Potrebujem povzbudenie do života

13. mar 2024

Napiste mi prosim vas nejake povzbudive slova....Nebavi ma zit, nechce sa mi ani dychat nic ma nenaplna...uz nevladzem

lienocka2808
13. mar 2024

prečo? Máš nejaké problémy?

deti95060810
13. mar 2024

skôr depresie... smer psychiater.

h2
13. mar 2024

Raz som si vytlačila fotku svojho syna, že si ju zoberiem do práce. On mi tam v nestráženej chvíli dokreslil bublinku, čo mu ide z úst (ako v kreslených vtipoch, keď niekto niečo hovorí) a do nej napísal "Mamí, to zvládneš". Často sa na to pozerám a vždy ma to povzbudí. Takže, hlavu hore, to zvládneš! 😊

eva_176
13. mar 2024

„Niekedy čelíme ťažkostiam nie preto, že niečo robíme zle, ale preto, že niečo robíme správne.“

„Bolesť, ktorú cítite dnes, bude silou, ktorú pocítite zajtra.“

madeincssr
13. mar 2024

Ja mam, ja mam! Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byt horsie 😁. Ale malo o tebe vieme, aby sa dalo zmysluplne povzbudit. Urob si radost - svojej dusi (kultura, kamarati, dovolenka, vylet...), alebo svojmu telu (starostlivost, krasa, wellness, termal, sauna, masaz, nieco dobre pod zub ci od smadu, nejake pekne nakupy kdesi...) Jednoducho pookrej s niekym, koho rada vidis, v peknom meste, v prirode, kdesi v teple ci vo vode...

kosican1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenkakravcova
13. mar 2024

Uvedom si, že tu nie si len tak. Nie si tu pre zábavu alebo z rozmaru. Každý na Zemi má svoj účel, svoje poslanie. Boh nás tu neposiela len tak 🙂 Porozmýšľaj nad tým aké je to tvoje. Možno si ho len nenašla a tak nevidíš zmysel svojho života.

autor
13. mar 2024

@lenkakravcova to je pravda, nenašla som ho a neviem ako ho mám nájsť

katkati
13. mar 2024

Keš si takáto veľmi smutná bez vážneho dôvodu, tak je to pravdepodobne depresia. Určite vyhľadaj psychiatra, veľmi ti to pomôže, Ak sa ti stalo niečo veľmi zlé a smutné, tak tu ti pomôže iba čas. Bude stále lepšie a aj ty budeš určite šťastná, keď prekonáš toto hnusné obdobie. Drž sa, posielam objatie.

h2
13. mar 2024

@kosican1 Zajtra ti to vyfotím. 😉

yelena159
13. mar 2024

@lenkakravcova Tomu neverím, že každý má nejaký účel. Aký účel malo dieťa, ktoré sa narodilo a hneď po mesiaci zomrelo?

larinka552
13. mar 2024

@yelena159 mozno zmenilo zivot rodicom alebo inym ludom. Dostali zivotnu skusenost, ktora im zmenila pohlad na svet a zivot.

lenkakravcova
13. mar 2024

@yelena159 skúška alebo trest pre jeho rodičov.

lenkakravcova
13. mar 2024

@autorka
Častokrát hľadáme zmysel života na nesprávnom mieste. Plus do toho životné skúšky, trápenia ktoré si myslíme že nezdolame.
Skús vydržať. Byť trpezlivá a hľadať. Možno trochu si prečítať aj rôzne náboženské veci.

Pridávam ti nakoniec dve citácie z Koránu, ktoré môžu byť určené i pre teba:

Nestvorili sme nebo a zem a čo je medzi nimi pre zábavu. (Korán, 21:16)

Neukladáme žiadnej duši nič iné než to, čo zvládne. A ak by ste niečo hovorili, tak buďte spravodliví, aj keď by šlo o príbuzného, a sľub daný Bohu dodržujte. (Korán, 6:152)

dominikamacakova
13. mar 2024

Máš nejakých priateľov? Chodíš do prírody?

pralinka25
13. mar 2024

problem nieje vo veciach ktorym celime alebo ktore zazivame ale v tom ko ich vnimame a ako sa k nim postavime. jednu a tu situaciu mozeme uchopit rozne v roznych fazach zivota. niekedy uplne staci ze je clovek vycerpany unaveny, chybau mu vitaminy, mineraly, slnko a uz situaciu v ktorej sa nachadza vidi negativne.
ak si v takomto stave uplne vazne chod na preventivku. daj si spravit krvny obraz. ak bude vsetko v pohode skus navstivit psychologa. mozno mas zacinajucu depresiu a treba ju podchytit cim skor. viacero ludi sa vyjadrilo ze im to diametralne zmenilo kvalitu zivota k lepsiemu. ten ta po posudeni moze odposlat k psychiatrovi aby nastavil liecbu.
a mozno si len smutna a mas tazsie obdobie, na to ti pomoze nieco co ta tesi. nieco co si kedysi robila ozno rad. ja neviem priroda, umenie, hudba, zvierata, pecenie, citanie knih .... cokolvek
mas niekoho blizkeho s kym si rozumies? kto ta vypocuje, nasmeruje?
niektori ludia ziju ukrutne tazke zivoty a maju vnutornu silu to zvladat, niekto tuto silu nema. kazdy sme iny. treba najprv realne zistit a posudit z coho tvoj stav prameni a az potom s tym mozes nieco robit. depresia je choroba a stav vyzadujuci liecbu, smutok poriesis kludne aj peknymi mottami a dobrymi radami ale treba vediet o co ide. a ak by to bol problem ze tvojmu telu chyba odpocinok, alebo nejake latky, pripadne si vyhoreta to sa da tiez poriesit. na kazdy problem existuje riesenie.

h2
14. mar 2024

@kosican1 Nech sa páči. A nie, nevyrobila som to teraz, aby som cudziemu človeku na anonymnom diskusnom fóre niečo dokázala, mám to tu už roky.