Ahojte kocky, mam dilemu a rada by som pocula aj nazory nezainteresovanych osob. Mam 30 rokov, 2 deti, momentalne doma s mladsim. Pracu mam v svojom odbore, planovala som sa vratit, ale az po dalsom dietati, kedze sme chceli este jedno..Pred rokom sme si povedali, ze by aj mohlo prist, nechcela som velky rozdiel medzi detmi..Ale dietatko neprichadza..Obcas sme aj mali s manzelom pochybnosti, ci teda neostaneme pri 2 detoch, mala som komplikovane tehotenstva, 2 cisarske rezy, ale vsetko bolo odkonzultovane s lekarmi, ze teda jedno tehu este zvladnem..tak sme sa snazili, ale nepodarilo sa zatial..Pred par dnami vsak prislo nieco, co ma donutilo vazne sa zamysliet nad tretim tehotenstvom..Dostala som vysnivanu ponuku prace, vzdy som po nej tuzila ale neverila, ze sa mi tento sen niekedy splni..Ak by som ponuku prijala, tretie dieta uz neprichadza do uvahy..Neviem co mam robit, uvedomujem si, ze tato ponuka sa uz nenaskytne, a zaroven aj to, ze sa budem musiet nastavit tak, ze mame 2 deti a dost..Uvedomujem si, ze s 3 detmi bude aj navrat do pracovneho procesu tazsi, lukrativne pracovne ponuky uz pri 3 detoch ocakavat nemozem..Manzelovi by nevadilo ani keby som nepracovala vobec a venovala sa len detom, ale to by som nechcela..Tretiemu dietatku sme dali sancu, ale zatial nam nebolo dopriate a teraz takato dilema. Viem, ze sa budem musiet rozhodnut sama ale zaujima ma aj Vas nazor. Ako vy ste sa rozhodli vy?
Jednoznačne by som volila prácu. Veď tretie dieťa môžeš mať aj o 5rokov. 😉
Kolko ma najmladsie dieta rokov? Ja by som sa asi riadila skor tym ako otazkou ci pride tretie dieta 🙂 . Tretie dieta nemusi prist tak skoro.
Mozes nastupit do prace snov a uvidis co bude dalej... Ak popri praci nahodou otehotnies tak to mas vyriesene. Ked ti dali ponuku tak ta zrejme nemusia stvrt roka zaskolovat a lahko a rychlo ta v pripade tvojho odchodu nahradia niekym novym.
Ked uz neotehotnies ostanes v praci snov.
@ruza123 žiješ tu a teraz, čo bude "potom" nikto z nás netuší... realita je taká, že máte dve deti a dostala si vysnívanú pracovnú ponuku - ja by som to využila... ak by prišlo tretie dieťa, tak by som to riešila až to bude aktuálne - sama píšeš, že manžel nemá problém s tým, aby si ostala doma, v pohode rodinu uživí, čiže výpoveď môžeš dať kedykoľvek...
možno vám to tretie dieťa nie je súdené a nikdy nepríde, a ty si budeš vyčítať, že nemáš ani tretie dieťa a ani tú vysnívanú prácu...
@ruza123 zvolila by som tiez pracu ako aj iny baby. Dietatko mozes mat neskor a aspon si trosku aj oddychnes a zmenis trosku prostredie. Aj pre teba to bude lepsie, byt aj v kolektive a pokial to je tvoja vysnivana pracovna ponuka tak do toho smelo 😉
@ruza123
No mne sa tak zda, ze si v podstate uz rozhodnuta, len potrebujes odobrit. Pozri, kazdy sme iny, kazdy mame ine priority, ine sny, tuzby, ciele... Ty nechces ostat len pri detoch a dostala si ponuku. Otazka teraz je - comu das prednost? Mas len 30 rokov, na dalsie dieta mas este cas, obzvlast ak mas dve. Nevyskusas, neuvidis.
Ja na tvojom mieste skusim tu robotu, porobim tam rok, dva a uvidis. Mozno to vobec nebude take vysnivane. A mozno ano a povies si, ze uz naozaj dalsie dieta nechces. Mat tri deti je nadherne, ale ma to svoju cenu. Mat dve deti je nadherne a mat super pracu tiez ma svoju cenu.
Rozhodnut sa musite vy dvaja s muzom.
Ak si mam porovnat praca alebo dieta, vychadza mi dieta. Ak ale dieta nie je, nuz, potom je to celkom ina rovnica.
Drzim palce pre spravne rozhodnutie.
