Ahojte,
potrebovala by som poradit. Rozvadzala som sa pred rokom, 5 - rocnu dcerku mam vo svojej starostlivosti. Pri rozvode sme sa s ex dohodli, ze nebudeme davat na papier striedanie dcerky ako to je podla nejakeho zakona (kazdy druhy vikend, parne tyzdne atd. viete, co tym asi myslim). Poradila nam to aj kolizna opatrovnicka a aj sudkyna sa k tomu vyjadrila, ze pokial sa vieme dohodnut a fungujeme tak uz skoro 2 roky, tak je to tam zbytocne davat, ze keby bol problem, staci si to vybavit na papieri. Striedanie nam funguje, ale chcem sa "poistit". Dcerka pojde buduci rok uz do skoly, situacia okolo mojho ex sa zmenila a aj ked spolu komunikujeme a vieme sa dohodnut - chcem sa chranit. Mam nejake tusenie, ze pride chvila, kedy bude spekulovat nad striedavou starostlivostou. To som vsak zasadne proti.
Co potrebujem? Poradila mi jedna znama, ze mam ist na socialku a u kuratorky si vybavit papier, kde bude uvedene, ze dceru svojmu ex pravidelne a bez problemov davam, zhruba v tom a v tom case, ze nebranim styku dietata s otcom. Ze taketo nieco mi moze v buducnosti pomoct - ak on bude chciet na sude vytiahnut, ze som mu dcerku nechcela dat. Vie mi niekto poradit, aky je to papier a kde si to mam presne vybavit? Je potrebne aj jeho o tom infomovat - bude tam nieco podpisovat aj on?
Dakujem za vsetky rady 🙂
taký papier nie je, jedná sa o doporučenie dať dohodu na papier a podpísať oboma rodičmi, ale tú predsa máte v uznesení rozvodového súdu, a vlastne prečo si proti? 🙂 striedanie vám funguje...