Ponižovanie od muža v tehotenstve

5. júl 2023

Ahojte baby, čo by ste robili na mojom mieste? Akurát som v 13 tt. Nevladzem nič, aj keď mám dni kedy mám energiu som unavená ešte dosť, tieto tepla začínajú ma ničia ešte viac je mi na odpadnutie, som doma na PN takže môžem oddychovať, stále ešte vraciam niekedy. Musím sa namáhať aby som niečo zjedla a o varení ani nehovorím nevladzem stať pri sporáku a to jedlo sa mi hnusí, muz dojde z roboty a začne ma urážať aká som neschopná, lenivá že ani navarit neviem( pred tehotenstvom vzdy bolo navarené a napečené lebo to milujem hlavne pečenie) len teraz som úplne taká bez života unavená malatna. Niekedy ked si vypije začne ma urážať (dom je jeho ) takže sa mi stále vyhráža že sa môžem odsťahovať. Nadáva mi aká som piča že si zaslúžim aby sa ku len takto správal, potom na ďalší deň sa mi ospravedlňuje pár dni ne milý a potom zas sa chová zle. Nemôžem povedať pomôže ked potrebujem, okolo domu robí do roboty chodí zarába dobre. Len to jeho správanie voči mne a hlavne ked je opitý je extrém, ešte ma neudrel aj ked už 2-3x ma chytil pod krk ked som tehotná nebola. Ale on to vzdy zahral na ďalší deň ze to tak nebolo. Ale dobre… som na PN nemám kde ísť a nechcem aby dieťa žilo bez otca ako som to mala ja. V Septembri máme mať svadbu a bojím ze po svadbe uz dadobune úplne moc nad všetkým. Veľmi škaredo sa ku mne niekdy správa ale potom sú tu dni kedy je velmi zlatý, chodíme na večere ked ja chcem, masíruje ma a potom dni kedy sa nebavíme. Veľakrát som mu povedala ze ani ja som neni bezchybná a teraz v tehotenstve ked mam výkyvy nálad niekedy sa mu nečudujem, musím mať kludovy režim takže väčšinou teraz robi domácnosti všetko on, viem ze je toho veľa naňho. Ale nemôže si to vybíjať na mne. Teraz v sobotu ked bol opitý ma tak dourážali pritom kým sme boli s jeho kamarátmi bolo všetko v poriadku, akonáhle sa zabuchli dvere 2 hodiny monológ o tom aká som pica, štetka a pod. Proste neviem čo ďalej, odísť alebo sa snažiť byt teda tá poslušná a dobrá manželka ktorá bude poslúchať na slovo čo povie muz ( u nich v rodine to tak funguje ) vidím to an svokre, čo povie svokor tak to musí byt, dajú vam čo sa týka materiálnych veci všetko na svete sú pracovitý ale čo sa týka účty a citov k ženám je na bode mrazu.

stellarstar
5. júl 2023

Chod preč od neho

lalala94
5. júl 2023

Gratulujem k úžasnému výberu partnera a otca pre svoje dieťa. 🙄 Prečítaj si ten príspevok. Vážne sa pýtaš, čo máš robiť?

mamamasama
5. júl 2023

A ona si s hentakym urobi dieta. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

nikyball
5. júl 2023

Co cakas ,ze ti tu naozaj niekto napise ,ze zostat? Jasne ,ze odist a ked uz zostanes tak po porode poriadnu antikoncepciu, nech netrpi aj dalsie dieta.

bessie12
5. júl 2023

sprava sa k tebe ako k poslednej handre, rohozke a ty sa pytas co mas robit ?? To ako vazne ?? Odist, odist a este raz odist od neho. Po narodeni babatka to bude 100x horsie.

simca06022011
5. júl 2023

omg... prec... ver ze to co pride neskor nechces zazivat a s dietatom duplom. PREC. Bude sa na tebe vybijat.. prave takto zachranujeme jednu trubu co si nedala povedat (pardon za vyraz ale ano... nepomohlo ani ked opity dobehol a rozbil dvere, vynadal svokre do ku.. a slecna policajtov poslala prec... tak si to este xy krat uzila... ver ci nie NEZMENI SA). PREC. Okamzite.

eleanor2510
5. júl 2023

Utekaj co najrychlejsie.

sandrasstini
5. júl 2023

@lalala94 toto si tak vystihla!
Skoda ze si si to autorka nepremyslela skorej ako si si nechala urobit dieta. Ja len verim ze mas moznost kam ist, lebo sice odpoved prec je jasna, ale v mnohych pripadoch velmi narocna, najma ked si na pn a caka ta materska. Drzim palce

simka17161
5. júl 2023

Určite odíď. Keď ti muť vulgárne nadáva, nemám slov. Na svadbu sa vykašli. Nie je ťa hoden. využiva že si tehotná a zrejme nemáš veľmi kam ísť. Ak nemáš rodinu skús kontaktovať nejaké sociálne zariadenia.

