Poraďte s bývaním žene s tromi deťmi na východe Slovenska

9. nov 2019

Je to ťažké,no čo by ste poradili žene s tromi deťmi/6,7 rokov a pár mesiacov/ktorá chce odísť od chlapa kedže chlap žije dvojitý život a nemieni to zmeniť.Rozhovory nepomáhajú,takže len odísť..Nemá nikoho kto by jej pomohol,aj financii nieje dostatok.Už nevládze takto ďalej žiť a tolerovať to chlapovi.Veľmi rada by šla do podnájmu,no problém má finančný..Žije na východe Slovenska.Neviete o nejakom lacnejšom podnájme ,na východe alebo tak?

nikolieta9
9. nov 2019

Ak moze nech ide k nejakej svojej rodine ak nema na podnajom a este aj s tolkym detmi.

janinah
9. nov 2019

Nehanbi s a rozchýri to po rodine,aj širšej,že potrebuješ bývanie,k rodičom a nedá ísť? komu patrí byt,kde si teraz? nedalo by sa dosiahnuť,aby odišiel on? sú organizácie na pomoc týraným ženám/aj psych, týranie je týranie/....

pribinak
9. nov 2019

Aj na východe su zariadenia pre matky s detmi. Najst si teda miesto. Utulky su urcite vo viacerych mestách. Lebo sama ťahať podnájom bude velmi tazke, najmä ked nepojde pracovat
Medzi tym poziadat o vyzivne pre deti a ak su manželia aj pre seba

deti95060810
9. nov 2019

ešte by som skúsila troška vydržať... a potom keď už budem robiť tak už by som od neho odišla...

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karolinakr
9. nov 2019
timeadam
9. nov 2019

Zariadenia..slušné.. pre ženy s deťmi neexistujú a ak náhodou tie kutice ako pre zvieratá, tak sú plné a nevhodné pre deti, a celkovo je to hroza...farizejská "pomoc", je to len docasne, ich kapacita je mala a sú nedôstojné nemáš tam.ani hygienické zariadenie vlastne a ešte platis dosť vela. Alebo ťa dajú s inými cudzimi do izby :D. Spiny. A to jednanie tých psychopatov a psychopatiek čo tam akože pracujú je choré. Jedine si daj všade kde môžeš žiadosť o sociálny nájomný byt..do dedín aj do iného okresu kľudne a oslov starostov nech ťa zoberú. V tých čo ti tu radia akože útulkoch ( hej útulky ako pre psov) platí žena za deti aj seba 150 éčok cca, nájomný byt máš za 200. Si v takej situácii že snáď nejakého starostu obmekcis..choď k vám na mestský úrad a daj si žiadosť a hľadaj známych čo by ťa pretlacili, máš s deťmi prednosť, tak si daj tu žiadosť kde musíš napísať aký máš príjem a platí sa záloha cca 1000 eur.

pribinak
9. nov 2019

@timeadam netáraj. Tak ja budem teraz za velku hejterku, ale pises hovadiny
Moja kamoska robi v zariadeni, kde si predstav zeny nemajú ziadne Kutice a dokonca maju vlastne wc a kúpeľnú
Teraz asi odpadnes, ale tu v BA ani nemusis platit za byvanie a poskytované soc. sluzby, sle si sporia peniazky, aby ked odídu zo zariadenia, aby msli na najom
Dat si žiadosť o Socialny ci nájomný byt je fajn, ale urcite ho nedostane za mesiac ci dva mesiace
A hlavne vacsina miest ma podmienku, ze ho dostane len obyvateľ, ktiry ma u nich trvaly pobyt. Urcite zo nie je tsk, ze niekto z Humenného dostane byt v Košiciach a podobne
Radíš jej, aby ju pretlačili .....pred kym? Pred inou týraniu ženou ci týranými detmi?

pribinak
9. nov 2019

@timeadam a ak si platia tak velmi symbolické sumy. Napr, ze 1euro za den dospela osoba a dieta plati este menej.

lula313
9. nov 2019

@pribinak no nie v Ba je to všade tip top. Ja som sa ako Dobrovoľníčka v jednom takom zariadení ocitla a bola som nemilo prekvapena. Naozaj malinké kutice s poschodovymi posteľami, spolocne sociálne zariadenie a kuchyňa. Ako lepsie, než byt na ulici, ale nič moc..

pribinak
9. nov 2019

@lula313 urcite nie vsade. Ja píšem o zariadeni, kde pracuje moja kamoska

juliet86
10. nov 2019

prosim ta nenechaj sa odradit existuju velmi pekne zariadenia!!!!

