Čaute baby, som tu už s vami dlho ale musela som si spraviť novy nick lebo veľa známich ma tu pozná a viete ako to na dedine chodí....
Potrebujem od vás radu, ale poďme po poriadku....
Som maminou dvoch maličkých princezien, som doma na materskej `dovolenke`. Som tri roky vydatá a mám manžela a skoro 10 rokov starsieho. A tu je problem!!!! Zacal so mnou opovrhovat. Moje slovo nema ziaden vyznam ze ja nic neviem a mam byt ticho. Do nicoho sa nemam starat a do vsetkeho ma vraj nic!
Priklad: Ja netusim kolko penazi mame do konca mesiaca lebo on chodi do roboty a to su jeho peniaze a mna do toho nic. Vraj na co on chce na to peniaze ma. Super! A co je horsie tak este aj moj rodicak chodi na jeho ucet lebo vtedy tvrdil ze na co nam budu dva ucty dokonca aj moja vyplata chodila na jeho ucet, ale vtedy vzdy isiel a vybral mi celu moju vyplatu a dal mi ju. A teraz? Ked potrebujem nieco z obchodu tak musim od neho zobrat a dokonca mu povedat co idem kupit a da mi presne len tolko kolko budem potrebovat plus minus €. Casto ked on je v praci a neocakavane musim s detmi k lekarke tak si musim ist k mame vypytat, pozicat peniaze. Jeho odpoved na toto ved ma ti kdo pozicat ja jej to potom vratim.
Dalsia vec byt je JEHO, bral si nanho hypoteku este za slobodna. A tak sa aj sprava! Ked treba nieco opravit, ziarovku vymenit tak mi na to povie ze on to spravi kedy on bude chciet je to jeho byt a mna do toho nic!!!!
Jeho oblubena veta pouzivana niekolko krat denne JAA SI BUDEM ROBIT CO JA CHCEM A KEDY CHCEM A TEBA DO TOHO NIC. JA MAM BYT A TY MAS CO? JA SOM STARSI A CO SI TY PREZILA? Jak keby neviem co prezil, nic zvlastne.
Baby co mam robit? Ako s tohoto bludneho kruhu von?
PS: teraz bude mat narodeniny jeho kladena otazka kazdy den je co mi kupis? A za co by som mu mala nieco kupit ked peniaze nemam lebo mi nic nedava? A inac aj tak neviem ci mu chcem nieco kupit.
@mammi11 zalozte si svoj ucet v mbank, nie su tam ziadne poplatky a dajte si rodicovsky posielat na svoj ucet, aby ste mali aspon na toho lekara a veci pre deti. a s muzom sa porozpravajte, ze toto nieje manzelstvo. vy ste jeho sluzka, otrokyna. mozete robit, len co vam on dovoli a to neni predsa normalne. manzelia musia byt rovnocenny partneri, mat rovnake prava a povinnosti. vy sa starate o jeho deti, tak on sa ma financne starat o vase spolocne blaho. a pokial sa to nezmeni, tak si neznicte zivot tym, ze budete zit s takym sebcom.
@mammi11 nie som zástanca rozvodov,ale tu............no neviem,veľmi by som o tom uvažovala. a ak sa nechceš rozvádzať,máš možnosť požiadať o výživne na seba aj deti počas trvania manželstva,bude povinný ti dávať peniaze a nebudeš mu musieť vysvetľovať,na čo ich potrebuješ.no a čo sa týka darčeka,nekúpila by som mu nič,dala by som mu krabičku a v nej lístok:miláčik,kedže ja nič nemám,nič ti ani nemôžem dať.cmuk a rodičovský si daj posielať na svoj účet,sú banky,kde nie sú poplatky,resp. minimálne Mbak,Zuno..............porovnaj si a budeš mať aspoň niečo,rovnako aj rodinné,teda ak sú na teba,ak na neho,tak to už je horšie
Inak neviem, ale ja mam vzdy pocit, ze ked je vecsi vekovy rozdiel medzi partnermi, tak ten starsi toho druheho neberie ako seberovneho, ale ako svoje dieta. Len si to vsimni. Dava ti vreckove, o nicom nerozhodujete spolu,lebo on je starsi (teda otec). Prve, co by som urobila, by som zasla do banky, urobila si vlastny ucet a ten isla nahlasit na urad, nech ti tvoje peniaze posielaju tam. a po druhe by som mu povedala, ze mu nic nekupis lebo su to JEHO narodeniny a teba do toho nic 🙂 drzim palce.
