Pozýva sa na pohreb?

21. feb 2023

Dnes som dostala vynadané, že som neoznámila svokre a svokrovi od svokrovej matky (s ktorými rok nie sme v kontakte, prerušili sme kontakt, so svokrou len veeeeľmi zriedkavo, kvôli deťom), že som nezavolala svokre a neoznámila jej, že kedy a kde bude mať moja stará mama pohreb. Normálne mi nakladala ako takej prváčke, vrieskala do telefónu tak, že som si musela dať až telefón ďalej od ucha.

Svokra a aj svokor vedeli, že babka zomrela (keď volala svokra mužovi, že chce prísť pozrieť deti, tak jej to muž povedal), no nikto nezakondoloval, a keďže sa nestýkame, nekontaktujeme, ani ma len nenapadlo, že by som sa ja mala zrazu ozvať a pozvať ich na pohreb.
Svokra keď k nám príde na 5 minút k deťom, mne ani nepozdravi, nekomunikuje s nami, len s našim synom.
Už som tu o nich nejeden príspevok písala (Manipulátor svokor).

Čo by ste robili v mojej situácii?
A vo všeobecnosti, pozýva sa na pohreb? Nie je to tak, že ak niekomu oznámite, že niekto zomrel, automaticky sa spýta, kedy je pohreb? Ďakujem.

janai1
21. feb 2023

Tak ale to nie je pozvanie ale oznámenie kedy a kde sa koná pohreb.

zmrzlinka2021
21. feb 2023

Vo vseobecnosti sa NEPOZYVA.

Ale vo vseobecnosti sa oznamuje umrtie celej rodine, znamym, atd...

Co tak vychladnut?

martinkatinka
21. feb 2023

Na pohreb sa nepozyva. Ak im muz oznamil kedy sa kona pohreb, bolo na nich, ci pridu, ci nie.
Potrebovala len dalsi dovod na teba nakricat. Nezaoberaj sa nou, je to zbytocne, oni uz ini nebudu.
Uprimnu sustrast.

autor
21. feb 2023

@zmrzlinka2021 lenže my sme to oznámili a v tom čase sme ešte presne miesto a čas pohrebu nevedeli. Dozvedeli sme sa až včera, a keďže sa s nimi vôbec nekontakujeme a prerušili sme vzťahy, tak sme ani jeden nerozmýšľali nad tým, že im budeme oznamovať čo a ako

autor
21. feb 2023

A dnes mi volal mužov dedo a tomu som to oznámila a kedy a kde je pohreb. No svokrovcom určite nie.

autor
21. feb 2023

@martinkatinka ďakujem

pribinak
21. feb 2023

Ak by na mna vrieskala v telefóne, tak by som bez slova zložila a už by som jej v ten deň telefón nedvihla

Na pohreb sa nepozýva.

janulka1802
21. feb 2023

Nerob si z toho nič. Ja by som telefón rovno položila vzhľadom k tým vzťahom.

basska_b
21. feb 2023

Jezisi 🤦‍♀️ to je uroven. Vedeli, ze zomrela? Vedeli. Chceli prist na pohreb? Asi teda chceli (?). Mohli sa opytat, kedy bude? Samozrejme, mohli. Posledna rozlucka nie je party, kde pozostali zostavuju zoznamy a obtelefonovavaju "pozvanych"... ale kto chce prist, sa o termine poslednej rozlucky poinformuje.

diewcatqoo
21. feb 2023

Keby na mna zvysila hlas, v tom momente by som jej to polozila. Nemam 5 rokov, aby na mna niekto vyblakoval. Mala by si byt asertivnejsia.
Svokra tiez nebude nic moc, ak na cloveka vo chvili, kedy smuti za blizkym, zacne bliakat. A este kvoli takejto veci.

autor
21. feb 2023

@basska_b pred dvoma rokmi mi umrel dedo, vedeli to, to sme ešte pravidelne dodržiavali kontakt, stretávali sa a pod. Neprišiel nikto, nikto mi nepodal ruku…už vtedy mi blikala kontrolka, čo sú zač…teraz chcú ísť len preto, že tam majú jednu známu, a aby sa nepovedalo…

tosomja
21. feb 2023

Tak ich "pozvi" aby sa nepovedalo.

autor
21. feb 2023

@tosomja určite 😀

gejb
21. feb 2023

Mali vyjadrit úprimnú sústrasť, byť slušní a chapavi, že ti zomrel príbuzní. To by urobil vychovany clovek. Co je toto za jednanie? Len by na mna zdvihol niekto hlas uz pokladam telefón. Co si táto pani myslí? Co ti je ? Dokopy nič...Susedovho koňa brat... kašľať na nich...

