Požičanie peňazí od bývalého

18. sep 2022

Byvaly priatel,s ktorym mam dceru si berie hypoteku,kedze mam momentalne financne problemy,poziadala som ho ci mi pozicia 500 e,on povedal ano s tym,ze nu budem vracat mesacne po 100 e...vyzivne mi riadne neplati,chcela som ci by mi to nedal s tym,ze bude mat predplatene alimenty,on nesuhlasi,vraj mi to iba pozicia..aky mate na to nazor?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dzina007
18. sep 2022

Hlavne nesprav nic take ze on ti 500 posle na ucet a ty mu po 100 budes platit na ruku. Lebo on bude mat doklad ze ti poslal peniaze a ty nie ze to bila len pozicka ktoru vracias.
Ale ja by sim teda si tiez od ex nepoziciavala.

janka1011
18. sep 2022

Nič od neho nepožičiavať, neplatenie výživného nahlásiť a riešiť to súdnou cestou. Nič iné by som s ním neriešila, len sa dostaneš do problémov.

hipuska
18. sep 2022

Výživné máte ako stanovené? Súdom? Kolko ti dlží?

viestta
18. sep 2022

Žiadne požičiavanie. Nech doplatí alimenty, čo ti dlží. Keď nezaplatí, riešiť vymáhanie dlhu. Keď bude mať exekúciu na alimenty s hypotékou sa môže rozlúčiť.

h2
18. sep 2022

Nech ti vyplatí alimenty a nebudeš si potrebovať požičiavať.

cacianka
18. sep 2022

Úplne seriózne a natvrdo rieš výživné na dieťa, sú to € pre jeho potreby ! Nie pre rozmary biootca.
Pôžičku zneužije proti tebe, žiadne predplatné .
Neviem či to máš sumu stanovenú súdom, alebo iba ústne dohodnuté, takže tu máš potenciál riesenia. Povedz mu že hypo nedostane, ak bude mať dlžoby na výživnom.

martinka13
18. sep 2022

Nic si od neho nepoziciavaj a výživné rieš súdom.

zuzana9393
18. sep 2022

On ma platit a neplati, ty by si mala splacat.... Inspiruj sa nim.

autor
18. sep 2022

@hipuska on robi tak ze jeden mesiac da druhy nie

marca12
18. sep 2022

No a? Aj tak mozes ziadat vymahanie exekutorom aspon ho naucis poriadne platit. Nic si od neho nepozicoavaj je to vychcany had. Na pravidelne platenie vyzivneho nema,ale velkoryso pozicat ti uz moze? To je co za blbost

autor
18. sep 2022

@marca12 on na vyzivne ma on to nechce platit

marca12
18. sep 2022

Jednoznacne hned zajtra smer exekutor

babalenka
18. sep 2022

V žiadnom prípade si od neho nepoziciavat a nahlasit ho ,aby platil výživné .A ak budeš taká blbá a požičiaš si od neho tak vracaj z účtu na účet aby si mala doklad o Tom.A podľa mňa dačo plánuje keď ti to nechce nechať na alimenty.Aby si ešte neplatila z toho jemu úroky

sense
18. sep 2022

Takže ak na výživné určené a neplatí smer exekútor, a požičiavať by dom si od ex ne požičala. A ak si od niekoho pozicas, treba to dat na papier a nikdy nevracia do ruky bez potvrdenia, najlepšie na účet
A do správy napísať splátka.
Ak jeden mesiac pracuje a druhy nie ťažko mu dajú hypo

autor
18. sep 2022

@sense on pracuje stale a hypo uz ma schvalenu

sense
18. sep 2022

Tak nech platí aj riadne výživné a nemusíš si poziciavat

viestta
18. sep 2022

Nič si od neho nepoziciavaj, neber od neho peniaze ako "výživné dopredu". Nech splatí dlžné výživné, hneď ti bude menej peňazí chýbať a keď ti ešte bude treba pozicaj si od svojej rodiny.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
18. sep 2022

Prepáč, ale ty si na hlavu padnutá alebo čo??
Tak on tvojmu dieťaťu dlhuje výživné, ty aj preto nevychádzaš s financiami, a miesto toho, aby si ho riešila exekútorom, tak si chceš od neho požičať a splácať???
Prosím ťa napíš, že som to len zle pochopila, lebo ja normálne neverím, že takto niekto uvažuje…
A výživné máš dúfam stanovené normálne súdom, nie len tak, že ste sa dohodli medzi dverami…ak nie, tak zajtra to rieš.

lienka.7
18. sep 2022

@elizabet173 lebo chce byt s nim "za dobre" keby daco. Ale s vychcanou špinou sa za dobre byt neda...
@autorka okamzite smer exekútor a neopvaz si nic od neho požičiavať. Ako nechcem ti napísať ze ci si normálna, ale musím, prepac, vopred sa za to ospravedlňujem. Vsak ta odr.... jak toto. On ti na ucet posle 500€, a ty mu to budeš vracať. Este si nebodaj vymysli ze to bolo vyzivne a ty si mu to vrátila Namiesto!!! Namiesto toho nech ti riadne zaplati vyzivne a nemusis si požičiavať. Ked tak si pozicaj od rodiny, mamy, otca, sestry... od hnusnej špiny co nevie ani na vlastné dieťa platiť by som si nepozerala ani cent!
Btw, len tak mimo tvojej otázky, načo potrebuješ 500€? Vsak to je kopec peňazí...

janynkaaa
18. sep 2022

Viete čo samé si za to môžete ....čo si ho už dávno mala ísť nahlásiť tak nič a ešte si chces od chrapuna požičiat....nemám slov....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hipuska
18. sep 2022

No veď ale stále si nenapisala akú sumu ti dlží. By som si pozrela, kolko prachov ti dlží, toľko si od neho "požičala" a peniaze späť by už nevidel. plus riešila exekútora.
Ísť za exekútorom je úplne jednoduché. Napíšeš si sumy a on už všetko rieši za teba. Ty nemusíš urobiť už nič. Ja som platila kolok 20€ ale tie potom musel zaplatiť ex a sa mi vrátili

nurielka
18. sep 2022

Prečo ho nenahlásis? Tak tebe platí kedy sa mu zachce, alebo nechce a potom sa mu doprosujes o požičanie vlastne tvojich peňazí? Exekútor žena.

autor
18. sep 2022

@sissy27 ano mame ho stanovene sudom