Pracujuce maminy, ako to všetko stíhate?

20. okt 2024

Ahojte, asi sa len potrebujem vyplakat a vyliat. Som pracujuca matka. Mam deti v 3.a 6.rocniku. 6. len skusam, s 3. sa treba denne ucit. Plus domacnost, jedlo, pranie, zehlenie, musim si varit-mam alergie, kruzky. Prosim Vas, ako to vsetko stihate, aby boli deti jednotkari, domacnost upratana, aby ste hlavne cez vikend stihli ist kuk babky, abo vcera bola u nas v meste sarkaniada, vsetci davaju fotky, iba ja som stala pri hrncoch a pracke. Muz pracovne vytazeny, 2prace, zahrada.. mozno mi len v niecom treba poradit, menezment casu, neviem,citim sa zufalo😢😩😞

januska12323
20. okt 2024

Stačí prestať chcieť všetko na 200% percent.

ukgirls
20. okt 2024

treba si najst system a vediet zorganizovat ... perie pracka susi susicka.. riad umyje umyvacka a chytre hrnce v rodien tiez dost usetria cas ... varit mozes aj na dva dni a upratovat spolu s detmi = uz aspon povysavat starsia by mohla .. btw bordel neujde ale dieta vyrastie -takze skor ako upratovanie by som s nimi vybehla von ... s nami sa napr mama nikdy neucila a aj tak sme mali dobre znamky ..

autor
20. okt 2024

@januska12323 neni. Domacnost zanedbana, kedze sa radsej venujem detom, domacej strave😞

zuzanockamt
20. okt 2024

U mňa je to na úkor spánku.

autor
20. okt 2024

@ukgirls mladsi potrebuje.nejde mu to samemu.zaberie to kolo hodiny, aj vyse hodiny denne...

martul
20. okt 2024

1. Nie je povinnosť byť jednotkar, dôležité je že sa dieťa snaží a neflaka učenie
1. Perie práčka
2. Zehlim len v piatok keď sa netreba učiť
3. Upratujeme v sobotu
4. Variť každý deň nemusíš, navar aspoň na dva dnie, resp. niečo rýchle
5. Ty var dieťa môže byť pri tebe v kuchyni a učiť sa
6. Manžel je vyťažený, chudáčik a ty nie? Akú veľkú máte záhradu, to je tam nonstop, veď už teraz tam nie je taká robota

autor
20. okt 2024

@zuzanockamt to nechcem
Aj tak chodim kolo 22,30...

martul
20. okt 2024

A to najdôležitejšie, nechci byť dokonalá, akokoľvek sa budeš snažiť nikto si tvoju dokonalosť nevšimne.

zuzanockamt
20. okt 2024

Autorka
Inak mi to nevychádza časovo. Ale už som zvyknutá.

autor
20. okt 2024

@martul plus dve roboty cez tyzden.. aspon mycku naplni, vyberie, s tou aj deti pomahaju..

autor
20. okt 2024

@martul nechcem byt dokonala, len mam pocit,ze ine to zvladaju a ja nechapem, ako.

autor
20. okt 2024

Mozno tie, co vsetko stihaju, mi daju navod..

subartic
20. okt 2024

návod ? Muž jedna práca a prevzatie časti povinností v domácnosti a okolo detí .

dobryden
20. okt 2024

A musis aj detom varit?Ak sebe tak si navar na 3dni,ja napr pre seba nevazim,som na suchej strave ,zalejem si max kavu a caj.cize obcas detom teolu veceru ale to tak 3x do tyzdna.
Na kruzky uz nevedia sami zájsť?6 tak a 3 risk by to mali zvladnut.

