Potrebovala by som názory a reálne skúsenosti vás, ktoré ste navštívili niekedy manželskú poradňu,či vám pomohla alebo nie, ako prebiehala a pod. Jednej sme sa zúčastnili aj my s manželom, no poviem pravdu, som veľmi sklamaná. Hľadala som na základe recenzií a odporúčaní, čiže nerozumiem momentálne, či je ok, že prebiehala týmto spôsobom alebo nie, preto chcem vedieť ako prebiehali tie vaše, ci je možné ze nam proste nesadla len poradkyna a hladat dalsiu(kludne mi napíšte do internej pošty). Poprosím o názory len tie, ktoré si ju vyskúšali. Dakujem vám.
@kate0903
Bol som v manželskej poradni potom ako mi ex povedala že chce rozchod. Pani v poradni som porozprával čo chcela vedieť, rôzne otázky o vzťahu, nás dvoch a pod.
Nakoniec hovorí: pán M. neviem vám pomôcť pokial sem nepríde aj vaša manželka, potrebujem poznať aj jej pohľad, skúste jej povedať, aby prišla.
Doma som sa to snažil vysvetliť manželke, no bola rozhodnutá rozísť sa a neprišla do poradne.
Z môjho pohľadu poradňa nie je zlá vec a môže pomôcť, no musia sa snažiť obaja, nie iba jeden. Keď jeden chce definitívny rozchod, poradňa nepomôže.
Po odchode mm sa mi do rúk dostala kniha 5 jazykov lásky a táto kniha je lepšia než manželská poradňa, je tam krásne všetko vysvetlené o jazykoch lásky. Ja som napríklad zistil, že som svojej (teraz už) ex dával skutok služby. Ona mi tiež dávala skutok služby, no ona požadovala POZORNOSŤ a ja som jej ju nedal v takom množstve aby ju to uspokojilo a bola štastná.
Keď človek požaduje nejaký jazyk lásky a nedostáva ho, tak nie je štastný💔
Škoda že som tú knihu nečítal skôr.
Ja si myslim ze za pokus to stoji, no ako v celom partnerstve je to o dvoch a o schopnosti spolupracovat a o rovnakom naladeni, ze spolu chcete ist dalej.
A máte aj typy? Na dobre poradne? Diky
@kate0903 navštívili sme raz, navrhol bývalý manžel, keď som mu začala dávať najavo ze sa chcem rozviesť... Myslel si, že psychologička mi "dohovorí" ze robím najväčšiu chybu v mojom živote 😁... Prebiehalo to tak, že sme jej povedali každý svoju verziu nášho problému, že prečo sa náš vzťah rozpadá... Na rozdiel od neho som s tým nemala problém, pretože k rozhodnutiu odísť od manžela som dospievala roky, teda mi to hlavou prešlo milión krát... On mal zopár chabych argumentov, v ktorých svoju časť viny popieral. Skrátka odvodnoval to tým, že mne šibe, lebo však mi nič nechýba. No... Zostal zaskočený, keď mu pani doktorka navrhla, že by s ním chcela po pracovať individuálne, nakoľko vidí, že má problémy ktoré si nepripúšťa... Tak tým to skončilo. Prvé a posledné sedenie... Čo ti poviem, ja som sklamaná nebola, môj muž áno...