Ahojte ,mali sme nasetrene peniaze a proste museli sme ich dať do vymeny pokazenej veci v dome , lebo proste bez kanalizácie sa byť nedá..ide o to že nám menej zostalo na výlety..ja som z toho veľmi veľmi zúfalá , že neviem čo ako vykryjem výlety deťom ..chodíme na kúpaliská ,do zoo a na výlety aj teraz ,len budeme musieť trošku spomaliť a nie každý deň byť inde...😔 Máme bazén , dvor aj detské ihrisko doma, tak isto máme aj bicykle ale to je také ,nie im vzácne ..dajte mi prosím nejaké typy, čo robiť 😏kazdy je niekde a my MUDr doma ,kym sa trošku stabilizujeme😔
Neviem ako staré deti sú, ale snažiť sa im trošku vysvetliť, že nie každý deň sa dá niekam ísť. Nám by to finančne vychádzalo ale tiež nechodíme každý deň. Vezmi deti niekam na lúku, vezmite špekačky a opečte si. Niekedy sa deťom také bežné veci rátajú viac ako drahé výlety
Neviem. podľa mňa málokto je na tom tak že dá napríklad 2000 eur na aktivity pre deti na jeden prázdninový mesiac a na druhy tiež 2 000. Je to normálne, že sa každý deň nechodí na drahé výlety. Choďte opekať do lesa, ak budú huby na huby, skús ich aj zapojiť do nejakých aktivít doma, upečte spolu niečo časovo náročnejšie, vymalujte spolu zábradlie a tak...
Byt kazdy den niekde? Mna by zaujimalo, kedy sa ludia venuju aj domacnosti, lebo mne to nejako nevychadza... Kazdy ma navarene, kazdy den teply obed vecera, vyluxovane, kazdy den na vylete... Asi nieco robim zle, lebo teda ja nestiham denne vylet.
Neviem si predstaviť chodiť kazdy den niekam. Boli sme v demänovskej jaskyni a dalsi den v aquaparku a 300e bolo preč a to sme len traja. Mojej by úplne stacil ten bazén na dvore kebyze mame. Nikedy stačí len prechadzka do prirody
@lusyyy36 áno nás tiež výlety 300e stoja a aj chodíme na také ,alebo teda aj lacnejšie ale ono to potiahne finančné a teraz nemáme na to 😔
@guiseppinka jeme v restikach na výletoch
Pre deti je velmi dolezite, aby mali aj dni bez programu, aby si aktivity vymysleli sami, ked sa nudia. Povedali v knizke nerozbitne deti 🙂)
Pozri , my mame aj peniaze , aj čas , aby som mohla byt s detmi každý deň niekde inde , ale načo ? Samozrejme , že sme každý deň vonku , dlho sa prechádzame , ideme na ihrisko , do lesa , rozprávame sa a moje deti sú rovnako nadšene , ako keď sme na výlete .
Mne sa napríklad leto spája automaticky s bazénom na dvore, varenou kukuricou, melónom, nektarinkami, bicyklami a prespávačkami po kamarátkach. 🙂 Naši nás veľmi nikdy nikam nebrali, keď mali dovolenku, boli sme všetci doma a robili sme okolo domu, málokedy zostal čas na kúpalisko atď. Minule som si akurát hovorila, že teraz chodím k moru, ale čo by som dala za ešte jedno také leto, kedy sa od rána mancujem v bazéne a všade okolo mňa vonia seno. 🤷🏻♀️😄
Tak výlet vijde lacnejšie keď stravu zabalis, podľa toho čo píšeš mi to príde ako téma na rozduchanie vášni. Nemáte na to ale za výlet oplieskate 300 eur, a chcete chodiť každý deň niekam a jesť v reštaurácii. Prepáč ale takto určite nefungujú ani bohatých rodinách
Ja inak nepoznam nikoho co by kazdy den po vyletoch chodil. Ved tie deti musia byt aj unavene. My sme tento týždeň boli napr v stredu len doma ale ze sme nic nerobili okrem nákupu.
Dnes sme boli na prechadzke natrhat kvety a krpata si doma citala knihu a upratovala izbu
....ak Ťa to ukľudní tak my sme neboli absolútne nikde toto leto🤷ty si proti nám macherka 😆 ja cez sezónu voľno nehrozí a muž PN.. môžem si pískať
@matullienka uplne suhlasim... Len keby 100e sa minulo za jeden den, co teda nie je ziadny problem minut, tak len za jul a august to je 6200e... By som chcela vidiet rodinu, ktora minimalne tolko, lebo celu stravu to nevykryje, minie za 2 mesiace...
Niektore rodiny prezivaju z mesiaca na mesiac a ty sa stazujes, ze neides kazdy den na vylet? Tak sed doma pri bazene, ked na to nemate 🤷♀️
@guiseppinka veď toto ideme aj na výlet ale oplieskat na ňom 300 eur lebo musíme jesť v reštaurácii aj keď na to nemáme je úplne cez.
a to sa teraz stazujes ci chvalis?