Aj ja si myslím, že to je signál. Niekedy netreba veci siliť a nechať im voľný priebeh. Iné by bolo, keby ste nemali žiadne deti, ale takto budeš mať vysnívanú prácu, čím vlastne budeš aj spokojná, máš rodinu, manžela...môj názor
práca..myslím, že dve deti je akurát...ja mám dve a viac ani neplánujem a vysnívanú prácu nemám....mám 29 rokov a v budúcnosti chcem si aspoň ako tak užiť život a nie len riešiť deti..ja som si povedala, že do 30 chcem mať deti poriešené a potom sa aj trošku sebe venovať..
neplánuj, nechaj všetko ísť tak ako ide, riešiť budeš ak to bude aktuálne, váž si, čo máš a chop sa príležitosti tak ako hore píšu, vždy môžeš z práce odísť...veľa šťastia
@ruza123 nepýtaj sa, čo by sme robili my, pretoze obe moznosti su spravne a zavisia od toho, kto dane rozhodnutie prijme, ci je to dieta alebo praca.
Zivot je otázkou priorit a preto si stanov, ci je pre teba prioritou mat tri deticky alebo dve deticky a vysnivany job.
uplne, uplne moj sukromny pohlad: pre mna je podstatne mat aj job, ktory ma bavi, a rada tam chodim a mozem sa v nom realizovat.
ved mas len 30 rokov, dieta mozes mat aj za 5-8 rokov, dnes to nie je nic vynimocne, urcite zober pracu, taku ponuku uz nemusis dostat
a z prace mozes potom odist a zas sa vratit spat, za par rokov mozes mat skvelu poziciu
Fuha, no, ja som riesila nieco podobne 5 rokov dozadu, nebola to sice lukrativna ponuka, ale praca, ktora sa po doktorandskom studiu rysovala a ponukala sama, akurat ze sme boli dve adeptky na jedno miesto. Rok predtym mi tehu nevyslo a nedarilo sa, lebo som sa na to velmi sustredila. A tak som si povedala, ze ok, teraz to snazenie sa nechame tak, lebo ved sa rysuje praca, tak sa o to miesto posnazim, no babatku sme sa nebranili, aj ked sme na nom uz tak "intenzivne nepracovali". Povedala som si, ze panbozko to zariadi tak, ako to bude spravne. A nakoniec som doktorat obhajovala uz v siestom mesiaci a den po obhajobe som uz bola zamestnana na tom mieste, o ktore som sa snazila. Vzhladom na vysledok nejakeho auditu museli totiz vytvorit nove miesta az dve, pretoze bol prestarnuty kolektiv. A tak sme nastupili s kolegynou obe, aj ked ja som sa tam dlho neohriala a po 2 mesiacoch som uz sla na matersku 😀 Ale aspon som sa mala kam vratit. Verim tomu, ze toto Tebe ponukane miesto by na Teba necakalo, keby ze otehotnies teraz. Ale mas len 30 rokov, casu dost. Na Tvojom mieste by som ponuku vzala a uvidis o rok, o dva. Lukrativne fleky zvyknu byt aj dost stresujuce, najma pre zeny-matky. Kazdopadne ak by aj nebol tou spravnou volbou, urcite to bude dobra polozka do zivotopisu 😉 Drzim palce, nech sa spravne rozhodnes.
Ked robis v obore, bavi ta to, .... spytala by som sa seba, ze naco som studovala a tolko makala (predpokladam, ze ti to nepadlo len tak z neba) a brala by som to! Takto sa mozes realizovat na dvoch frontoch, 2 deticky je uz super a moznost mat dalsie stale je.
Tazko radit.ja som mala dilemu mat ci nemat 4 babo aj ked dlhe roky som bola nastavane ze chceme 4 deti za sebou takto sme to planovali od zaciatku.a kedze 4 neprichadzalo a materska z 3 uz pomaly koncila.tak som sa nastavila na tri aj ked teda stale som mala v hlave v predstave ze sa hraju 4 deti aj ked boli 3 rozmyslala ze dcerku nikdy mat nebudem.no tak som sa nastavila ze teda budu 3 synovia.tak celu vybavicku postielku vsetko som dala prec a po 3 mesiacoch buum 2 velke ciary.a teraz co v robote mi uznat predlzeny rodicak nechceli ani nastup u mna nehrozil a ani vypoved som nechcela dat tak som sla hned na pn.a teraz by som nemenila mame konecne nasu vytuzenu dcerku a sme moc ale ze moc stastny ze ju mame.ja mam tiez 30rokov uz uplne odrodene a do dochodku strasne vela rokov este takze sa narobim az az ale zena ma predsa len aj bio hodiny a cim starsia tym horsie tehu a aj vobec zostat tehu.u mna vsetci 3 hned na prvy sup na prvy mesiac ako sme si povedali chceme dalsie babatko.a 4 hadam aj vyse roka.
