Posledné pekné prázdniny

14. júl 2024

Ahojte. Som este posledny rok na RD cize mame prazdniny bez problemov kde nechat deti. Vratili sme sa prave z dovolenky pri mori. A mna chytila uplna uzkost co bude o rok. Kam dat deti cele prazdniny. Ze deti uz budu mat prazdniny o nicom. Nudit sa. Budu kade tade u starych rodicov. Ked ja uz budem pracovat. A hlavne to ze uz k moru nepojdeme kedze my s muzom si nebudeme uz brat dovolenku naraz. Nestastna som z toho. Keby tak existovala nejaka praca na doma. Ja som introvert, bojim sa kolektivu, ohovaraciek.

zorkahorka
14. júl 2024

Ale prosim ta! 30 dni dovolenky cez rok neminies, tyzden s muzom naraz date.
Ja mam tuez ten isty problem. Od septembra nastupujem do prace, snazim sa s nimi preto co najciac behat, ale im je aj tak najlepsie s deckami doma pri bazene a na ihrisku 😀

doriiis
14. júl 2024

Zbytočne dramatizovanie

autor
14. júl 2024

@zorkahorka no este su prazdniny jarne a jesenne. No nejak to snad vykryjeme aj so starymi rodicmi. Ide mi skor o to ze uz nebudem cele leto s nimi. Ze nam koncia tieto bezstarostne casy 🙁 V byvalej praci som si mohla zobrat len tyzden dovolenky v lete lebo bola sezona u nas.

zorkahorka
14. júl 2024

Ja dufam, ze s nimi vyuzijem na max vikendy. Kedze mozem robit aj HO, cez tyzden navarim a cez vikend padam z domu prec. Ale to je moja predstava, snad sa to i podari

januska12323
14. júl 2024

Prázdniny o ničom a potom píšeš, že majú oboch starých rodičov? Na 95% ťa po prázdninách u nich budú prosiť aby mohli chodiť častejšie. Neustále vypĺňanie času je len výmysel novej doby, deťom je najlepšie keď si aktivity môžu robiť sami.

thoughtfulweirdo
14. júl 2024

Ja som tak mala minulé leto posledné "prázdniny" s deťmi. Za mňa to veru žiadne dramatizovanie nie je, reálne je to u nás na houby, len riešime logistiku alebo si vymieňame deti, spoločný program je max poldnovy výlet na kupko 😅 ale vieš čo, deti sú v pohode, sú flexibilnejšie, rýchlejšie si zvyknú na zmenu, a nie je to navždy 😉
A aby som ťa povzbudila, tiež som mala z nástupu do práce stres, navyše to ani nebolo to, čo by som chcela robiť, a nakoniec ma nečakane samotná práca veľmi baví a dostala som sa do neuveriteľne úžasného kolektívu, takže všetko je oveľa lepšie, než som si predtým predstavovala.

galganka
14. júl 2024

S takýmto prístupom zošalieš do leta. Akurát máme prvé leto, čo som späť v práci a nevravím, že to nie je občas na šlaktrafenie a že mi semtam necuká okom, ale už sme aj dovolenku pri mori stihli. Teraz bol s deťmi tato po výletoch, od zaktra táborujú a škôlkujú, potom na skok k babkovcom a posledné dva týždne zase ťahám ja. A cez víkendy spoločné výlety. Hľadaj, ako sa to dá, nie nedá.

autor
14. júl 2024

@januska12323 my mame starkych o 3 domy od nas. Su tam stale.

bucko555
14. júl 2024

V skolke sa jarné a jesenné prázdniny neriešia normálne chodia do škôlky.... Každý rok ideme v lete na spoločnú dovolenku potom to lepime, je to tak v každej rodine

galganka
14. júl 2024

Starí rodičia o tri domy. Ešte napíš, že sú na dôchodku a polovica mám tam pošle aj svoje deti.

kapanek1
14. júl 2024

Tak to je idealna situacia stary rodicia 3 domy od vas. Ja tiez travim posledne leto na RD. Deti non stop so mnou. Vsetko riesim ja. Babkovcov nemame. Tak aj 30 dni dovolenky bude malo.

autor
14. júl 2024

@thoughtfulweirdo ved aj ja som to uz zazila. Ked sme len syna mali. A pracovala som. Len tyzden dovolenky mi dovolili v praci. Moja mamina si vycerpala vaetku dovolenku. Muz po nocnych nespaval. Ja som o 17:30 chodila z roboty lebo bolo toho vela v praci. To neboli prazdniny, to bolo hrozne. A teraz mame 2 deti. Keby sa tak da najst praca na polovicny uvazok alebo HO. Lenze tu je bieda s pracou teraz. Budem rada ak si vobec nieco najdem.

autor
14. júl 2024

@kapanek1 lenze stari rodicia pracuju. Darmo byvaju pri nas.

