Je to ťažké,no čo by ste poradili žene s tromi deťmi/6,7 rokov a pár mesiacov/ktorá chce odísť od chlapa kedže chlap žije dvojitý život a nemieni to zmeniť.Rozhovory nepomáhajú,takže len odísť..Nemá nikoho kto by jej pomohol,aj financii nieje dostatok.Už nevládze takto ďalej žiť a tolerovať to chlapovi.Veľmi rada by šla do podnájmu,no problém má finančný..Žije na východe Slovenska.Neviete o nejakom lacnejšom podnájme ,na východe alebo tak?
Nehanbi s a rozchýri to po rodine,aj širšej,že potrebuješ bývanie,k rodičom a nedá ísť? komu patrí byt,kde si teraz? nedalo by sa dosiahnuť,aby odišiel on? sú organizácie na pomoc týraným ženám/aj psych, týranie je týranie/....
Aj na východe su zariadenia pre matky s detmi. Najst si teda miesto. Utulky su urcite vo viacerych mestách. Lebo sama ťahať podnájom bude velmi tazke, najmä ked nepojde pracovat
Medzi tym poziadat o vyzivne pre deti a ak su manželia aj pre seba
ešte by som skúsila troška vydržať... a potom keď už budem robiť tak už by som od neho odišla...
Zariadenia..slušné.. pre ženy s deťmi neexistujú a ak náhodou tie kutice ako pre zvieratá, tak sú plné a nevhodné pre deti, a celkovo je to hroza...farizejská "pomoc", je to len docasne, ich kapacita je mala a sú nedôstojné nemáš tam.ani hygienické zariadenie vlastne a ešte platis dosť vela. Alebo ťa dajú s inými cudzimi do izby :D. Spiny. A to jednanie tých psychopatov a psychopatiek čo tam akože pracujú je choré. Jedine si daj všade kde môžeš žiadosť o sociálny nájomný byt..do dedín aj do iného okresu kľudne a oslov starostov nech ťa zoberú. V tých čo ti tu radia akože útulkoch ( hej útulky ako pre psov) platí žena za deti aj seba 150 éčok cca, nájomný byt máš za 200. Si v takej situácii že snáď nejakého starostu obmekcis..choď k vám na mestský úrad a daj si žiadosť a hľadaj známych čo by ťa pretlacili, máš s deťmi prednosť, tak si daj tu žiadosť kde musíš napísať aký máš príjem a platí sa záloha cca 1000 eur.
@timeadam netáraj. Tak ja budem teraz za velku hejterku, ale pises hovadiny
Moja kamoska robi v zariadeni, kde si predstav zeny nemajú ziadne Kutice a dokonca maju vlastne wc a kúpeľnú
Teraz asi odpadnes, ale tu v BA ani nemusis platit za byvanie a poskytované soc. sluzby, sle si sporia peniazky, aby ked odídu zo zariadenia, aby msli na najom
Dat si žiadosť o Socialny ci nájomný byt je fajn, ale urcite ho nedostane za mesiac ci dva mesiace
A hlavne vacsina miest ma podmienku, ze ho dostane len obyvateľ, ktiry ma u nich trvaly pobyt. Urcite zo nie je tsk, ze niekto z Humenného dostane byt v Košiciach a podobne
Radíš jej, aby ju pretlačili .....pred kym? Pred inou týraniu ženou ci týranými detmi?
prosim ta nenechaj sa odradit existuju velmi pekne zariadenia!!!!
Ahoj, odkiaľ si z východu presnejšie? Ak ti tým pomôžem, 1 mesačný nájom ti vyplatím aby ste mali pekne a pokojne Vianoce.
treba si najskôr spočítať či budem mať s 3deťmi na prenájom, hlavne ak je mamička pravdepodobne na RD(keďže má niekoľkomesačné dieťa)tak je prenájom uplne nereálny....takže ak je mamička na RD jedine zariadenia pre osamelé matky a súdnou cestou žiadať o stanovenie výživného na deti....ono matka samoživiteľka s 3deťmi zoženie prenájom veľmi ťažko, takže skôr sa zamerať že pôjdem do podnájmu k nejakej staršej žene(manželom) ktorým pomôžeš s prácami okolo domu a záhradou....ďalšia vec ak bude žena žiadať o výživné a nebude mať podnájom/prenájom ale bude niekde v krízovom centre, môžu byť deti zverené otcovi, teda pokiaľ ich otec netýral, nie je pijan a podobne...treba počítať s tým že mamička musí mať nielen financie na prenájom/podnájom, ale aj aby uživila deti a pokryla im všetky potrebné náklady....o výživné môže žiadať až keď bude mať zabezpečené bývanie(napr.tým prenájmom alebo podnájmom u niekoho v dome)+bude mať prácu, v opačnom prípade by mohla o deti aj prísť...takže buď zo začiatku nejaké zariadenie pre osamelé matky alebo podnájom a následne práca, prenájom bytu a žiadať výživné od otca
@1gabriela13 prever si komu posielaš peniaze a či je naozaj v situácii akú uvádza😉dobrosrdečnosť je jedna vec, ale poslať 200-300eur niekomu o kom nič nevieš je podľa mňa skôr hlúposť - prepáč....ale ak máš veľa peňazí, tak môžeš poslať aj mne😉
Nebola by cesta sa dohodnut s nejakym starym clovekom alebo jeho detmi, co byva sam v dome a mat byvanie za opateru a pomoc v dome? Staci dochodcovi/kyni navarit, upratat.