@lalinko2010 nie takto sa sprava asi rok ☹
mu povedz na rovinu že ako mu mozes niečo kupiť ked nemas peniaze ....a preco nezmeniš na socialke či kto to posiela rodicovsky prispevok, aby ti peniaze neposielali na učet, ale si budeš ho vyberat na pošte...jeho do toho nič...tam možes isť sama a aj si to vybaviť...jeho ani ho k tomu nepotrebujes je to na tvoje meno...
@mammi11 Az mnou zimomriavky presli...wau...a toto vsetko ty trpis?dokedy sa toto prosim ta da vydrzat?na co cakas,chod prec ked mas kam...minimalne si polepsis o to,ze budes mat rodicak sama pre seba,absolutne o nic neprides len ziskas..wau,dalej nemam fakt slov 😢
@monicm keby som poziadala o vyzivne tak by som mala od neho peklo to by nemalo vyznam ostavat spolu. Rozvod je riesenie ale ja som nazoru ze je to ta lahsia cesta. Nechela by som rozvod aspon koli detom nie. Starsia ma 2 roky a ta ho ma velmi rada a malickej je to este jedno je malicka.
@mammi11 ty nemusíš o tom vedieť,že sa niečo stalo,možno niečo v práci,možno do neho niekto "hustí"..............je veľa možností.neviem,či si s ním hovorila,za pokus to stojí.toto má príznaky psychického týrania a to sa vždy len zhoršuje.ak si nevieš sama rady,skús vyhľadať pomoc odobrníkov.poradia ti ako postupovať.on sa zrazu nezmení naspäť,aspoň nie sám od seba,musí dostať "kopanec"
Nemal by satak spravat mozno sa doteraz pretvaroval a tezar ked ste na materskej tak sa prejavil, lebo nemate nic. Na rovinu mu to povedzte, ze sa vam to nepaci inak si to mozno ani neuvedomuje. a nema frajerku?
Treba uvažovať reálne. Teraz máš 2 maličké deti a asi by si bez materiálneho zabezpečenia momentálne nevedela fungovať. Vydrž počas materskej, tak do 2 rokov mladšej a postupne si pripravuj pôdu na osamostatnenie sa. Medzičasom sa môže muž unormálniť, čiže je šanca na zlepšenie. Má ti kto pomôcť s malou ak by si išla do práce napr. keď bude mať rok?
@mammi11 dala si diskusii zly nazov. On nie je povysenecky, ale on je ekonomicky tyran a manipulator 🙄 🙄 🙄
Drahemu manzelovi vytlac zakon o tom, ze vsetko, co manzelia zarobia, je ich dvoch, a mas pravo presne na polovicu toho, co zarobi.
Na Tvojom mieste sa poradim aj s niekym z Uradu rodiny, atd, alebo s nejakym pravnikom, ci mediatorom. Aj tu na fore su kocky, pravnicky, ktore by Ti vedeli povedat, co a ako. Aby to nebolo tak, ze rozvod navhrne on a Tebe ostane velke H.
DRzim Ti prsty.
