Dobrý deň ,idem sa skôr asi “vyplakať “ ..ale manžel keď ma odísť je to strašne ,dieta ,plače za ním ,tu to už bolo ťažko vyžiť ,ako živnostník ,taktiež ostatné veci na krku ,čiže bol nútený odísť ,ísť s ním nepripadá do úvahy ..nebude to tak natrvalo ale len do času ,ja keď odchádza plačem ,je mi tak ťažko ,v noci sa budím ,nič m nebaví ,všetko je tak ťažké ..chodí na 4-5tyz,a týždeň doma ,no ten zbehne ako voda …ako si na toto zvyknúť ja v okoli nemám nikoho každý pracuje väčšinou doma a je s rodinou , všetci vidia len to že vauu ale veď máte veľa peňazí aspoň ,ale ani to nieje až tak pravda nakoľko ma aj tam svoje poplatky ,drahá strava ,poplatky tu ,elektrina auto a všetko ostatné ..ale samozrejme je to zas lepšie akoby robil na Sk ..no to odlúčenie od rodiny …so mnou neni reč som hotová tie prvé dni keď ma odísť ,chodí takto od juna ale mne normálne ide 💔 …ešte mám momentálne problémy trochu zdravotne ale to skôr pripisujem psychike ,všetko si namýšľam že som s dieťaťom sama ,čo ak niečo v noci sa stane ..ženy však niesom sama v tejto situácii ….
Ale to je v tvojom nastaveni. Moj muz chodi do zahranicia dlhsie, niekedy aj na tri mesiace. Ale jednoducho, ked odide, vsetko o co sa staral on, to robim ja.
@martinkatinka no musím veru aj ja sa tak nastaviť ,začiatky ste mali ťažšie či v pohode ste si zvykli ?
Moj muz sa tu tiez ako zivnostnik nedokazal uzivit, skusal to 10 rokov, ale bolo to dlhsie neunosne. Pred 8mimi rokmi odisiel do DE, ale chodi kazdy vikend domov. Mna to vela naucilo. Spolahnut sa na seba, riesit veci sama. Ale nase deti boli vacsie, neplakavali.
Môj chodí len na 18 dní a 9 dní doma.
Ale už ho to nebaví takže už len do konca roka, odkedy mame dom tak už sa mu nechce chodiť.
Ale všetko sa dá prežiť, zvyknúť si
@0silvia0
@pe_mi
@ariannazara ďakujem vám ❤️ Ste silné,musím aj ja už konečne byt ,len mne láme srdce keď vidím ako dieťa za ním plače ,v noci sa zobudí hľadá ho ,to mi je ťažko vstrebať potom už po pár dňoch je to lepšie ,len stále keď príde domov a odíde tie stavy sú katastrofálne ..🙈
autorka, ja osobne by som nechcela taký život. 5 týždňov mimo rodiny je príliš. pokiaľ nepracuje v nórsku.. nestáli by mi tie peniaze za to. nepoviem, 2, maximálne 3 týždne a potom týždeň doma, to sa dá nejaký ten rok-dva vydržať, ale 5? za mňa príliš. nečudujem sa ti.
Nie si v tom sama, my sme takto 3 rok, 3 týždne v EÚ a týždeň doma, máme 3 deti 12, 10 a 4, keď odchádza manžel preč, tak ukladá najmenšieho na poobedny spánok, rozlúčia sa, pomojkaju, keď spi odíde. Malý, keď vstane, tak sa iba spýta, či ocko išiel do roboty a hotovo. Bolo to ťažké a stále je, čo viem urobím, čo nie musí počkať na neho. Snažíme sa zvládať sami, ak treba pomáhajú nám moji rodičia a súrodenci. Postupne si zvykneš, ak môžeš choďte von, keď je pekne, alebo doma niečo vytvorte, keď príde choďte aj vy dvaja sami niekam - divadlo, plaváreň a tak. Držím palce 😉
žiadne peniaze nestoja za to, aby otec musel odchádzať ďaleko od malých detí. Žiadne. Kedy chce prísť potom nastálo domov? Keď bude dieťa veľké a už bude mať svoj život? Fakt to za to nestojí.
Toto isté som prežívala skoro posledný rok..chlap tiež ťažšie zvládal odlúčenie od malého,tak som popozerala profesiu a našlo sa niečo tu..zarobí síce menej ako v zahraničí,ale sme spolu,teda najmä je s malým každý deň,a mne sa psychika tiež upravila..hrozne som sa bála že ak by sa mi niečo stalo,najmä v noci, čo by bolo s malým kým si to niekto vsimne🙈 chlap volaval večer,moja fakt nočná mora,a to nehovorím že práca na plný úväzok,ani nie 3 ročne dieťa,pes,mačka a to nevravím keď bol malý chorý,alebo sme boli chori obaja 🙈 o všetko sa starať a všetko stíhať ani minúta odpočinku..ja obdivujem ženy ktoré to zvládajú aj s viacerými detmi a dlhodobo..ja som chlapa volala domov že žiadne peniaze nestoja za ten stratený čas s malým a ak to pôjde takto ďalej,tak bude asi naňho sám lebo ja som už nezvládala ten neskutočný kolotoč chorôb,tlakov v práci a byť stále nábehu aby som všetko sama stihala
4-5 týždňov mimo SVK a potom len týždeň doma, to je veľmi málo. Hlavne pre to dieťa!!! Môj chodí vždy na týždeň, ale potom je celý týždeň doma a venuje sa nám. Neviem si predstaviť, ako veľmi ťažko to musí vaše dieťa prežívať (u väčších sa to predsa len už dá zvládnuť). Ako dlho takto plánujete fungovať?
