Povedal mi niečo nepríjemné

12. aug 2023

Včera pri menšej hádke kde som mala trochu monológ mi priateľ nepríjemne povedal niečo v zmysle že ty radšej prestan hovoriť slova kde je S lebo sykas až piskas a ide mi to na nervy. Prišlo mi až do placu a ukončila som cely rozhovor lebo sa ma to veľmi dotklo, nikdy mi niečo takéto nepovedal ani neurazil a to sme spolu dlhé roky. Prišlo mi to ľúto rovnako ako keby povedal niečo typu pozri sa na seba ako Vypadáš. Teraz to mám stále v mysli a keď rozprávam až sa sama zastavím keď je nejaké slovo kde je S a mám problém ho vysloviť lebo sa cítim zle. Ešte dodám že niekedy som si to sama všimla ale neprikladala som tomu žiadnu váhu a všetci mi hovoria aký mám pekný hlas, ako pekne rozprávam že môžem nahravat aj audioknihy že mám čistý hlas a takto a toto včera mi momentálne ubralo zo sebavedomia keď mi to povedala moja hádam najbližšia osoba. Existuje nejaký logoped pre dospelých dá sa s tým niečo ešte robiť?

beata_k
12. aug 2023

Ano, existuje aj pre dospeleho cloveka.

bloger
12. aug 2023

Jasné aj pre dospelých je logopéd. Ale s týmto má problém veľa ľudí. Je to drobná chybička. Bezvýznamná. Práve vdaka nej si výnimočná.

lukbe
12. aug 2023

Určite sa to dá naučiť a odstrániť. Len sa treba sustredit a trochu potrenovat. Škoda,že to neriešili s tebou v detstve.

martinka13
12. aug 2023

Logoped existuje, ale podla mňa si to moc pripúšťaš. Chápem, že Ti je to ľúto, ale partner to povedal vo vypätej situácii a určite to nemyslel ako výsmech. Proste v hádke brnkol na strunu, aby Ťa vytočil. Možno mu povedz, ako Ťa to vzalo, aby si to uvedomil.

janinah
12. aug 2023

Aj mne to u istého človeka vadí.nastastie ho stretnem len občas.

moonlight1210
12. aug 2023

Logoped existuje.

Ale on to povedal z podrazdenia. Ked nam niekto lezie na nervy, tak na nam na nom vadi i to, ako dycha. Kazdy detail vnimame prehnane, aj ked taky nie je.
Staci, ze niekto napr. trochu hlasnejsie zavrie dvere a uz vrcime: Musis vsetkym stale tak trieskat?!

A on vtedy podrazdeny bol. Neslo mu o nic ine, len cimkolvek preniest svoje podrazdenie na teba a sebe tak ulavit.

Ak chces, logopeda vyhladaj, ale tou poznamkou sa az takto nenechaj ovplyvnit, aby si bola sama v strese.

autor
12. aug 2023

@bloger podľa mna to nie je nejaké extra výrazne ako u iných ale keď je už viac slov pokope takých a pri hádke kde asi nemáme ani celkom príjemný tón to ani neznelo najkrajšie 😊

autor
12. aug 2023

@moonlight1210 ďakujem, áno to je pravda alebo trebárs mlaskanie pri jedle a tak. Ale toto ma vzalo lebo som si to nikdy nepripúšťala ako problém keďže to nie je nejaje výrazne a tým že to povedal ma zamrzelo to že či si toto o mne mysli celu dobu a nikdy mi to nepovedal taká mala zrada. Až tak rozmýšľam či mi to neubralo u neho na atraktivite

bloger
12. aug 2023

Tak hádka nikdy neznie pekne. Bez ohľadu na to či sykáš. Možno to tak zobrať v srande, že si had. A chceš ho uštipnúť.

domkakvet
12. aug 2023

Neries logopeda, ale psychologa, ked si s takym debilom.

mane01
12. aug 2023

Nebud taka utlocitna! Kazdy mame nieco… niekto susle, niekto rackuje, niekto ma krive nohy, niekomu odstavaju usi… a co teraz? Chcel ta mozno umlcat, ked si mala ten monolog… a zrejme mu to vyslo. Nabuduce mu povedz: vazne? kolegovi Misovi sa to zda sexi… No a popracuj na svojom sebavedomi… neexistuje, ze takato blbost ta rozhodi natolko, ze zalozis diskusiu na MK?! Omg!