Kocky, ak ponuku prijmem, o dietatko sa uz snazit nebudeme..jedine ak by prislo neplanovane..osobu, ktora mi toto miesto ponukla velmi dobre poznam a prislo by mi nefer voci nej sa po 2-3 rokoch hodit na MD..a po 35 uz dietatko naozaj neplanujem..len par ludi z okolia vie, ze sme planovali 3.dieta, vacsina si mysli, ze sme uz kompletna 4 clenna rodina, mame dievcatko aj chlapceka, "naco" by nam bolo tretie..rozum mi hovori, zober tu ponuku, ak by si mala mat tretie babo, za ten rok by prislo..rozum hovori, zober ponuku, mala si problemy v tehu, 2 sekcie, neriskuj uz..a srdce hovori - spln si svoj sen o dokonalej rodinke s 3 detmi..
Ja by som sa vobec nevzrusovala a zobrala tu pracu, deti su dolezite, ale vidis, ze nejde to len tak.. a praca je tiez dolezita, nie kazdy to berie ako muklovanie od 8 do 16 a dost, niekto to ma aj ako sen, napln, poslanie.. proste ja si neviem predstavit byt bez prace doma, ale napr. ak mas pochybnosti, vezmi pracu.. uvidis. Ak sa nebude pacit, nebude ta to naplnat (aj to sa moze stat, aj ked je to vysnivana praca), pripadne sa rozhodnes ze predsa len rodinny zivot ti dava viac potesenia tak si to este stale vies rozmysliet a zmenit ;)
@ruza123 ak by som bola v tvojej situácii moja voľba by bola práca na 100000%
dvod?
1) vysnívaná práca za vysnívaný plat
2) mám dve zdravé krásne deti,fungujúce manželstvo,zázemie
3) poskytnem dvom deťom všetko čo potrebujú do života či už finančne alebo inak ako začínať odznova a trápiť sa že som zahodila šancu
4) dať si časový plán napr. v novej práci pobudnem pár rôčkov,rozbehnem sa a potom môžem vhupnú na dalšie dieťa ak bude situácia rovnako stabilná ako teraz
Zvol pracu a o babo sa prestan snazit - miesto toho sa s muzom 'len' milujte a vsetko bude ako ma byt. Nemozes dnes tvrdit ze ked tu pracu cezmes tretie bejby definitivne pada ;)
@ruza123 prepac, ale si v tomto trosku naivna. kamoska nekamoska, ak firma prepusta, tak na priatelstva nehladi. takze mne pride velmi zvlastne stavat ako dolezitejsie nesklamat kamosku ako popri vysnivanej praci sa pokusit este o dalsi dieta kedze je to tvoj sen. kazdy je nahraditelny, aj za teba by nasli nahradu keby si isla na matersku. alebo som len ja taky sebec, ze ked po niecom tuzim, tak sa o to snazim zo vsetkych sil
@gita17 30 rokov nie, ale minimalne na cas do 40 ano, a ja uz po 35 dieta nechcem, bud teraz v priebehu 2-3 rokov alebo uz nie..dokonala rodinka moze byt aj s 2 detmi samozrejme, to som napisala len tak obrazne, ako ked si zena vysniva rodinku s 3 detmi, rok sa snazi o babo a zrazu ma "prepnut gombik".. tato ponuka ma laka cisto len kvoli tomu, ze ma to neskutocne bavi, studovala som dlhe roky .. financne ohodnotenie je len bonus k tomu .. mam 2 tyzdne na rozmyslenie, tento mesiac sme sa este snazili, tak aby som vedela, ci ponuku prijat alebo nie, zhruba o tyzden budem vediet .. baby, ak sa to teraz podarilo, asi odpadnem .. ak nie, na 90 percent ponuku prijmem ..
@ruza123 v profile mas ze dieta ma mesiac..takze neviem teraz ako to cele myslis..od mesacneho dietata chces ist do roboty ci ako?
@stvura tiez si myslim, ze 3 deti nie su prekazka, tam ked to vadi, prekaza aj jedno alebo dve deti.. :D
@alchemilkazltozelena v profile ma viditelne obe deti zle napisane... ;)
@alchemilkazltozelena
@simca06022011 ano baby mate pravdu, uz som to opravila, asi mi preskocil rok narodenia 😀