maminkadeticiek
20. okt 2024

Nonhlavne by som zapojila deti do domacich prac.Dieti v 3.a 6.rocniku uz vedia znacne pomoct v mnohych veciach.Vylozit nalozit umyvacku,povesat pradlo,nakupit,vyniest smeti,vysat.To je prva vec.A hlavne zvolnit.Denne sa ucit s 3.kom je asi tiez prilis.Proste zvolni a deleguj

zuzubb007
20. okt 2024

Návod jedna dobrá práca s dobrou pracovnou dobou vyrieši absolútne všetky problémy, stíham všetko ešte aj psa, krúžky, aj sama cvičiť, aj variť, samozrejme cez víkend musíme nonstop dakde byť bez toho nemôžem existovať takže program pre deti zaručený, to čo robíš sobotu, nedeľu, však ráno navarim dve hodky a do 12 všetko hotové, oprate, vyvezane, povysavane a potom si robíme čo chceme ideme plávať, návštevy, program atď., učenie poobede hodinku a ostáva kopec casu, navariť treba minimálne na dva tri dni

zuzanockamt
20. okt 2024

@maminkadeticiek Sú deti, s ktorými sa denne učiť musíš.

ema22270
20. okt 2024

Nestiha to nikto, ja mam 2 deti jeden druhak, druhy 2 rocny. Oni sa aj bijú medzi sebou, hadaju uz o auticka, ked chcem mat svaty pokoj nic ako televizor nefunguje, alebo ich zobrat do auta a ist niekam na vylet. Inak sa im dost venujeme, ulohy si uz urobi aj sam, ale obcas nieco poradim ked treba, ja teraz robim aj vianocne vence, ale nie preto ze mam kopec volneho casu, ale aby som sa nezblaznila. Len si robim doma este vacsi bordel, ale nevadi, vysavam len, pracka, umyvacka, co sa tyka varenia, ked musim dat starsiemu obed do skoly, tiez je alergik, inak len cestoviny, poloevky jednoduche. Nejak extra cisto nemame, nie som z toho nadsena, ale tak co...dorabame este na doma, resp ak zahradu, aj vnutro, nemame este schody a ine veci v dome dokoncene. Bol to holodom. ...

maminkadeticiek
20. okt 2024

A varit aj na 2-3 dni.Ja som najstastnejsia ked si v sobotu navarim vo vacsim a potkm mame cas na ine veci.Lepsie ako prestat sobotu a nedelu doobedie pri sporaku.

autor
20. okt 2024

@zuzubb007 mam hit,musim mat cerstve😩😞cez vikend si chceme vsetci pospat, takze spime tak do 9hod, zeby tam bol problem? 🤔

sella38
20. okt 2024

Muž musí mať dve práce?

stanzi
20. okt 2024

1. Pomocnici v domacnosti (ako uz bolo pisane vyssie, susicka, umyvacka, roboticky vysavac…)
2. Nakup potravin online s donaskou, ak sa u vas da
3. Varit jednoduche jedla
4. Ak je muz tak strasne vytazeny, ze s nicim nevie pomoct, tak nech raz do tyzdna na generalne upratovanie zaplati upratovacku. Nikdy by som neobetovala domacnosti cely vikend, a uz vobec nie svoj spanok 🙂

ema22270
20. okt 2024

A jedine poradim tlakovy hrniec, to je pomocka naozaj, ze navaris do hodiny masove jedlo aj na 3 dni, to je naozaj pravda, gulas, segedin, atd... ine polievky 20min hotovo, a ovela chutnejsie, ako ked to varis v hrncoch len tak.

autor
20. okt 2024

@zuzanockamt presne taky je mladsi,potrebuje ma pri uceni

autor
20. okt 2024

@sella38 ano, prerabame dom..

bobaas
20. okt 2024

Nestíham, návod nemám, doma neporiadok, každý večer padám dolu 🍄 od únavy. Vrcholom úspechu sa mi stalo, že sme ten deň prežili v zdraví, aj sme sa zasmiali a pochválim samu seba, že som sa nezbláznila 😉 Asi ti to nepomôže, ale aspoň budeš vedieť, že nie si sama

mamina7070
20. okt 2024

zniz naroky

na vsetko tak aby muz nemusel mat dve prace

a zvys naroky na deti (6 uz musi vediet jednoduche vecere navarit sam) a na muza ked bude mat jednu robotu

autor
20. okt 2024

@stanzi vie pomoct, pomaha-preraba dom okrem 2prac,z ktorych chodi kolo 19.hod.

autor
20. okt 2024

@bobaas praveze toto mi pomaha❤️bo kolo mna same dokonale kolegyne😕a ja to nedavam😩

mamina7070
20. okt 2024

a sme doma

musite mat dom? na ukor zdravia casu deti manzelstva?