Poznačil vás rozvod rodičov?

13. sep 2023

Často tu čítam, ako sa nejaký pár odlúči a niektoré im tam píšu, že deti to poznačí na celý život, niekedy to dokonca zachádza až k tvrdeniam, že z toho budú mať traumu a podobne. Moji rodičia sa rozviedli keď som mala 5-6 rokov, nemám pocit, že by ma to v živote nejako ovplyvnilo. Poznačil vás rozchod rodičov?

ariannazara
13. sep 2023

Môjho muža nie ;)

minenkak
13. sep 2023

Mňa skôr poznačilo ,že sú spolu,od asi trinástich som mamu prehováral nech sa rozvedie a robím to stále , minimálne raz do mesiaca

rebrambora
13. sep 2023

Mna poznacil skôr nerozvod rodicov. Vecne hadky, ticha domacnost ci napatie.

evamea
13. sep 2023

Nepoznačil. Ani sestru. Sme s tým okej, horšie by bolo, keby sa nerozvedú.

colsami
13. sep 2023

Ano poznam osobne 2 mne velmi blizkych ludi, ktorych veru rozvod rodicov a veci s tym spojene poznacili na cely zivot, aj ked su to uz dospeli a vyrovnani ludia.
Takze ja naopak nemam rada tvrdenia ze "na deti to nema vplyv". Lebo vidim, ze ma.

anjelicek26
13. sep 2023

Nemyslim, ze nejako poznacil....vsetky tri sme vydate v dlhorocnych 10+ rocnych vztahoch...

777januska777
13. sep 2023

Poznačil. Hlavne v puberte a po puberte. Neverila som mužom a považovala som ich za zbytočných a tiež som chcela byť mužom (taky miš maš). Potom som spoznala svojho manžela a on mi ukázal mužské vlastnosti a aké su dôležité. Plus som sa veľmi bála vydať, lebo som neverila na šťastné manželstvo (lenže to je aj nešťastným manzelstvami okolo). Ale tak aj hádky a nestastne manželstvo vie veľmi poznacit.

ivangeline
13. sep 2023

Urcite poznacil. Rozvod je pre nieco. Nieco ma poznacilo pred rozvodom a nieco po nom. :D Neustale konflikty a rozvratena rodina. Po rozvode no money,no daddy.. aj ked siel okolo,ani sa nepozdravil.

magic08
13. sep 2023

Deti nepoznaci samotny rozvod, je to len papier o ukonceni manzelstva... deti poznacia nezhody pred rozvodom a nezhody, prieky a nenavist po rozvode... ak by si toto vsetci uvedomili, nebolo by tolko ovplyvnenych deti rozvodom

viky173
13. sep 2023

ja si velmi negativne pamatam prave obdobie, ked boli spolu, neustale hadky, napatie, krik... ked prisiel rozvod a zacali byvat oddelene, velmi ma to potesilo a nevedela som sa toho pokoja doma nabazit

kitycat
13. sep 2023

Tiez ma to nepoznacilo. Nechapem co niektore riesia.. mala som 4

maranta_leuconeura
13. sep 2023

Poznacilo ma, ze rozvodom sa nic nezmenilo, teda stale hadky, osocovanie, kydanie jeden na druheho a to aj po 20 rokoch 😡 nevedia prehryznut svoje ego. Rozvod ma sluzit na to aby sa ludia od seba odputali, nechali minulost za sebou a zacali nove zivoty.

jaja391112
13. sep 2023

Moji rodicia sa rozviedli, keď som bola bábätko. V puberte mi chýbalo, že nemám kompletnú rodinu a myslím si ze mi aj chýbal taky ten príklad klasickej rodiny. Ale nemám pocit, žeby ma to poznačilo. Dnes mam vlastnú rodinu a úplne bežne fungujeme 🙂

gta5man
13. sep 2023

Nie. Nijako.

stanulienkat
13. sep 2023

Nie. Myslim, ze by bolo horsie, keby zostali spolu. Nemam rada kecy o kompletnej rodine za kazdu cenu a o tom, ako budu deti trpiet, mat traumu, nebudu mat vzor..bla bla bla. Castejsie traumy maju deti rodicov, ktori zotrvavaju v nefunkcnom vztahu plnom hadok, bitiek, osocovani, nelasky....
Skor tie deti maju nespravne vzory.

vilma7
13. sep 2023

Mňa poznačilo to, že sa mama nechcela rozviesť, takže ak je na to pádny dôvod, tak sa rozveď.

gta5man
13. sep 2023

Záleží aký je ten rozvod. Lebo viaceri spomenuli že práve to bol problém že sa nerozviedli. U našich nebolo nič také že alkohol, hranie, násilie, len proste vyprchala láska, mali rozdielne názory, tak sa dohodli že to ďalej nemá význam a rozviedli sa. Pekne dohodou bez naťahovačiek atď. A my so súrodencami sme sa zhodli že každého jeho vec čo robí. Keď im to tak vyhovuje, tak budiž. Život ide ďalej.

janagem
14. sep 2023

Áno aj nie. Mama sa rozviedla lebo otec ju fyzicky týral. Po rozvode chvíľu trvalo pochopiť aj nám deťom,že jeho správanie - bitky a vyhrážky k máme a k nám neboli normálne. Viac sa ma asi ale dotkol ten "nefér" fakt, že otcova druhá manželkaa úplne super život a správa sa k nej oveľa lepšie. Plus to, že ona a jej deti sú klon nás - rovnaké deti/ rovnaký vek/ rovnaké pohlavia. Takísto fakt že odkedy a otec oženil nemal o nás vôbec žiadny záujem takže som ho uz 18+ rokov nevidela.

Takze áno rozvod poznačil, lebo napríklad aj v dnesnej dobe sa odmietam vydávať - a ich vzťah/svadba/rozvod je jeden z dôvodov.

1tina597
Autor odpoveď zmazal
Zobraz