sense
12. aug 2023

Našiel spôsob ako tvoj monológ prerušiť aj keď nevhodným spôsobom. Ale zjavne to zabralo. Nie nadarmo sa hovorí najlepšia obrana je utok. A možno to za normálnych okolností ani on ako vadu. Nevidí, ale v danej situácii možno tvoj hlas a ta "vada" bola ozaj výrazná... Pretože v keď výprava v primeranej to iné to problém nie je, stačí zvýši hlas, rýchlosť prejavu a intonácia a už to počuť.
Ak ti ta vada vadí tak vyhľadaj logopéda. Ak to tebe nevadí nerieš. Po pracujte obaja na tom aby nevznikali hádky, tvoje nasrabe monológ a jeho urazky

bloger
12. aug 2023

@sense Tak ale voči nej to bolo hnusné. Podľa mňa aj ona má právo vyjadriť sa. Možno ten jej monolog bol pravdivejší. Tak ju potreboval nejako uraziť.

alienkami
12. aug 2023

Došli mu argumenty, tak sekol na citlivé miesto. Bolo to od neho hnusné. Ale ak to nemá v štandardnej výbave, tak sa to dá predýchať. Asi by bolo fajn povedať mu, že sa ťa to veľmi dotklo. Ak by to náhodou ešte niekedy vytiahol, tak mu treba bafnúť naspäť, niečo v zmyle: Došli ti argumenty, tak si hnusný?

luccija
12. aug 2023

. Až tak rozmýšľam či mi to neubralo u neho na atraktivite""
To naozaj?veď ty nemusíš byť dokonalá.Mas veľmi nízke sebavedomie ja som utočná a hneď by som mu to vrátila.Chcela Ta ranit podarilo sa mu to.

alienkami
12. aug 2023

"Až tak rozmýšľam či mi to neubralo u neho na atraktivite" - máš to od detstva, spoznal ťa takú, nikdy mu to neprekážalo, možno mu to prišlo aj celkom sexi... ale pri hádke si ho nejak argumentačne zahnala do kúta, tak bľafol prvé, čo mu prišlo na rozum. Možno ťa nechcel raniť, len umlčať... možno len huba predbehla rozum... možno... To si musíte vydiskutovať.

sense
12. aug 2023

@bloger tak nevieme o co tam išlo, ani ako dlho monológ trval a ani v akom Töne sa niesol. Ale úprimne my ženy vieme byt tiež nie najprijemnejsie v takýchto monológ och.
Ja som nikde nenapísala ze to schvaľujem
alebo ze si to zaslúžila. Bolo to hnusne. Ale vidno to aj tu často v niektorých témach na MK, keď dôjdu argumenty, prídu urážky.

Treba vychladnúť obe strany a snažiť si to vydiskutovat s minimom emócií. Ak nedokážu komunikovať môžu si napísať navzájom listy, maily aj keď spolu žijú. Prečítať si čo komu vadí, co koho zranilo. Nechať si čas jeden dva dni a porozprávať sa co ďalej ako si to každý z nich ďalej predstavuje

autor
12. aug 2023

@bloger tak toto by mi nenapadlo zasmiala som sa ďakujem 😂 toto isto použijem 😂

sasa1310
12. aug 2023

@bloger toto bolo hnusné? Však ju nijako neurazil.

bloger
12. aug 2023

@sasa1310 Ja to vidím inak. A určite aj iné ženy tu.

sasa1310
12. aug 2023

@bloger že jej povedal, že mu vadí jej sykanie? No ja osobne by som bola rada keby mi to povedal a neklamal ma a nerobil sa, že mu nič na mne nevadí. Z každej rady sa dá zobrať niečo dobré. Evidentne strašne syká a chce to riešiť s logopédom, je si toho zjavne vedomá, a on jej možno povedal len to, čo si myslia všetci okolo a sú ticho.
Ja zasa milujem na mojom, že mi vie aj kriticky niečo povedať, aby som si to uvedomila a zmenila na sebe. Rovnako ako aj ja na ňom. No kto iný mi to má povedať ako nie najbližšia osoba t. j. manžel

bloger
12. aug 2023

@sasa1310 Ale nie to používať v rámci hádky na ponížovanie partnerky. Takéto veci sa dajú povedať citlivejšie.

