Baby mam otazku. Brat zije s frajerkou 1,5 roka v jednom byte. Sesternica ho pozvala na svadbu s tym, ze bez frajerky. Vraj sa ani nepoznaju,co je pravda. Co ma spravit brat? Ist ci neist? Dik za odpovede.
neter mojho ex radi ze nech sa brat spyta mamy
ja som tiež pozývala bratrancov bez priateliek. nebolo v tom nič osobné, len mám 9 bratrancov a náklady na svadbu by tak poriadne stúpli. ono sa to nedá, že jednému povoliť, druhému nie. tak som ti chcela dať len druhú stranu mince. neprišiel žiadny s frajerkou, boli všetci spolu pri stole a spolu si to tam užili 😀
ja myslím, že keď tú babu sesternica ani nepozná, tak chápem, že ju nepozvala. a na jeho mieste by som išla. ja som bola rada, že tam bratranci boli a zabavili sa.
nepozvala som ani frajera sesternice z rovnakého dôvodu. a po svadbe mi to viacerí vyčítali a mňa to aj mrzelo. len teda ja som nevedela, že oni spolu žijú a stavajú dom. ja som ho nikdy nevidela, žijú ďaleko a nevedela som, že majú už takýto vážny vzťah, teraz už aj bábo majú. možno ani tvoja sesternica nevie, že spolu žijú.
tak to je zvlastne ze by ho pozvala bez partnerky, nie? nebude v tom este iny hacik? vascinou sa tak ci tak pozyva na svadbu tak ze clovek si berie aj partnera aj keby ho nikto nepoznal
@moni244 myslim ze kazdy tu moze davat otazky ake chce 🙂 pre teba nepodstatne pokial si to neriesila a pre niekoho dolezita vec hlavne do buducna
@cecil36 tvoj brat nech ide, urcite vie o tom ze ziju spolu ale asi cela rodina to neberie za moc vazny vztah kedze nie su zobratí. Keby boli zasnubení je to ine. A treba sa pozerat na to ze ak ste velka rodina kazdy jeden clovek su peniaze a hlavne ka to neplatia rodicia ale mladi.
moja sesterka sa vydava a jej mama by najradsej pozvala pol republiky ale nedala ani korunu na tu paradu ☹ , takze neterba odcudzovat snubencov ze robia asi take skrty
je normalne, ze sa na svadbu pozyvaju aj ludia bez partnerov. proste niekto pozyva aj s partnermi, niekto bez. a uz ci brat chce ist na svadbu bez partnerky, je jeho vec. ja osobne by som sa rozhodla podla toho, ake su v rodine vztahy, ci sa bude mat s kym bavit alebo ci sa unudi na svadbe. ked, tak nech ide len zablahozelat, pripadne na uvod svadby, zo slusnosti si dat prvy chod a odide skor a je to. neexistuje ziadne pravidlo, podla ktoreho by musel/nemusel ist len vdaka priatelke. je to len na nom
Pred branami Europy statice utecencov, Grecko smeruje ku krachu, zapadnu Europu suzuju nebyvale horucavy, Rusi odstavili Ukrajine plyn, na Papui-Novej Guinei sa urodili nezvycajne male kokosove orechy, juzna dialnica z BA do KE bude az v r. 2050, slovenske skolstvo upada a upada a tu sa riesi takyto megaproblem 😖
@zita19....to fakt s tými kokosmi? To je šokujúce.o_O....
..mňa takto pozvala kamarátka na svadbu,ktorá nevedela,že mám partnera..tak som jej povedala,nech sa nehnevá,ale bez neho nepôjdem,len jej prídem zagratulovať...v tom momente nás pozvala oboch a bez problémov..jeden človek sa pri toľkých ľudí stratí a sesternicino správanie je veľmi divné,možno má jedinečnú príležitosť bratovu frajerku spoznať..ak nie,nikam by som na bratovom mieste nešla..
ja v tom nevidim ziadny problem, ludia pozyvaju na svadby kde koho, spoluziakov znamych, atd. keby si kazdy mal priniest partnera nakoniec by mali svadby po 200 a viac ludi...podla mna je to len na neveste a zenichovi ako to oni chcu a poriesia si to...ludia do toho nemaju co vraviet...mozu prijat pozvanie alebo odmietnut ci poukazat na vzniknutu situaciu....ak nebude ina moznost, aj tak by podla mna mal ist na svadbu rodina je rodiny...ci s partnerom alebo bez....
Je to podľa mňa trápne pozývať bratranca alebo sesternicu bez frajerov a na základe ŽIADNEJ skúsenosti posudzovať aký vzťah vážny je a aký nie keď ich životy poriadne ani nepoznáme. Možno jedinú výnimku by som urobila, ak sa naozaj s nimi nestretávam ako je rok dlhý a mám ich povedzme 10, tak vtedy nie. Ja mám 2 sesternice a 1 bratranca a neviem si predstaviť, že by prišli bez frajerky a frajera keď už majú každý aj dieťa spolu...