dzulli1980
5. júl 2023

Stále rozmýšľam nad tým, prečo sú tie ženy také naivné, prečo si myslia, že muža zmenia, prečo toto tolerujú ... a ešte si nechajú dieťa od takého urobiť ... a potom rumádzgajú ... len raz by ma partner chytil pod krk ... je to hovädo, odíď od neho ...

mamamasama
5. júl 2023

@dzulli1980 podla mna traumy z detstva. Ono sa to potom taha v buducnosti a pretvara sa to do nestastnych vztahov :(

liljana
5. júl 2023

No este dve deti a stastna velka rodina. Aspon na nejaky cas chod k rodicom,...

maminkadeticiek
5. júl 2023

Vybrala si.si muza debila este si ho chces aj vziat,neviem vo od tejtondiskusie ocakavas.Dieta nebude vyrastat bez otca,ale to ze dokasles zivot sebe aj dietatu tak to ti uz nevadi.

abbey1
5. júl 2023

Prosím vás, prečo si žena začne s takýmto magorom, otehotnie s ním a plánuje svadbu? V aký zázrak veria? Žiadny vzťah či manželstvo nie je ružové 365 dní v roku, ale aby boli takéto problémy už v začiatku vzťahu a žena sa i tak rozhodne pre dieťa? Och!

bessie12
5. júl 2023

@abbey1 veria, ze sa zmeni kvoli nim alebo kvoli dietatu

nevenka
5. júl 2023

@stellarstar a hned a ziadna svadba, pre pana krala 🤨.

komplikovana
5. júl 2023

vo vztahu su VZDY ROVNOCENNE osoby. Nikto by sa nemal citit podradeny ani nadradeny. Ak cakas, ze dieta zmeni chlapove spravanie k tebe, tak sa mylis. Preco by malo byt dieta podmienkou k zlepseniu spravania? Fakt necakaj zazraky, skor sa to zhorsi. Si pripravena zrusit svatbu a odist od neho? Mas rodicov? Co by ti povedali, ak by si im vysvetlila ako sa k tebe chova?

mia7222
5. júl 2023

Krása manipulator, utekaj a neobzeraj sa za seba

abbey1
5. júl 2023

@bessie12 Ja som v určitom veku prestala veriť v Ježiška a na rozprávkové konce. Nejako to tak vekom prišlo. V puberte som oddelila realitu od romantických filmov.

marca12
5. júl 2023

Ako si si mohla s takymto ozranom spravit dieta a este aj uvazovat o svadbe? A prosim ta,neospravedlnuj jeho agresiu voci tebe tym,ze mas nalady. Mojmu by som mohla akokolvek nadavat,nesiahol by na mna ani by mi nic skarede nepovedal. Nechapem,kde si nechala rozum a hrdost.

betulinka1
5. júl 2023

Dufam, ze tento prispevok je len vtip.

abbey1
5. júl 2023

A teda určite radšej slobodná mamička sama s dieťaťom, ako toto doma mať.

vilma7
5. júl 2023

@dzulli1980 prečo? Lebo dobre zarobí.

Autorka, len raz by ma schytil pod krk, viac by som s ním do postele neľahla. A ak si myslíš že toto je ideálne prostredie na výchovu dieťaťa, tak sa potom niet čo čudovať, čo to z tých detí vyrastie. Viď tvoj manžel.

olimuc
5. júl 2023

Naozaj sa pytas? Vidis, ze rodine nastavajuceho musi zena drzat hubu a krok a aj tak si nechas urobit dieta od nejake dedinskeho ozrana a dilina v jednom. Okrem materialneho zabezpecenia nevidim dovod sa ulakomit na takeho debila. Vyuzi cas kludoveho rezimu na vzdelavanie a zariad si zivot sama. Svadbu odloz, aj tak je dom jeho takze na nic narok mat nebudes. Akurat si priviazes vola a xy problemov na krk
Ale snad je to prispevok od trolla … taka sprosta snad ziadna zena ani nemoze byt.

