Požičané peniaze

8. aug 2024

Prosím o radu. Za mojím manželom bol pred pár rokmi jeho brat s prosbou, aby požičal peniaze švagrininmu bratovi. Manžel veľmi nechcel, ale jeho brat ho presvedčil. Peniaze požičal, no jej brat potom utiekol do Anglicka a nebolo o ňom ani slychu. Nikto sa s ním nedokázal skontaktovať. Toto leto však začali z Anglicka chodiť balíky typu. Elektrické autíčko, telelefóny, elektrické kolobežky a podobne. Opýtala som sa švagrinej od koho to je a povedala, že od neho. Povedala mi, že ona s ním kontakt stále nemá. (Veľmi tomu neverím), ale jej mama vraj už áno. So švagrovcami máme normálny vzťah, tak neviem ako reagovať. Situácia sa zmenila a tie peniaze by nám teraz extrémne pomohli. Čo robiť? Ozvať sa? Manžel im to spomínal minulý rok a nič. Ide o sumu 2000€

ukgirls
8. aug 2024

ma dokaz o pozicani? jedine sudne ale kedze nezije na sk bolo by to na dlho a s nejasnym oncom .. konctak musia mat kedze na balik sa pise spiatocna adresa .. takze so svagrovcami az tak skvely vztah nemate ak vam klamu a za druhe kedze oni presviedcali o pozicani,malo by im zalezat aby to vratil... kazdopadne na tie peniaze podla mna mozete zabudnut

alieta
8. aug 2024

Tak v prvom rade naozaj nepochopim, preco tvoj muz poziciaval peniaze cudziemu cloveku. Ak mu chcela svagrina s bratom pomoct, mali to urobit sami. A ked uz ste takto dopadli, tak na mieste svagrinej, by som tu dlzobu vyplatila za neho. A ked chodia z anglicka, elektricke kolobezky, tak Vam ju mala dat ako kompenzaciu. Ale zrejme svagrinu to netrapi, vsak nie su to jej peniaze.. premna pekne vychcana svagrina.

autor
8. aug 2024

@alieta môj muž zarábal vtedy nadštandartne. Všetci to vedeli.

pribinak
8. aug 2024

Tvoj muž pochybil a teraz zo len berte ako ponaučenie do budúcna
Dúfam že máte aspoň nejakú zmluvu medzi sebou nacarbanu
Ak nie, tak velka smola

Išla by som za jeho mamu: Pani Kovacova, Martinovi dme požičali 2000 eur, pomohli dme mu viac aj keď sme pre neho cudzí ľudia, , teraz mame vážnu situáciu a potrebovali by sme nutne tie financie spat
Nemáme na neho kontakt keďže je v zahraničí, vieme, že vy máte. Chceme vás poprosiť o telefón na Martina

Švagriná vás pekne oje….

daom
8. aug 2024

Určite by som sa ozvala. To ani jednému nie je trápne, že oni vás vlastne presvedčili, aby ste mu požičali a teraz co? Neriesime? Už by som u nich sedela a normálne otvorene by som sa s nimi porozprávala. Čakať, že vám to vráti, zjavne nestačí, keďže doteraz nemal žiadnu snahu...

autor
8. aug 2024

@pribinak nemáme žiadne potvrdenie. Vtedy sme ešte neboli spolu, takže by to nemala byť teoreticky moja starosť. Manžel má v pláne to vytiahnuť na oslave narodením synovca. Nebude to cez? Tam budú totiž všetci. Švagriná, jeho brat, aj babka, ktorá má vraj na dlžníka kontakt.

jaond19
8. aug 2024

Tie elektricke veci chodia komu? Svagrinej ? Vsak nech to predá a vrati vam peniaze aspon po splatkach, urcite to pred vsetkymi nejak zacnite preberat.

januska12323
8. aug 2024

Na oslave určite nie to má trpieť ešte aj dieťa? Muž má zavolať, napísať tomu komu požičal a pýtať nazad.

pribinak
8. aug 2024

Rieist to na oslave je trápne, to by som nerobila.

autor
8. aug 2024

@jaond19 áno. To chodí k nim domov. Vidíme sa takmer denne, tak mi ešte aj vždy oznámi aký balík je na ceste. Včera som sa pýtala, kedy staršiemu kupujú telefón, kedže svoj rozbil, tak povedala, že príde z Anglicka. Že dúfa, že to stihne do začiatku školského roka. A to už ma teda trocha rozhodilo. 😳

maminkadeticiek
8. aug 2024

A co teraz chcete robit?Je to slovo proti slovu.Este ma napada keby mu napisal mail tvoj muz a on by odpisal tak, ze bude priznavat,ze tie peniaze naozaj pozicabe mal,skratka nejaky dokaz.Ale aj to by chcelo asi pravnicku pomoc.Proste ste uribili chybu.Lebo takto chces robit co?Apelovat na jeho svedomie ked to doteraz nevratil??

maminkadeticiek
8. aug 2024

@jaond19 No urcite a preco by to robila preboha??Co s tym svagrina ma?Jej nepozicali peniaze.Ona neutiekla do Anglicka.Ako odtial potial.

