baby, ak viete niektorá poradiť, poprosím vás. som čerstvo rozvedená, s ex nemám žiadne spoločné dlhy ani žiadny majetok spoločný, máme spoločný len byt, ktorý sme nadobudli po uzavretí manželstva a nadobudli sme ho prostredníctvom 100 % hypotéky, teda celú sumu nám naň poskytla banka. ja som dlžník, on je spoludlžník a bohužiaľ stále bývame v tomto jednom byte. on nechce odísť, ja s dcérou neodídem už len z morálneho hľadiska, lebo on si našiel milenku, ale bývať s ňou nechce, tak nám naďalej strpčuje život pod jednou strechou. navyše ja nedisponujem žiadnym majetkom, nemám nič, len sporenie pre dcéru a ja ho nemám z akých prostriedkov vyplatiť. ako by sa toto dalo riešiť???? ak ste niektorá niečo podobné riešili, prosím poraďte. mám samozrejme aj nejaké info z banky ako postupovať, ale ak sa nájde niekto kto sa vyzná, poteším sa každému príspevku. ďakujem.
ak nemá ani jeden z vás finančné prostriedky na vyplatenie toho druhého,čo asi nie,keď máte úver,nezostane vám nič iné len predať byť,vyrovnaž banke dlh a ak niečo vám zostane,si to podelíte...neznie to lákavo ja viem,ale takto to je.
ano,môže sa byt predať,rozdeliť sa na poli,a za tie peniaze čo jej ostanú kúpiť si nejaký iný byt stým že úver prenesie na ten nový.Je aj takáto možnosť,ja mám niečo podobné,len stým že ja som bývalého vyplatila,zobrala som si úver,ale v tom byte nebývam,lebo je za TT a ja som sa presťahovala do BA k rodičom,ale chcem ho predať a úver preniesť na byt ktorý by som si kúpila.Aspoň viem že takto sa to dá,len záleží či banka stým bude súhlasiť,ale myslím že nemal by tam byť stým problém.
ahoj, podľa toho čo píšeš, ste sa síce rozviedli ale nedošlo k rozdeleniu BSM, resp. súd to nechal na vašu dohodu. Kedže sa neviete dohodnúť, je potrebné podať na súd (najneskôr do troch rokov po rozvode) žiadosť o vysporiadanie BSM. Súd rozhodne komu pripadne byt a kto koho vyplatí. V prípade ak ani jeden z vás nemá ako vyplatiť druhého, bude zrejme potrebné byt predať, vyplatiť hypotéku a to čo vám zostane si rozdelíte. Držím palce.