Potrebujem radu ohľadom bývania

Včera o 20:23

Dobrý večer. Začnem tým, že bývam v BA, len s mamou, s ktorou nemám dobrý vzťah. Pracujem a plat mám 1030 netto. Našetrených mám cca 6 tisíc eur. Rada by som sa však od matky odsťahovala, pretože to s ňou už nezvládam, no potrebujem sa poradiť, lebo mám dilemu. Rozhodujem sa, či ísť do podnájmu do garsónky/jednoizbáku, alebo si hľadať samostatnú izbu, ktorá ma výjde lacnejšie, ale už sama samozrejme bývať nebudem.
Čo by ste mi odporučili?

kavasmliekom
Včera o 20:28

Na začiatok zdielany byt. Aspoň ja by som tak išla, kým nenájdem lepšie platenú prácu. Radšej si odložím peniaze, ako by som ich mala vyhodiť za podnájom. Veď aj v tej izbe v zdielanom môžeš byť sama, a určite si podmienky fungovania.

lneviemmeno
Včera o 20:31

Radšej iba samostatnú izbu. Žijem v BA, poznam ceny za prenájmy, tu ťa vyjde aj garsónka 500€. Príde mi zbytocne vyhodiť polovicu platu iba za prenájom. Ja som tam na začiatku bývala a náhodou sme sa aj skamarátili a ešte sa dlho stretávali aj keď sme sa každý odsťahovali

btus
Včera o 20:32

no, koľko stojí podnájom? A do podnájmu s niekym - budeš mať samostatnú izbu? Treba si to dobre rozmyslieť.

janababana
Včera o 20:33

Skus zdielany byt, cosi lacnejsie nech si este nasetris. V BA asi tazko najdes aj maly byt pod 500€. Mozete byt 2 na byte a ani nemusis o tom cloveku vediet, na obhliadkach sa pytaj ako funguje ten clovek na byte.

ukgirls
Včera o 20:35

1000 na ba je strasne malo.. takze ries izbu ... alebo mensie mesto a novu pracu ...

janinah
Včera o 20:36

Na tvojom mieste sa odstahujem mimo BA,ideálne do zahraničia.

personality
Včera o 20:42

Ak chceš byť v BA, tak začni jednou izbou. Lepšie platiť 250e alebo koľko teraz stojí izba ako 700e za byt. To je strašne veľa aj 500e je veľa, ak zarábas 1000e. Ale samozrejme za kľud od mamy to stojí. Ja by som isla do izby a vlastne som tak aj začínala v jednej izbe a žila som tak iba dva mesiace, potom už s priateľom. 😀 Takže v pohode jedna izba bude a možno si nájdeš aj kamošky ak budete v byte 2-3.

amelie22
Včera o 22:40

Určite by som išla do izby, sama som dlho prenajímala byt tak, že som v ňom bývala a jednu izbu som prenajímala, keďže som mala vysoké náklady a sama by som to neutiahla. A to teda vôbec nie som spoločenský typ :D Ale bolo to veľmi fajn. Časom, keď som sa ja odsťahovala k manželovi, tak si tam tá jedna dohodila kamošku. Aj takéto podnájmy sa dajú nájsť veľmi pekné za prijateľnejšie peniaze ako celý byť, baby mali pekné veľké izby, okrem toho veľkú obývačku a kuchyňu aj s terasou k dispozícií. Treba hľadať, určite niečo vhodné nájdeš.