Potrat, manželské nezhody a túžba po dieťati

wobka123
26. dec 2022

Ahojte viem že ma veľa mamičiek odsúdi a nemám im to vôbec za zle.
Pred troma rokmi som bola na potrate.Mali sme s manželom akurat dvojročné dieťa a začala som pracovat a tiež nejaké manželske nezhody a vôbec som sa necítila na ďalšie dieťa.Úplne som to vylúčila že ďalšie dieťa nepripadá do úvahy aj keď ho manžel veľmi chcel.Nerozprával sa so mnou dlhšiu dobu a bol veľmi sklamaný a tiež mi povedal že ďalšie dieťa už po potrate nechce nikdy viac. A ja teraz by som chcela veľmi dieťa a viem že on by už na to nepristúpil a ja to tak veľmi ľutujem čo som spravila a nemôžem vrátiť čas spať že nemôžem už na nič iné myslieť len prečo som to spravila to bolo také nezmyselne rozhodnutie v rýchlosti a nikdy si to neodpustím.Keby že sa dá vrátiť ten čas spať …

miskozvychodu
26. dec 2022

Hlavu hore vtedy si to cítila tak a teraz takto skús mu to vysvetliť keď povie nie tak skúšaj a niekedy povie áno snáď sa nebude hádať ale za minulosťou sa neohliadaj lebo ťa to zničí

madeline1
26. dec 2022

@wobka123 pre mna nepochopitelne, co si vtedy urobila.

ysseba
26. dec 2022

@wobka123 A otázka je aká? Čas nevrátiš, to vieš. Tak neplač nad rozliatym mliekom...My Tvojho manžela nepresvedčíme, ty sa s nim musíš porozprávať. Všetko toto čo si tu napísala nám, tak by si mala povedať jemu.

kris_tin257
26. dec 2022

Chápem prečo si sa vtedy tak rozhodla a zo strany tvojho muža mi to príde ako keby si postavil iba hlavu, že kvôli tomu že ty si nechcela vtedy ja už nebudem chcieť vôbec... Veď ak tak strašne chcel dieťa tak zrazu ho už nechce? Porozprávajte sa, je to o komunikácii a pochopení

zuzinka888
26. dec 2022

No neviem ci ti babatko uhasi hlas svedomia, ktory sa teraz ozyva.

deny81
26. dec 2022

@wobka123 pochopila som ze ste stale spolu. Je stále tvojim manzelom. Ja by som ti poradila, zacat sa s nim o tom rozpravat. A povedat mu to, co si napisala tu. Lebo inak ako komunikáciou s nim to nevyriesis.

janinah
26. dec 2022

Ja na jeho mieste ťa nechám..tak sa teš,že je ako je a nepokušaj osud.Kde ma on záruku,že ti zas nesadne mucha na nos a nepôjdeš na potrat?

lucia147852
26. dec 2022

Skúste navštíviť poradnu a otvorené tam o tom hovoriť. Ja muža chápem, on to dieťa veľmi chcel a ty si si urobila po svojom, ako keby on nemal do toho čo hovoriť. Možno má pocit, že nedokázal ochrániť svoje dieťa, aj hnev na teba. Je to prirodzená reakcia. Ty si konala nezmyselne zbrklo a hlupo. Obaja potrebujete vyliečiť zranenia, ktoré to na vás zanechalo a potom sa možno aj v tejto otázke posuniete ďalej

terezka1947
26. dec 2022

Úprimne.....ty budeš asi veľmi nezrely človek.
Trošku skús dospieť, vyzrieť a porozmýšľaj,čo vlastne v živote chces.

ibajaanikiny
26. dec 2022

@wobka123 ja budem asi pre mnohe divna,ale ja viac chapem tvojho muza,ako teba. Tie dovody potratu,ktore si tu vymenovala mi pridu take “povrchne” a alibisticke…manzel to dieta aj chcel. Ale ty,ze praca,nejake nezhody,ktore su mimochodom v kazdom vztahu a mozu prist kedykolvek pocas vztahu a 2-rocny syn. Dobre citam,2-rocny,nie 2-mesacny,cize uz nic hrozne co sa veku tyka…a on ti teda povedal,ze po potrate ziadne dieta,tak si teda sla do toho vedome. No neviem,akoze jatris rany,ale on je podla mna rozhodnuty a fakt dokazes akosi teraz pochopit viac jeho,ako teba. Mozno Vam rozhovor pomoze,ale nemyslim si,ak je relativne zasadovy clovek,ktory ma zjavne tiez pocit straty za pre neho chcenym babatkom. Potom jedine vyriesit iba seba,mozno by pomohla aj poradna Alexis,ta pomaha zenam po potrate…

strapec
26. dec 2022

Možno to chce len čas, aby ste obaja boli na to na raz pripravení. To čo si spravila už neodčiníš a mudrovačky tipu “nepochopím ťa” - áno nikto z nás ťa nepochopí, lebo nebol v tej situácii, drž sa a hlavu hore, je to hlavne dieťa, ktoré už máte a to vás potrebuje oboch ❤️