1gabriela13
10. nov 2019

Ahoj, odkiaľ si z východu presnejšie? Ak ti tým pomôžem, 1 mesačný nájom ti vyplatím aby ste mali pekne a pokojne Vianoce.

mogaa
10. nov 2019

treba si najskôr spočítať či budem mať s 3deťmi na prenájom, hlavne ak je mamička pravdepodobne na RD(keďže má niekoľkomesačné dieťa)tak je prenájom uplne nereálny....takže ak je mamička na RD jedine zariadenia pre osamelé matky a súdnou cestou žiadať o stanovenie výživného na deti....ono matka samoživiteľka s 3deťmi zoženie prenájom veľmi ťažko, takže skôr sa zamerať že pôjdem do podnájmu k nejakej staršej žene(manželom) ktorým pomôžeš s prácami okolo domu a záhradou....ďalšia vec ak bude žena žiadať o výživné a nebude mať podnájom/prenájom ale bude niekde v krízovom centre, môžu byť deti zverené otcovi, teda pokiaľ ich otec netýral, nie je pijan a podobne...treba počítať s tým že mamička musí mať nielen financie na prenájom/podnájom, ale aj aby uživila deti a pokryla im všetky potrebné náklady....o výživné môže žiadať až keď bude mať zabezpečené bývanie(napr.tým prenájmom alebo podnájmom u niekoho v dome)+bude mať prácu, v opačnom prípade by mohla o deti aj prísť...takže buď zo začiatku nejaké zariadenie pre osamelé matky alebo podnájom a následne práca, prenájom bytu a žiadať výživné od otca

mogaa
10. nov 2019

@1gabriela13 prever si komu posielaš peniaze a či je naozaj v situácii akú uvádza😉dobrosrdečnosť je jedna vec, ale poslať 200-300eur niekomu o kom nič nevieš je podľa mňa skôr hlúposť - prepáč....ale ak máš veľa peňazí, tak môžeš poslať aj mne😉

janinah
10. nov 2019

@mogaa hlavne je problém,ž eje to tu anonym,to jej teraz môžu prísť žiadosti z 10 rúznych nickov....

pribinak
10. nov 2019

@mogaa pozri si zákon. To ze matka nema byvanie nemoze byt dôvodom odobratia deti zo starostlivosti matky. Ak sa inak o deti stara a dovtedy riadne zabezpečovala o deti standartnu starostlivosť
Byvanie je len jeden aspekt.

majkeel
10. nov 2019

Nebola by cesta sa dohodnut s nejakym starym clovekom alebo jeho detmi, co byva sam v dome a mat byvanie za opateru a pomoc v dome? Staci dochodcovi/kyni navarit, upratat.
Inzerat: Slusna matka s 3 detmi hlada byvanie, ako protisluzbu pomozem opatrit starsieho cloveka.

mogaa
10. nov 2019

@pribinak ano ale ak býva niekde s deťmi v krízovom centre a je na RD tak tiež jej súd ťažko zverí 3 deti ak o nich prejaví záujem aj otec ktorý má vytvorené podmienky....Otec ich netýral, ale zrejme mal len súbežný vzťah...rodičia sú obaja - otec aj matka a prihliada sa ktorý z rodičov vie deťom vytvoriť lepšie podmienky(teda samozrejme ak nie je niektorý z nich pijan,agresor alebo napr.gamblér)

janinah
10. nov 2019

@majkeel je to cesta,ale väčšinou to nefunguje,bud jedna alebo druhá strana je vypočítavá a sú tam potom problémy...a ona okolo troch detí má čo robiť,ešte dákeho dedka a jeho dom,záhradu si brať na starosť je dosť veľa....

