Poraďte ohľadom trvalého pobytu dieťaťa

hatsepset
7. apr 2018

Ahojte, mate niektora skusenost? dieta moze mat trvaly pobyt prakgicky u kohokolvek kto ma jeho rodny list a je vlastnikom nehnutelnosti ak ho prihlasi? alebo len zakonny zastupcovia? byvaly mal syna na TP u seba ( kedze sme u neho byvali vsetci tak aj ja) ked som od neho odisla TP mne zrusil syna nechal ( TP sa dietatu ani zrusit neda, moze byt iba prehlasene na iny TP), ja som mala docasne TP na mesto, ale maleho som tak nechcela. Ked som sa vydala boli sme s manzelom prihlzsit syna na TP k nam ( jasne ze byvaly s tym nesuhlasil) a teraz povedzl ze si pojde maleho prihlasit na TP k sebe. Je to naozaj take jednoduche ze si mozeme obaja chodit na urad prehlasovat kazdy druhy mesiac maleho? - zatial si ho striedame na dobre slovo, nemame nic sudne "osefovane".Dakujem za odpovede

pribinak
7. apr 2018

Je uplne jedno, kde ma dieta TP. TP ma len čisto evidenčný charakter, nic viac.
Kludne nech ma syn TP u svojho otca, ja by som sa s tym nezatazovala.

hatsepset
autor
7. apr 2018

@pribinak som radsej ked ho mam oficialne na svojej adrese no v zasade mi to problem nerobi, tlaci na mna cela familia :/ ze ho mam mat pri sebe a tak...zlozite, preto som chcela vediet ako to vlastne je 🙂

pribinak
7. apr 2018

@hatsepset TP ma fakt len evidenčný charakter, nic viac. To neznamena, ze ten rodic ma na dieta vacsie právo, alebo tak.
Aj ked chapem, ze chcela by si ho mat oficiálne na svojej adrese

junovedievca
7. apr 2018

Ani ja nevidim dovod preco by ta malo stvat kde ma dieťa trvaly pobyt.je dolezitejsie ako sa vy dohodnete na starostlivosti onho.inak jedine co ma napadlo ze od trvaleho pobytu je zavisly aj poplatok za smeti,to len aby Vam neuniklo nie ze budete mat potahovacky aj s tym lebo aj take sa stava

sasava3
7. apr 2018

Trvalý pobyt by malo mať dieťa rovnaké ako matka, ja by som určite nenechávala inde..aj ked ide možno len o evidenciu.

pribinak
7. apr 2018

@sasava3 kde je napisane, ze dieta ma mat rovnaký TP ako matka?

malinovka333
7. apr 2018

@hatsepset byvaly muz alebo priatel?komu je dieta zverene do vychovy?

sasava3
7. apr 2018

@pribinak napisala som, ze by malo..nikde sa nepise, ale predsa ked dieta byva tam kde matka a matka je ta ktora sa o dieta stara vacsinu casu, tak je asi normalne, ze maju nahlaseny rovnaky trvaly pobyt.

sasesoe
7. apr 2018

@hatsepset TP ma mozno mini vyznam riesit pri "spadovej" oblasti pri vybere skolky, skolky, lekara a pod. Niekedy ak je plny stav to moze pomoct. Pokial ale "ste na tej istej ulici", tak to mas asi jedno. A co prizvisko? To by mi asi viac vadilo mat ine ako moje dieta...

hatsepset
autor
7. apr 2018

@malinovka333 priatel , neboli sme manzelia a nie je nikomu zvereny, on tuto situaciu okolo maleho nechce riesit sudom.