stanulienkat
12. aug 2023

@bloger trosku ti prelozim jej slova: Včera pri menšej hádke kde som mala trochu monológ mi ......
Znamena, ze ho pol hodinu dodrbavala a chlapec jej mal uz plne zuby a chcel ju vcelku slusne utlmit, tak jej toto povedal. To je cele. Ak autorka susle, tak to vie aj sama a nikto ju tym nemoze urazit. Ci si myslela, ze jej chlap je jediny, kto si to vsimol?

sasa1310
12. aug 2023

@bloger jáj a ty vieš čo ona jemu povedala? A o aké poníženie ide? Povedal to predsa len jej, nepovedal to niekde pred ľudmi, že by ju tým ponížil. Okrem toho povedal jej niečo, čo evidentne je pravda. Chudák chlap. Hodinu počúva monológ, potom povie niečo, čím ju fakt nemôže uraziť a dáma je dotknutá.

bloger
12. aug 2023

@stanulienkat A tebe asi unikol fakt, že sú spolu dlhé roky. To si všimol po koľkých rokoch? A vôbec nevieš ako to bolo. Prečo hned odsudzuješ ju? Ako keby si vedela čo mu vlastne vyčítala.

bloger
12. aug 2023

@sasa1310 Podľa mňa takto jej to chrstnúť do tváre je chrapúnstvo. Mysli si čo chceš. Ešte teraz budeme robiť s neho hrdinu.

sasa1310
12. aug 2023

@bloger nie, hrdinu z neho nerobím. Iba normálneho chlapa, ktorý má doma hysterickú netýkavku.

bloger
12. aug 2023

@sasa1310 To je tvoj názor.

autor
12. aug 2023

@stanulienkat takze. Naschval som v príspevku zdôraznila že ostatní mi hovoria pravý opak-ja osobne sa nestretávam často s tým že by sme každému ako kompliment dávali práve to že má veľmi pekný recovy prejav či už znenie hlasu a celkovo, ja toto mám veľmi často odjakživa. Čiže som tým narážala na to že ten môj problém potom viem ťažko zhodnotiť keď na jednu stranu ostatní, nejaká moja vlastná mienka a mne najbližší človek ktorý toto na mna vytiahne. Nesuslem a ani to S nie je ako had žiadne extrémy niekto to možno ani nezachytí ja sama som si to všimla len uplne občas v malej miere keď je ozaj viacero takých slov pohromade a ide skôr o to že počujem take akoby jemne zapískanie to je celé žiadne sycanie atd. Nikdy ani pri hádkach sa neurazame typu drž hubu máš veľké brucho ideš mi na nervy a podobne. Ci myslite že on je dokonalý? A len preto že sa mi ho nechce počúvať tak vytiahnem niečo z rukáva čím ho odstavím? Dá sa to snáď aj v štýle prosím ta začína ma z teba bolieť hlava Nehovor už nič bavme sa o tom potom. Ci len takto vieme niekoho odstaviť? Mna by to netrápilo keby to mám denne a bola by som na to zvyknutá . Alebo od niekoho iného. Ide len o to že jemu verím najviac a vždy na neho dám a potom som zmätená keď práve on mi toto povie keď za cely život som s tým problém nemala. A teraz ešte začnem mat

autor
12. aug 2023

@sasa1310 ale ten monológ sa neniesol v duchu vybalím na teba 100 veci ktoré sa mi na tebe nepacia alebo mi idu na nervy a ja sa urazim následne keď on povie jednu vec. To je snáď logicky jasne aj bez toho aby každý vedel pozadie toho celého.za ďalšie keby som si toho môjho problému bola vedomá ( čo zdravý človek zrejme by bol, rovnako ako by mi neuniklo keby mám tri oči ) tak nebudem zízať čo mi to povedal. Ide mi len a len o to že som to nikdy za problém nebrala lebo to je v mini malej miere ( schválne si odsledujem teraz ako hovoria ostatní či to nie je prirodzená vec ) ale tým že mi to povedal on, človek ktorý mi je najbližší a vždy na neho dám lebo si hovoríme všetko tak ma to zmiatlo či je to take hrozné keď práve on mi to povedal. Samozeejme keď niekto strašne šušle alebo ma nejakú vadu je to evidentne a vidíme to ale u seba som to extra nezaregistrovala preto som to ani neriešila a rovnako u iných možno teraz ked budem pozornejšie si vsimnem že to robí mama, suseda, kamarat a hocikto u koho som si to ani jevsimla ked som sa na to nesústredila