Inzerat: Slusna matka s 3 detmi hlada byvanie, ako protisluzbu pomozem opatrit starsieho cloveka.
@pribinak ano ale ak býva niekde s deťmi v krízovom centre a je na RD tak tiež jej súd ťažko zverí 3 deti ak o nich prejaví záujem aj otec ktorý má vytvorené podmienky....Otec ich netýral, ale zrejme mal len súbežný vzťah...rodičia sú obaja - otec aj matka a prihliada sa ktorý z rodičov vie deťom vytvoriť lepšie podmienky(teda samozrejme ak nie je niektorý z nich pijan,agresor alebo napr.gamblér)
a úprimne-ja dom mám,ale dať tam 3 malé deti do podnájmu by som veeeeľmi zvažovala..
@janinah ano ale ak je na RD tak na prenájom nemá a počítať s výživným tiež nie je cesta, lebo žiť musí aj do stanovenia výživného+ potom stačí ak jej muž mesiac dva výživné nepošle a môže ísť pod most....a teraz je zákon že ak sú v prenájme deti, nemôže ich prenajímateľ vyhodiť - takže ťažko zoženie prenájom ak je samoživiteľka s tromi deťmi....spoliehať sa že ju nemôže niekto vyhodiť ak neplatí prenájom ale tiež nemôže - lebo aj to sa dá zákonne obísť dobrou zmluvou, takže ju nakoniec môžu vyhodiť aj s deťmi, stačí ak prenajímateľ preukáže že byt potrebuje pre vlastné účely.
Hlavne mamička si musí uvedomiť že sa musí spoliehať v prvom rade sama na seba a nie že niekto jej pomôže a ponúkne bývanie. Úprimne sama s tromi by to mala ťažké aj v prípade že by mala vlastný byt a výživné 500eur...
@pribinak tu nejde o odobratie detí ale o to komu budú zverené do osobnej starostlivosti...ak dá mamička žiadosť o výživné musí dať aj návrh na zverenie do osobnej starostlivosti....a asi nepridelia deti matke čo nemá zabezpečené bývanie a prácu, teda pokiaľ otec nie je asociál....ak ide o 2normálnych ľudí tak sa pozerá na to kto z rodičov vie deťom poskytnúť vhodné podmienky, iné je to samozrejme ak otec alebo matka pije alebo je agresívna a deti bije....veď aj keby v tomto prípade bolo výživné 500eur, mamička nemá na prenájom ak je na RD....a v krízovom centre alebo zariadení pre osamelé matky môže byť len určitú dobu(rok?)to nie je trvalé riešenie....
Otec sa vie akurat pohrať s malým ,neokupe,nedá mu papať.Stale chodí k svojej žene a rodine naďalej ,trva to už 2 roky a nemieni na tom nič meniť ,nechce sa rozhodnúť a ani rozviesť ..
@mogaa samozrejme ze by som si to dôkladne preverila. Zasa hlúpa nie som. Rada pomôžem ale najprv sa vždy uistim.
Situácia je teda trochu iná, takže je ženatý a súbežne žije aj s tebou aj s manželkou? Tak to si v r...ti....sama vieš že si v tejto situácii vlastnou vinou, on je ženatý čo si vedela a doteraz aj akceptovala....vychádzaj teda z toho ako si žila predtým, kde si žila s deťmi? po prenájmoch? byt kde žiješ je jeho?hold minimálne jedno dieťa je aj jeho, musí sa postarať aj on a to aj v prípade že sa rozídete (nech býva len u manželky) a tebe naďalej platí byt kde bývate teraz...jemu daná situácia zjavne vyhovuje, využíva len to čo si mu akceptovala...vzťah so ženatým mužom je jedna vec, ale druhá je mať s ním dieťa pokiaľ nemáš vlastné bývanie a ďaľšie 2 deti ....
Ak moze nech ide k nejakej svojej rodine ak nema na podnajom a este aj s tolkym detmi.