dzulli1980
26. dec 2022

V prvom rade musíš sama sebe odpustiť ... bola situácia, aká bola, rozhodla si sa tak, ako sa Ti v tej situácii, v tom období zdalo najlepšie ... vieš, že čas nevrátiš, toto sú rozhodnutia konečné, nezvratné ... každú ženu, ktorá ide na potrat, skôr či neskôr dobehnú výčitky svedomia ... a manželovi sa nedivím, že viac dieťa nechce ... to "druhé dieťa" bolo aj jeho a Ty si o ňom rozhodla sama ... v manželstve sú aj nezhody, väčšie menšie problémy, no potratom sa to nerieši.

loginexistuje
26. dec 2022

ako chapem ze tvoj muz ti nedoveruje ked si si presadila svoje bez ohladu na neho toto maloktory vztah ustoji resp ustoji dlhodobo
chapem ho ze s tebou uz nechce mat dieta skusila by som asi poradnu

marca12
26. dec 2022

@wobka123 Mali by ste sa uprimne porozpravat a vysvetlit mu,ze vtedy bola zla situacia,co zabudol ako ste vtedy na tom boli? Nevie pochopit,ze si mala strach ostat sama s dvomi detmi? Uprimne mu povedz o svojich pocitoch. Ak nie je uplny kreten,tak si to necha ulezat v hlave a bude casom suhlasit. A ak nie,podla mna nie je z jeho strany taky zaujem o rodinu.

nafka0483
26. dec 2022

@miskozvychodu Tato metoda ze "ked povie nie tak skusaj a niekedy povie ano" je velmi oblubena u jedneho clena mojej rodiny a mna a ostatnych to vytaca tak, ze aj keby som nahodou zmenila nazor, tak uz len z principu si budem stat za svojim.

Ak poviem jasne nie a este 2x zopakujem, tak ak to niekto "dalej skusa", tak len ukazuje, ze absolutne ma nerespektuje a neberie do uvahy moj nazor, iba si chce silou mocou presadit svoje.

Takze podla mna velmi zla rada.

777januska777
26. dec 2022

@marca12 odkedy sú len pocity ženy dôležité? Ona sa nezaujíma a ani nezaujímala o jeho pocity. Vo vzťahu si dôležité názory a pocity oboch partnerov a ona tie partnerovi dostatocne ignorovala. Takže nie partner nie je tu ten blbec.

dilino
26. dec 2022

Za mňa ako matku ktorá mala postihnuté dieťaťa ktoré zomrelo a dala by som všetko na svete čo mám za jej život. Tvoj čin nepochopiteľný. Prepáč ak by ste boli nejaký 17 ročný nemáte zázemie pochopím aj ked strašné ale dá sa vzhľadom k veku a zníženemu IQ. Ale už v tom čase ste malý jedno dieťaťa. Nepochopiteľne u mňa. A teraz chceš čo dieťaťa dúfam že ho mať nebudeš a tvoj muž že bude mať rozum. Toto sa nerobí že jedno ste malý a druhému si nedala šancu žiť pre svoju hlúposť a debilitu ináč sa to nazvať nedá. Potrat dajme tomu áno ak sú zdravotné dôvody príklad že bude postihnuté a je to zo zdravotných dôvodov samozrejme že to ináč nejde. Ale aby niekto bol taký hlúpy že pre svoju hlúposť išiel na potrat toto je u mňa netolerovateľné a hrozné. My žije v 21 storočí dá sa žene chrániť aj tabletkami, náplastami, a čo ochrana na vtáka neexistujeme žijeme v dobe Flinstona. Dúfam že tvoj muž bude mať viac rozumu a nikdy už dieťa s tebou mať nebude. To čo si urobila je u mňa neodpustiteľné. A okrem toho TY si nerešpektovala ani tvojho manžela ktorý dieťaťa chcel. TY si nezrela detinská a zmýšľaš ako nezrela 15 ročná. . Dúfam že manžel má viac rozumu. Zaujímavá je odpoved že manželstvo bolo všelijaké aj nezhody boli to je všade sú nezhodí. Tak čo si s ním išla spať ked v manželstve boli nezhody. Ja ked viem že v manželstve to vyzerá zlé tak idem s mužom mať sex. Preboha živého žena prebud sa. Iba samé ospravedlnenie samej seba. TY máš výčitky tie výčitky sú TI platne ako zomrelému kabát. Nevieš čo by si robila tu na MK je veľa žien ktoré majú 2 až 3 deti chodí do práce a zvládli aj to že deti sa narodili po sebe. Ja na mieste tvojho manžela sa po potrate pre ktorý si sa rozhodla podám na rozvod. Potrat áno za okolnosti že ťažko zdravotne postihnuté alebo že môže ohroziť matku na zdraví.

