Poslal mi eurá ako dar, teraz si ich pýta späť

21. jan 2024

Ľudia, jeden chlap z jednej skupiny na FB mi dlhodobo písal, pozýval ma na dovolenky, ja som mu skoro vôbec neodpisovala, lebo nemám na to čas a nemôžem si brávať z práce voľno.

Potom si ma (zrejme urazený) zablokoval. Pred pár dňami si ma odblokoval a začal mi pisat, tentokrát nie o dovolenkách, ale že sa so mnou chce stretnúť a pod. Začal s lichôtkami a že mu mám dať svoje číslo úctu. Pýtam sa načo. Vraj mi chce poslať darček (presne tak to napísal). Povedala som mu, že mu žiadne nahé fotky posielať nebudem, on na to, že nič také nechce. Sľúbil mi 1000, poslal 500. Poďakovala som, bola som prekvapená, no myslela som si, že asi to pre neho nie je veľká suma, keď tak rozdáva.

No a následne o pár dni na mňa začal robiť nátlak, vraj som mu dostatočne nepísala a nevenovala mu pozornosť, nijak sa o ne nepričinila a mám mu ich poslať naspäť.

Citim, že si zo mňa chcel spraviť dobrý deň za to, že som mu predtým neodpisovala a pomstiť sa.

Som povinná mu to vrátiť, keď mi to poslal dobrovoľne ako dar a ja som ho k tomu nijak nenútila, neprosila, ani nezmanipulovala?

Poslala by som, len som nasrata, že ma oklamal a spravil si zo mňa dobrý deň.

Vďaka za odpovede.

alexandraas
21. jan 2024

Kto rozdava len tak 500e?😀

autor
21. jan 2024

@alexandraas reálne mi ich poslal

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alexandraas
21. jan 2024

Posli mu ich naspat,vsade ho zablokuj a mas po probleme..isto by som sa nesrala s nejakym debilom internetovym,hadam niesi odkazana na jeho 500ku..

zuzinka888
21. jan 2024

Tak prepac, ale keby mi cudzi chlap posle len tak peniaze ako dar( predplatok za nieco- hocico) obratom ich poslem naspat. Nie som nejaka ku....a aby si predplacal nejaky cas, pozornost ci ine veci. A hned by dom ho blokla- asi nema k tebe nsjvissiu mienku a presne vies za co ta poklada, ked ti musi platit.

viestta
21. jan 2024

To bol len preddavok na platbu za nejaku (postelovu) sluzbu, ktoru od teba ocakaval. Sluzbu si nepaoskytla, preddavok chce spat. Mala si ich poslat obratom spat. Ked si neposlala, ocakaval plnenie.

autor
21. jan 2024

@viestta nič také si nepýtal. Na začiatku nič. Potom bol urazený za to, že som mu vraj nedostatočne PÍSALA počas týždňa a za to mu ich mám vrátiť späť.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
21. jan 2024

@alexandraas nie som, ale čo povieš na to? Posielala by si niekomu 500e, že tu máš dar a potom o pár dni, že vráť mi to naspäť, lebo si mi cez týždeň dostatočne nepísala? Veď on už predtým nez mi ich poslal, vedel, že si ich vypýta odo mňa späť. Spravil to len aby si pohonil na mne ego

bluka2
21. jan 2024

Asi ma tvoje meno, ked ti ich poslal. Poslat ich spat nemusis, ale v ramci bezpecnosti by som ich poslala spat

dzulli1980
21. jan 2024

Tak jeho si mala na saláme, vôbec Ťa nezaujímal, ale peniaze od neho Ti voňajú ... och ... obratom by som mu ich poslala naspäť.

