v 90tych rokoch odislo vela zien zo Slovenska do Usa starat sa o dochodcov, tak ako teraz chodia do Rakuska..ale to je ina pesnicka
TIE, ktore ste tam babku alebo mamu alebo znamu mali, viete ako to hodnotia teraz, po case?
ja mam v rodine dve take no a ako skusenost to hodnotia narocnu ale prinosnu, na ukor toho ze nevidrli vnucata vyrastat no a tie Peniaze co tam zarobili a malo ich nebolo NEPRINIESLI NIC DOBRE. Toto ma zaujima ci exisuje rodina kde taka zahranicna praca priniesla nieco pozitivne. Ja vsade vidim iba rozhadane rodiny kvoli tymto peniazom. A velmi ma to mrzi lebo sme o staru mamu prisli pocas detstva na skoro 10 rokov a vztahy su hrozne.
No a skreslene vid
Ja nepoznám babky, e mladé ženy, čo išli opatrovať do Rakúska,aby si zarobili. Sesternica takto chodila, aby mohla dcéru podporovať v štúdiu na VS, ale jej mladší syn to zle znášal, tak dlho nechodila. Moje spolužiačky (sestričky) tiež mnohé chodili, aby sa mali lepšie, alebo aspoň dobre.
Niektoré sa rozviedli, manžel si našiel doma inú, druhé zas majú manželov tam, a nevrátili sa...potom mám kamarátku čo jej manžel chodí ma týždňovky a dávajú to v pohode.
Takže je to veľmi, ale veľmi individuálne, ako sa to vyvinie alebo skončí.
Tak známy si zabezpečili rodinné domy, ale majú ešte aj hypo, takže im to pomohlo akurát tak z časti.
Ja sama som vonku, ale s celou rodinou, teda manžel a deti.