autor
14. júl 2024

@bucko555 syn je skolak

amelia89
14. júl 2024

Ja sa tiez vraciam v oktobri do roboty a ja mam este dost male deti (4 a 2.5) a nemame nikoho, ani starych rodicov ani nikoho … Idem do prace len na 6h a 3dni z 5 budem mat HO inak by som ich nestihla vybrat zo skolky. Tiez uz premyslam nad dalsim letom lenze zase aj na druhej strane - ja nechcem byt uz na materskej, ja uz nechcem byt dalsi rok doma…Bude to tazke,ano bude a my navyse sme na to sami, ale takych ako sme my je vela.. teraz si to leto uzijeme ako sa najviac da a o rok tiez len v trochu inom rezime, neries co bude o rok, lebo je to zbytocne uplne ✊🏻

galganka
14. júl 2024

Menší bude mať škôlku aj cez prázdniny, ak bude zatvorená, máš nárok na očr, tuším 2 týždne. Starší si dá aspoň jeden minimálne denný tábor, jeden týždeň potiahne tato, jeden ty, dačo dohodnete aj s babkovcami a prázdniny sú za vami. P.s. spomeň si na škôlkarske soplíky, piatu, šiestu, siedmu, dvadsiatu chorobu, kiahne... A až teraz sa môžeš zložiť.

luccija
14. júl 2024

Tak hľadaj a rozmýšľaj čo a kde robiť, aby to tak nebolo.Tak to je jedna životná etapa skončila jedna plače, druhá sa teší😉vždy to budú moje najkrajšie bezstarostne roky, ale musíme ísť dopredu.nie v každom kolektíve je zle, zarobis peniaze...hľadaj pozitíva.

autor
14. júl 2024

@galganka ano skolku mavame vzdy prve dva tyzdne. Len mne je aj luto ju tam dat. Ved ma mat prazdniny, kupat sa doma v bazene... Nie o 7 ju nosit do skolky.

galganka
14. júl 2024

Ľúto. Lebo v tej škôlke všetky deti cez leto trpia, však? Lebo po príchode z nej sa nedá kúpať a ísť na zmrzlinu?

autor
14. júl 2024

@luccija ja som extremny introvert. Pre mna je to za trest byt s inymi ludmi napr v kancelarii. Strasne by som potrebovala pracu z domu, alebo aspin ciastocny HO, pripadne skrateny uvazok. Len to to akoby ani neexistovalo. Od septembra si zacnem hladat pracu

autor
14. júl 2024

@galganka moj syn trpel v skolke 3 roky. On by ani do denneho tabora nechcel ist.

betulinka1
14. júl 2024

Detske denne tábory. Za mna urcite lepsie ako deti doma 🤣🤣🤣 na telke alebo elektornicke. 4 tyzdne mame tabor, 12 dni maleho dedo berie z na dovcu, 2 tyzdne mam dovolenku, lebo aj ja potrebujem oddych a mame naraz s muzom. Vybavenko cele leto. Uprimne ja som sa tiez velmi bala, ze ako to bude po skolke. Lebo sice viem robit HO ale pri praci potrebujem klud a robit, nie varit a furt riesit mamiiiiiiiiii toto a toto. Ale ked som objavila tie denne tábory, tak za mna super. Stoji to kopec penazi ale kazdy den maju iny program, niektore su sportove, niektore su zamerané na anglictinu. Kamosi zo skoly tiez chodili, Cize uplne parada.

personality
14. júl 2024

Áno bude to tak ako píšeš, cez prázdniny budeš v práci a deti kade tade u dedkovcov. Jedine, že začneš podnikať alebo si nájdeš prácu s home office, ale to je takmer jedno, lebo na home office musíš tiež pracovať a s deťmi za chrbtom sa robí “skvele”.

janagem
14. júl 2024

Autorka, úprimne neviem o čom tocis, že čiastočný ho ťažko nájsť 90% korporatoc ti dá čiastočný ho - 2 alebo 3 dní doma. Taktiež sú otvorení čiastočným uvazkom.

vroni
14. júl 2024

Prepáč,ale akurát tak blbo fnukas. Škôlkarovi sú prázdniny úplne fuk, kľudne môže dva týždne chodiť do škôlky. Že je to tebe "ľúto", to je tvoje preháňanie. Nechodí do kameňolomu na nútené práce, chodí medzi medzi deti, s ktorými sa hrá. A tieto tvoje úvahy ukazujú skôr na sociálnu fóbiu, to nemá nič s tým, či si introvert. Keď je to veľmi zle, ries s psychológom, nezneužívaj ako výhovorku deti.

alickapusinka
14. júl 2024

@kapanek1 babkovci sú kto

ibatanecnica
14. júl 2024

Skolky byvaju aj cez prazdniny + denne tabory. Vzdy sa najde riesenie.

autor
14. júl 2024

@betulinka1 mojho syna by som nedostala do tabora. On je najradsej doma.

autor
14. júl 2024

@janagem tu ziadne korporaty nemame. Byvam v malinkom meste. Tu je zopar firmiciek. A dva velke fabriky.

scila
14. júl 2024

Pri tvojom príspevku ma napadla veta: "Ľudia sa tak strachujú o budúcnosť, že zabúdajú na prítomnosť. A tak nežijú ani pre prítomnosť ani pre budúcnosť."
Nikto nevie, čo bude o rok. Kazíš si leto niečím čo je ešte príliš ďaleko.
Mňa takto pred dvoma rokmi vyhodili z roboty (lebo deti) a mala som po probléme čo s deťmi 🤪