@mammi11 dlho som rozmyšlala ako to sformulovat,ale suhlasim s dievčatami, rozvod je v tomto pripade riešenim. ak sa tak nahle zmenil,tak mu bud preplo,alebo ma niekoho ineho a ty si mu na obtiaž. a za dalsie ja osobne by som to tak spravila,založiť si vlastny učet,presmerovať rodičovsky, zbaliť deti. a ist k rodicom, aspon načas,k narodeninam mu dať ten papier ze dovi dopo. a teraz dôvody. nie len že ty trpiš,a zaslužiš si normalny pokojny zdravy život aj vzťah.ale trpia aj dievčatka. zober si to čo vidia? ako otec nadava mame,ako mama je smutna a nešťastna. postupom času ked si to začnu uvedomovať tak to bude len horšie a v dospelosti budu mať predispoziciu k dvom cestam bud si najdu rovnakleho debila ako ty,lebo iny vzor nepoznaju (budeme dufať že nie horšieho,ktory by ich mlatil) alebo budu same striedať chlapov jedna radosť,lebo nebudu chcieť dopadnmuť ako maminka. niekedy je rozvod fakt riešenie
@namornicka hmmm no pomoct tazko... ako starsiu by prababka zobrala do skolky a zo skolky ak by som bola v robote ale cely den s mladsou doma by nezvladla. Predsa yz ma svoj vek a asi cely den behat s rocnym dietatom by nevedela a moja mama este robi takze ona nie...
Rozvod. Takehoto chmula netrpiet ani o minutu dlhsie. Prepac...
@mammi11 nechces rozvod??? a chces byt nadalej tyranou zenou?? pretoze sorry, ale toto tyranie je, a to ekonomicke. Trosku to zavana aj psychickym nasilim.
ako prve -- zalozit vlastny ucet, zmenit rodinne pridavky -- ak su na neho, tak ziadat aby mu boli ODNATE a priznane tebe -- a na rovinu pani na urade oznam, ze otecko si VSETKY peniaze nechava sam pre seba. Rovnako zmenit cislo uctu, kam chodi rodicovsky prispevok.
ako druhe - navrh na vyzivne na manzelku a na deti - plus zverenie deti do tvojej osobitnej starostlivosti, A na trvrdo, manzel mi nedava ani korunu na lekara, musim sa mu doprosovat o kazdy cent.. ako pardon, to kde sme.
pre info:
deti maju trvaly pobyt nahlaseny u neho? ak ano, tak ich odtial vyhodit nemoze, aj ked je to jeho byt. A rovnako nemoze ani tebe zrusit trvaly pobyt, ak ho tam mas. toto je vynimka v zakone, moze byt vylucnym vlastnikom, ale pokial si manzelka tak ti trvaly pobyt na urade zrusit nesmie. A rovnako tak nesmie spravit ani svojim maloletym detom.
za dalsie -- byt je na hypoteku??? to je SUPEEEEER!!!!!!!!! a myslim to vazne... Ono totiz pocas manzelstva vznika BSM - cize vsetky vase peniaze su spolocne... NO a kedze byt je iba a iba jeho -- vase spolocne peniaze PREUKAZATELNE idu na zhodnocovanie iba JEHO majetku -- takze v pripade rozvodu je POVINNY ti vyplatit cast, ktora sa zo spolocnych penazi dala na jeho vylucny majetok.... Ak o to poziadas - a bola by si blba, ak by si to nespravila. Takze -- VSETKY platby za hypoteku, ktore uhradil po datume sobasa s tebou -- pojdu na polovicu a tuto polovicu mas pravo si narokovat a na sude urcite uspejes. Cize ak plati hypoteku 240 eur mesacne, a ste svoji tie 3 roky, co je 36 mesiacov, na hypoteku ste spolocne zaplatili 8640 eur. Tieto peniaze su vsak spolocne - cize 4320 eur je iba a iba tvojich a on ti ich proste musi vyplatit, ci sa mu to bude pacit alebo nie.