1andrea111
8. aug 2024

Otvorila by som to na oslave. Aké sú to

martinkatinka
8. aug 2024

Riesit to musi tvoj muz, oni boli svedkami pozicky. Ak maju charakter, pomozu vyriesit.

pribinak
8. aug 2024

@maminkadeticiek švagriná má s tým spoločne viac než dosť

1andrea111
8. aug 2024

vlastne vzťahy keď sa všetci tvárite že je všetko ok a pritom vôbec nie je. Im je to jedno a vy trpíte. A istým spôsobom zato môžu. Máte falošné vzťahy.

autor
8. aug 2024

@januska12323 On to nemá v pláne riešiť pred deťmi. Bude to grilovačka, takže deti budú na dvore a my pri stole. Myslím, že sú rozumní ľudia. Nemyslím, že tam vzniknú konflikty. Oni sa nikdy nehádali.

maminkadeticiek
8. aug 2024

@pribinak Moralne mozno.Ved ona o tom teoreticky mozno ani nevie!Nikde som sa nedocitala zeby o tom vedela.No a z pravneho hladiska kedze neexistuje ani zmienka o tom kto komu koljo penazi dal s tym uz vonkoncom nema nic.Urobili kravinu ze niekomu dali na ruku potichu peniaze.Nie su prvi.

pribinak
8. aug 2024

@maminkadeticiek urobili a poriadnu a zrejme tie prachy tak ľahko neuvidia, ale nechce sa mi veriť, že o tom nevie
A ak o tom nevie tak je najvyšší čas aby to vedela

autor
8. aug 2024

@maminkadeticiek ona o tom teda vie veľmi dobre, lebo ona poslala manžela s prosbou k môjmu mužovi. Ale asi nevedela, že jej brat hneď potom utečie do Anglicka.

autor
8. aug 2024

@pribinak Od nich žiadne peniaze nechceme.Takisto majú rodinu, nemajú peňazí nazvyš. Len chcem, aby to riešili, kedže to išlo cez ich prosbu.

pribinak
8. aug 2024

No však samozrjeme

maminkadeticiek
8. aug 2024

Rozumiem.

maminkadeticiek
8. aug 2024

Aj tak je podla mna nevhodne toto riesit pred celou rodinou na oslave.Preco sa jej neohlasite a nerieaite to a nou zatial v sukromi?Preco hned teatro pred celou rodinou?

mircalla
8. aug 2024

Ked tak, treba to riesit v sukromi so svagrinou. Ale tie peniaze uz aj tak neuvidite

A preco to tvoj muz doreraz neriesil?

kylie1983
8. aug 2024

Ked budes so švagrinou, nech muž povie: počuj, daj mi číslo na brata, potrebujeme súrne peniazky naspäť. Dik 🙂 To ste ale mali urobiť hneď ako si zistila ze su v kontskte a chodia balíky.

patus_2
8. aug 2024

Vidíte sa takmer denne, ale aj tak to potrebuješ vytiahnuť na oslave dieťaťa? Určite to spolu preberte, len fakt to nerobte na tej oslave. A oni sa tvária, že je všetko v poriadku?

alieta
8. aug 2024

Autorka to ze muz zarabal nadstandatne znamena, ze ma poziciavat cudzim ludom? Oni presvedcili na pozicku, tak aj oni su zodpovedni. Nech vratia peniaze oni Vam a narokuju si to od typka v anglicku .. vsak je to svagrinin bratcek

autor
8. aug 2024

@maminkadeticiek nejde ani to to divadlo pred rodinou. Len o to, že tam budeme osobne s jeho mamou, ktorá má na neho kontakt. Jasne, ze to nebude riešiť pred všetkými s mikrofónom. Len s nimi troma. Je najmenej zavolat si niekoho bokom.

sashka22
8. aug 2024

Ja by som aj medzi rečou spomenula, že sa na neho nehnevate a ste radi, keď sa mu darí, prípadne môže kedykoľvek prísť aj ku vám na návštevu. Tomu chalanovi je to asi až príliš blbé, keď vie, že vám ešte nevrátil a môže si domýšľať, že ho preklinate