To Vám tie peniaze fakt za to stoja? To musí byt fakt motivačná suma, ja by som sa všemožne snažila uskromniť už len preto aby bolo dieťa s otcom..ty si na rodičovskej?
Aké staré je dieťa? Prečo radšej ty nejdeš do práce až si podelíte príjmy aj náklady. Môj muž tiež kedysi chodil, kým sme sa nevzali, čiže ja chápem…. Ale zas zarobil.
Spomínaš, že ani tie peniaze nie sú nič moc. Asi by som sa zamyslela nad tým, sa vrátiť do prace a môžete všetci spolu byt denne.
Netreba zabudat aj na faktor ze vela chlapov si take nieco nevedia vynachvalit - vacsinu casu absolutna sloboda, zenska s detimi a vsetkym cirkusom okolo toho dostatocne daleko, dobry zarobok, dobry kolektiv......toto vela parov nemusi ustat
Pozri sa ...niekde su ľudia ma tom aj ovela horšie. Mam kamarátku ďaleko v zahranici. Ma teraz malé 3 mesačne babatko a jedno 2 ročne. Jej muž teraz odišiel na 5 rokov( počas tých 5 rokov možno príde na par dni domov) do Kórei za prácou. V ich krajine je chudoba, nejdu sa uživiť..ich platy sú bežné okolo 150 eur...základné potraviny mlieko, mäso.. cenovo ako u nás...
Ahoj, u nás je to rovnaké, ešte kým sme nemali bábo, dalo sa to vydržať, vtedy chodieval aj na 6-8 týždňov preč a 10-14 dní doma. Teraz odkedy sa narodila dcérka chodí na 3 týždne a doma je týždeň, ale mám niekedy pocit, že to je rovnako dlho ako predtým 😅 Teraz má odísť v stredu a mne je už od včera do plaču, že zas budeme samé doma. Hlavne poobede a večer mi je najviac smutno, po celom dni. U nás ešte aj moja mama robí na turnusy, aj sestra v zahraničí, takže viac menej buď sú všetci doma naraz, alebo nikto, a vtedy mám pocit, že to neprežijem 😀
@theanak
Môžem ti napísať správu ? 🙂
@martinmmartin A dobrý dôchodok 👈 KONEČNE to niekto povedal tak ako sa veci majú.
@eva112014 dobrý dôchodok tak pre zamestnancov, gro živnostníkov optimalizuje ZD na minimálne odvody, z toho zas až taký dobrý dôchodok nie je.
Ale súhlasim s Martinom, veľa chlapov takto odchádza od rodiny pomaly celý pracovný život, a pritom sú šťastní, že majú pokoj a slobodu. Cez covid kopu ľudí ostali spolu dennodenne a zrazu zistili..
preco nepripada do uvahy ist na ten cas za nim?
Samozrejme 🙂
Jasne da sa to zvladnut. Moj chodi na 3-4 tyzdne a tyzden doma. Treba si najst cinnost. Mame 2 deti 9 a 3 nieje cas na to aby mi bolo smutno 😄. Jasne vecery su take onicom ked decka zaspia ale da sa to zvladnut 😉
Treba pozriet na moznosti, ktore mate a hladat cesty ako to prezit. Stazovanie nepomoze. Najskor by som si zodpovedala otazku preco sa neda ist za nim. Preco nemoze pracovat tu, co vsetko potrebujeme, ako dlho. Nasledne ked dojdes k tomu, ze musi byt vonku, tak skus si najst nejake hobby, rob nieco co ta bude naplnat, aby ti ten cas rychlo usiel.
Autorka, máte nejaké dlhy? Alebo vysokú hypotéku, pôžičky, leasingy? Prečo nemôže ostať doma a na nejaký čas sa uskromniť? Ty si na materskej?
@pe_mi tak to nie je len o dôchodku ale aj o prípadnej PN, OČR, otcovskej a pod.
Súčasne minimálne odvody sú necelých 300€ tento rok.
Ja by som takto nevedela a nechcela žiť. Možno získate viac peňazí, ale ostatné veci, ktoré sú hodnotnejšie, stratíte.
Zas tie čo tu píšete, že ísť za ním.. to by bolo super, ak by on dostatočne zarobil. Ak teraz zarába len tak bežne, zaplatí možno ubytovňu, stravu samozrejme, ak je SZČO tak odvody. Keby autorka tam šla žiť, treba iné bývanie, stravu nepočítam - jesť treba všade. Teraz nejaké výdavky by platili aj na SR ak majú bývanie - hypo, energie. RP by museli tiež poriešiť zo zahraničia, ona ZP v zahraničí…
Takže ak on nezarobí dosť aby ich všetkých uživil a zároveň poplatili povinne platby na SR, tak auroka ostane doma.
Prosim ta, ake povolanie mate s manzelom, ze neviete sa uzivit?
Lebo ja poznam na slovensku aj kopec rodin, kde manzelia maju bezne povolania typu kuchar v zavodnej jedalni, operator vyroby atd... od nikoho nedostali nehnutelnosti, ani penazne dary a dokazu fungovat. Nie, nemozu sa rozhadzovat, ani na dovlenke nevyhladavaju "lepsie" rezorty, ale proste funguju dlhe roky a vedia fungovat.