🙂
A co sa tyka rozvodu... ano, problemy su na to aby sa riesili... ale toto nevyriesis, to je v nom... To musis natvrdo, inak budes mat fakt problem. Mozno by som zasla do poradne a skusila to dat dokopy, ak je problem iba a iba vo finaniciach... ael rozsudky o vyzivnom na seba a na deti by som rozhdone chcela... pretoze ak by mu opatovne drblo v bedni ze neda ani korunu ti -- za co pojdes kupovat detom jest??? a tie lieky???
a ked budes mat vyzivne.... tak ta rozvod az tak netlaci. Najma nezabudaj - manzelia maju narok na ROVNAKU zivotnu uroven. A je irelevantne, ze ty nerobis -- ty sa staras o deti a domacnost, cize prispievas ROVNAKO. Ak by ta nemal, ako by mohol zarabat, ked ma male deti o ktore by sa musel starat??? Kto by mu robil taketo podmienky, aby ON mohol zarabat a pracovat????
@mammi11 , @kaktusik007 má úplnú pravdu,vo všetkom,čo ti poradila,možno sa ti zdá radikálne,ale ako si sama napísala,kým si ticho,je všetko ok,akonáhle sa ozveš,je zle a to v manželstve nie je prípustné.si mu rovnocennou partnerkou,hoci nezarábaš peniaze a on sa takto k tebe nesmie správať.takže s tým musíš niečo robiť.a začni od seba.máš dve deti o ktoré sa musíš postarať.
Ach jaaaj baby, moje rozvod je to posledne co by som chcela. Musim si spravit svoj ucet, ale raz uz davnejsie sa vyjadril tak ze ak si spravim ucet, tak si mam platit sama telefon, potraviny pre seba a deti, detom veci, polovicu elektriny, plynu, vody a polku hypoteky za to ze unho byvam. A kde by som to z rodicaku zaplatila?
@mammi11 ked nic neriesis, ste ukazkovy par?? Ste, ale len pre ostatnych, treba byt ukazkovy par pre vas samotnych, pre vase deti.. Poznam jeden par z nasej rodiny, kde ma muz svoju zenu za h.... pred ostatnymi su ukazkovy par, a od nervov, ktore mali zo svojho nezvladnuteho manzelstva, robili zle ludom naokolo(aj nam). Ona zostala zatrpknuta, zavistliva, ziarliva zenska, on pan najdolezitejsi na svete. Myslis, ze su stastni?? Urcite.. Stanov si s tym svojim pravidla, a ked nema zaujem, tak ti radim zit zivot tak, aby si bola spokojna ty a deti. Pokial vidis spokojnost iba tak, ze si s nim, naoko pre ostatnych, tak nemas uctu voci sebe. Vztah dvoch je o nich samotnych, nie o pretvarke, aby sme vyzerali ukazkovo pred ostatnymi.. Musis si priznat, ze to co robi, nie je laska k tebe, on ta len toleruje, predpokladam kvoli detom.
@mammi11 Bože,ked to čítam je mi zle.....mám kamarátku....vydávala sa ako 30-ročná za 40-nika.....tu by som nadviazala na tvoj príspevok,len s tým rozdielom,že má dvoch synov-15 a 13 ročných......15 rokov to tahala s debilom,15 rokov počúvala ....to je jeho,to sú jeho peniaze,jeho dom.....zarazila ma tvoja veta,že nechceš íst lahšou cestou,cestou rozvodu...........tak sa prenesme v príbehu manželstva mojej kamarátky o 15 rokov dopredu......starší syn začal pred 2 rokmi chodit na karate....a je fakt dobrý ....v okresných kolách v karate už známe meno.....pred 3 mesiacmi poslal otca k zemi.....pár dobre mierenými ranami.......za to všetko ako s bratom a mamou pri nom trpeli......ver,že by kamarátka chcela vrátit čas....len skrz deti......je mi luto,ale mysli hlavne na svoje deti,prosím.....
@mammi11 strašne trpíš! si nešťastná, pretože nemáš nič, tak ako ti on hovorí - nemáš byt, nemáš peniaze! je to smutné!
niečo sa muselo zmeniť počas toho roka, keď sa zmenil, ako staré deti máte?
ja by som odišla od neho, k rodičom, nech sa uvedomí. deti ti nezoberie, len to rieš, lebo budeš nešťastná!
