Čoskoro máme stretnutie zo školy, na škole som mala jednu celkom fajn spolužiačku, mala priateľa už v tom čase, stále toho istého. Asi pred rokom ten jej priateľ vypisoval mojej kamarátke, vôbec ju nepozná, len jej začal písať na IG, niečo v zmysle či by sa mohli niekedy stretnúť a podobne. Viem, že v tom čase bol stále s tou mojou spolužiačkou, takže nemali pauzu ani nič podobné. Nechcem sa absolútne starať do v podstate už úplne cudzieho vzťahu, nakoľko už ani s ňou nie som veľmi v kontakte… ale občas keď si pridajú nejakú fotku mi napadne, že keby môj chlap vypisoval iným ženám chcela by som to vedieť. V podstate mi jej je tak trochu ľúto, bola skutočne milá, nezaslúži si byť klamaná. A možno o tom aj vie.. Povedali by ste takúto informáciu? Ja to na 99% nepoviem, príde mi to odveci, hlavne keď ich nepoznám. Ale je to správne rozhodnutie?
V tejto situácii nepovedala.
Daj jej to vediet anonymne.
Túto info si dostala z nejakého dôvodu do povedomia. Je už len na tebe- ako s ňou polozis. Ja verím, že všetko má svoj význam, možno by som to nepovedala až tak priamo, ale naznačila niečo, možno nejakým gestom, keď sa pochváli fotkou priateľa.....
@autorka ja áno, spomenula by som to. Ale to preto, lebo asertivita je základom môjho života. Nedokážem sa postaviť na stranu nepravdy a je to pre mňa totálne neprijateľné.. či už ide o rodinu alebo o priateľov či ľudí, na ktorých mi záleží. Ak by išlo o cudziu ženu, s ktorou nemám absolútne žiadny vzťah, tak priznám, že by ma to aj tak trápilo. Lenže pri cudzej žene nevieš odhadnúť či o tom vie a súhlasí s tým - aj také ženy sú. Ale pri minulostnej kamarátke by som spomenula, že v tom roku a tom mesiaci písal niekomu či mne. To ako ona naloží s touto informáciou by som už nechala na ňu. Buď písal mimo vzťahu alebo počas, to nech posúdi jeho partnerka. Mne by ale nedalo chodiť okolo osoby ak viem, že ju klame jej najbližší.
Je to čisto osobná vec. V žiadnom prípade netvrdím, že by sa takto mali správať aj ostatní, niektorým to možno nepríde správne.
Takže ak tie veci boli roky staré, nehovorila by som o tom - predpokladala by som, že to majú vykomunikované alebo on vzťah začal brať vážne a preto sú spolu celé roky. Ak by to bola pár mesiacov stará informácia, spomenula by som to ale samozrejme by to nebol posledný krok. Ak by daná potrebovala psychickú podporu, bola by som tu pre ňu aj napriek nepriaznivej minulosti, keďže už som sa to rozhodla oznámiť. Treba ale danú aj upokojiť, že to bolo MOŽNO vo fáze kedy sa spoznávali a je normálne spoznávať aj iných.
Nepríde mi správne vložiť človeku chrobáka do hlavy a nechať ho samého. To by mi srdce nedalo a podľa toho sa riadim.
Nepovedala, nevidim na to dovod. Rokmi som sa naucila nemiesat sa do vztahov druhych, bez ohladu na to, ako dobre ich poznam.
Nepovedala. Nevieš podrobnosti. Je to dávna spolužiačka. Blízkej osobe áno, v tomto prípade nie.
Jasne,ze by som to povedala a tym by to z mojej strany skoncilo. Nech uz si to ona vyriesi ako chce. Mne tiez jedna znama povedala,ked moj, vtedy este priatel, sa objavil na zoznamke a som jej bola za to vdacna
Keď som mala 16, písal mi jeden chlapec. Nakoniec som sa dozvedela, že má frajerku ale celkom náhodne. Moja kamarátka bola spolužiačka s jeho frajerkou. Chcela som byť za dobrú, povedala som jej to a ospravedlnila sa jej. Nakoniec som ja bola tá krava a keďže moja sesternica chodila tiež na tu istú školu tak som sa dozvedela, že má majú pravidelne v ústach. 🤣 Ale ja by som to povedala, keby môj muž niečo také robí alebo aj keď sme ešte spolu len chodili, chcela by som to vedieť a bola by som ja zato osobne vďačná
Kebyže to je kamarátka ktorú dobre poznám tak áno,ale spolužiačka s ktorou som nebola v kontakte xy rokov určite nie