hatsepset
autor
7. apr 2018

@sasesoe no skola skolka vpohode, kedze sme z jedneho mesta tak nie je problem dat aj do inej ako spadovej, smeti neriesim, ja si zaplatim vsetko zanho bezproblemov, a priezvisko ma bohuzial po byvalom,lebo sak sme v tom case boli spolu a otcovstvo ma samozrejme priznane, o syna sa po nasom rozchode konecne zacal starat (venovat sa mu) takze otca synovi brat nechcem, cize s manzelom sme temu osvojenia nerozoberali vobec, ani neviem ci by to slo lebo byvaly ma o syna zaujem (aspon zatial)

hatsepset
autor
7. apr 2018

@sasesoe ale ano to mi vadilo aj vadi...no ledze byvaly si ma ani po vyse 8 rokoch asi neplanoval vziat,tak som mala aj tak ine priezvisko ako syn (kedze v tom case som bola sprlsta dufajuca tak som suhlasila so zmenou priezviska po otcovi)

hanatom
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hanatom
8. apr 2018

Divná situácia

hanatom
8. apr 2018

Prečo si dieťa nedáš zveriť ( môj názor)

malinovka333
8. apr 2018

@hatsepset dobre by bolo dat si dieta do osobnej starostlivosti.ja som si to davala aj ked sme boli manzelia.a ked teda nechces nic riesit zezsa dohodnete na vsetkom tak neviem naco ti az tak zalezi aby mal maly trvaly pobyt u teba.

ibrunova
8. apr 2018

Mne sa zdá, že dieťa do 15 rokov má automaticky trvalý pobyt tam, kde matka.

ibrunova
8. apr 2018

A keby nie, určite by som ho chcela mať napísaného na svojej adrese, nevieš, ako sa situácia zvrtne a potom to môže byť práve na škodu, že bude mať trvalý pobyt u otca..

malinovka333
8. apr 2018

@ibrunova koli tomu je dobre si dat zverit dieta do svojej starostlivosti.ci to chce alebo neche riesit sudom.lebo toto budu len natahovacky bez konca

hanatom
8. apr 2018

@ibrunova nemusí

hanatom
8. apr 2018

@malinovka333 úplný súhlas .radšej riešiť zverenie ako Tp

hanatom
8. apr 2018

Kým.nie je dieťa zverené výlučne žiadnemu z vás,môžte aj každý týždeň chodiť na matriku a meniť mu Tp

hanatom
8. apr 2018

Tp nič nezakladá

hatsepset
autor
8. apr 2018

hmmm vdaka, on je hrozny manipulator a ja mam po tych rokoch s nim vyslovene strach sa s nim pustat do akychkolvek sporov lebo viem coho je schopny, a ak to aj skusim tam vacsinou je po jeho a ja placem a dost mi to zasahuje aj do manzelstva.Uz som to ale zacala pomaly riesit, zistujem co ako a hlavne musim zacat u seba a zbavit sa toho strachu z neho. Neustale mi hovori ze sa musime dohodnut a ze so mnou chcd vychadzat a ze nemam robit veci pozajeho chrbat, no a ked si predstvim moment ked mu poviem zesom podala navrh na sud, je mi zo stresj fyzicky zle :(, skoro rok to bolo peklo ale to prave zacne este len potom- V podstate aj ohladom toho tp si ro im prieskum co a ako funguje.
Dakumem vsetkym

hanatom
8. apr 2018

@hatsepset veľa sily Bojuj a rieš čím skor

xxxkatka
8. apr 2018

@hatsepset no ja len taka poznamka. Dieta nie je zverene nikomu, trvaly pobyt ma u otca (ako ti tu bolo povedane, ze to ma len evidencny charakter). Staci, ze ocko si poda predbezko, uvedie, ze chce dieta zverit do OS, aj TP ma u neho aj s nim zije (pri predbezku sud nezistuje nic) a si v keli prdeli...

hatsepset
autor
9. apr 2018

@xxxkatka no teraz ma tp u mna, ale dakujem za info,

ukulela
9. apr 2018

@hatsepset urcite ries to zverenie a aj TP. moze mat u teba, ocinko ho tiez moze rychlo prehlasit .. strach, nestrach, nechces riwesit situaciu, ked tebe pride zo sudu papier, ze zveruju dieta otcovi ....