alex49
21. jan 2024

Vráť ich a zablokuj ho. Je to nejaký psychopat

lindous
21. jan 2024

Som prekvapená, že si s ním vôbec komunikovala a poslala číslo účtu a myslela si, že od toho nebude nič očakávať… ja za tým kludne vidím scenár a lá Tinder Swindler, najskôr ťa presvedčí, že je bohatý drahými darčekmi a poslanými peniazmi, potom sa zrazu dostane do problémov s bankou a bude ťahať peniaze z naivnej zamilovanej ženy, ktorá mu uverí, že jej to potom vráti, lebo veď určite má z čoho…

mrkvicka060
21. jan 2024

nechapem, nejakemu dilinovi z netu by som ani nepisala cislo uctu...to naco si robila? kedze si mu ho poslala, logicky to prenho bola ticha dohoda medzi vami, a ze suhlasis so "sluzbou", nech uz to bolo cokolvek.
sa "rozculujes" ako si na tebe vyhonil ego, ale sama si blba. co si cakala, ze ti niekto bude rozdavat peniaze zadarmo? posielas cislo uctu... no moj ty boh 🤦‍♀️

autor
21. jan 2024

@mrkvicka060 nijakú službu som mu za to nesľúbila, poslal mi to ako dar

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
21. jan 2024

@lindous on mi poslal peniaze a ja by som určite žiadnemu chlapovi nič nedávala, ani neposlala, aj keby hral akého chudacika. Tu išlo o pomstu za to, že som mu predtým neodpisovala.

mrkvicka060
21. jan 2024

ale ty chapes, ze naco by posielal peniaze cudzej zene... jasne ze "ako dar"... ty kolko mas rokov?

lindous
21. jan 2024

No veď pochopil, že ťa na to nedostal a nie si z neho hotová, tak aby ta mohol potom odrbkať či zneužiť, tak ich chce späť… neviem aká strašná pomsta by to mala byť z jeho strany, pokiaľ si ich medzi tým neroztrieskala a teraz nemáš čo poslať… len nerozumiem čo ti išlo hlavou, keď si si ich nechala poslať… alebo si tu z nás len robíš srandu😅

viestta
21. jan 2024

On o tom nepisl, jemu bolo nad slnko jasne, ze to bude iba a len o tom. Len ty si bola akosi mimo.

ivik4
21. jan 2024

Ty si naozaj taka naivna a myslela si si ze je to len tak alebo sa tu len hras na naivnu ?

thoughtfulweirdo
21. jan 2024

Prečo by si len tak nejakému náhodnému typkovi posielala číslo účtu? 🤔

egonsk
21. jan 2024

ked ti poslal peniaze, tvoje meno nemusel vediet (mogla si mat prezyvku, alebo si si nejake vymyslela, atd..). Ak mu ich teraz posles naspet, uz ho vsak bude vediet presne 🙂 Fajn sposob ako sa dozvediet niekoho meno, alebo aspon si ho overit.

marianarem
21. jan 2024

Uz v momente, keby mi zacal ponukat ako dar nejake peniaze, by som s nim prerusila kontakt. Je to maximalne divne. Aj vlastny manzel keby mi z nicoho nic chcel bezdovodne poslat 1000€, tak by mi to bolo podozrive.

egonsk
21. jan 2024

@marianarem zlatokopkam a naivkam to divne neni, netreba sa cudovat, len otazne je do ktorej skupiny patri zadavatelka temy.

gab1sol
21. jan 2024

Cudzí chlap ťa cez fb pozýva na dovolenky, na ktorú nejdeš, lebo nemôžeš brať voľno v práci… Tak to skúša cez peniaze bez dovolenky. Jeden večer v hoteli, či niekde na byte, na to dovolenku nemusíš brať… Či si si fakt myslela, že niekto ti len tak pošle 500e pre “pekné modré oči”?

autor
21. jan 2024

Peniaze sú vrátené a je zablokovaný. Začal sa vyhrážať. Chorá hlava. Ďakujem za rady.

autor
21. jan 2024

Veď číslo účtu má zverejnené kdekto, to nie je údaj, ktorý by sa dal zneužiť.

egonsk
21. jan 2024

lenze ked niekomu posielas, on vidi meno majitela uctu, cize odosielatela platby.

anavixy
21. jan 2024

Zneuzit sa mozno neda ale… akoze on je asi chory trosku, ale ty si si neviem co myslela… uz len to ze mi niekto ide posielat peniaze ani ma nepozna a ja mu dam cislo uctu ze ved jasnee posli 🫣 a posle ti 500€ a stale ti to pride normalne 😳 a teda este stastie, ze si to volno z prace nemozes brat… 🤦🏻‍♀️