Pravé priateľstvo

lucia0211
27. sep 2021

Ahojte.. existuje podľa vás práve priateľstvo? Nemyslím také, keď máte niekoho na FB medzi priateľmi a ozvete sa tomu človeku raz za mesiac alebo on vám.. myslím také aké asi existuje len vo filmoch🤷keď ste stále v kontakte či už osobnom alebo telefonicky, máte rád tú osobu napriek jeho chybám, tešíte sa na vaše stretnutia a pri kontakte s ňou, neviazne komunikácia ako z chlpatej deky ..je vlastne pre vás ako vaša sestra❤️❤️..v mladosti som mala kamarátstva ale tak ako skončila mladosť a škola, skočili aj priateľstva 🤷áno chápem v dnešnej dobe,každý povie že nemá čas, nestíha..ale keď dokáže človek presedieť za FB,tak prečo nedokáže tak presedieť so živou bytosťou? Skúšala som si dať inzerát a nájsť si svoju ,,spriaznenú dušu,,no žiaľ nevyšlo to😔🤷a o tých čo som si myslela že sú pre mňa všetkým,som sa len sklamala...a to verte že nie som tak náročná😜..no asi chcem od života veľa.. mám úžasné manžela no ten vám kamarátku nevynahradi.. veď úprimne, ktorý chlap chodí rád nakupovať 🤣😜?? žiaľ detičky nemám a ako som si všimla, preto pre mamičky s deťmi niesom ,, dobrá parketa,,🤷..ale to asi niesom jediná, žiaľ nie vlastnou vinou neviem ešte ,, poradiť aké plienočky, výživa, sú dobré 🤷,, takže pre také ja nie som aktuálna spoločnosť.. žiaľ je to tak..a nikto mi to nevyvráti☝️ale možno teraz po prečítaní sa nájde niekto v mojom príspevku a prídeme na to, že sme sa hľadali ☺️..a komu sa môj príspevok nepáči,prajem pekný upršaný deň ☺️😜❤️

nyusika
27. sep 2021

existuje take priatelstvo
a mozno skus zmenit vyjadrovanie, problem urcite nebude v tom, ze nevies ,,poradiť aké plienočky, výživa, sú dobré 🤷,,

ivkazba
27. sep 2021

Ja mám najlepšiu kamarátku ako sestru, spriaznené duše. Už 40 rokov. Ja deti nemám. Keď ona porodila, nič sa na našom vzťahu nezmenilo. Takže áno, vyvraciam tvoj názor, že žena matka nemôže v kamarátstve fungovať s nematkou.
Hlavne netlač na píli, spriaznená duša sa nedá len tak nájsť na internete. To proste príde. Silou mocou niečo chcieť a hľadať to prinesie iba negatívne emócie.

lucia0211
autor
27. sep 2021

@nyusika ..moje vyjadrovanie je také že si základám na pravdovranosti a nie na tom, že jedno si myslím a druhé poviem a áno možno som výbušná,teda prchká že najskôr poviem a až potom rozmýšľam no ak je to dôvod,aby človek hľadal do svojho života len človeka čo bude podľa jeho predstáv,tak práve priateľstvo neexistuje..

lucia0211
autor
27. sep 2021

@ivkazba ...mne detičky nevadia..ja mám veľmi rada detičky,ale na našej ulici čo som si všimla tak mamičky pri prechádzke keď si majú vybrať či sa zastavia pri tej čo má deti alebo tej čo nemá deti, výberu jasné že tú sa deťmi...predsaj si majú čo viac povedať..

lindous
27. sep 2021

Pravé priateľstvo určite existuje, ale napríklad z môjho pohľadu nevyzerá tak ako si ho opísala, teda že byť neustále v kontakte, každý deň sa stretávať alebo si volať a pre mňa osobne je dôležité niečo iné..Takže asi len musíš hľadať niekoho, kto to má nastavené rovnako, držím ti v tom prsty 😊

katkamatka7
27. sep 2021

@lucia0211 Také priateľstvá máš okolo seba, ale už sa prejavujú inak. Vrátane dlhého mlčania, ktoré môže trvať roky, ale zrazu sa náhodne stretnete, pokračujete v rozhovore spred pár rokov, akoby ubehol len týždeň.

nyusika
27. sep 2021

@lucia0211 nie tvoje vyjadrovanie je plne zdrobnenin a nic nehovoriacich zbytocnych fraz.
mozno toto vadi tym susedam viac, nez to, ze nemas deti.