@mammi11 vies co ked je to taky fas,lebo to inak nazvat neviem,tak by som isla na neho jeho metódou, ale to by uz nebola cesta spat, pises ze byvas na dedine... parada.... nasla by som si najvacsiu klebetnicu, nasadila utrpny vyraz a isla sa "vyzalovat"
nemame co jest, deti nemaju na lieky... ja ta najvacsia krava zmakne ak pocuje ze deti trpia
moja zlata, mam dost. musi byt hrozne zit v takej dusnej atmosfere. niektori muzi menia spravanie pocas materskej ich manzelky, akoby v ich ociach zena stracala na vaznosti ci ucte, pretoze nepracuje, nezaraba. proste im nedochadza ze byt doma s dietatom je tiez unavne, ze sa neflakaju a cely den neoddychuju. zvycajne vyzaduju full servis - aby bolo navarene, upratane atd, ved zena ma furu casu, je doma. ak ho nedostavaju, beru to ako ukrivdenie - ved on chodi do prace, zivi rodinu, a zena je doma a nestiha? odtial potom prameni aj pocit nadradenosti, ja som zivitel, ona sa flaka. proste im prepne. casto sa to da po manzelkinom nastupe do prace do poriadku. vies, on to berie tak ze ta ma uplne pod kontrolou - ty nemas ani len ten ucet vlastny, toto by som riesila ako prve. zaloz si vlastny ucet, chod na upsvar a nahlas zmenu uctu. muzovi to oznam az ked to vybavis. bude z toho vojna, ale musis to ustat. ak je totalny chrapun, povie ti ze za tie peniaze musis uhradit najom a i tak ti nic neostane, ale aspon si budes mat kam v buducnosti posielat vyplatu. tvoj muz musi vidiet ze dokazes byt samostatna zena, ze ho na vsetko nepotrebujes, ze mas vlastny okruh znamych medzi ktorych on patrit nemusi, ze zazivas veci mimo neho. teraz ta berie ako neplnohodnotneho partnera - si doma, nepracujes, mozno aj ten okruh kamaratiek sa pocas materskej zuzil, si viazana na dieta a nemas tu slobodu ani prostriedky na nejake skraslovanie, kavickovanie, samostatne aktivity. no, hold, zo slobodnej zienky si sa zmenila na matku deti, chlapovi nedochadzaju suvislosti. neviem ake mas stare deti a ci sa mas kam vratit do prace, no zvazovala by som skorsi navrat do prace lebo doma sa zblaznis, atmosfera bude coraz horsia a v konecnom dosledku si to odnesu aj deti, pretoze mamina bude pocas dna nestastna, vecer si rodicia budu neustale nieco vycitat, pripadne vobec nekomunikovat. a urcite by som v buducnosti nedavala vsetky zarobene peniazky na spolocne vydavky, odkladaj si bokom, da ti to pocit ciastocnej slobody, nikdy nevies ako to medzi vami dopadne. neviem ako fungujete, ci niekedy chodis von sama s kamaratkami, ale urcite si obcas zajdi na kavu, dohodni sa s nim ze bude po praci doma s detmi a ty sa zatial stretni s kamoskami - a domov sa neponahlaj aby si dala detom veceru a okupala ich, on to zvladne sam. pripadne zacni behat, byciklovat ci korculovat - zatial co on bude s detmi. jednak okusi starostlivost o deti a jednak nebude mat pocit totalnej kontroly nad tebou. drz sa.
@kaktusik007 napisala si to perfektne len ked to je tazke.
@mammi11 ahoj, budem hnusná asi a nikto nebude so mnou súhlasiť ale : teraz bude mat narodeniny jeho kladena otazka kazdy den je co mi kupis? by som mu podala do rúk - ŹIADOSŤ O ROZVOD a povedala šťastné narodeniny!
On sa správal aj predtým takto? predtým ako sa narodili deti? ak hej, tak sa nešťažuj, vedela si že čo si berieš!