mamelka
5. júl 2023

,,Snažiť sa byť poslušná...,, máš nejakú hrdosť? Chceš o svojom dietati aspoň trošičku rozhodovať? Pre tvoje dobro, pre dobro dieťa choď preč od neho. Keď si dá pivo OK, ale ožratý? Ved on ma iné priority.
Ach, či som si len dobre našla. Keď som s Mariou , Amaliou, Melaniou bola tehotná, zvracala som, nic som nevladala,plakala od hladu, že to je moja povinnosť upratať, uvarit, že on Keď príde z prace ma mat hotovo, tak on mi povedal,že som tehotná a nemôžem za môj stav, zobral sa a išiel uvarit. Ešte aj mňa sa pýtal co dokážem udržať v sebe,že mi uvarí pripadne pôjde kupit.... dal prať, povesal prádlo, bol nakúpiť...
Precitaj si rozdiel medzi mojim manželom a tvojim chlapom a co v živote chceš, lásku, pochopenie, alebo titul od pi.. do kur... máš možnosť výberu, radšej byť sama ako trpnut ci ma nezmlati

lija22
5. júl 2023

ach neuraz sa prosim, ale pouzijem jeho oblubeny vyraz na tvoju osobu, Ak s nim zostanes si ozaj p.ca

bessie12
5. júl 2023

@abbey1 niekomu neotvori oci ani takato zla skusenost. Mne to na druhej strane pomohlo a uz v tomto muzom vobec neverim. Proste som musela padnut na uplne dno, aby som pochopila, ze chlap sa kvoli zene ci dietatu nikdy nezmeni ( cest vynimkam, ak teda nejaka existuje ). Ale tak my zeny sme velmi naivne ( niektore ) a verime v zazrak, ktory sa ale konat nebude.

olivierko229
5. júl 2023

Chapem, ze, aby mala dieta otca, ale ja som mala alkoholika co urazal mamu a tuzila som zit bez otca, alebo aspon v detskom domove. Bez srandy. Radsej ziadny otec ako takyto, toto ozaj dietatu neprospeje, len ublizi. Radsej nepisem, ako to u nas doma dopadlo. Uz davno tam nezijem, ale otca nemam rada a mamu si nevazim zato, co vsetko dopustila. Prosim, ak mas moznost, odid od takeho muza..

daniela1911
5. júl 2023

A čo ťa na ňom tak oslovilo? Asi to materiálne…

autor
5. júl 2023

Čo sa týka dieťaťa, viem že by mu nikdy neublížil, on a jeho rodina sú veľmi rodine založený. Ale aj jeho mama mi povedal že keď pije je to opitá hlava že to si netreba všímať. Viem alebo teda myslím si ze by ma nikdy neudrel a ani dieťa. Jeho rodicia keby to zistia by ho asi zavrhli. On sa len správa povýšenecky a arogantne a ešte to je horšie keď som otehotnela, mám rodičov svojich len nechcem sa hneď vzdať. Skôr by som to chcela snim nejak vyriešiť len snim sa o tomto ťažko komunikuje, dieťa sme chceli obaja. Už od začiatku som vedela že neni nejak citlivý a pod. ale áno myslela som si že tehotenstvo ho trocha obmkäkči a začne si viac vážiť čo má, keďže sme sa o dieťati dlho bavili a chceli sme. Aj keď urobí všetko o co ho poprosím, navarí operie aj všetko. Jedine je tam problém to že ten alkohol, síce nepije nejak často že by teraz bol každý víkend opitý ale keď si vypije nebol alkohol bez toho aby ma neurazil, mám pocit že je to nejaké kompenzovanie si že naňho boli rodičia tvrdý síce mu dali všetko, ale nikdy nejak neprejavovali city, hlavne nie jeho otec. Mám pocit že on musí byt v rodine ten co ma posledné slovo a ked neni po jeho alebo ma pocit že niekto z okolia vidí že robí TERAZ o co ho poprosím tak je automaticky taký že ma musí ponížiť aby som si nemyslela že mu môžem rozkazovať. Viem že ma miluje a že by nikdy nepodviedol a pod. ale mám pocit že ked je triezvi nevie dať najavo to co ho trápi a potom ked si vypije kompenzuje si ten hnev alebo niečo co v sebe držať a skončí to tak že si to jasne že zlyznem ja. Som sa ho spýtala že ked budeme mať dieťa že či toto bude nadávať na mňa pred dieťaťom a on že určite nie že vtedy jasne že tak piť nebude… milujem ho áno aj po tom všetkom, a snazim sa ho pochopí nejak psychicky ale to urážanie a ničenie sebadôvery je ťažké, a hlavne ked mi povie že nie že priveziem veľa v tehotenstve lebo on zo slonicou nebude žiť, a ked sa urazim tak sa začne líškať že veď on to tak nemyslel , len srandoval. Ale nasral ma stym že vzdy bolo navarené, uprataný celý dom, okolie domu napečené je to moja záľuba až doteraz ked som neotehotnela a nevladzem proste byt v tej kuchyni. Tak vôbec to nevie pochopiť. Uňho by asi žena mala byt v domácnosti a byt ticho…