Potrebujem auto?

13. jún 2024

Ahojte,
prosim o radu, ci kupit auto alebo nie.
Dieta ide do skolky ktoru mame 1km vzdialenu od nasho bydliska, kde mi kazdych 10mi ide MHD. A ja budem pracovat 15 minut pesi od domu, kde mi tiez kazdu chvilu ide autobus. Akurat ze skolka je opacnym smerom.
Podla Vas potrebujem auto? Ja som svoje po porode predala, nakolko som ho absolutne nevyuzivala a len stalo v garazi. Muz sa ma pytal ci mi bude treba auto.
Byvame v centre mesta, kde vsetko mam po ruke akurat, ze v pripade zleho pocasia si to neviem predstavit.
Ak by sme auto kupili tak denne by som urobila max 5km, co tiez asi nie je dobre pre to auto.

Dakujem

deti95060810
13. jún 2024

ak len toto je dôvod na kúpu auta tak NIE.

zdenkatv3
13. jún 2024

Taktiez si myslim, ze v tvojom pripade by ti bolo uplne zbytocne ho zivit. 🙂 Dostat sa vies vsade rychlo ci uz MHD alebo na peso, takze by som to vobec neriesila. 🙂 Usetris a este budes mat aj viac pohybu. 😀

belllinka
13. jún 2024

A to nikam nechodíte? Výlety, dovolenky? A aj nákupy riešiš iba pešo?

viestta
13. jún 2024

Idealne rozdelenie na to aby si auto vobec nepouzivala. Este si aj zlepsis kondicku, ked budes chodit peso

dskjhfdlkdjhl
13. jún 2024

@belllinka tak asi maju jedno auto, ja to chapem tak, ze sa pyta, ci jej je treba dalsie.

autor
13. jún 2024

@belllinka 🙈 nie sedime doma ako je rok dlhy, kriste pane.

dskjhfdlkdjhl
13. jún 2024

A teda kvoli tomuto by som auto nekupovala.

madeincssr
13. jún 2024

Auto je dost ostara (financne aj starat sa o servis, poistku, TK, EK, pneu, baterka...) Skus to najprv bez neho (pesi, velky dazdnik, MHD...) a mozno zistis, ze je to tak rozumnejsie a usetris kopu penazi (jednorazovych aj opakovanych).

tilly
13. jún 2024

Za mňa nie. Ten jeden km prejdeš sama takou bežnou chôdzou za cca 12 minút, s dieťaťom trošku dlhšie, tam je auto aj smiešne brať, teda za predpokladu, že máš normálne chodníky. A do práce ak vieš ísť pešo, tak načo by ti bolo? Ja som to takto mala, auto bolo pár rokov zavreté v garáži a mne ho bolo ľúto, tak som ho občas prebehla, ale teraz ho už potrebujem k práci

patka06
13. jún 2024

Na to to auto nepotrebuješ, to zvládaš pešo, v horšom počasí MHD.

laurita285
13. jún 2024

Za mňa áno, ale záleží od finančnej situácie.

ibrunova
13. jún 2024

Máte jedno auto a zvažujete, či treba aj druhé, či nemáte žiadne auto?

autor
13. jún 2024

@ibrunova mame auto

belllinka
13. jún 2024

Čo kristepane??? Píšeš niekde, že máte ešte aj druhé auto? A to sa akože sama nevieš rozhodnúť, či prejdeš kilometer busom alebo sa potrebuješ odviezť? Kristepane

januska12323
13. jún 2024

Máš zdravé nohy aj dieťa, MHD každú chvíľu, všetko za rohom, načo by ti bolo auto?

