Pracujúci ženatý muž je "závislý" na materiálnej pomoci svojich rodičov

19. apr 2022

Muz, nedokoncil skolu, ma priemernu robotu, ale na vyzitie mladej rodine to staci.
Zena, ma dobru skolu, mala dobru robotu, je financne nezavisla.
Muz vycital zene, ze zeniny rodicia ich nenabalia tak velmi ako muzovi.
Ked idu na navstevu k muzovym rodicom, tak dostanu nabaleny plny kufor auta (zelenina, maso, vajicka).
Ked idu na navstevu k zeninym rodicom, dostanu menej nabaleny kufor auta (jej rodicia samozrejme davaju vsetko co maju, a zene je to trapne prijat, kedze ona nie je od ich materialnej pomoci zavisla). Jej rodicia ale toho nepestuju tolko vela a nechovaju.
Muz sa z nabaleneho auta tesi, lebo musi potom menej minat na zakladne potraviny.
Muzovi rodicia muza v tom podporuju (maju poznamky aj k zeninej rodine aby ich tam tiez poriadne nabalili). Muzovi rodicia sa rozhodli zit bio lebo nechcu brat lieky a boja sa smrti (aj ked bio to uplne nebude kedze blizkosti maju chemicky zavod). Takze pestuju v zahrade velmi vela zeleniny, chovaju, zavaraju, vypekaju a potom tym vsetkym nabaluju svojich dvoch synov - jedneho menej uspesneho a druheho viac uspesneho.
Otazka znie: Je toto normalny standardny pristup, nechat sa ako dospely zenaty pracujuci muz nabalovat rodicmi? Nehovorim o situacii ze mladi maju financne problemy, tam je to samozrejem ine.
Je nenormalne ze zena neocakava od rodicov vacsiu pomoc ked jej zabezpecili take vzdelanie ze je nezavisla a postara sa aj o muza?
Potesia aj muzske nazory.
Poprosim slusne nazory.
Dakujem.

luccija
19. apr 2022

Muž nemá dostatok peňazí, tak sa poteší, že nemusí míňať zo svojho🙂veľa rodičov deťom nabali robí im to radosť.Muz by si mal uvedomiť, že veľa detí už pomáha svojim rodičom a mohol by to spraviť naopak a nie iba chodiť s plnými taskami

luccija
19. apr 2022

Je úplne normálne, že tvoji rodičia k tomu nemajú vzťah, alebo dajú menej...čo by vycital, ak by bývali v paneláku?nikdy to nebude pol na pol nikdy...
Tvoj muž by sa mi zhnusil.Co tam prinesie on???

lindous
19. apr 2022

Podľa mňa je normálne, že keď jeho rodičia toho majú veľa, tak sa dobrovoľne podelia, nabalia a tešia sa z toho všetci (ale aspoň by som im za to pri návšteve pomohla)... Ale zase nie je normálne to očakávať aj od jej rodičov, hádam sa nebudú starať o veľký statok, keď ich to nenapĺňa, len aby mohli dcére nabaliť...

babovka2321
19. apr 2022

U nas to je naopak, mama nas 3 deti vychovala tak, aby sme sa mali teraz v dospelosti dobre a teraz pomahame my jej, ked treba. Nevidim na tom nic zle, zobrat od rodicov "bio" potraviny, ak chcu dat, ale zaroven by som sa aj ja im nejako revansovala. Ale ohovarat niekoho, ze da menej, alebo ovakavat, ze dospeleho cloveka budu zivit rodicia, je absolutne chore. By som sa na mieste tvojho muza hanbila jak pes.

sissy27
19. apr 2022

podľa mňa je ok, ak rodičia chcú pomôcť mladým a robia to dobrovoľne, s láskou, bez podmienok... ale určite nie je ok, aby to niekto očakával a ešte aby vyrypovali, nech nabalí aj druhá strana. S tým by som ich rýchlo poslala tam kde ani slnko nesvieti.

miadi
19. apr 2022

Ak ta zena v tejto story nie si ty tak ta to nemusi trapit. Ak si tak nech sa muz tesi ze vas nabaluju jeho rodicia ale nech nefrfle ze tvoji daju “ len “ pol kufra.

nyusika
19. apr 2022

mna by zaujimalo, cim je ten muz pre zenu atraktivny, kvoli comu si ho vazi a miluje.