Ak chce brat ist nech ide ale musi akceptovat hostitelove poziadavky, pretoze platia a nechcu platit za cudzieho cloveka.ak nevhce ist bez partnerky nech brat nejde. Inak v nasej rodine sa pozyvaju len slobodny bez deti ak maju rodinu nech pridu na sobas ale nie na hostinu. Dnesne svadobne menu byva drahe tak treba respektovat toho kto to plati. Nech jej ponukne ze jedlo pre frajerku zaplati.
podla mna je to trapne. My sme pozyvali aj kamaratov, a vsetkych s partnerkami. Aj ked sme sa nepoznali, ale vedela som ze spolu sa zabavia vyborne. Naklady na svadbu nam stupli to ano, ale co uz? Svadba je len raz v zivote! A pride mi take hlupe, povedat niekomu ze prid ale bez partnera/partnerky... mna keby niekto pozval, bez partnera, asi by som povedala ze pridem jedine s nim ked spolu zijeme. Teraz sme manzelia, uz nas volaju spolu. Ale jednoducho niektori spolu ziju len tak bez svadby, a aj tak je ich vztah vazny... Na mieste tvojho brata by som zavolala a slusne povedala ze ich vztah je vazny, ze spolu ziju takmer ako manzelia a chceli by ist spolu(ak ide o peniaze, moze navrhnut ze si za nu tolko zaplati) 🙂 Ja som
napr aj svoje kamaratky volala s partnermi. Ako som pisala svadba je len raz za zivot, a nechceli sme aby nam niekto vycital ze mna ste nepozvali, a tak.
je to zvlastne ale trochu to chapem u nas v rodine sa pozyvaju len slobodny ja som mala najvacsiu svadbu lebo kazdy z tych slobodnych mal partnera a ja som sa bala aby sa po par hodinach nezdvihli a neodisli za nimi ako som to spravila kedysi ja
preto celkom chapem ze mozu aj nepozvat partnerov ja som miesto 10 bratrancov a sesternic mala razom 20 a to su nemale peniaze
dalsia vec je ze oni sice nie su zosobaseny ale oficialne su zivotny partneri tiez sa mi nepaci ked mna na svadbu nepozyvaju lebo som vydata a sesternica co ma dieta a partnera nie je vydata tak automaticky na svadbu ide
ak mu to ale naozaj vadi nech sa s nimi porozprava a pripadne si ucast partnerky zaplati
bola som pozvana na svadbu spoluziacky z vysokej skoly s tym, ze zeny pozyva bez partnerov v pripade, ze samozrejme uz nie su manzelia...ak su len "frajeri" tak baba ide sama....kedze s mojim sa budem brat az toho roku a svadba bola minuly rok, tak som sla sama 🙂 on s tym problem nemal, ani ja, kamoska nerobila velku svadbu a kedze moj priatel a ona sa nepoznaju, podstatne pre nu bolo, aby som na svadbe bola ja a tak aj bolo 🙂 nikto sa neurazil a nikomu to nevadilo 😉
Ak su aj ostatni bratranci a sesternice bez partnerov, tak by som sla. Ja ich mam 15, niektori zenati, vydate, s detmi, pozvala som slobodnu sesternicu a bratranca, lebo som si s nimi najviac rozumela. A ano, svadba je draha zalezitost. A ani keby si niekto ucast zaplatil, velakrat su kapacitne problemy a to peniaze nevyriesia. Takze ziadne zduvanie a hor sa veselit.
ja by som na jeho mieste nesla ... pride mi to trapne 😒 neviem si predstavit , ze by ma niekto pozval na svadbu ale bez priatela 😕 Sla by som len s priatelom do kostola , zablahozelat a odniesla by som dar . No na druhej strane je to jeho rozhodnutie co urobi 🙂
Svadbu sme mali v sobotu,manzelovho brata som spoznala az na svadbe aj jeho priatelku lebo on pracuje v zahranici a ked som u nich bola nebol nikdy doma,sicee raz bol doma ale nemal potrebu ma spoznat tak ani ja jeho,lebo z manzelom nemaju moc dobri vztah medzi sebou.A manzelovu sestru som poznala ale jej priatela nie a v pohode sme sa zoznamili na svadbe.
Tým,že už o nej vie,no povedala,že ju nepozná,jasne dala najavo,že ju nemieni pozvať. Ak podľahne tlaku rodiny,aby ju pozvala,dá jej to podľa mňa vyzrat aj na svadbe,aj po. Osobne byť bratom, povedala by som jej,že sa mu nezdá správne ísť bez partnerky,tak že prídu na obrad a potom sa môžu zastaviť napr. O desiatej na chvíľu aj s partnerkou.
Možno má svadobný pár tesný rozpočet a zostihluju počet hostí,ako sa len dá. To nemusí byť nič osobné.
