Ahojte, zaujímal by ma názor niekoho kto má nad vecou nadhľad a je nezaujatý. Mám 30 rokov s manželom sme manželia jeden rok a čakáme dieťa, predtým sme spolu chodili od mojich 16 a niekoľko rokov pred svadbou sme spolu žili v spoločnej domácnosti. Manžel je takmer o osem rokov starší odo mňa. V manželstve nemáme problémy, ale všimla som si, že vždy keď ide von s kamarátmi v dedine, tak vždy ide sám, nikdy ma nezavolal medzi nich. Ja ho nejak neobmedzujem, že by som sa pchala medzi jeho kamarátov nasilu. Ale napríklad tento víkend máme v dedine takú spoločenskú akciu a chcela som tam ísť s ním, odvčera som sa ho pýtala, či by sme tam nešli spolu. Včera sa celý deň vyhováral, že ho bolí hlava a nechce sa mu ísť atď..., ale pritom asi 5x volal kamarátom, že kde sú a s kým sú, ako tam je atď., tak mu hovorím, veď sa obleč a môžme ísť za nimi, že rada pôjdem trochu medzi ľudí a on sa vyhovoril, že nie, že nechce ísť. Dnes som sa ho znovu opýtala, či by sme spolu neišli na malinovku medzi ľudí, že by som sa tam rada pozrela a išla s ním ako so svojim manželom tak normálne medzi ľudí, na to povedal, že môžno neskôr. Asi o pol hodinu na to telefonoval v izbe na hlasný reproduktor, keďže si myslel, že som v záhrade - lenže som medzitým vošla už dnu, a počula som ako mu ten kamarát hovorí, šak dojdi sem, ale "bez starej". Keď dotelefonoval, tak som sa ho spýtala, že čo to malo znamenať, prečo sa o mne takto vyjadruje ten kamarát (nemala som s ním nikdy žiadny problém) a on mi na to povedal, že to si nemám všímať, že to sú také chlapské reči zo srandy. Potom som varila obed a on mi hovorí, že sa ide len previesť na bicykli a o chvíľu príde...neprišiel doteraz a je na tej "zábave" sám. Strašne sa ma to dotklo. Volala som mu, ale nedvíhal, tak som mu napísala sms, že prečo toto spravil, či sa za mňa hanbí a on mi zavolal a povedal, že to sa tam len tak zastavil a mám sa obliecť a prísť za nimi. Teraz mi píše správy, aby som prišla, ale ja viem, že to je nasilu. Neviem čo si myslieť, ja som veľmi tolerantný človek, nikdy som ho neobmedzovala, ani mu nerobila scény, neviem prečo má problém ísť so mnou von medzi ľudí v dedine. Neviem ako sa zachovať, iba tu sedím a plačem (asi tie tehotenské hormóny). Čo by ste urobili, obliekli sa a išli tam, aj keď je jasné, že ma zavolal, len pod tlakom? Alebo by ste ostali doma? Hanbím sa tam teraz prísť medzi nich, keď ma tam evidentne nechcú, ale tiež by som bola veľmi rada so svojim manželom vonku. Čo myslíte v čom môže byť problém? Ja tomu nerozumiem, som výzorovo celkom príťažlivá a k jeho kamarátom som vždy bola milá a kamarátska, tak prečo ma nechce medzi nich vziať, nechápem to. Nechcem to povedať nikomu pretože sa za to hanbím, tak keby mi niekto poradil aspoň takto anonymne.
Ahoj, nie neišla by som tam za nimi, lebo je to vážne nasilu. Keď príde domov, by som si sním dala úprimný rozhovor, lebo toto nie je pekné čo spravil a keď vážne nie si nejaká stíhačka (čo mi nepripadáš) tak jeho chovaniu nechápem.
Choďte von spolu ...na večeru, na výlet, do kina, do divadla ...kdekoľvek, ale nechaj mu aj trocha voľnosti a netlač sa do mužskej partie
Keď ideš ty s kamarátkami, tiež chce ísť manžel s tebou?
Ja by som sa tam netlačíla.Asi ta neberie preto ze ani kamoši možno nemajú tam polovičky. Ťažko povedať. Vieš keď už je medzi mužmi, žena tak sa musia slušnejsie chovať už je to iné ako keď sú sami. Ja keby som išla s mm tak asi by sme si toho moc všetci nepokecali. Lebo keď idem za ním do prace už vydim že sú veľmi slušný nevedia sa tak odviazať ako keď je sníma mm. Veľmi ťažko radiť. Ale ja by som si sním sadla a porozprával sa. Ja viem plačeš to môžu byť hormóny. Cítiš sa asi sama, myslíš ako sa tvoj manžel baví a ty si doma. Najlepšia vec je asi si sadnúť a pokecať. Chápem ta veľmi dobre co prežívaš.
Je dost podstatne, ci tam kamosi maju zeny a frajerky.
Toto nie je v poriadku. Moj muz ma tiez neberie von ku kamosom, ale nema problem ma vziat kdekolvek von. A pri takejto situacii ako u vas, jeden den by isiel so mnou a druhy s kamosmi alebo ja by som sla s detmi a on s kamosmi (pokial ich dlho nevidel- rozumej 2 mesiace ci pol roka). Ale ak by to boli kamosi, ktorych vidi denne, tak by dal prednost mne. Ale toto si musis z muzom dnes (ak bude v triezvom stave) vykomunikovat. A keby sa o mne takto znamy vyjadril, tak by som muzovi inac vycistila zaludok (ale moj muz sam nedovoli, aby ma kto kolvek inac nazyval ako jeho zenou/manzelkou)...
