug 2024

@dzejny656 presne, aj my sme detom vzdy radi ukazovali svet, ved luka a opekacka sa da urobit kedykolvek cez vikend. To cestovanie pi svete nenahradi.

sasa1310
10. aug 2024

Mne sa nechce variť a upratovať a nežijeme aj napriek tomu v špine a o hlade. Sa divím, že s takým egoistom ma toľko detí a ešte je aj tehotná. Nechápem takéto ženy ako tvoja kamarátka. Mohla mať len jedno dieťa a už dávno s ním ležať niekde na pláži.
Lebo za mňa to nie je lenivosť, ale egoizmus lebo jeho to nebaví, tak nejde

30katrusa40
10. aug 2024

A autom nevie ísť sama s deťmi že by ste išli spolu a máte výlet bez chlapov len s deťmi.

petka5656
10. aug 2024

@tenerifka jeee, toto je super, my mame len 1,5 rocnu ale už som mu to navrhla 😀 ze je ešte mala, same nás nepustí, tak že ide s nami 😅 len keď počul moj itinerar, nebol nadšený, ale keď nás nepustí, musí ísť 🙈

cimage
10. aug 2024

My sme na stastie akcna cela rodina, u nas sa skor cuduju ked sme doma. Ja by som tiez isla sama s detmi. Naco sa natahovat s chlapom ked chce byt doma na riti, tak nech si je. Kamoska ma toho teraz dost sama so sebou v tychto teplach. N buduci rok to bude mat lahsie a mozete ist spolu.