mne sa hnusi uz len z toho, ako toto citam

nezabudka3391
19. apr 2022

u nas je to tak ze moja rodina tiez nabali ak maju: ak chovali sliepky dali vajcia, ak sa robila zabijacka dali maso, skvarky slaninu, klobasy..., kedze nasi pestuju zeleninu tak probalia aj nam ovocie detto + dzemy atd ale zas chodime k nim 3-4x do roka takze nie je to pravidelne ak nie je nedaju a hotovo ale ja osobne tolko od nich nepytam sami sa ponuknu ze daju ale posldne 2 roky korony toho sme dostali pomenej kedze sme tam chodili este menej ale v lete ked sme tam boli tak sme sa ovocia a zeleniny najedli hlavne decka....svokra samozrejme nedava kedze nepestuje ale niekedy posle jablka ak ma navyse ale vseobecne dava najma detom podstatne menej ako nasi. ja osobne si niekedy myslim svoje ale muzovi to radsej nevravim, nebudem vyrypovat.

ajka0207
19. apr 2022

To že rodičia (najmä keď majú prebytok) nabalia svoje deti (najmä ak žijú v byte) je normálne. To že si vyčítate kto dáva menej, kto viac normálne nie je.

melanta
19. apr 2022

Čo znamená, že muž nedokončil školu? Akože má iba ZŠ? V tomto mi to príde ako komplex, ktorý mávajú niektorí muži, ak ich žena je pracovne a finančne výrazne úspešnejšia. Keďže nevie poukázať sa seba, že finančne do rodiny prináša menej ako žena, tak poukazuje na to, že rodičia manželky im dávajú menej. Ak je za týmto tento komplex, tak s tým sa asi príliš robiť nedá. A ako sa píše vyššie, neviem, čím je tento muž pre ženu atraktívny, keď sa takto správa. A čo sa jeho rodičov týka, ak pomáham, tak to robím nezištne a nie že pozerám na to, či dáva aj niekto iný.

bubinko1506
19. apr 2022

Mne celkovo nepride normalne, ze rodicia nabalia svoje dospele pracujuce deti a podaktore z nich to ocakavaju ako samozrejmost, ze rodicia daju. Mne osobne bolo napriklad trapne, ked nam moja mama po vikende balila obed na dalsi den (ale nedala si to vyhovorit a ona nam chce dat obed), resp. ked detom nosievala zakazdym kopu ovocia, sladkosti, oblecenie. Nikdy som to od nej nevyzadovala, vzdy som jej nenapadne za to strcila peniaze do penazenky. To iste aj u svokrovcov. Mamu uz zial nemam, tak teraz donesieme otcovi nieco upecene alebo navarene, nikdy by mi nenapadlo pytat od neho a nechat sa nabalit. Rovnaky postoj ma aj moj muz.

luccija
19. apr 2022

@nyusika veď to...nijako sa nepricinil iba natiahol ruky a zobral od rodičov a ešte sa bude rozdrapovat.Zaujimalo by ma či rodičom priniesol víno či mame kvet, čokoládu.

vilma7
19. apr 2022

No nás svokrovci tiež vždy nabalia, našťastie len dva x ročne.
Dnes som to vybavovala s prvé čo bolo slušne napísala, nech nám v obchode nekupujú, keď nevedia koľko máme čoho doma. Skoro ma drblo, keď som vybavovala.
Doma 8 káv, pribudli dve. Dve horčice doma, pribudli dve, doma trixkečup, pribudli tri...
Som im napísala, že nech nám teda dajú radšej domáce rezance, zaváraniny. Ale nakúpim si sama. Majú tendenciu mne aj mužovi ešte aj oblečenie kúpiť. Teraz mu kúpili tie tepláky, čo sú po kolená obtiahnuté, manžel má doma asi 6-7 tepláková, normálnych.
Mne rifle, čo si sama viem na seba ťažko kúpiť... Škoda reči, nepomôže nič.
Takže ono to funguje skoro všade.
Aj my sme od babky ako deti chodili stále s plným kufrom.
Našťastie manžel nefrfle, že moja mama nám nekúpi.
A to sme ja a muž pomaly 50.tnici 🤣🤣🤣

nyusika
19. apr 2022

@nezabudka3391 len zo zvedavosti - to ako daleko od seba zijete, ked sa navstivite tak 3-4 x rocne ?

simca06022011
19. apr 2022

Nie nie je normalne ocakavat, ze niekto mi nabali domov plny kufor. A komentare o tom ako niekto nenabali, su viac nez trapne. Muz je zobrak? Nie.. tak nech nezobre. nech ide zarabat a nemusi sa chodit nabalovat k rodicom. Ine je ked niekto pestuje chova a ma prebytky, daruje, rozda... ale CAKAT TO ? a rypat do manzelky, lebo jej rodicia tolko "nenabalia" ? :D trapne. by som sa pod zem od hanby prepadla