@0silvia0 áno presne
@patka06 Ale píše že je to spoločenská akcia v dedine. Podla mňa tam niesu len tí kamarati, ale je tam hocikto z dediny
Nie, nechoď tam. Keď príde domov, tak sa s ním porozpravaj
Išla by som s kamoškou niekam inam, veď nemusíš sedieť doma a plakať do vankúša.
@janickacrazy ja takisto.. 👍👍👍👍
Ja s muzom na jeho chlapske vyjazdy nechodim, robim si vlastne babske 🙂 ale je ine, ak jeho kamarati beru aj partnerky a on jediny nechce, to by som bola dotknuta.
To zijes v nejakej bubline? "Moja stara" poznaju uz aj skolkari co sa tym mysli... A ano su to muzske kecy!
Ak su tam iba chlapi neviem naco by si tam chcela ist. Pokial tam teda ostatni nemaju svoje polovicky... A zase za 15 rokov ci kolko ste to spolu by uz si si chlapa mohla trochu poznat... Ale nasralo by ma, co ti spravil.
A teda ze odkladal ucast na tej slavnosti do chvile kym sa mu neozvali kamosi. Mozno sa za teba naozaj hanbi atozhovor je na mieste
pokial je to len chlapska partia ,tak by som sa tam nepchala, samozrejme keby niekde sme a ocitnu sa tam aj kamosi,tak by som snimi posedela, ale ze vyslovene sa tlačit nech ma zoberie a tam partia chlapov,tak to nie. Moj muž ma tiez partiu chlapov a ked su sami chlapi by som tam nesla, jeden chalan je tam taky ze jeho zena nikde nepusti,tak ked on pride vzdy len snou, a ona je tam sama baba, no neviem ci jej to nieje trapne ale mne by to teda bolo.... preto chodi malokedy,asi mu je to samemu blbe.
A ked nemate este deti,isla by som ja s kamoskou zas inam.
Nechápem, za 14 rokov čo ste spolu, ťa nezobral na žiadnu spoločenskú akciu? Či len na chlapské výjazdy ťa nechce zobrať?
A ty kamarátky máš? Či celý život len doma alebo s mužom?
Nebuď smutná.
Viem, že sa mi to ľahko hovorí, ale nič tým nevyriešis.
Doma sa v kľude porozprávajte spolu.
A teraz sup niekde von s kamoškou, hlavne nesmut doma sama.
nechápem a dosť by ma zaujímalo ako sa choval pred manželstvom. To len tak zrazu s tebou nikde nechodí?
Baby treba čítať. On nie, že s kamošmi ju neberie.. on ju neberie nikde. Ani na dedinskú akciu. To už čo je?
A predtym ste nikdy nechodili spolu von? S kamaratkami sa stretavas?
taketo spravanie by mrzelo kazdu z nas, je to od neho hlupe a necitlive. Pokojne mohol ist s tebou a vecer s kamosmi.
Ocividne do tej jeho partie nepatris a nie je ochotny ta tam vziat.
Ma tu partiu asi dlho a nechce ta tam.
Len on vie preco.
Ale sklamal ta a mala by si mu to dat pocitit.
Chapem, ze ta to zamrzelo ked stale ma volnost a nikdy..
Budes poucena.
Jeho spravanie bolo detinske.
Nekric neplac a nenariekaj, ze si chcela.
Vrat mu to dako inak.
Sprav si damsku jazdu mimo domu.
Ak nie si uz vysokotehotna.
Nie ze ti makas a nemas spolocensky zivot a on..
Ale aby to pocitil.
Neboj, bude este vseliakych inych sklamani.
A vacsich.
Hlavu hore😊
k tomuto konkretnemu vikendu neviem preco sa tak zachoval ale inak pomimo toho sa len chcem vyjadrit, ze aj moj manzel to tak ma, akurat, ze my sa rozpravame velmi vela o vselicom a tak mi aj toto vysvetlil, ze v muzskom slovniku je "mlada" priatelka a "stara" manzelka, tiez sa mi take oslovenie nepaci ale tak je to ich vec a komunikacia... + takisto chodi s kamaratom von a su to striktne "bezpolovickove" stretnutia :D ak chceme ist von ako partia, tak sa na to dohadujeme osobitne
inak to tiež nebude nejaký ideálny partner. On si doma šunky vála, nezamestnaný a ty tehotná chodíš do práce a ho živíš. Sila. Myslím, že si spravila životnú chybu. Môj manžel chcel stále moju prítomnosť a je jedno kde ide a s kým ide. Samozrejme, že nechodím, keď ide s kolegami alebo kamošmi. Ale keby som chcela, nemal by s tým najmenší problém.
Chodi von aj s tebou alebo len s kamošmi ? Ak je to dedinska zabava tak tam chodia aj ženy aj mužy alebo všetky manželky sedia doma ?
Ja napr. by som sa nahodila, pozdvihla naladu a pekne by som tam prisla, bola mila, usmievava a vtipna. Je to Tvoj manzel, zavolal Ta a ked hovoris, ze su tam aj ine zeny- mozes tam byt predsa aj Ty. Prilezitost robi zlodeja.
""Prosila som svojho manžela, aby mi pomohol tu nejak zapadnúť medzi ľudí. ""
Na to potrebujes chlapa...?
To v celej dedine nemas ziadnu kamosku, ktoru by si vzala von? Susedku napriklad?
Chodia spolu kamosi? Čo tam chceš robiť? Počúvať mužské reči?? Či tí ostatní tam mali svoje polovičky?
Však choďte spolu niekam na výlet, malú túru,,...