@zlostitko ale ake zazitky budu mat deti? Ved chudatka sa budu cvachtat iba v bazene na dvore a hrat na ihrisku, ktore uz mega poznaju.. nebudu moct ani povedat, ze boli niekde a autorka nebude mat foto na insta a fb... 🤦🙄
...nasi ked maju prislis nabity kazdy den, tak uz frflu, zas ideme niekam, su radi ked stravia aj nejaky ten den doma pri bazene. Vobec sa doma nenudia, to len mna taha stale niekam a ja taham ich 🙂
@guiseppinka jaaaaj, ja som 100 rokov za opicami, tato alternativa ma vobec nenapadla 🙊😂
@zlostitko vies ako, vsade sa hovori o zazitkoch, tie musia mat decka aj keby neviem co... Nedavno tu tiez bola diskusia, kde sa zenska pytala, ze ci to neprehana s vyletami, ze chodia 2ci 3x do tyzdna a kaudy vikend... Ze muza to nebavi, ze deckam spravil velke ihrisko... Ale co budu stale len tam... Vies ako, je to nuda a nie je to cool
@guiseppinka moje sa hraju pred bytovkou a su happy
@zlostitko
@guiseppinka nedavam na sociálne siete svoj život a chodíme aj na lacnejšie výlety ...mňa ide z toho je nut kvôli detom lebo leto som mala naplánované úplne inak
@guiseppinka ale aj doma sa dajú spraviť zážitky. Taka noc na terase alebo v stane na záhrade je možno väčší zážitok ako aquapark, už asi pätnásty v poradí. Ešte keď sa rodičia rozhodnú, že večer strávia s deťmi, rozprávaním, tak je to neopakovateľné. Venovať sa deťom a dopriať im svoj čas a zážitky sa dá aj bez toho aby človek vytiahol päty z domu. Nočné skryvacky s baterkou na vlastnom dvore alebo vo vlastnom dome. Nestojí to ani cent, zážitok nad zážitky.
100e je taky zhruba priemer, ktory som dala... Realne myslis, ze deckam sa chce terigat KAZDY den niekam? Tiez som mala inak veci naplanovane a odisla mi pracka, bum prachy sli, lebo treba novu. Hned na to sa platil servis za auto a este jedno sa servisovat bude... A nehadzem sa pod vlak, ze decka nejdu na vylet kazdy den... Teraz sme dosli "na dovolenku" k rodine nejake vylety mame naplanovane, ale pocasie ma byt na figu... A decka sa viac potesia babkam ako nejakym ruinam na kopci...
@viestta uplne presne... Suhlasim...
Aké veľké sú deti? Lebo fakt netreba každý, deň nejaký výlet, či aktivitu, veď nech sú aj doma, samy si nájdu nejaký program, alebo sa budú aj nudiť, no a? Aj toto treba.
A keď sú nejaké maličké, povedzme do 5 rokov, tak tiež im je suma fuk, že nebehaju stále dakde.
Ako nevravím, treba ist aj na výlety, mat aktivity, ale taka prechádza ku jazeru, piknik, či opekacka je skoro úplne zadarmo (len kúpiť dačo na pečenie)
Alebo zase nic netreba preháňať, veď normálne povedz deťom, že nemáte peniaze na extra akcie ani na restiky stále.
Hotovo.Kde je problém?
To, že nikam nejdete, netrápi skôr iba teba ako ich?
Vy si nemozte dovolit vylety do sytosti, my sme zas cele 4 julove tyzdne prekarantenili s kiahnami. Orevala som to fest. Taze tak.
Bud rada za to co mas, niekto nema ani to.
Pravdou bohuzial je, ze lowcost vylet znamena nabalit keksiky a lepenaky sebou. Sli sme na bicykle. 4 zmrzliny, zdrzali sme sa, vela hodin, tak este 1 pizza pre deti neplanovane (na stojaka!! Bez piva ci kofoly) . Spolu 16€, s muzom sme zostali hladni a jedli doma vecer o 10 ked deti zaspali. A to sme sli len na 3h na bajky!!
Alebo minule, a to ma dorazilo... Vlaky muz+deti zdarma, lanovka na skalnate deti zdarma. Teda platili sme vlak za e, miestenky pre 4, lanovka my 2 dospeliqq --> ale skormny obed v restike, kava, dzusik--> 110€ v riti. S pubertakmi bez rezijnky tak 250???
To jedlo robi na vyletoch mega vela. No ked sa pozriem okolo, s tou pizzou na stojaka tam okrem nas nebol nik, no restiky praskali 😔 takze vytiahnut lepenak v Tatre to uz aby clovek bol fakt za socku
"Máme bazén , dvor aj detské ihrisko doma, tak isto máme aj bicykle ale to je také ,nie im vzácne "
Vylety a tak dalej je podla mna vsetko fajn a ja urcite nechcem tvrdit, ze s tvojim sposobom vychovy je cosi zle ale trocha ma zarazila cast tvojho prispevku.
Bezne aktivity im nie su vzacne? Pre mna najkrajsie spomienky z detstva v ziadnom pripade nie su drahe vylety ci vysedavanie v restikach, ale bicyklovanie sa s kamaratmi okolo bloku, kupanie sa u babky v nafukovacom bazene zo sovietskej ery, zabijacky, hry, skryvacky a mnoho dalsich.
Len velmi malo peknych spomienok zahrna financne narocne vylety.
Mozno mas dojem, ze pekne detstvo sa da urobit len skrz penazi, ale ak ma nieco detstvo naucilo tak je to fakt, ze cas straveny s ludmi je to vzacne, nie drahe vylety do aquaparkov a pod.
Je tolko veci co mozes s detmi robit a vobec na to netreba kopec penazi.
Pre mna je najcennejsi cas straveny s bratovymi detmi hranim sa. Nevediem ich k tomu, ze ujo je dobry len vtedy ked zaplati vylet.
Ano, aj zazitky su dolezite ale ja osobne som rad, ze si vazia take tie jednoduche pozitky zo zivota. 🙂
Príroda je úplne zadarmo. Stačí nabaliť veľkú desiatu a ísť. Aktivity v prírode treba vymyslieť aby sa deti nenudili