Ahojte, viem,ze to je hlavne o mojom rozhodnuti,ale rada si vypocujem aj vase nazory. V decembri mi nepredlzili zmluvu a tak.som ostala bez prace. Samozrejme, mame uver.a dost vysoky,takze som z toho bola na prasky. Manzel zacal pracovat v zahranici,ja som mesiac bola doma a venovala sa domacnosti a dcerke (6r.). Manzel ma zacal presviedcat na druhe dieta a priznam sa, brala by som to. Lenze ako blesk z jasneho neba som dostala ponuku na pracu. Nie je to tak super platene, ale da mi to moznost casom zarobit viac alebo rozbehnut nieco sama, len sa musim zapracovat,pretoze je to oblast, v ktorej som nikdy nerobila a je potrebne dost studovat.... Pracu mi ponukol podnikatel od nas z mesta, na.zaklade pozitivnych referencii z minulej prace ...pozna sa aj.so svokrovcami,ale to nebol dovod na ponuku prace. Dokonca dal mi uz zmluvu na dobu neurcitu. A ja neviem,co dalej. Ci potiahnut rok a sa zapracovat alebo necakat a pokusat sa o male...len ci mi miesto necha aj po materskej, neviem....som na vazkach a neviem,co robit.
Pravdaže zamestnať sa
Veď sa zamestnaj a uvidíš....Nikde nie je písané, že musíš otehotnieť hneď. Mesiac dva so snažením počkajte a potom ak sa zadarí tak do materskej môžeš robiť....Pokiaľ bude spokojný, tak pokiaľ budeš na materskej príjme niekoho na zastupovanie a ak ti nebude chcieť držať miesto - budeš mať nárok po ďaľšej materskej na odstupné...A pokiaľ sa ti práca naozaj zapáči, stále môžete s dieťaťom rok dva počkať....ale budeš v rovnakej situácii ako teraz....aj o dva roky môže zobrať niekoho na zastupovanie a po rodičovskej ti môže ponúknuť dohodu s odstupným....
Ja uz pracujem ..len mi ide o to,ako sa zatvari zamestnavatel, ak napr pi roku odidem na MD
ahoj. Ja na tvojom mieste by som prácu vzala, určite aspoň na rok možno na dva. záleží na tebe či si viac rodinne založená alebo by si chcela niečo sama dokázať a kariérne sa posúvať vpred. volila by som prácu.
Najorv praca a potom po roku aj dvoch dalsie dieta.
Ja na tvojom mieste by som vzala pracu a casom uvidis. Ked mate vysoky uver, zbytocne si narobis stresy.
Je uplne jedno či odídeš po roku alebo dvoch....už som písala, počas tvojej MD si zoberie niekoho na zastupovanie počas MD a buď ti potom dá dohodu s odstupným alebo ťa príjme späť.....ale to môže urobiť či u neho budeš robiť rok alebo päť rokov.....nie je to o tom koľko u neho odrobíš, ale či bude spokojný, prípadne ak niekoho príjme na zastupovanie či bude spokojný s tou zastupujúcou.....
@kamada29 určite sa zamestnaj, veď ešte nie si tehotna, tak odmietnuť ponuku len preto, lebo by ste sa chceli snažiť o dieta je podľa mna hlúposť. Navyše, nikde neni napísané, že sa v tej práci nemôžeš angažovať aspoň čiastočne, ak by si aj ostala na MD- z vlastnej skusenosti viem povedat, že praca(kariéra) a materstvo sa navzájom nevylučuje, je pravda, že sa nedajú robiť obidve veci na 100%, ale keď sa chce, vždy sa da nájsť rozumný kompromis- fungujem tak toez a nemenila by som to za nič. Tak sa určite zamestnaj a snaž sa v práci najviac ako sa da, ak otehotnies, buď len rada☺️
@29simona29 vzala som to,pracujem ... len mi ide o to,ze tu pracu musim robit cca rok,aby som sa do toho ako tak dostala...a neviem,ci rok nie je kratka doba na to,aby som ich presvedcila o tom,zeby na mna pockali po materskej...vek uz mam...33r :(
@kamada29 ak prejavis svoje kvality, malo by im to stacit. V mojej prvej práci stacilo mojmu nadriadenému 2 mesiace, aby mi urobil neštandardnú výnimku- všetko sa da, rob si prácu najlepšie ako vies, a uvidis, možno to dopadne lepšie, ako si myslis☺️Držím palce
@29simona29 no ja pracujem v takej oblasti,ze ukazat vedomosti za ten.cas je malo, nakolkotak je to oblast, v ktorej som predtym nikdy nepracovala a je potrebne tu neuatale studovat ....max.mu tak mozem ukazat snahu, to je vsetko zatial 🙂 vela mi este pomahaju kolegyne, kontroluju ma, ja som mu sama pred nastupom povedala,ze nie som horovy clovek z brandze a on ze vie,ze mi potrva cca rok kym sa do toho dostanem
@kamada29 Tak počkaj aspon ten rok so snažením, potom sa na to môžete vrhnúť, teda aspon ja by som tak urobila, lebo ja som vždy otehu veľmi rýchlo, takže u mna by to bolo jasné, neviem ako to je u teba.
@kamada29 urcite by som sa zamestnala a popritom skusala otehotniet nikde nie je napisane, ze hned otehotnies co ked az za pol roka a pol bez prace neviem ci si mozes dovolit, kedze pises, ze mate uver