lucia0211
autor
27. sep 2021

@nyusika...so susedkami si nič iné okrem ,,ahoj,,nepovieme 🤣ale ok, beriem na vedomie..tak mám len 33 rokov, nemôžem mať reč ako 40 ročná 🤭

marianita3008
27. sep 2021

Ja by som povedala, ze kopa matiek s radostou privita partacku, s ktorou bude rozoberat hocico mimo plienociek a vyziviek 🙂

ivkazba
27. sep 2021

@lucia0211 máš 33 a nemôžeš mať reči ako 40 ročná? Ja mám 43 rokov a mám rovnaké reči ako keď som mala 33. 33 ročná už by si mala byť dostatočne vyzretá, aby si mala vyjadrovanie dospelej ženy. A v tom prípade nie je žiadny rozdiel medzi 33 a 43.
A čo sa týka toho, že u vás na dedine sa mamičky skôr zastavia o inej mamičke ako u bezdetnej. Tak to je snáď logické. Ja som písala o tom, že ak už existuje priateľstvo, tak dieťa na jednej strane ten vzťah nenaruší.
No a súhlasím s tým, čo píše @lindous že najlepšie priateľstvo a spriaznená duša nie je o tom byť nonstop kontakte. V dennom kontakte si predsa s partnerom a ten by mal byť pre teba ten najlepší priateľ a tá najspriaznivejšia duša.

lucia0211
autor
27. sep 2021

@ivkazba .tak ako keď má človek 20,25,30,40 má iné zmýšľanie, iné priority má aj inú reč, iné odpovede na život...a tie sa časom menia..a presne to som písala.. brať človeka aký je a nechciet aby ja keď už mám napríklad 40,tak ty rozmýšľaj a hovor mojimi slovami aj ty ☝️a áno dieťa vzťah nenaruší ale ako pre koho..ja som mala kamarátky čo časom mali deti a už to potom bolo o tom, teraz nemám čas, nestíham...a nevravím že byť non-stop v kontakte, ale ak sa ti niekto ozve raz za mesiac ,,ahoj ako,,tak toto určite nie je priateľstvo 👍..a áno manžel je ten najlepší a tá najpriaznivejšia duša ale ktorého chlapa bava ženské témy,alebo poradiť ti v obchode ktoré šaty si kúpiť,ako sa dať ostrihať 🤷?? Možno niekoho áno,no časom určite nie a tiež nie je dobré pre manželstvo Non stop spolu tráviť čas 🤷🤦🤦

sona96
27. sep 2021

@lucia0211 no mne tie reči o mamičkach prídu ako ukážková pasívna agresivita. Vykreslila si matky ako gang, čo rieši len plienky a výživy a žiadne ženy bez detí do svojho okruhu nevpustí. A ešte si aj podotkla, že máš 33 a teda ešte nemôžeš mať reč ako 40 ročná (čo je len 7 rokov)...WHAT!?

karhu
27. sep 2021

citam to tu...no a vidis...uz vies preco nemas kamosky😂
najdi si hobby, venuj sa niecomu co milujes a cez to si najdes aj kamosku🍀

lucia0211
autor
27. sep 2021

@sona96 ..nikdy by som si nedovolila uraziť nejakú mamičku.. čo je na tom zlé, že napíšem že si s nimi nemám čo povedať, keďže každá mamička väčšinu rieši všetko okolo svojho dieťatka len!!!Ani ja by som určite nebola iná,ale žiaľ s manželom ešte nemáme deti..som 3 roky po zamlčanom potrate,3 roky chodenia po lekároch a márnej snahy, že budeme mať dieťatko prirodzenou cestou.. až na koniec sme sa rozhodli si dieťatko adoptovať, minulý týždeň sme skončili s prípravou na adopciu...ver že ja som tá prvá čo by si nikdy nedovolila nejakú mamičku uraziť a že po ničom inom viac netúžim ako to,aby som už riešila len plienku, výživu a všetko okolo detí!!!!!

michaela567y
27. sep 2021

@lucia0211 ahoj kľudne napis

ivangeline
27. sep 2021

Existuje ale pri detoch to ide tazsie udrziavat. Aspon u mna.

marca12
27. sep 2021

@lucia0211 ja mam dve kamaratky,o ktorych mozem povedat,ze je to prave priatelstvo. Jedna ma deti a byva daleko,stretavame sa malo,ale vzdy si mame co povedat. Druha je blizko a kazda mame svoj zivot,ale vieme sa stretnut ist na turu,vylet,na kavu. Nemam kamosky,s ktorymi chodim nakupovat a ktorym sa stazujem a rozoberam svoj zivot. Udrziavame vztahy v zabavnej rovine a kazda sme ina a predsa si rozumieme,mame sa radi. Priatelstvo nie je len o tom vymetat obchody,travit spolu vela casu.

yellow28
27. sep 2021

@lucia0211 mam najlepsiu kamosku od siestej triedy na zakladnej...to znamena, ze uz 36 rokov...sme ako E. T. a Ellliot a to doslovne...prezili sme si spolu tolko, co so ziadnymi chlapmi a napriek tomu si stale rozumieme...ked sa stretneme, nezastavia sa nam usta...a to sme spolu v kontakte minimalne raz do tyzdna...neriesime len povrchne temy, ale vsetko...lasku, deti, zdravie, kulturu, knihy, nazory, politiku atd...ptoste vsetko... A potom mam este dve dalsie velmi dobre kamosky tiez zo zakladky, ktore to so mnou tahaju 40 rokov... A este 4 kolegynky, s ktorymi som cca 20 rokov a s nimi mam tiez uzasny kamaratsky vztah...

lucia0211
autor
28. sep 2021

@yellow28 ...tak to máte veľké šťastie na také kamarátstvo ☺️