januska12323
21. feb 2023

Mala si rovno zložiť.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bimbambim
21. feb 2023

Ja by som zložila telefón hneď pri prvom zvýšenom hlase.Ju to nemusí zaujímať nech si rieši svoju rodinu

terezka1947
21. feb 2023

Na pohreb sa nepozyva,ale oznamuje sa,keď niekto zomrie.

pbra40
21. feb 2023

Jeeeemine, ty stale neries tych svokrovcov, uz tretia alebo stvrta tema... ved ich odstrihni uz konecne... sa na nic vykasli. Tolko casu ti zaberaju tieto ich nalady, venuj ich dietatu a manzelovi. Ved ti svokra povedala, ze mas ist do riti. Tak s nimi nekomunikuj. Nechapem naco im stale s muzom dvihate telefony

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. feb 2023

@elizabet173 so svokrovcami, ale starými rodičmi môjho muža nie, resp. Trochu sme obmedzili, ale raz do týždňa oni zavolajú, alebo muž

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cacianka
21. feb 2023

@elizabet173 prečítaj si jej pôvodné témy.
Ja len toľko - zablokovaná by bola komplet celá rodina, aj s plotom , koňom a susedmi !!!!!
A bolo by mi u riti baba dedo svokor svokra. Ostnatý drôt, aj na telefónoch, do vzduchu 5 kondorov, na dvor 7 pitbulov, vodnú priekopu s piraňami ...
Fakt nechápem prečo dvíhajú, volajú, prečo pusti besnu svokru do domu k deťom.
A to som tolerantný , ľudský typ.

autor
22. feb 2023

@cacianka mali sme ich zablokovaných, svokrovcov; svokru mame odblokovanu, len preto, že ona raz za čas príde k deťom…no jedine čo zavolá, že príde a tým to konci, so mnou absolútne nekomunikuje, s mužom len že príde, fakt nič iné.
A starí rodičia? Dedo ešte v pohode, ale tá baba,do všetkého pchá nos

milanemila
22. feb 2023

Aj podla tvojich ostatnych tem o svokrovcoch a ich rodicoch a o tom ako sa k vam spravaju by som im pohreb neoznamovala. Vobec by som neriskovala, ze sa tam dovalia a budu predvadzat svoje primitivne spravanie. Mne ked zomreli stari rodicia, tak sme oznamenie o umrti dali v ich bytovke a ich kamaratom o kt sme vedeli, ze sa mali radi a samozrejme nasej rodine. Napriklad svokrovcov som vobec na pohreb nevolala ani neoznamovala termin, babku videli asi 2x v zivote a dedko zomrel este predtym 🤷🏼‍♀️ zas ucast na pohrebe nemusi byt ako rockovy koncert, ze cim viac tym lepsie, mali by sa prist rozlucit najblizsi, kt mali toho cloveka radi.

jana_eyre_2
22. feb 2023

Takže ty si stratila blízku osobu a svokra si na teba dovolila vrieskať s výčitkami že si ich na pohreb "nepozvala"? 😳 Tak to je sila, akože pekne morálne dno.. dúfam že tu zase niekto nebude sa rozčuľovať že ti to vadí určite preto lebo je to svokra....

Vyjadrujem úprimnú sústrasť..

nerieš nijako svokrovcov, úplne odignoruj ich správanie.. keď sa takto správajú vôbec nestoja za to aby si sa kvôli nim nejako trapila alebo zamýšľala . Je to úplne zbytočné..

jana_eyre_2
22. feb 2023

Mne v 2021 zomrel otec.. môj muž to povedal svojej mame, ona mi zavolala a vyjadrila sústrasť.. potom sme sa vôbec nebavili o pohrebe vedela od syna a keď som došla do krematória, svokra tam už čakala so svojou dcérou.. objala ma a bola primne..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cacianka
22. feb 2023

Vyjadrujem ti úprimnú sústrasť, viem že to bolí, zachovaj si pekné spomienky.
Moje vyjadrenie potvrdzujem, nechápem keď svokra takto direktivne rieši svojho syna, teba aj jeho ignoruje, nebaví sa s vami, len sa na drzo pretlačí cez dvere "že deti",prečo jej toto tolerujes ? Cezo mňa by neprešla ani tankom !
Úplne súhlasím s @elizabet173 , toto doprajete svojim deťom ? Cvičené opice pre babku - takto dehonestujete svoje deti ....