Z mojho pohladu je neslusne, ak sa o niekom vie, ze ma dlhsiu dobu partnera (myslim, ze 1,5 roka je pomerne dlha doba) pozvat ho na svadbu bez partneta. Ked chcu usetrit, nech pozyvaju len najblizsich a bratrancov, sesternice vynechaju (alebo pozvu len sobodnych).
ahoj .ked tvoja sestrernica nechce pozvat bratovu frajerku, tak ju nepozve. ...je to jej svadba.
Toto nepochopím,že pozývajú sa iba slobodní, keď je ženatý,tam už bude,to čo je za sprostost?tak napríklad,ja pôjdem sesternici na svadbu,o rok na to sa budem vydávať ja a nepozvem ju,lebo už je vvydatá?!Pekná kravina,práve že,podľa mňa manželstvo je viac ako keď niekto s niekým chodí.
a k otazke,ja by som sla,tak pôjde bez frajerky,veď nemusia byť všade spolu.
to je dobra kravina aby isiel bez frajerky ,,,,ved nie su male deti, kto sa budu hrat na piesku a ty tu nebudes atd .....detinske..... s kym sa bude ten chalan bavit na tej svadbe???? to bude sa mu nevesta v kuse venovat ????? ......nam na svadbe boli prinajmensom 6 ludi kto som tam videla prvykrat ...... kedze to boli partnerky manzelovych kolegov, bratranec si taktiez priviedol kamaradku ako partnerku kedze nemal frajerku, a a nebude predsa sediet dospely chlap sam pri stole alebo, sam tancovat atd ......a vsetko prebehlo v poriadku, ved su partneri .....dalsi priklad....moj brat bol pred mesiacom hlavny druzba na svadbe paru, ktory pred tym absolutne nepoznal......preto, lebo isiel ako parnik hlavnej druzicke a oni su kamarati ...... nevesta so zenichom tusim tyzden pred tym robili nejake posedenie doma, mensiu grill party kde bolo par znamych a rodina prave takychto ludi co sa nepoznali, aby sa spoznali.....kategoricky povedat, ze neber ju ..... hmm......je to jej svadba a samozrejme ma pravo si povedat kto tam bude a kto nie..... no myslim ze 1,5 roka nie je uz kratkodoba zalezitost....pide mi to skutocne neslusne
podla mna je na svadbe vzdy lepsia zabava, ked su tam ludia aj s partnermi. my sme tiez velka rodina a nepozyvaju sa vsetci bratranci a sesternice (to by bolo treba rezervovat stadion pomaly), ale kto sa pozve, tak sa pozve aj s partnerom a uz je na nom, nech prehodnoti, aky je to vazny vztah a ci chce partnera prezentovat pred rodinou alebo dojde radsej sam.
Ja by som urcite bez partnera nesla ,ci ho poznaju alebo nie to je jedno ,vsak ho spoznaju na svadbe.... 😉
A ako je to s ostatnými bratrancami a sesternicami? Ja si neviem predstaviť, že by som tých mojich nezavolala aj s partnermi, ale zasa my sa aj viackrát do roka stretávame všetci a tých partnerov poznám. Ale ak sa vaša sesternica rozhodla, že všetkých vás pozve bez partnerov, mal by to brat rešpektovať.
A potom ak spolu bývajú v jednom byte už rok a pol (bývajú sami, alebo sú spolubývajúci, ktorí sa dali dokopy?) a tvoja sesternica ju nepozná, asi sa veľmi ako rodina nestretávate a pravdepodobne ani tvoj brat s ňou nie je veľmi v kontakte a nemajú dobrý vzťah medzi sebou. Najmä, ak uvažuje nad tým, že či jej pôjde na svadbu alebo nie - osobne, ja mám taký vzťah so všetkými, že ja som sa na každú svadbu tešila bez ohľadu na to, či by som šla sama alebo nie (a to sme naozaj veľká rodina).
Asi takto. My sme s priatelom spolu skoro 10 rokov,mame spolu dceru. Bude sa mu zenit bratranec,jeho pozvali a mna nie.
Ahoj, ak to že bez priateľky plati aj pre ostatných tak nech tam ide... Horšie je ak tvoja nevlastna neter pozve vsetkych a my s priatelom sme museli ísť sami a kedže sun je diabetik tak sme si to neužili, kedže sme mu stále volali... Mňa to vtedy strašne mrzelo že ostatní áno a my bez a to sme spolu už 9 rokov...
Ja by som bez frajerky nešla. Sú spolu, bývajú spolu, tzn. že tvoria pár. U nás sa pozýva vždy pár. Jedine ak niekto žije sám, tak sa pozýva zase niekto k nemu.
podľa mňa, ho vôbec nemala pozývať, načo ... je to divné, ak viem o niekom, že má partnerku a aj tak ho pozvem, že nech príde bez nej ... okrem iného, práve takáto svadba je príležitosť, aby sme predstavili partnerov aj vzdialenejšej rodine, lebo predpokladám, že to už asi "frajerka" nebude, keď s ňou rok a pol býva ...
a načo to riešiš ty? to je na tvojom bratovi. Či nemáš kvôli čomu založiť otázku, tak si si našla niečo úplne zbytočné a nepodstatné?