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aandrea9
19. apr 2022

Podľa mňa toto nie je o vzdelaní ci finančných problémoch mladej rodiny. Synacika si proste takto vychovali 🤷‍♀️ už len dúfam, že raz, ak rodicia nebudú vládať pestovať a chovať všetko bio, rád načrie do peňazí ušetrenych na potravinách a pomôže on rodičom.

matullienka
19. apr 2022

Moja svokra tiež pošle vajíčka, zemiaky ak má tak ovocie, dokonca pošle ešte vajíčka aj že mám dať našim, tiež keď zabíja kury, kačky alebo husí tak pošle aj nám. Ona nepe je tak muž zase na oplátku prinesie koláč keď doma pečiem. Také vycitanie ako je u vás by som netolerovala

nezabudka3391
19. apr 2022

@nyusika od nasich 450km od svokry nieco cez 500km

h2
19. apr 2022

Je normálne s vďakou prijať od rodičov, čo nám s láskou a radi dávajú. Nie je normálne vyčítať žene, že jej rodičia nabalili len pol kufra auta, kým jeho rodičia im nabalia celý. 🤦🏻‍♀️

autor
19. apr 2022

Dakujem za komentare.
Len dodam ze ti rodicia zacali s tym bio sialenstvom len pred par rokmi, rovnako ako s chovanim a pestovanim vo velkom.
A koren problemu bude asi aj vo vychove.
Kym rodicia muza zili a vychovali ako dzrgrosi (aj ked objektivne sa mali dobre), pomahali max. najblizsej rodine a velmi nemali kamaratov. A neustale sa stazuju.
Rodicia zeny toho nemali nazvys ale aj tak pomahali aj neznamym ludom, zili srdecne a nestazovali sa.
Muz nema dokoncenu VS, kym jeho brat ma prestiznu VS. Muz bol od malicka porovnavany s ostatnymi. Brat muza sa tiez necha nabalit, ale rodicom pravidelne vela veci kupuje.

autor
19. apr 2022

A mladi nie su odkazani na externu pomoc, vyziju dobre aj bez pomoci.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
19. apr 2022

Zena a muz sa podla mojich vedomosti zatial na svojich finacnych rozdieloch nehadaju.
Inak dakujem za triezvy muzsky pohlad.

asocial
19. apr 2022

Mne by to bolo trapne vobec nieco take vykrikovat niekomu . Ano, chapem rodicov, ze chcu pomoct svojim detom. Ale proti mojej moralke je akosi ocakavat od inych, aby mi balili kufor, najma ked som zenaty zarabajuci muz. Predpokladam, ze syn sa to snazi kompenzovat rodicom inym sposobom (napr. im raz za cas kupi nieco hodnotnejsie, prekvapi ich s niecim..). Ak nie, je to vychcanost.

basska_b
19. apr 2022

Vies co, toto nabalovanie vajickami a klobaskami... to je proste taky zvyk v danej rodine. Oni maju z toho radost. Moji pribuzni na dedine nas vzdy takto nabalia. A nic za to necakaju. Ja mam ale niekedy na to nervy, lebo potom niektore veci nasilu jeme... moja svokra rozdava skor take veci, ktore sama nechce a to je tiez otravne. Ale podeli sa aj s plodmi zo zahradky... podla mna to neni materialna podpora a uz vobec to neznamena, ze je na tom zavisly

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
basska_b
19. apr 2022

Inak - ono je velmi tazke odmietnut tie veci, ked ti to strkaju, to su vzdy take tie odchodove sceny, ze aj toto si zober, aj toto ... nieeee nechcem, nechajte sim.. nieee, my to nezjeme... najlepsie je zobrat a neriesit... predstav si z druhej strany, ze svojim detom chces dat... to najlepsie... zo zahradky. Ved to je mile. Okomentuj, ze kazdy ma a pomaha podla svojich moznosti

alanko20
19. apr 2022

@basska_b aj ja jem kopu veci nasilu a preto ani nechudnem tak, ako by som chcela, lebo rezne, kolace, kilo granadiru pre malicke dieta, cokolada, kapustnica, atd. Nemam to srdce hadzat vsetko do kosa, nenavidim plytvanie potravinami a jedlom. Zaroven to nechcem jest. Uz ma to trochu zacina hnevat, ale neviem s tym nic robit.

nyusika
19. apr 2022

@basska_b
@alanko20

Pomôže jediné - vyhodiť to.
Pre mňa je zdravie na prvom mieste, nič dojednať nebudem.
Moja mama mala tiež snahu nabaliť mi pol tony jedla, ktoré ale ja vôbec nejem.
Našťastie, nemá potrebu "pre svoj dobrý pocit "pomáhať", takže od nej vozím už len to, o čo ju požiadam.
A všetci sme spokojní.