janinah
10. nov 2019

a úprimne-ja dom mám,ale dať tam 3 malé deti do podnájmu by som veeeeľmi zvažovala..

mogaa
10. nov 2019

@janinah ano ale ak je na RD tak na prenájom nemá a počítať s výživným tiež nie je cesta, lebo žiť musí aj do stanovenia výživného+ potom stačí ak jej muž mesiac dva výživné nepošle a môže ísť pod most....a teraz je zákon že ak sú v prenájme deti, nemôže ich prenajímateľ vyhodiť - takže ťažko zoženie prenájom ak je samoživiteľka s tromi deťmi....spoliehať sa že ju nemôže niekto vyhodiť ak neplatí prenájom ale tiež nemôže - lebo aj to sa dá zákonne obísť dobrou zmluvou, takže ju nakoniec môžu vyhodiť aj s deťmi, stačí ak prenajímateľ preukáže že byt potrebuje pre vlastné účely.

mogaa
10. nov 2019

Hlavne mamička si musí uvedomiť že sa musí spoliehať v prvom rade sama na seba a nie že niekto jej pomôže a ponúkne bývanie. Úprimne sama s tromi by to mala ťažké aj v prípade že by mala vlastný byt a výživné 500eur...

pribinak
10. nov 2019

@mogaa neviem, píšem ze moja kamoska robi v zariadeni pre matky s detmi, nepoznam pripad ze sud odoberie matke deti, len pretoze nema byvanie

mogaa
10. nov 2019

@pribinak tu nejde o odobratie detí ale o to komu budú zverené do osobnej starostlivosti...ak dá mamička žiadosť o výživné musí dať aj návrh na zverenie do osobnej starostlivosti....a asi nepridelia deti matke čo nemá zabezpečené bývanie a prácu, teda pokiaľ otec nie je asociál....ak ide o 2normálnych ľudí tak sa pozerá na to kto z rodičov vie deťom poskytnúť vhodné podmienky, iné je to samozrejme ak otec alebo matka pije alebo je agresívna a deti bije....veď aj keby v tomto prípade bolo výživné 500eur, mamička nemá na prenájom ak je na RD....a v krízovom centre alebo zariadení pre osamelé matky môže byť len určitú dobu(rok?)to nie je trvalé riešenie....

pribinak
10. nov 2019

@mogaa dobre dobre, co vieme o tejto matke okrem toho ze ma 3 deti? Ani nic, ze? Co vieme o otcovi? Tiez nic. Ze? Takze tieto úvahy idu do ....

autor
10. nov 2019

Otec sa vie akurat pohrať s malým ,neokupe,nedá mu papať.Stale chodí k svojej žene a rodine naďalej ,trva to už 2 roky a nemieni na tom nič meniť ,nechce sa rozhodnúť a ani rozviesť ..

1gabriela13
10. nov 2019

@mogaa samozrejme ze by som si to dôkladne preverila. Zasa hlúpa nie som. Rada pomôžem ale najprv sa vždy uistim.

mogaa
10. nov 2019

Situácia je teda trochu iná, takže je ženatý a súbežne žije aj s tebou aj s manželkou? Tak to si v r...ti....sama vieš že si v tejto situácii vlastnou vinou, on je ženatý čo si vedela a doteraz aj akceptovala....vychádzaj teda z toho ako si žila predtým, kde si žila s deťmi? po prenájmoch? byt kde žiješ je jeho?hold minimálne jedno dieťa je aj jeho, musí sa postarať aj on a to aj v prípade že sa rozídete (nech býva len u manželky) a tebe naďalej platí byt kde bývate teraz...jemu daná situácia zjavne vyhovuje, využíva len to čo si mu akceptovala...vzťah so ženatým mužom je jedna vec, ale druhá je mať s ním dieťa pokiaľ nemáš vlastné bývanie a ďaľšie 2 deti ....