wobka123
autor
26. dec 2022

@miskozvychodu no on predtym povedal že viac by už ani nechcel dieťa lebo ma už 42 rokov a pred tými tromi rokmi ešte túžil po dieťati ale teraz veľakrát už hovoril že ako môže mať tak neskoro dieťa po 40 tak preto to tak na mňa dochádza že som zničila tu poslednú šancu mať ešte dieťa…a tá práca a všetko mohlo počkať ale dieťa nie

elia9
26. dec 2022

Na tvojom mieste by som nemala odvahu manželovi ani len povedať, že uvažuješ nad ďalším dieťaťom.. prepáč 😕

marianarem
26. dec 2022

@wobka123 Povedz mu to a uvidis. Moze sa stat, ze to nebude jednoduche, moze to vyvolat krizu medzi vami, v nom alebo aj v tebe. Ak by sa aj podarilo nove babatko, tuto ranu to podla mna nezahoji, skor ju to moze na nejaky cas otvorit. Ale je v tom aj potencial precistit vzduch a zmierit sa s minulostou, co je podla mna dolezite. A na konci moze byt aj vacsia a spokojnejsia rodina s dospelejsimi rodicmi.

luccija
26. dec 2022

@wobka123 keď si vedela koľko má rokov mohla si tušiť, že to je preňho hraničný vek kedy by dieťa prijal.Nie každý chce mať doma VŞ a krok na dôchodok.Ine ako sa ho opýtať Ti nezostane.vtedy si konala najlepšie ako si vedela, ale bol to voči nemu veľký podraz

kitycat
26. dec 2022

Mormalne mu povedz, ze sa citis teraz na dalsie babo, ze co on na to.

Vtedy ste boli obaja plny emocii

ropucha6
26. dec 2022

Pre mna tiez nie velmi pochopitelne, vtedy sa to dieta nehodilo, teraz ano…manzela chapem, vravis, ze sa citi uz aj stary, to sa mu necudujem. Skuste naozaj tu poradnu, potrebujes odpustit sama sebe.

marca12
26. dec 2022

@777januska777 ty si tam bola vtedy,ked takto pises? Pisala,ze mali tazku krizu. Ak by sa rozviedli,bremeno ostane na nej. V mojich ociach nezlyhala. Nebolo to lahke rozhodnutie a kazdy by mal dostat druhu sancu. Preco ju hned zatratit pre jedno nelahke rozhodnutie?

fineta
26. dec 2022

Len toľko - všetci si musíme niesť zodpovednosť a následky za svoje rozhodnutia. V každom smere. Ber to ako fakt.
@wobka123

malacibulka
26. dec 2022

Pred troma rokmi si bola iny clovek v inej situacii. Zachovala si sa ako si sa v danej situacii najlepsie vedela. Nakolko ste mali vtedy krizu a zrejme ani teraz sa neviete rozpravat o zivotne zasadnych temach, odporucam partnersku terapiu.

777januska777
26. dec 2022

@marca12 tak dostala druhu šancu, nerozviedli sa. Sú niektoré veci, ktoré už ludia nevedia len tak predychat a zabudnúť. A nie vždy si človek zaslúži úplne rovnakú šancu, vždy je tam ta nova šanca už poznačená. Takže ona musí žiť s tým, ze on už s nou dieta nebude mať. Rozhodnutia a následky.

loliki
26. dec 2022

@wobka123 Tak ako si to napísala sem, tak to povedz aj manželovi. Prajem vám to dieťa a veľa lásky do rodiny. Asi aj ty už máš svoj vek a odkladať materstvo do 50-ky tiež nie je moc rozumné. Nech sa darí. 🙂

tykat
26. dec 2022

Čas nevrátiš, vtedy si nechcela ty, teraz nechce on… možno niekedy názor zmení a možno nie. A mozno názor zmení a dieta sa nezadari… a mozno sa zadarí a potratis… a mozno budete mat znovu nezhody a pôjdeš na potrat …Taky je život. Su veci ktoré neovplyvnis a rozhodnutia ktoré spat nevezmeš.

oblecenie99
26. dec 2022

Neviem, skúsiť môžeš, ale úprimne ja by som nemala ani svedomie, a vo vzťahu k muzovi ani odvahu túto tému otvoriť. Hrozí, že sa tak pohadate, keď sa v Tom začneš vŕtať, že ho stratis tak či tak... Ja chápem tvoje rozhodnutie, verím, že to bolo náročné, a vôbec nesudim..ale na druhej strane sme vsetci zodpovední za naše rozhodnutia a činy. Máš tu prácu, tak teda pracuj... Veď máš presne to, čo si chcela. Dostala si druhú šancu, nerozišiel sa s tebou, aj keď to bolo aj jeho dieťa. On napokon rešpektoval tvoje, budeš musieť rešpektovať aj ty jeho.