mimi3008
13. jún 2024

Este alternativa je, ze budes chodit bicyklom. Dieta bude mat kolobezku a ty si ju poton poskladas a vezmes na bicykel so sebou. Prip.ak maju v skolke priestor na odkladanie bicyklikov (niektore skolky maju), tak moze chodit aj na bicykliku. To je samozrejme alternativa, ktora vypadava medzi cca oktobrom a marcom/aprilom

zltalienka
13. jún 2024

Pred pôrodom si chodila do práce autom? Vtedy si tých "15 minút pešo" nechodila pešo alebo MHD?
Hlavná otázka znie, či chodí MHD od škôlky k Tvojej práci. Píšeš len že chodí od Tvojho bydliska ku škôlke a tiež že od domu ku práci.
Druhá otázka je koľko času Ti tento ranný rituál bude trvať? Ako ďaleko je najbližšia zastávka MHD od bytu, od škôlky, od práce? Chodia spoje pravidelne a spoľahlivo?
A ešte tretia otázka: Je kde parkovať auto? Pred škôlkou, prácou, bytovkou? Vo väčších mestách toto zvykne byť problém.

marcellka32
13. jún 2024

Tak v takej zime či daždi, kde sa ponahlas aby si stihla otvorenú škôlku (čiže žiadna romantika v daždi ci v snehu a zime), to nie je sranda...kto nezažije nepochopí, aj keď sa jedná o 15 min peso

dskjhfdlkdjhl
13. jún 2024

Zalezi aj od kondicie, ja som takto dceru vodila do skolky busom a od skolky som do prace isla pesi, zhruba 2 km. Bolo to bez problemov, ale ja som vytrenovana😉

doriiis
13. jún 2024

Ja by som vlastne auto chcela.

sissy27
13. jún 2024

to máš km jedným smerom, km druhým, ani by som neuvažovala o aute ak by toto mal byť jediný dôvod.
a že v prípade zlého počasia nevieš ako by si to riešila - ja neviem, to bývaš niekde kde vybuchuje sopka alebo pravidelne zúri tajfún? lebo teda dážď alebo sneh v zime - vieš ako, neexistuje zlé počasie, len zle oblečený turista. Takže kupovať auto ako dáždnik mi tiež nepríde ako dobrý nápad.
Každopádne, ak to auto veľmi chceš a máte na to, tak si ho proste kúp.

anos18
13. jún 2024

Ja bývam v bývam v malom meste a syna som vozila do škôlky na bicykli, z jedného konca mesta na opačný a potom do centra som šla do prace. Keď pršalo,alebo v zime buď MHD,alebo ho viezol muž

autor
13. jún 2024

@zltalienka pracovala som inde, cize autom som potrebovala. ano mhd chodi od skolky k mojej praci. Z domu do skolky su to dve zastavky, a zo skolky k mojej praci 4.

dskjhfdlkdjhl
13. jún 2024

Tak to mas, podla mna, uplne v pohode.

basulaak
13. jún 2024

Nase mamy mnohe auto nemali alebo nesoferovali a zili sme. Ak ti nevadi nakupy a po lekaroch behat v teple ci zime peso/mhd tak ti fakt netreba. Mne by to bolo otravne lebo som pohodlna. Ale ak navyse byvas v meste netreba.

gab1sol
13. jún 2024

1km do škôlky, práca 15 minút, to je tak tiež 1km, dajme tomu spolu max. 3km z práce do škôlky. To moje deti chodili na také prechádzky, keď mali dva roky (ale je fakt, že máme psa, tak aj skrz to boli naučené). To zvládneš aj bez auta. A ešte keď ti ide MHD, tak ľavou zadnou. V najhoršom prípade máte už jedno auto. Či keby to bolo nevyhnutné, tak manžel nevie prísť s autom? Všetko je len na tebe?

diewcatqoo
13. jún 2024

Nie, v takom pripade by som druhe auto do rodiny nekupovala. My sme kvoli tomu druhe predali, pretoze sa jazdilo naozaj malo a auto zbytocne stalo a stracalo na hodnote.

dada_99
13. jún 2024

tiez som za chodzu 😀 a hlavne, ked to vobec nemas daleko, auto je v tvojom pripade uplne zbytocna investicia. nepoviem, keby byvate daleko od centra, mas daleko skolu ci skolku a aj pracu, ale takto? vobec by som auto neriesila. myslim, ze vydavkov mas aj bez neho dost. 🙂

yanni
13. jún 2024

Nie. Bicykel to isti.

nicoletta98
13. jún 2024

Ja odkedy mám auto tak neprejdem pešo ani 400m, ak nemusím 🤣 nedala by som to v zime, vietor, dážď.. 🙈